Iwana87 -> RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u danasnje vreme? (25.1.2011 17:04:35)
|
Super mama,bilo je super,pre god i po kad sam dosla plin je bio 22 den,sad je 43,a evro isti.Veruj mi da sam bila srecna sto sam dosla ovde u smislu cena i boljeg za nijansu standarda,ali evo za manje od dve godine sve se promenilo.Problem ovde je sto neko nekog pravi ludim samo neznam jel drzava narod ili narod drzavu.Ulice su pune tezgara,prodavaca cigareta,na crno kao 90'ih,ali zato se posle 2 neplacena racuna struja sece ,sto bar odakle sam ja u srbiji nije bio slucaj.Kazne ovde su jako rigoroznije nego kod nas,a opet sve je u rasulu.Mislim da se pogresno pocelo sa drzavnim uredjenjem. Kazem ti kad sam dosla za 200den,300 dinara isla sam u prodavnicu,kupim 2 hleba,parce salame,mleko,nesto slatko,cigare i ostane mi kusur[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]nije mi bilo jasno.Za suhomesnato si u pravu,osnovne zivotne namernice su jos uvek jeftinije nego tamo,kafa,sir,mesne preradjevine ali ostalo je postalo blagi uzas.Ovde don kafa kosta duplo manje nego u srbiji a uvozi se,isto kao i cokolada najlepse zelje ovde je 30 denara ili ti 50 dinara?smesno.
|
|
|
|