mrvica7 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (4.12.2012 11:28:03)
|
Psihicki kada se opteretis onda je tesko zatrudniti.Ja nisam 4 godine mogla da zatrudnim,nisam se opterecavala,jer kada je sudjeno i biti ce,nervirala se ja ili ne,to sam tako sebi zakljucila...Kada sam ostala prvi put u drugom stanju,spontani sam imala samo sto sam uradila test,u 5 nedelji...ostanem drugi put u dr.stanju,opet isto..nisam uopste se previse opterecavala,jer sve sto se desava desava se s nekim razlogom,mi mislimo da je to nesto najgore sto nam se moglo desiti,a ono poslije mozda se ispostavi da je to bilo najbolje..Tako da se nisam nervirala,niti sam ikada pratila na plodne dane,plodni su mi uvijek :) i uvijek mogu da zatrudnim :) ..i sada sam trudna 10 sedmica,imala sam opet problema na pocetku trudnoce,krvarenja,i sve to,ali ja sam smireno sve to podnijela,bez previse da emocije ukljucujem,jer sta ce biti biti ce,ja na to nemogu mnogo uticati.Mogu koliko je do mene,mirovat,i th..ostalo ima netko ko vodi racuna o svemu.. Samo sam htjela da ti malo olaksam,da nevidis sve crno.. Kada sam prvi put bila na kiretazi,jedna sa mnom je treci put radila kiretazu,paala u depru zena,ja sam nju za 10 min natjerala na smijeh,kaze da nije tebe neznam stabi.Pita me kako ja to mogu sve tako da podnesem,...mogu..mene jedino vjera spasava.. Zato i ti,vjeruj da ce biti pozitivno i biti ce..kada bude biti ce.Samo probaj opusteno,iako znam da je to tesko,ali mora covjek naci sebi oduska..Nadam se da nisam previse davila[sm=smiley36.gif] pozz
|
|
|
|