majathegreat -> RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u danasnje vreme? (6.10.2011 0:26:53)
|
Već sam pisala u ovoj temi negde početkom ove godine. Naime, zaposlili smo u svom preduzeću jednu devojku, bez iskustva u poslu, ali snalažljivu. S obzirom da sam ja više radila od kuće nisam baš provodila vreme sa njom, pa onako od svojih kolega dobijala izveštaje. Svi smo bili zadovoljni. Ne preterano, ali sasvim ok. Kad sam počela da radim, ona je odmah iskoristila priliku da kaže da je nezadovoljna platom, i ja stani pani jbg odmah joj povećam, jer sam morala sama u tom momentu da nastavim posao, tako se potrefilo, nema šanse da bih uspela da izdržim taj tempo. Počela je da radi za 250 eur po dogovoru, ali joj ni jednom nije isplaćeno toliko nego oko 280 mesečno. Radno vreme oko 7 sati dnevno i to do 15h, a ne popodne ili noću. Plaćen doručak, šta god poželi. Obezbeđen prevoz, pa čak joj i plaćana gradska karta za svaki slučaj ako ne ide sa nama na posao. To je njoj bilo malo. Mi smo tih meseci imali baš krizu, pa je ispalo da i mi radimo za iste pare koje i ona, čak i manje, i čak šta više sam joj isplaćivala zaradu iz porodiljskog svog. Uglavnom dogovorili smo se mi kao da radi za 300, pa je dobijala dva tri meseca po oko 320eur. Iskoristila je dve nedelje godišnjeg, a naravno ima pravo na ceo. No ona i dalje nezadovoljna, i gde sam ustvari pukla - kaže pa ja sam se raspitivala tako kod svih i ispostavilo se da radnice u prodavnici imaju veću platu od mene i dža bu i tako. Uglavnom sad je iskoristila još dve nedelje odmora, platila sam joj sve u fulu i ajd ćao. Ja mislim da je to baš bezobrazno.
|
|
|
|