RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Maslacak15 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 11:44:29)

masa masa srecna ti nova Godina! Nista tu ne moze da se ucini osim da mirujes i uzimas utrogestan. Doktor eventualno moze ultrazvucno da pogleda jel bebica u redu ali inace samo strpljenje.. Sve najbolje[sm=smiley31.gif]

masa masa -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 12:02:16)

Hvala Maslacak,sve najbolje i tebi!dr mi je rekla da dodjem u cetvrtak da uradi UZ.To mi je tako daleko,sada nemam krvi na ulosku ,niti pri mokrenju ali mi je u glavi onaj jutrasnji prizor.Toliko sam zelela bebicu a sta mi cini sadai to tako da mi pocne 2013.Uh, sto sam u bedaku

branaV -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 12:32:38)

Maso nemoj da brines, bitno je da nemas bolove, desava se krvarenje, i ja sam ga imala i to vise, sve je ok sa bebom, lezi i odmaraj i bice to dobro, puno te [sm=smiley31.gif]

masa masa -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 12:53:08)

Hvala BranoV i ja tebi zelim sve najbolje.U 8 sam nedelji i taman sam juce rekla sebi kako je dobro ,nemam mucnine,nikakve probleme kao da nisam trudnica, sve do jutros kada mi se ovo desi.Nemem bolove, a krv nije bila braonkasta nego bas crvena sveza.Znaci i tebi se to desavalo?

branaV -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 12:58:19)

jeste, bas krv, sveza, vodena, crvena, ja sam dobila terapiju prosesterona od 250 na drugi dan 5 kom, a kasnije jos 5 kom na peti dan, uz utrogestan 3x200. znam da je stres ali pokusaj da ostanes smirena i odmaraj vise.

jbojana1980 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 13:25:08)

I ja sam imala takav problem na početku, ne sećam se koja nedelja, baš sveža krv! Uplašila sam se, hitno me primili i dr na UZ videla da se ne vidi krvarenje tj. da je g.mešak dobro. Ne znam otkud to krvarenje? Dr mi je povećala utrogestan, rekla mi STROGO mirovanje. To je sve što oni mogu da urade, kako hoće, tako će i biti. Ja mislim da je bitno da nema bolova.
Masa masa, želim ti Srećnu Novu godinu u kojoj ćeš upoznati svoju bebicu. Samo pozitivno i ako može, bez nerviranja i plakanja [sm=smiley31.gif]

masa masa -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 13:41:40)

Hvala jbojana i ja tebi zelim sve sve najbolje!Mene zbunjuje to sto mi se pojavilo jutros i sada vis nema , nema ni na ulosku, ni posle brisanja, a bilo je jutros bas dosta,bukvalno sam sludjena.Bojana ,izvini na dosadjivanju, kako se tebi to javilo,prilokom mokrenja ili iz cista mira i koliko je dugo trajalo?

jbojana1980 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (1.1.2013 16:05:51)

Prvo je bilo malo i braon. Dugo je trajalo, mozda dve nedelje, sve po malo, ima pa nema. Pa sam jedne veceri otisla u wc i ono sveza krv, ali bas dosta. Neki dan ima, neki nema. Ja tih nedelja nisam ustala iz kreveta. Kkoristila sam utrogestan 4x200, pa onda 2x200 i na 5 dan injekcije progesterona.

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.1.2013 20:28:06)

Citah, citah i evo i mene da se uclanim!!
Nadam se da sam se snasla i de ce te videti ovu moju poruku i moci bar malo da me utesite.. [sm=zmeden.gif]
03.01.uradila test, pozitivan, sutradan vadila krv, pozitivno i tada malo braonkasto prokrvarim. U subotu krv sa tendecijom na jarko crveno..
Odmah u subotu odem kod ginekologa i on rece po tome kada sam imala poslednji menstruaciju 19.11. prosle godine sada sam u 5.nedelji ali je mesak manji nego sto treba..i on mi dao Utrogestan 200 dva puta na 12h. Kaze ili sam kasno ovulirala ili nesto nije kako treba. Da se javim za nedelju dana ako krvarenje ne stane za 2,3 dana i pre.
Krvarenje je trajalo jako do juce sa bolom u stomaku, kao ciklus da sam imala kako uvek imam. Danas slabo ima krvarenje, stomak ne boli, svetla krv samo na ulosku.
Zovem malopre doktora kaze da dodjem sutra, da ne jedem nista 3.sata pre pregleda i da budem spemna na sve..

ja sam i dalje pozitivna..isplakala sam se par minuta i smirila i citala vase poruke ovde ..

DA LI mogu bar malo da se nadam da je sve ok..... da li se nekom na zalost desilo slicno ili na srecu ako je imalo srecan ishod.... bas sam onako ravnaaaaa sa osecanjima....

lady_b -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.1.2013 21:17:10)

Draga lavice, nemoj da se sikiras.. znam da je lako reci.. ja sam isto tako negdje u 5-oj nedelji imam braonkasti iscjedak i uzimala utrogestan i hvala Bogu proslo je.. Nisam imala bolove, ali ono sto mogu da ti savjetujem je da poslusas dr i da redovno uzimas utrogestan i da mirujes, to je po meni najbitnije.. Ne znas mozda kakve su ti inace ovulacije? Ja sam isto jako kasno ovulirala.. Iskreno ti zelim da sve bude u redu i nemoj da se brines [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.1.2013 21:26:17)

lavice, ne znam sta da ti kazem sem da se nadam da ce sve biti ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 0:35:43)

hvala vam puno!!!! ma ja sam mirovala od subote do juce jer se nije radilo.. srecom.. dana sam radila i bilo mi je ok, samo sto ima te krvi malkice, ali stomak nije boleo danas.
idemo sutra na pregleda pa kako bude. bas smo zeleli ovu bebu..... videcemo kako joj je sudjeno, ..ovo je prva trudnoca pa samo da se nadam dobro, nada poslednja nestaje,.. javicu vam ...HVALA NA PODRSCI [sm=smiley27.gif]

branaV -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 10:22:59)

Lavice i ja sam prokrvarila kada sam bila 5-6 nedelja trudnoce, moja dr mi je rekla da ponovim bhcg jer se tako najbolje vidi da li raste plod zato sto se na uz jos uvek nista ne vidi, zelim ti da bude sve ok !
Kolika ti je beta bila prvi put kada si uradila?

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 22:45:29)

Pre svega, hvala lady_b, kseni i braniV i svim devojkama i zenama koje nisu prijavljene a koje citaju ovo i daju podrsku..
i ja sam do juce bila jedna od njih sa strane ali sam vam zelela svima dobro i evo i mene u clanstvu! i stvarno ste super, vasa podrska mnogo znaci i ohrabruje, sto je jedna od clanica ovde napisala drugacije se razumemo mi koje smo prosle kroz slicno..

Nemojte da se rastuzite jer ja sam ok, a sto se tice mog meska, danas mi je doca rekao da je ispao negde sa onom krvlju silnom koju sam izbacila, tako da se na ultrazvuku nije videlo nista [sm=smiley24.gif]
Dobro je to sto mi nije radio nikakvu intervenciju vec je sve samo ispalo, kontrola za 6,7 dana i pijem pentraxil na 6h zbog one neke posteljice, ili kako se vec to zove sto je ostala malo unutra ali nije nista strasno. Kontrola pa da vidimo kako dalje i sta, a za 3meseca da probamo opet sa bebom..
Ok sam sve podnela, *ZahvaljujucI Vama ovde!! dosta sam citala vase porukice i bas se smirila..
Sve se desava sa razlogom i bolje ovako dok se jos nista nije formiralo.

branaV u onu subotu proslu je bio moj prvi uopste ultrazvuk, prva trudnoca i prvo sve. Po prvi put sam se sa tim srela, i kao sto sam i gore napisala rekao mi je doca posto me prvi put vidi ili je kasna ovulacija ili nije ok bebe jer je bila bas mala 3,3*3,3 tako pise na nalazu, ja ga razumela 0,33 a treba preko 18.. ali bolje je ovako sve..
Cekamo vreme i idemo dalje[sm=smiley20.gif] Ne predajem se! Sve vas ljubim i slusajte doktora!!
I opet vam HvAlA punooooooo

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 22:51:56)

budite pozitivne do kraja i smirene, pored vas sam shvatila da je bitan psihicki mir, zboh nas samih!! mislim na sve vas i saljem vam pozitivu da sve bude kako treba [sm=smiley31.gif]

lesica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 22:52:17)

Lavice,kao prava lavica hrabro izadji iz ove priče i pridruži nam se u lepšim temama,pa ćemo svi skupa da se radujemo kad dodje vreme za to!

soni -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 22:54:30)

i ja sam prokrvsrila u 5 ili 6.nedelji..krvarila sam svaki dan po malo i tako 2 i po meseca... verovala sam da je moja bebica tu i evo imam cerkicu 6 meseci [sm=smiley1.gif]

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 23:01:14)

ma dobro da je bilo po malo..
jeste izaci cu hrabro i jedva cekam da vas obradujem sa lepom vescu, malo ce mo pocekati ali bice boze zdravlje.
soni bas mi je drago zbog tebe..[sm=bravo.gif]
ma stvarno mnogo mi znacite, da vas nisam pronasla ovde sigruno bi mi bilo teze..
ovako sam jaka i cekamo vedrije i lepse porukice sa moje strane LJubim vas sve

Zemunka85 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 23:48:02)

Dok sam lezala na odrzavanju samnom u sobi je bila devojka sa ovakvom pricom;0: dan pre je saznala da je trudna. Prokrvarila i zadrzana u bolnici. Peta nedelja. Tamo je obilmo krvarila, menjala uloske stalno. Imala nesnosne bolove, gubila svest malte ne. Nije mogla izgreveta. Jednom su bolovi bili neizdrzivi i zvali smo hitno nacelnika, krvarila je, on jerekao da je to krenuo pobacaj i da podje u salu. Kada su izasli, mi smo jenagovarali da to ne uradi. Ida pusti da organizam ili sam to izbaci ili se taj mali zivot izbori. Srcane funkcije jos nije bilo. Ona je odlucila da nece, DR su cak bili ljuti. Morala jeda potpise ...sutradan srce je proradilo. Porodila se pre mesec i pet dana, sta vise curica je za nju sitnu bila krupna 3800, morala je na hitan CR. Sada uzivaju...

lavica28 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.1.2013 23:57:07)

Hocu hrabro! Isti pocetak price kao i kod mene, sve dan za danom se desavalo! Drago mi je zbog nje sto je ispravno odlucila!
Ali dobro je sto nisam cula tu srcanu radnju, nije je ni bilo, jer je mesak bio mali i nekako mi je zbog toga lakse.. * mada osecam neku prazninu..
Sve ima nesto svoje!! hvala ti na poruci

madre -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 0:02:50)

lavice [sm=smiley31.gif] za tri meseca cemo se radovati pozitivnom testu i sve ce biti u redu[sm=smiley1.gif]
zemunka, natera mi suze na oci[sm=smiley1.gif] i sama sam bila u vrlo slicnoj situaciji, i sada pored sebe imam bogdana, mog heroja[sm=smiley27.gif]

lady_b -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 9:08:21)

Lavice, zao mi je sto ti se to desilo [sm=smiley13.gif] ali nemoj da te to sputava u zelji i borbom za bebicu [sm=smiley31.gif]
Bice to sve dobro, kao sto si rekla treba biti psihicnki miran i prihvatiti situaciju onakvu kakva jeste.. ja sam se 2 godine borila sa neplodnoscu i evo sada sam u 7.mjesecu trudnoce.. Tako da ne treba odustati [sm=bravo.gif]

pridruzi nam se i u drugim temama [sm=smiley31.gif]

Zemunka85 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 9:21:35)

Madre, strasno. Ne mogu da zamislim kako ti je kada ga sada gledas.

Joj kada se samo setim. Svi su bili veoma neprijatni prema njoj. Bukvalno recima "Kreci, da zavrsimo to do 2, do kada mi je smena". I onda su otisli bukvalno da spreme salu, ali u sobi je bila iskusna trecerotka koja ju je posavetovala da odbije to. Mi nismo znale nista o tome, ni posledicama. Kada nam je objasnila, odbila je, naravno. Kada je to saopstila sestri, bukvalno su se naljutili i ubedjivali je da to uradi. Cak i da potpise. Kao nista od toga ... sutra u viziti je bila divna doktorka, koja je rekla "Ma kakvi" i pozvala je na UZ da vidi sta se desava. A imala je i hematom. Na UZ, hematoma nema, srce proradilo ... svi smo je jako jako potresli. Ona je kuci otisla pre mene, ali sam se stalno pitala sta ce biti sa bebicom ... i eto :D.

Kada je dosao red na moj porodjaj, ja sam zbog ove situacije izabrala BAS TU DR da me porodi.

A opet, sa druge str, u sobi je bila i devojka koja je bila najlaksi slucaj od nas cetiri. Tako se nama cinilo. Trebala je prva kuci, Trudnoca uredna 13. nedelja. Prokrvarila je jer je radila po kuci i kao sutra ide kuci uz savet da smanji aktivnost. To vece prokrvari obilno i ostane dan posle mene. Posle toga je pustena. Kontrola je bila za koji dan. To jutro joj pustim SMS, "Srecno. I javi da li je bata ili seka". Ne odgovara. Uvece je zovem i kaze mi "Pobacila sam nocas" :(. Eto ... svega ima ...

PS Izvinjavam se na greskama u prethodnom postu, pisala sam sa tableta.

Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 10:44:22)

lavice, samo hrabro! vecina nas je to barem jednom prosla. sledeci put ces dobiti svoju bebicu!

soni, kao da je juce bilo kad si pisala ovde i plasila se sto ti tamo dr ne daju utrogestan. evo i jedna moja poznanica ovde vec mesec dana krvari, nadam se da ce biti ok, to bila i vantelesna.

branaV -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.1.2013 11:04:51)

lavice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], bice bebe, samo hrabro napred[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>