RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 17:55:47)

madre zahvaljujuci ovde vama, puno sam mirna i super prihvatila sve! super za tvog bogdana!
zemunka, jeste svega ima, treba ostati pozitivan do kraja koliko se moze..
lady_b naravno da je zelja tu tek sada sam zrelija i smirenija za neke stvari i ovako nesto kada se desi ili slicno kao da sazris za koju godinu odjednom i kao da si jos jaci i spremniji za nove pobede i nema predaje! i zato ti saljem pozitivu i samo guraj napred.
hvala, pridruzicu se i dr temama [sm=smiley1.gif]
a ksena sto kazes, to mi je i doca rekao na zalost ali skoro svaka zena to bar jednom prodje ali su uglavnom posle sigurne trudnoce..

bilo kako bilo, ne ponovilo se !! idemo dalje na vedrije teme, a sa vama ovde je sve to mnogo lakse! ljubim vas sve

Jedva sam cekala danasnji dan, da sve krenem iznova MnogO jaca Psihicki [sm=sloncek.gif]
moram samo da pitam docu na kontroli za nedelju dana, da li bas moram da cekam tri meseca, ili mozemo da probamo i pre [sm=smiley1.gif]

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (12.3.2013 22:25:24)

Trudna sam nekih pet nedelja, trudnoća je rezultat vto.
Već par dana imam smedjkasti iscedak, nekad bude i malo krvi, sve je praćeno menst. grčevima.
Na uz idem za dve nedelje, ima da svisnem do tad.
Betu sam radila tri puta, pravilno se duplira. Koristim utrogestan 3x200 vaginalno i boce progesterona 125mg svaki treći dan.
Kakva su vaša iskustva?

vonavoj -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (12.3.2013 22:42:03)

Moje iskustvo i saveti dr je mirovanje u tom periodu,vec imas terapiju,to su lekovi koji se pijju kad dolazi do krvarenja..nesto hormoni luduju,takvo sam objasnjenje ja dobila! ako ti se pojavi sveza krv,pravac dr! a do tada,samo u wc[sm=smiley1.gif]

*Maki* -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 10:44:24)

Klarice nemoj da se ustručavaš da ih pozoveš i pitaš opet za mišljenje.Verujem da ce se to srediti jer imas potrebnu terapiju progesterona ali ako si uznemirena pozovi kliniku i popricaj sa nekim doktorom,sve ce da bude ok,samo miruj non stop.ljubim te

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 12:08:39)

Zvala sam ih, uspeli su da me umire.
Kazu da dolaze trudnice sa krvarenjem pa je sa bebom sve ok, da hoce da se javi hematom, da se materica čisti, da neuspeli embrioni moraju da izadju itd. Da moze biti trista razloga...
Najbitnije je da mirujem što više-sto i radim-stalno leškarim, da se smirim, da sam lekovima pokrivena. A da i priroda mora da odradi svoje..

drudi -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 12:10:40)

kod takvih stvari najvaznije je da se zena smiri, jer panika i stres podizu hormone (adrenalin i kortizol) koji ne dozvoljavaju trunickim hormonima da normalno rade i posledice su grozne.

ako je razlog pad progesterenona ili hematomi - sa dzambo terapijom progesterona to ce se smiriti. progesteron je hormon koji moze dnevno a osiclira i da se desavaju lose stvari.
ako je razlog los plod-onda ce svakako da ode, i bolje rano nego kasnije kad je zeni mnogo veci stres.

ali ono sto zelim da podvucem je znacaj smirenosti, ako zena ne moze da se smiri mislim da dr joj moze dati i neki bensedin ili sl da se smiri.gledati neke komedije, pricati a nekim pozitivnim i sl.

Hajnalka -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 12:23:16)

Klarice da te umirim i ja sam krvarila nedelju dana (tacnije od 6-7 nedelje) pojacali mi utrogestan koji sam pila do 13 e nedelje i sve je lepo proslo
naravno treba mirovati,ne nervirati se bezveze i pij magnezijum(neznam kakve si vitamine dobila ili dali si ih dobila uopste)

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 12:28:39)

Pijem magnezijum, i tu konjsku dozu progesterona primam.
Tačno primetim da kad imam menst. bolove onda se pojača, a kad nista ne boli skoro nista i nema..
Umirila sam se, jer znam da činim sve sto je do mene..

branaV -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 12:45:27)

Klarice i ja sam u nekoliko navrata imala bas svezu krv a u medjuvremenu braon iscedak, ali svakog dana, sve do 11-12 nedelje, primala sam progesteron od 250mg svakog drugog dana, 5 kom pa jos 5kom na 5 dan, i utrogestan 3x200, bice sve u redu, samo se opusti, i ja sam ih smarala svakog dana sa pitanjima, ali su me sestre ubedjivale da samo mirujem i cekam, a i Goca je trazila da radim betu pred prvi UZ da vidimo kakvo je stanje, posle te bete vise nisam ni obracala paznju na iscedak jer je sve lepo raslo.

IBN123 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 14:13:16)

Imala sam krvarenje negde oko 3 meseca..samo primetila na dnevnom ulosku..odmah otisla na pregled..Zdrzali me par dana da me isprate,dali terapiju i rekli da mirujem..Hvala Bogu rodila sam prelepog deckica.

pahulja76 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 18:54:54)

IZVORNA PORUKA: Klarica

Pijem magnezijum, i tu konjsku dozu progesterona primam.
Tačno primetim da kad imam menst. bolove onda se pojača, a kad nista ne boli skoro nista i nema..
Umirila sam se, jer znam da činim sve sto je do mene..

Klarice i meni se to desilo na samom pocetku trudnoce, ja sam pila 3x1 utrogestan od 100ml, svaki 3. dan progesteron i dok je trajalo krvarenje tj. to bronkasto pila sam i palitrex, samo treba da mirujes i procice... posle 2 nedelje mi je dr na uz-u videla hematom... krvarenje je stalo pa mi je izbacila progesteron. danas sam usla u 13. ned.

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 21:09:00)

Hvala vam devojke, kad i od vas čujem da ne mora da bude tragično, nekako mi lakše [sm=smiley1.gif]
Definitivno ću ponoviti betu za koji dan, čisto sebe malo da umirim

Figaro88 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (13.3.2013 21:12:59)

Ja sam krvarila sve do 13 nedelje,samo lezi,odmaraj,ja sam primetila da su mi ti bolovi i krvarenje bili mnogo manji kada sam opustena i ne naprezem se.I na kraju je bilo sve ok,dr mi je rekla da su krvarenja jako cesta u ranoj trudnoci,i da su najcesce bezopasna[sm=smiley31.gif]

drudi -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (14.3.2013 13:17:17)

klarice, ako ces vec da radis betu, samo imaj na umu da se beta posle nekog vremena duplira tek na 4-5 dana i vis

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (14.3.2013 13:23:09)

Uradila sam betu, danas je 1143 [sm=bravo.gif] rastemo, to je najbitnije
Malo mi je laknulo, sad čekamo UZ

Verolina -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (14.3.2013 13:24:17)

[sm=bravo.gif]

pahulja76 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (14.3.2013 15:48:14)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Maslacak15 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (15.3.2013 15:46:13)

O Klariceee[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] to je bas lep rast bete[sm=smiley36.gif]. Bice sve ok, probaj sad malo da se opustis[sm=smiley1.gif]

Klarica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (17.3.2013 18:58:01)

Hvala devojke na podršci [sm=smiley31.gif]
Krvarenja nema, nekad bude koja kap braonkasto, nekad ni to. Već par dana je tako, valjda će na kraju i to prestati. Tako da se nadam najboljem
Čekamo na UZ jos nekih sedam dana..

Meisje -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (17.3.2013 20:10:31)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]samo hrabro

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.3.2013 22:04:00)

Klarice sve najbolje i samo miruj i ja navijam za tebe [sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

Biserce -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (29.4.2013 12:21:34)

Ja sam 4nedelja, druga trudnoca ako ne racunam spontani pre Vase koji sad ima 13.5meseci. Dr mi je rekla da je ges.mesak slabo vidljiv, kao mnogo je mali i tesko da ce se odrzati, krvarim braon vec 17dana, za odrzavanje mi nista nije dala. U subotu je krenulo malo sveze krvi, u bolnici mi je drugi dr dao palitrex 2x2, utrogestan 3x1, folnu, mirovanje i valjda ce uz Bozju pomoc sve biti u redu. I dalje braon iscedak...sutra se javljam kod moje dr...

Verolina -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (29.4.2013 12:26:38)

Biserce, kako si 4 nedelja a krvaris vec 17 dana?[sm=zmeden.gif] Kad ti je bio poslednji ciklus?

Biserce -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (29.4.2013 12:48:29)

Tako je dr videla na uz. Prvo uopste nije videla trudnocu, po beti je videla da jeste, pa je prosle srede videla da je plod mali, 4nedelja a zadnja menstr bila 12marta.

bea83 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (29.4.2013 12:49:57)

Koliko se ja sećam proračuna ti si sad u 7moj nedelji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>