Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.1.2015 11:26:40)
|
Da, mama mi je pulmolog, ali ne sluša decu, nikada nije poslušala ni jedno moje dete, kaže da se sasvim drugačije čuje, i da normalan zvuk dečijih pluća zvuči kao presmrtno stanje kod odraslog čoveka [sm=smiley36.gif] i prosto to neće da radi. Nikada se ne meša u ono što pedijatri ili dečiji specijalisti kažu, sem ako nije nešto BAŠ BAŠ non-sensno. Sad ću da dobijem po ušima, ali... Pantenol rastvor sam kupila jaaaaako davno, mislim da ima 2g. Ja ne bacam to kada piše da se baci mesec dana nakon otvaranja, iskreno, do nedavno nisam ni znala da to piše na uputstvu, jer na uputstvima čitam samo doziranje, inače završim na kontraindikacijama, padnem 3x u nesvest i odlučim da lečim dete suncem. [sm=smiley29.gif] Takođe, ni efedrin ne bacam posle 3 nedelje. Naša dr kaže da nema dejstvo posle 3 nedelje od otvaranja, a ja tvrdim da ima, dokle god se bočica ne potroši - probala sam. [sm=smiley1.gif] Oba se kupuju bez recepta. Efedrin ti treba da decu, mislim da je 0,5%. Doziranje: 1,5ml fiziološkog + 5 kapi efedrina (kod laringitisa npr, ili kod začepljenog nosa) 3x na dan ili 1,5ml fiziološkog i 0,3ml pentenola (kod suvog kašlja koji dere grlo) 3x na dan ili 1,5ml fiziološkog + 5 kapi efedrina + 0,3ml Pantenola (kad je npr nos začepljen a kašalj suv - ovim nekako pokriješ sve) 3x na dan. Između možeš inhalirati obični fiziološki ako vidiš da joj prija.
|
|
|
|