Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (25.12.2014 21:47:57)
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Dobro bre zna li neko da mi odgovori?! [sm=zmeden.gif] Torbi reče gore da na 1,5ml fiziološkog stavlja 5 kapi efedrina od 0.5 Pošto ja imam ovaj slabiji od 0.25 da li treba da dupliram dozu? Pisala sam ti na FB, ovde ne videh pitanje! Nemoj smanjivati fizioloski, on je bitan ne samo zbog rastvaranja leka nego i zbog razvodnjavanja sekreta a samim tim i brzeg izbacivanja. Dupliranjem doze ne dupliras koncentraciju, mada veca kolicina ce imati bolji ucinak. Ja bih krenula sa 5 kapi, pa ako ne pomogne, stavila bih 10, nece mu naskoditi. I Fluimucil, jednu kesicu uvece, jednu ujutro radi razredjivanja sekreta, slobodno. Samo agresivno protiv sekreta, ako se on efikasno sklanja, nema komplikacija. Ja uz ovo propiram nosic fizioloskim rastvorom. Bas nikad mi se dete ne budi nocu zbog zapusenosti jer properem pred spavanje + inhalacija, ako je bas zastopan nos - 1% Efedrin. Sve sto dajete lokalno, imate vecu slobodu, da tako kazem, i spram stanja, ako slabiji rastvor ne pomogne, onda jaci. Zilion puta, nikad problema nisam imala ni sa jednim detetom. Da brzo prodje! MK [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|