Iwana87 -> RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u danasnje vreme? (25.1.2011 2:42:05)
|
Jel vi znate da je srbija zlatna zemlja?neznate verovatno,ovo ovde je strasno.Pre par dana pricam sa mm muzom oboje imamo samo sredju stim sto sam ja sad na akademiji i vidim neku svetlu buducnost.Ovde je internet nerazvijen,tipa nemaju svoj domen i skoro ni jedan posteni sajt pa ce im profesionalci sigurno trebati i nadam se necemu,On radi plocice jer je to najisplativije,ali strada se fizicki naravno i kad pricamo o promeni posla,pricali smo o platama ovde.Da radi kao nocni cuvar,plata 100 evra + prevoz 30 evra.(cena gradske mesecne),da vozi u nekoj firmi od 100 do 200 s tim sto bi za tih 200 isao po svetu kamionom,jos gore,ne bi bio kuci nikada i stalno bi bio umoran.I on planira nesto da zavrsi ali mora uporedo i da radi.Dakle plata je 100 e uglavnom svugde,radnici magacioneri,cistaci i sl imaju 80!uzas jedan Vidim da se vecina zali,ali kod nas odakle sam,tetka sekretar u skoli ima 450e platu,njen muz nastavnik 500,druga tetka sef racunovodstva 500,njen muz radnik 350,prosek plate od 150 do 250 evra.Sve u svemu tamo je bilo malo vise para nego ovde.Ja sam u planu u jednoj fabrici da krenem da radim jer smo bas u skripcu gde nije losa plata 150+30 na ruke ali se radi svaki dan u 3 smene sto mi je smrt zbog mihajla,videcu,mada mislim da cu od leta poceti bar dok se ne snadjem sa web dizajnom.
|
|
|
|