Anoniman -> RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u danasnje vreme? (7.10.2011 13:25:32)
|
Ivaj, pa sve sto sam gore napisala je savet. Ne znam nista konkretno da kazem, sem ko hoce moze da mi posalje mail da dam savet za konkretan cv. Ne budite lenje, toliko vremena se ima za RR, pa podseti se malo ovih office programa, word, excel i sl, imas na netu kako se pise molba, zahtev i takve stvari. Pogledaj. Na tim stvarima se dosta "pada" kada su u pitanju administrativni poslovi. Meni su uglavnom za ponudu na engleskom pisali po tri recenice, a devojak je zablostala, napravila zaglavlje, kao memorandum, izmislila brojeve telefona, adresu, pa sve kako treba uvod, razrada i zakljucak [sm=smiley36.gif] A ne tri reda na vrh strane i mislis da cu da te primim i da si suvi genije. Za BG znam da ima HR agencija, imate njihov spisak na infostudu, koje koriste poslodavci da bi za svoj konkurs dobili samo top 10 kandidata, selekciju vrse te agencije. U svako doba mozete da odete kod njih, ostavite svoj cv u njihovoj bazi, oni ce vas tamo testirati za razne stvari i mozda cete jednog dana odgovarati za neki konkurs. A to vas kosta samo malo vremena, njima se nista ne placa. Vise puta sam to predlozila nekim prijateljicama, posebno sa fakultetima ili nekim specificnim znanjima, ali vidim da niko nije otisao. Valjda im je bilo sladje da "zvale" one cigare po kaficima i pitaju me ima li nesto kod tebe (za posao). Kako da ne, samo mi jedna takva treba. Ja sam jako stroga, ali zato pravicna. Pihvatajte svaki posao, znanje mora da se krade. A svasta se moze nauciti, ne samo vezano za struku, nego kako se i postaviti, sta ocekivati od drugih kolega, na svakom poslu. Tako cete se usavrsavati i strucno a i mozda u onoj oblasi koja je bitnija, kako se postaviti na pravi nacin i izboriti za sebe. Sa tim se malo radja, ali mnogo se postize i vezbom.
|
|
|
|