misha -> RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u danasnje vreme? (16.9.2009 12:05:32)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Smeshkice, ja sam godinu dana, 2005. radila za 8000, sekretarica u izdavackoj kuci 5-8 sato dnevno. Uzasno mi je bilo malo, ali je i to bilo vise nego da sedim kod kuce, pa sam radila to dok ne naidje nesto bolje. Meni je, ako nema mogucnosti za posao u struci, svaki posao dobar. Potpuno se slažem, a evo i zbog čega. Kao diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, i na radnom mestu opštinskog javnog pravobranioca, primam oko 35 000, i to sa stimulacijom, bez koje bi mi plata bila ispod 30000. U nekom drugom gradu, tačnije, opštini, za isti taj posao plata je duplo veća, a trebalo bi da bude ista. Dok sam radila u sudu, kao sudijski saradnik primala sam još manje, sada bih primala otprilke toliko, što mislim da je sramota. Primera radi, moja stručna sprama u nekom javnom preduzeću, tipa EPS prima oko 70000. Pravilo je da nema pravila, zavisi gde si imao sreće da se zaposliš. A kako u mom gradu nema nekog izbora, srećan je svako ko ima bilo kakav posao.
|
|
|
|