Trcosava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.10.2014 8:57:26)
|
MiLj tu bitnu ja vodim sa bakom mm [sm=jezicek.gif] ona bi je samo oblačila. Po meni je gore dete natrontati i nemati opciju da se skine u nešto laganije jer će se onda oznojati, pa kad stane negde napolju, dune vetrić - eto ti prehlade, curenja nosa. E sad, tebi je dete malo, ne znam vode li ih oni u wc (pošto ne nosi pelenu) ili idu sami. Ana mi jekrenula u vrtić sa 3 godine i imala sam dovoljno potkošulja. Kad je ovako žnj vreme - uvek, ali UVEK slojevito. Potkošulja, majca na kratke, majca na duge (tanka) i preko dukserica (debela). Tako sam počela Anu da oblačim. Unutra, iako još nema grejanja je mnogo vruće. Napolju isto. No opet, dete je moje veće, tvoje manje. Kad god dođem po Anu, u kratkim rukavima je i plus na sve to mokra leđa. Jednostavno, deca u vrtiću su mnogo aktivnija nego kući. Primerno tome je i oblačiš. Zimi, naravno ne oblačim majcu na kratke rukave, već potkošulja, tanka majca na duge, dukserica (obično na raskopčavanje) plus jakna. Cepam joj med i apisirup, curka joj nos, ali ništa strašno. Mnogo bolja situacija nego prethodnih godina. A evo, juče je išla kod komšinice na trampolinu, kiša padala prekjuče uveče i malo mokra bila pri obodu. Mokra joj guzica bila i čarape, evo već danas curi nos. Dakle.... samo da je suva.
|
|
|
|