RE: Duuuga razdvojenost supruznika (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

bea83 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (6.9.2013 15:42:13)

Skroz sam pozitivna i maksimalno ga podržavam (verovatno ću ovde psovati,plakati,histerisati za par meseci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image])
Mnogo smo većali, razmišljali, vagali ali valjda će ispasti dobro. Znam da nas svašta čeka. On se brine za mene kako ću malim detetom(mi  nemamo nikakvu pomoć, bukvalno nikakvu) a ja se brinem za sve zajedno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

ivaMark -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (6.9.2013 17:45:42)

Bea, ako je to zajednicka odluka i imate cilj: samo napred! Izdrzacete sve to... bice tesko u pocetku ali sve ima svoju cenu!
Kada su ovakve situacije u pitanju uvek se setim moje tetke i tece koji su bili razdvojeni 4.5god, nisu se uopste videli (to je bilo za vreme onih viza).. teca dosao na mesec dana i naprave malog Aleksu a u to vreme je i tetka trebalo da ode, porodila se 2002.god i otisla kada je malome bilo par meseci, teca ga nije ni video kada se rodio vec nakon nekog vremena... Ovde su ga cuvale moja mama i baka... A imaju stariju cerku koja je 13god starija od malog... da ne duzim pricu: sada su svi zajedno tamo, mali ima 11god i ne seca se da je bio bez mame i tate! Oni su po meni tu bili mnooooogoooo jaki i uvek se setim njih kada je ovakva tema u pitanju!
Samo napred [sm=smiley20.gif]

mtajcica83 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 0:17:07)

IZVORNA PORUKA: bea83

Uh jedva nadjoh temu, nije baš sveža al ajde malo da je osvežimo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MM je odlučio, ide na brod.Sad samo korak po korak. Prošao je već dva intervjua, sad samo da odluči koja kompanija nudi bolje uslove i da nastavi dalju proceduru.l
Teško smo doneli ovu odluku, ali nažalost drugog rešenja nema. Stambeno pitanje nam nije rešeno niti ćemo ga ikako rešiti sa platama i stanjem u ovoj zemlji. Jedva izdržavamo sa plaćanjem stana a pritom ne živimo, nego životarimo. On je odavno razmišljao o tome ali ja se sa tim nisam slagala dok smo bili u vezi, odnosno rekla sam mu da naravno ako odluči ide slobodno ali da ja ne želim da se obavezujem ni na šta. Sad je situacija drugačija, u braku smo, imamo dete i naše želje više nisu prioritet. Ovo je jedina mogućnost da našem detetu nešto obezbedimo.

Bea, jedna sam od zena pomoraca i nije nimalo lako...Pogotovo sa djetetom ili vise.Nije ni najmanje lako odvajanje ni njega kao muza ni kao oca..Govorim u svoje ime...Moj svrco vec odavno kapira sve i kad se spomene brod kaze tata ne mora da ide na brod,,ja necu pokone [sm=smiley13.gif]..Mnogo je tesko gledati ga tuznog tih prvih nekoliko dok se ne adaptiras malo na situaciju, posle udjes u stos, i otac i majka si sve dok on nije tu, pomiris se sa sudbinom da nece biti tu za rodjendane(ne sve), Ngodine, Boziec, i ostale praznike, ali eto.To je velika zrtva i ne bi svaka zena mogla to da izdrzi.Ja to podnosim na najbolji moguci nacin, mada postoje trenuci kad bi neznam ni ja koje pare na svijet dala da je tada uz mene...Nekako naidje period da ti jednostavno dosadi na svudje ides sama sa djeteom, na rodjendane, na okupljanja razna, u igraonice u setnju..Ali eto kazem...covjek se navikne..
Vec sam pisala u drugoj temi da imam bracnih problema pa mi iskreno mozda ovaj put ni nece pasti njegov odlazak na brod tesko..ali ono sto boli je kad svrco svako jutro pita jeli moj tata na brod i kada ce doci, i onda kad setamo ili sa balkona vidi brod pita mama jeli ono tata dolazi kod mene [sm=smiley13.gif],To je tesko jer pate svi..Velika je to zrtva cijele porodice.

bea83 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 13:19:20)

Znam, mtajcice, da je teško. Ne mogu još da zamislim koliko, ali pretpostavljam. Ali nažalost teško je i gledati stalno u prazan frižider, prebrojavati kako da kupiš pelene, odvajati svakog prvog ogromnu svotu novca i plaćati tudji stan znajući da tvoje dete sutra neće imati gde da živi i da će se isto tako patiti. Izbor je težak. Mi smo kao zacrtali neki cilj pa ćemo videti koliko dugo vremena će nam trebati da ga ostvarimo. Ovako nažalost više ne ide. Gde beda zakuca na vrata, tu su i svadje, stres, nervoza, strah....Žao mi je što moramo da biramo izmedju dva zla, ali nadam se da ćemo opstati.

IvaMark, hvala na podršci[sm=smiley31.gif]

tijatija -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 14:23:32)

Ja sam sad prvi put bila odvojena od mm 3 nedelje.Ja sam bila kod mojih u SR sa decom a on nije mogao od posla. Samo znam da je ovo prvo i nadam se poslednje vece razdvajanje jer smo bas bas tesko podneli...Komsinica mi je zena primorca u godinu se vidjaju 2 meseca nije bio tu ni jedno dete kad se rodilo, da ne picam o rodjendanima i prvim danima vrtica, skole... Zena se navikla a deca su tu koja najvise ispastaju...Mada ako nema drugog izlaza sta da se radi... Ja licno nebi mogla i ja imam cetvoro dece muz radi dva -tri posla ali ipak je tu kad treba ... U svakom slucaju [sm=smiley31.gif]

ivaMark -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 14:32:00)

Tija, mm i ja smo se sada prvi put razdvojili na tri nedelje i neki dan :) nisam bas u nekoj krizi da mi nenormalno fali, lepo mi je kod mojih a on i ja smo i ovako bili zajedno godinu dana bez prestanka, mislim da mi prija malo ova razdvojenost. Naravno da to ne moze da se uporedi sa duuuugom razdvojenoscu ali bez razmisljanja bih ga poslala i malo dalje na duzi period [sm=smiley36.gif] Imao bi mogucnost da proba u inostranstvu da mu tata nije khm...khm... Otisao covek a sina ko sisa, mada.. to je za neku drugu temu!
Bea [sm=smiley31.gif]

nata11 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 15:43:51)

Bea bitno je da imate cilj a vreme ce brzo proci.
Ja i mm smo razdvojeni po 2,5 meseca - 3 i tako funkcionisemo otkad smo se upoznali. Tesko jeste vec pri kraju 1. meseca krenem da kriziram, cmizdrim [sm=smiley36.gif] ali tu je skajp, viber i ukoliko ostane duze ja skoknem do njega na par dana.
Razvod usled razdvojenosti zbog posla je mnogo redji nego razvod kada partneri puknu pod psihickim opterecenjem usled nemastine.
6 meseci jeste puno, pogotovo je tesko gledati dete ali imas cilj ispred sebe i budi jaka.[sm=smiley31.gif]

mtajcica83 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 19:53:18)

IZVORNA PORUKA: bea83

Znam, mtajcice, da je teško. Ne mogu još da zamislim koliko, ali pretpostavljam. Ali nažalost teško je i gledati stalno u prazan frižider, prebrojavati kako da kupiš pelene, odvajati svakog prvog ogromnu svotu novca i plaćati tudji stan znajući da tvoje dete sutra neće imati gde da živi i da će se isto tako patiti. Izbor je težak. Mi smo kao zacrtali neki cilj pa ćemo videti koliko dugo vremena će nam trebati da ga ostvarimo. Ovako nažalost više ne ide. Gde beda zakuca na vrata, tu su i svadje, stres, nervoza, strah....Žao mi je što moramo da biramo izmedju dva zla, ali nadam se da ćemo opstati.

Bea,slazem se sa tobom sto si napisala..Bitno je da ste vi zajedno sjeli i odlucili sta i kako dalje...i da se podrzavate,pa polako u ostvarivanju zajednickih ciljeva..[sm=smiley31.gif]

Lu -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.9.2013 21:25:33)

IZVORNA PORUKA: mtajcica83

Bea, jedna sam od zena pomoraca i nije nimalo lako...Pogotovo sa djetetom ili vise.Nije ni najmanje lako odvajanje ni njega kao muza ni kao oca..Govorim u svoje ime...Moj svrco vec odavno kapira sve i kad se spomene brod kaze tata ne mora da ide na brod,,ja necu pokone [sm=smiley13.gif]..Mnogo je tesko gledati ga tuznog tih prvih nekoliko dok se ne adaptiras malo na situaciju, posle udjes u stos, i otac i majka si sve dok on nije tu, pomiris se sa sudbinom da nece biti tu za rodjendane(ne sve), Ngodine, Boziec, i ostale praznike, ali eto.To je velika zrtva i ne bi svaka zena mogla to da izdrzi.Ja to podnosim na najbolji moguci nacin, mada postoje trenuci kad bi neznam ni ja koje pare na svijet dala da je tada uz mene...Nekako naidje period da ti jednostavno dosadi na svudje ides sama sa djeteom, na rodjendane, na okupljanja razna, u igraonice u setnju..Ali eto kazem...covjek se navikne..
..Velika je to zrtva cijele porodice.

mtajcice, ovo kao da sam ja pisala, mm nije pomorac ali viđamo se na 2,5-3 mjeseca, ponekad samo češće. Bio je samo na prvom sinovom rođendanu a sad ćemu 7...Tako skoro 10 godina braka a 8 prije toga veze. Kako vrijeme prolazimo sve je veća ljubav ja to osjećam i nema te daljine koja bi mogla da je uništi. Neke druge stvari utiču na vezu i ne kažem da se i nama neće 100% desiti neki problem ali to svakako nije daljina.
Mtajcice nisam čitala o čemu se radi ali nadam se da ćete riješiti vaše probleme[sm=smiley1.gif]

mtajcica83 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (8.9.2013 17:50:35)

IZVORNA PORUKA: Lu

IZVORNA PORUKA: mtajcica83

..Velika je to zrtva cijele porodice.

mtajcice, ovo kao da sam ja pisala, mm nije pomorac ali viđamo se na 2,5-3 mjeseca, ponekad samo češće. Bio je samo na prvom sinovom rođendanu a sad ćemu 7...Tako skoro 10 godina braka a 8 prije toga veze. Kako vrijeme prolazimo sve je veća ljubav ja to osjećam i nema te daljine koja bi mogla da je uništi. Neke druge stvari utiču na vezu i ne kažem da se i nama neće 100% desiti neki problem ali to svakako nije daljina.
Mtajcice nisam čitala o čemu se radi ali nadam se da ćete riješiti vaše probleme[sm=smiley1.gif]

Lu, da, u pravu si gdje je prava ljubav godinama samo moze da bude jos veca..To sto mm plovi i sto sam rekla da mislim da je mozda i to jedna od stvari zbog kojih smo dosli tu gdje smo govori ocigledno o tome da jednostavno nismo jedno za drugo niti smo oboje dovoljno jaki da neke prepreke prevazidjemo......Cim nesto ne funkcionise samo se nizaju stvari..Pisala sam u drugoj temi kako i koliko provodimo vremena dok je kuci...Mislim da se nama jednostavno nije dalo ,,,od samoga starta veze..Osim djeteta, ova veza i brak nista dobro mi nije donijelo..No dobro to je vec za drugu neku temu.

reve84 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (8.9.2013 18:12:39)

Evo ja da se javim sa informacijama s druge strane..Moj otac je gradjevinski radnik i ceo moj zivot je negde po svetu na terenu. Uzasno sam vezana za njega i dan danas kad dodje kuci i treba da se vrati ja placem ko malo dete.
Mama kaze da sam jako patila kad sam bila mala iako se ja tog perioda i ne secam bas. Vise je patio brat u nekom dobu puberteta kada mu je falila ta muska figura.
Ali da nije otisao i radio mi danas ne bismo imali neke sredjene situacije i mir u glavi koji puno znaci. Zrtvovao se jeste ali je sve radio za nas! Deca to osete i bice zahvalni! Tako da borba jeste teska ali obzirom da je za dobrobit svih opstaje! Puno srece svima!

nata11 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (8.9.2013 21:16:50)

Mtajcica i moja jedna rodjaka ima iste probleme kao ti. On dodje posle 6-7 meseci, krenu da se nizu rodjaci, poset_e, malo da se posveti deci, ona radi i ode da legne on ostaje sa gostima, drugovim i tako vec 4 god oni nigde nisu otisli sami ni na veceru, rucak kamo li na odmor. [sm=smiley13.gif] Ona je svesna da ga obozava i da on nju cenu i voli ali se pita dokle....

Ja na to nemogu da se pozalim stvarno mm nije tu po 2 meseca ali kada dodje stalno smo zajedno, jedemo 2x dnevno zajedno, izlazimo, idemo na kafu 2x nedeljno. Naravno nadamo se da je sve to privremeno i da cemo uskoro naci neko drugo resenje.

IVA 11 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (1.5.2014 22:13:13)

Evo ja proživljavam razdvojenost po drugi put, samo mi je ovog puta mnogo teže. I meni i našem sinu, koji je već svjestan svega, i pita zašto, kako, ja volim tatu, zašto ide. [sm=smiley13.gif] Od 17-e godine sam sa mm, i volim ga kao dva oka u glavi, i on mene, sve bi uradio za nas. Jako mi je teško pao njegov odlazak. Prošli put je ostao 4 mjeseca, ovaj put je mislio malo manje od 6, sve zavisi od posla. Noćas prije odlaska, nas troje zagrljeni i svo troje plačemo. Ako Bog da da se više ne odvajamo...[sm=smiley19.gif]

lesica -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (1.5.2014 22:17:07)

Iva [sm=smiley31.gif]
Izguraćete mila, ipak je sve to zarad nekog višeg i važnog cilja.

IVA 11 -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (1.5.2014 22:27:52)

Hvala draga [sm=smiley31.gif] Cilj nam je da se stambeno obezbijedimo, jer pare mjesečno koje u Americi zaradi ovdje ne može ni za par mjeseci. [sm=smiley31.gif]

lesica -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (1.5.2014 22:30:02)

Znam, i razumem sve, zato i kažem [sm=smiley31.gif]
Biće to sve dobro, i nakon perioda "mora se" uživaćete skupa [sm=bravo.gif]

madre -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (1.5.2014 22:48:31)

iva, mogu misliti koliko vam vec nedostaje[sm=smiley24.gif][sm=smiley31.gif]

mati -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (4.6.2015 17:03:08)

Da se upisem ovde... Eto, bila sam ubedjena da se to nikad nece desiti, ali zivot je cudo... Njemu je sve ovo mnogo teze nego meni, mada ja jos nisam svesna situacije nije mi doslo do mozga. Ili sto sam zauzeta po ceo dan a uvece mrtva umorna jedva cekam da se deca uspavaju pa i ja.
Mm je rodjendan sutra,zelela sam da ga iznenadim ali ne znam kako. A ni za Matin rodjendan nije tu, u sled petak.

mati -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:46:45)

Proslo dva meseca. Kako vreme leti. [sm=bravo.gif]
Trebalo bi sledece nedelje da smo na okupu, boze zdravlje.

veselicaa -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:48:05)

Mati gde ti je otisao muz,jel da radi negde preko?

mati -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:50:28)

Da. U Svajcarsku, da probamo i to. Dugo nam je trebalo da prelomimo, ali ovde je sve gore i gore.

vikiveki -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:52:29)

Mati nisam znala da ti muž nije tu,sa tobom,kada se sada vrati hoće li ostati tu ili morate opet biti razdvojeni?

veselicaa -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:54:58)

Ako i treba da probate,ja mog u zadnje vreme teram da ode negde,jos nemamo stan,ovo ovde gde zivimo je sve nesigurno,od nasledstva izgleda nista ali se muzu bas i ne svidja ideja.A za nekoliko godina bi mogli da sakupimo pare za neki stan,zelja nam je da bude u Nisu.Lakse je sada kada smo mladji,kada su deca mala,zacas prodju dve,tri godine.Od plata ovde ne moze se mesecno ustediti nista vise od 50e.

mati -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (10.7.2015 23:59:12)

Ma to je iso kod prijatelja da proba. A on rodjeni svajcarac i zna kakva je situacija ovde, pa samo zanoveta. Bili smo mi vec turisticki tamo, ali to je druga prica.
Nece tamo da se vraca, ne bi trebalo. Idemo na drugu stranu ali to za nekoliko meseci ili duze , videcemo. Ni mi nemamo nas stan, ali kad vec hocemo sami to nam je.

vikiveki -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (11.7.2015 0:04:34)

Dobro je da proba pa da vidi da li može,vredi sve pokušati.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>