Ana RR -> RE: Duuuga razdvojenost supruznika (7.3.2011 22:14:24)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Da naslov teme ne bude zbunjujuci... pojasnicu silno ste se zaljubile u ali u pomorca...na kopnu je 3 meseca,na brodu 7-9 meseci...izdrzite godinu,dve,tri veze iako vas slama i ubija sto kada nije tu zivite samo od nedeljno jednog poziva,bez mailova,porukica za dobro jutro i laku noc...dodje vreme za brak...sa jedne strane srce vas goni a sa druge strane razum opominje koliko je tesko biti u takvom braku prolazi vreme,samacke nove godine,dan zaljubljenih,osmi mart,rodjendani... doci ce deca...poklanjas nekome nesto sto ti je najdragocenije i nikada niko ti to vratiti ne moze a to je vreme. Volela bih vas da cujem sta mislite o takvim brakovima i da li biste pristale na takav brak? IZVORNA PORUKA: anajid Uh,anonimna tesko pitanje!Pamtim jos ono sto mi je svekrva rekla "Deco makar ne imali hleba da jedete,ne razdvajajte se".Time mi je sve rekla.Moja mama i tata zive odvojeno,jer tata radi u inostranstvu,tao je vec dugo godina.ezak je to zivot i mislilim da pare ne mogu kupiti mnoge stvari.A ono sto prodje vise se ne vraca.Ja bih tesko pristala na to,ali nismo svi isti. IZVORNA PORUKA: VVVV zavisi kakva si osoba... ja ne bi izdrzala ni pola godine zabljanja . Ti si fakat drugačija. Čini mi se da ga voliš, i ako ga ostaviš iz principa, teško ćeš se ponovo zaljubiti. Pa, kad si već u takvoj situaciji, kakva je, bolje porodica sa mornarom, nego nikakva IZVORNA PORUKA: Brana Anonimna draga nikada ne bih pristala na takav brak jer kao sto si i sama rekla to je brak bez braka,jer partner skoro nikada nije tu,a svi znamo da vreme leci sve i da se osecanja ako se ne gaje i grade polako opadaju u svom intezitetu i ko ostaje povredjen pa upravo ti jer skoro sve vreme provodis sama u patnji i cesnji,i najdragocenije praznike,dogadjaje,lepotu odredjenih dozivljaja ces provesti sama i pamtiti ih u samoci a oni su jako dragoceni za svaku vezu i brak..,koliko sam shvatila vi jos nemate decu,a za decu su potrebna oba roditelja a ne samo jedan i drugi povremeno,ne znam sta da ti kazem ako se volite porazgovarajte o tome da buducnost organizujete u zajednici i da li taj posao moze da se promeni za neki drugi.... U svakom slucaju zelim ti svu srecu sta god odlucila. IZVORNA PORUKA: morena To je jako težak život. Ali vrijeme koje ste zajedno, neprocjenjivo je. Iskreno, da je moj muž pomorac, ja bi opet bila s njim. Ne želim nikog drugog. Ako je to čovjek kojeg voliš, nema tu mjesta sumnjama. IZVORNA PORUKA: Anoniman Vec dugo me pustas gledat' niz pucinu i proklinjat' srecu koju more nosi, darujuc' mu puste i besane noci, gdje mi tuga plete svud srebro po kosi. Kapetane moj... Znam, tebi je more prva ljubav bila, a ja sam tek bljesak znacila u mraku, da bih kad se magla ispred broda digla ostala ko pjena na njegovu tragu. Kapetane moj... I starim tako sama od broda do broda u zelji da te zagrlim, izljubim, iako dobro znadem da svakim te danom sa brazdom broda nepovratno gubim... Kapetane moj... Al' kad se bez zelja doma k meni vratis, toj posljednjoj luci, sto te mirno ceka, ni spaziti neces da uz tebe nije ona mlada zena, vec starica neka... Kapetane moj... ovo podebljano je zaista sustina takvog braka IZVORNA PORUKA: Olga RR anonimna , znam nekoliko parova koji su u slicnoj situaciji imam tetku ciji muz je kapetan prekookeanskog broda i deca su zaboravljala kako on izgleda , sad je on u penziji i uzivaju ne znam sta da ti kazem , da ga ostavis zbog posla glupo je , da se mucis zbog posla glupo je IZVORNA PORUKA: verolino Anonimna-ili voli preko mora i okeana, ili nemoj voleti uopste...Niko nikada nije rekao da je ljubav laka....Samoj nemoj nista raditi napola...Ti se nisi predala cela, cim postavljas ovo pitanje... IZVORNA PORUKA: bubilend Anonimna-ili voli preko mora i okeana, ili nemoj voleti uopste...Niko nikada nije rekao da je ljubav laka....Samoj nemoj nista raditi napola...Ti se nisi predala cela, cim postavljas ovo pitanje... naprotiv,mi smo u braku vec cetiri godine naravno da ga volim ali mi je nesto teeeeeesko bas tesko ovih dana kao i svakom zivom stvoru potreban mi je dodir,rec pa i svadja na kraju krajeva ali sve je teze i teze ispratiti takav zivot. Mozda stize prolece pa me pichila i blaga depresija salim se....od muke jer se nesto bas beznadezno osecam. Borac sam veliki ali valjda i borci ponekad "vidaju" svoje rane. Temu sam postavila cisto da vidim i da bar na trenutak osetim kako takav nacin zivota gledaju ljudi koji lezu i bude se zajedno zavidim vam i porucujem da uzivate u svim tim momentima jer zaista su neprocenjivi IZVORNA PORUKA: bubilend eto otkrih identitet (greskom) ,nisam vise anonimna IZVORNA PORUKA: verolino Izdrzaces...Hrabro srce sve izdrzi... IZVORNA PORUKA: anajid Bubilend,sad si u toj prici i nemoj ocajavati.Verujem da ti cesto bude tesko,ali kako i sama kazes ti si borac pa probaj prevazici prepreke!Evo ti jedan veeeeeeliki od mene!Srecno draga! IZVORNA PORUKA: bubilend lu,hvala sto si me uputila na temu da citam tudja iskustva dusu da razgalim anajid hvala... onda ova tema moze pod katance bas sam trazila slicnu ali nisam mogla naci.
|
|
|
|