RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

jbojana1980 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.6.2012 20:59:04)

Soni, draga, procitala sam tvoje postove. Utesila si me, ali ne mogu da prestanem da brinem. Pitam se zasto mi se ovo desava (vec dve nedelje po nekoliko kapi krvi, sveze ili braon) kada sam 2 godine cekala [sm=nosecka.gif]
Rekla sam dr. Samo mi povecala utrogestan. Valjda bi se na UZ videlo ako nesto nije u redu.

ishler -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.6.2012 21:42:44)

Da izlozim moje iskustvo.
Ja nisam ni pretpostavljala da sam trudna,na dan kada sam trebala dobiti krenulo mi je braon u tragu,i boleo me je stomak,pa sam ocekivala[sm=hudicek1.gif]
Medjutim to je prestalo,sutradan na poslu ponovo braon samo dosta i bolovi,ja predpostavim da je cista jer sam bila sklona a ubijao me je i jajnik.
Odem na uz kada ono[sm=duda.gif],uradim bhcg oko 800,bila sam presrecna ali i uplasena.
Dobila sam utrogestan 4x2 i odmah je stalo,ali ja sam imala katastrofalnu trudnocu,koju sam hvala bogu izvela do kraja.
Po pretsnku krvarenja sam bila super pa sam se opustila i radila sve jer sam se savrseno osecala,zbog moje tvrdoglavosti sam platila cenu,ostatak trudnoce tj 5m provela u bolnici u krevetu.
Krvarenja vise nije bilo,ali je doslo do drugih komplikacija.
Ne zelim nikoga da plasim,ali moj savet cuvajte se ,svako krvarenje je znak da treba da usporite,a mislim da covek treba da razmislja pozitivno,jer verujem da tako sve opstane.
Samo hrabro,i sto manje nerviranja[sm=smiley1.gif]

soni -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.6.2012 22:34:55)

IZVORNA PORUKA: jbojana1980

Soni, draga, procitala sam tvoje postove. Utesila si me, ali ne mogu da prestanem da brinem. Pitam se zasto mi se ovo desava (vec dve nedelje po nekoliko kapi krvi, sveze ili braon) kada sam 2 godine cekala [sm=nosecka.gif]
Rekla sam dr. Samo mi povecala utrogestan. Valjda bi se na UZ videlo ako nesto nije u redu.

i ja sam se kidala..jos zivim u norveskoj gde je totalno drugacije nego kod nas.. oni su opusteni..pisla sam nema lekova, mirovanja, nista... proveravala sam na UZ i sve je bilo dobro i to im je bilo i najbitnije.. radila sam svake nedelje po 2 puta betu da bih sigurna vila i sve je pokazivalo da je u redu.. tako je i bilo
svaka druga krvari..pokusaj samo da se smiris, i veruj, veruj
zelim ti sve najbolje

tijatija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (2.6.2012 22:46:34)

Uradila sam test, pozitivan, bhc 22000 nakon 10 dana kasnjenja, odem kod dr. 5+5 nevidi se plod [sm=zmeden.gif]., i neka sukrvica na zidu, rekao mi je samo ( nemoj da se nadas, za dve nedelje kontrola ako ti nekrene do tada ) Sutra dan pocne sukrvica, ja sam pomoslila evo ga... gotovo, cak mi ni utrogestan nije dao. I tako dve skoro dve nedelje... svaki sekund sam mislila da ce mi krenuti redovno ali nije... Posla kod dr.. sve u redu cak je beba bila naprednije 2 dana.

sasavica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (3.7.2012 14:43:45)

Zdravo svima :)
Nova sam ovde i neznam da li sam na pravoj temi ali mozda ce te uspeti da mi pomognete.Imam jednu nedoumicu i neznam sta da radim :(. Moj muz i ja smo resili da pravimo bebicu i bili smo vredni ceo mesec. E sad, ja trebam da dobijem 11-og ali mi se 1-og pojavio neki braonkast sekret,nije menstruacija i evo vec dva dana tako,cini mi se da prestaje ali me je strah jer neznam sta je u pitanju. Nisam bila prehladjena i muci me da nije mozda trudnoca u pitanju. Molim vas za vase misljenje :)

Nanica1 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.10.2012 7:15:36)

Help me! Jutros kada sam ustala u wc, primetila sam na papiru malo sveze krvi pomesane sa sekretom, onako kao da pocinje menstruacija... Sada maltene i da nema krvi, onako samo tackica. Nisam jos bila ni da uitvrdim trudnocu, ali imam zakazano za sutra sto bi ja pomerila za danas ako bude bilo moguce. Da li moze to da saceka toliko posto za moju trudnocu jos niko ne zna ni od porodice ni na poslu... Ne znam kakav bi izgovor pronasla....

cockic -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.10.2012 7:28:23)

ako imas privatnog dr zovi ga mozda ti da utrogestan.kazu da je u vreme ocekivane menstruacije krvarenje moguce nisi napisala koja se nedelja,ali bolje za svaki slucaj kod dr.posto iz tvog posta bi rekla da ces se danas dosta kretati tj.posao sedenje ili sta vec.moj savet zovi dr a u kuci izmisli nesto drugo ako neces jos da kazes reci da te boli glava pa si zato kuci.

sercno sve ce biti ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cockic -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.10.2012 7:29:29)

e sad vide 6 nedelja koliko se ja razumem to moze biti implataciono krvarenje ali opet mozda je bolje da proveris neki dr i za to daju par nedelja utrogestan.

sandrina 85 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.10.2012 7:51:17)

Slazem se sa cockic, pravac dr, ako nemas privatnog zovi dom zdravlja i reci sta je u pitanju, moraju te primiti... a u svakom sucaju ako sama uzmes utrogestan, neces pogresiti, recept ti ne treba iovako se placa. Ja sam imala samo bolove u stomaku i prepisan mi je odmah...
Za posao i familiju se ne sekiraj, najbitnja si ti i beba [sm=smiley1.gif]

Nanica1 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (11.10.2012 17:54:49)

Samo da javim da sam juce bila kod dr. Nisam odmah otisla ujutru ali sam onda isla popodne na privatno. Potvrdjena mi je trudnoca, bebica je odgovarajuce velicine, srce se registruje tek malcice ali dr kaze da je to ok posto je jos rano. Vidi se na uz neki hematom iza meska pa zbog toga krvarenje. Dala mi je Utrogestan i ponovo treba da se vidimo za 2 nedelje! Nadam se samo da ce biti sve ok!

mrvica7 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2012 11:08:56)

Ja sam nova ovdje pa bih da podijelim svoja iskustva sa vama...
Imala sam dva pobacaja,krvarenje ,nema otkucaja srca 6 nedjelja,i kiretaza oba puta..
Sada sam trudna 7 i 3 dana..bila sam kod ginekologa,sve sam mu objasnila koliko sam mogla,jer vodje sam sada u Azerbejdžanu. Rekla sam mu da sam imala 2 spontana,sada mi se jednom malko pojavio svjetliji iscjedak,pa sam se zabrinula..propisao mi je folnu kiselinu,i aspirin kardio 100 mg po jednu tbl na dan..pitam ga ja sto aspirin..kaze da se bolje plod opskrbi krvlju..
Malo mi je teskko se snjim sporazumjeti,on je Turcin,i nezna Ruski..pa nam je sestrica prevodila..
Na uzv je sve ok,srce kuca[sm=bravo.gif] i nadam se da ce ovaj put biti sve u redu..jer 24h na dan razmisljam o bebici [sm=jezicek.gif]
Imam ponovo kontrolu za 4 nedelje,i tada ce mi da povade krvne nalaze,idem kardiologu,ekg,i ostalo sta me sljeduje,neznam !! Te 4 nedelje ce mi biti najduze u zevotu,i prijavila sam se ovdje da podijelim s vama iskustvo,i da mi malko brze vrijeme prođe...
[sm=sloncek.gif]

Nataša1 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2012 13:39:55)

Mrvice, lekar je odlično postupio, često se daje aspirin da se poboljša prokrvljenost, kako bi beba mogla bolje da se hrani. Mnoge žene piju aspirin do kraja trudnoće i sve prođe bez problema. Samo mazi stomak i gledaj da se ne nerviraš, nema razloga da ne uspe.

mrvica7 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 9:09:32)

ooo hvala Nataša1 na podršci...i ja se nadam da ce biti sve u redu,jer treći put mi je najteze..do sada sam se tešila,ajd prvi put je,mnogo zena ima prve pobacaje,pa dr put kada je bilo ,ma hajd inekako,nijednom nisam čula otkucaje srca,jer je plod zamro rano,sada kada sam čula otkucaje sve je drugačije[sm=smiley1.gif] Još samo da prođu ove kritične nedelje do 3 mj,onda mogu malo da odahnem...pozz za sve forumašice [sm=bravo.gif]

mihi -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 9:18:13)

IZVORNA PORUKA: Nataša1

Mrvice, lekar je odlično postupio, često se daje aspirin da se poboljša prokrvljenost, kako bi beba mogla bolje da se hrani. Mnoge žene piju aspirin do kraja trudnoće i sve prođe bez problema. Samo mazi stomak i gledaj da se ne nerviraš, nema razloga da ne uspe.

Meni je aspirn napravio koagulum na placenti, i dr Saša Ljubić je protiv davanja aspirina. Aspirin ili acetil salicilna kiselina destabilizuje membranu trombocita i remeti koagulaciju.

mrvica7 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 12:58:03)

[sm=smiley13.gif] Mihi,i sta je bilo ???

Nataša1 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 17:15:29)

IZVORNA PORUKA: mihi

Meni je aspirn napravio koagulum na placenti, i dr Saša Ljubić je protiv davanja aspirina. Aspirin ili acetil salicilna kiselina destabilizuje membranu trombocita i remeti koagulaciju.

Bezveze plašiš ženu... [sm=smiley13.gif]
Aspirin joj je prepisao lekar i treba da ga pije. I ja sam pila aspirin pa nisam imala koagulum, a znam još more sličnih slučajeva. Ljubić je mojoj kumi dao aspirin na primer i ona ga je pila i najnormalnije iznela trudnoću. A koagulum može da nastane i iz milion drugih razloga, bez aspirina.

MicinaMama -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 17:38:55)

kakav crni aspirin da se pije u trudnoci!?Ovde ti to nebi prepisali ni za zivu glavu,ovde sve sto prepisu jednoj trudnici je,neki vitamin,paracetamol i spasfon,naravno i homeopatske lekove koje umesto 5 granula uzimas 3 granule (sanjena doza,a na biljnoj su bazi)...ostali lekovi ni u kom slucaju!

Aspirin je jak,ja to stvarno ne razumem.Ovde brane i kojekakve kreme protiv bolova (voltaren) kazu sadrzi tkosicnu komponentu koja ulazi u krvotok i lose deluje na bebu.

Ja sam isto krvarila u ranoj trudnoci do 4-og meseca i moja kuma isto i obadve smo pile spasfon(kao kod nas ginipral) i odmaranje.

Nataša1 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 19:59:26)

Govorimo o bebi aspirinu, koji je bezbedan u trudnoći, a ne o običnom.
Treba slušati lekara i to onog u kog imate poverenje.
Ne kapiram čemu ovakve reakcije na post žene koja je imala 2 pobačaja i strahuje od trećeg? Malo edukacije, pa onda komentar. I malo empatije, podrazumeva se.

Maslacak15 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 20:59:13)

Slazem se sa Natasom,
nisko dozirani aspirin je efikasna terapija koja je spasila na hiljade beba i omogucila im da dodju na svet. Daje se kod fosfolipidnog sindroma i kod zena koje imaju problema sa koagulacijom. Narocito je efikasan kod zena koje su imale vise pobacaja u ranoj trudnoci. U svakom slucaju je bezbedan u ranoj trudnoci. U poslednjem trimestru aspirin moze biti kontraindikovan, ali ako treba i tada moze da se uzima, narovno uz doktorski nadzor.
Nebih da budem gruba i da vrejdam, biti ne informisan i ne znati nije greh, ali je jako opasno davati informacije trudnicama ako se ne zna o cemu se prica. Mozete li zamisliti scenario u kojem ona uplasena, procita komentare, prestane samoinicijativno terapiju i nesto se nedaj boze desi... mislite o tome.

MicinaMama -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.11.2012 23:56:31)

Ja mogu reci da i neznam da postoji aspirin za bebe,mislila sam na klasicni aspirin.Zato sam se zaprepastila.Dobro ako su izuzetni slucajevi u pitanju.

Verolina -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.11.2012 0:13:52)

Govorimo o bebi aspirinu, koji je bezbedan u trudnoći, a ne o običnom.
Treba slušati lekara i to onog u kog imate poverenje.
Ne kapiram čemu ovakve reakcije na post žene koja je imala 2 pobačaja i strahuje od trećeg? Malo edukacije, pa onda komentar. I malo empatije, podrazumeva se.

Slazem se. Ja bih ga sigurno pila da nisam alergicna na njega. Odlicna prirodna zamena za njega je beli luk, ali ne mogu ni stalno da smrdim[sm=smiley36.gif]. Mnogim zenama je zaista pomogao, pogotovo onima sa problemima trombofilije. One cak retko i mogu da zatrudne bez njega.

Verolina -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.11.2012 0:15:11)

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Ja mogu reci da i neznam da postoji aspirin za bebe,mislila sam na klasicni aspirin.

Nije aspirin za bebe, vec bebi aspirin, sto znaci nisko dozirani aspirin.

MicinaMama -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.11.2012 0:29:12)

videla sam sada na netu,nisam znala ni da postoji.

mrvica7 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.11.2012 5:49:57)

Ja znam da se aspirin koristi kao prevencija infarkta miokarda,a koji izaziva tromb ( zacepi arteriju,dolazi do nekroze) znaci kao prevencija tromboza,pa sam juce cijeli dan kontala dali je u stvari aspirin izazvao taj koagulum na placenti??..Svaki nas organizam je individualan i ne podnosi svako isto lijek,nekome pomaze,nekome ne..
A mi smo trudnice isprepadane,tako da upijamo i primamo sta god nam ko kaze..a ja pomislila da prestanem piti aspirin,pa sam onda skontala,ma nema nista bez Bozije volje,sta treba da bude biti ce,a nase je da se koliko znamo i umijemo pridrzavamo uputa dr,da nam poslije savjest bar malo bude mirna..
Do sada nisam koristila aspirin,pa sam imala spontani 2 put,koristila sam dr terapiju,..posljednji put mi je dr dala tonu tableta,te vitaminskih,te hormonske preparate..pa nije pomoglo..sada cemo vidjeti..kako aspirin djeluje na trudnicu [sm=smiley1
Izdrzat cemo mi trudnice pa cemo onda pjevati kada se dočepamo [sm=duda.gif]
Pozz za sve trudnice [sm=bravo.gif]

Maslacak15 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (10.11.2012 17:06:43)

Ne moze aspirin da izazove koagulum, Aspirin deluje antikoagulatorno. Znaci trebalo bi da pomogne protiv istog. E sad mozda moze da bude manje ili vise efikasan u zavisnosti koliko je problem za trombofilijom izrazen. Zato nekad moraju da se koriste i jaca sredstva tipa heparin. Ali sigurno je da ne moze da deluje obrnuto. Sve najbolje mrvice7 Bice ovaj put sve ok[sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>