RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 11:09:53)

Setila sam te se sinoć dok sam ležala na "gleduvanje" [sm=smiley36.gif] mi i naši grlići [sm=jezicek.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 11:32:47)

Jao počastvovana sam što si me se u takvom momentu setila [sm=smiley36.gif]
Super Jolence, važno da je sve dobro, sad si opet dobila jednu dozu opuštanja [sm=smiley31.gif]

buba m -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 12:23:02)

Zdravo debelice!
Jole mogu misliti kako jeto neprijatno! Ja sam se inače cimala od kašlja u trudnoći. Dva puta godišnje me hvata alergijski kašalj koji me potpuno parališe, a lek koji tada upotrebljavam ne sme da se koristi u trudnoći. Srećom, od kad sam trudna nije mi se pojavio. Valjda je to priroda uredila.

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 12:32:35)

Jutro svima[sm=smiley31.gif] mada je već prošlo podne[sm=smiley36.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 14:53:38)

Dunja, ne treba da mi se izvinjavas. Pije samo Ogestan, a inace bas pazim na ishranu i mislim da se jako zdrao hranim. Kad dobijem svoje nalaze i ja cu ih ovde okaciti pa mozemo da uporedimo :)

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 14:53:54)

Pozdrav zenice....

Mene zadnja tri dana rastura migrena, odavno nisam imala ovako jake napade, i jutros kad mi je konacno bilo bolje, odahnula sam....al kratke srece sam bila...2 sata kasnije opet me je krenula urnisati...meni je obicno okidac promjena vremena a toga kod nas zadnjih dana ne manjka...

Nego, ostalo mi jos tacno 60 dana...blizi seeeeeeeee....

Nadam se da ste mi sve dobro, a ko nije da mi ozdravi sto prije!

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 14:57:20)

Bubice da znaš da je neprijatno,ne boli ali je grtko a plus i one misli da li je sve u redu itd...al dobro,sad mi laknulo. Kako si ti,jesi li spremna za porodlište? [sm=smiley31.gif]
Degu ne pitaj čega sam se sve set_ila,al bitno grlić mi je pogledan "na kvarno",baš sam lija [sm=jezicek.gif]
Mico šta radiš duplico naša [sm=smiley1.gif] Videh negde kolica blizanačka na netu,za oko 300 evra,jel hoćeš da ti pronađem? Deluju mi fino,a i pristojna cena.

Ja se šetala sa mamom i sveki po bebi buticima,ovo je bilo sad pa tek pred porođaj,možete da zamislite te dve pomahnitale bake [sm=smiley36.gif] Na kraju mi je sveki kupila Belugin jastuk u Aksi,iako imam onaj koji sam šila,taj joj se ne sviđa [sm=smiley36.gif]

LO joj što su gadne te migrene [sm=smiley13.gif] Jel panadol pomaže? Probaj da nakapaš malo limuna u kafu,kažu da to pomaže.

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:07:17)

Litle one [sm=smiley31.gif] što je grozno kad boli glava, ja imam česte glavobolje, baš ovih dana sam se mučila, ove promene mi nikako ne odgovaraju, u početku mi bilo lakše da se ispovraćam ali sad poslednji put nisam mogla da povratim[sm=smiley13.gif] Najgore mi je kad me u toku noći probudi glavobolja.

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:08:14)

Nema me jedno jutro vi popunile celu str. [sm=smiley36.gif]
Klarita Probaću da ti tamo pomognem oko ins. rez. jer je ja imam ..
Vonavoj i Mika79 Moji jedini simptomi su gorušica i osuje mi se lice kao da imam male bubuljice(pa brzo prođe) i izostanak men. nemojte da vas tripuju da ako nemaš mučninu da nešto nije kako treba (pričam iz mog iskustva) nismo sve iste ...
VKaja Dobro nam došla ,srećan ulazak u 5 nedelju i srećno postavljanje tikera (setila sam se sebe kad sam trebala da ga postavim)
Jole Ja i ti sa tim kašljem... nikako da nas prođe [sm=zmeden.gif] ja još sad i imam problema sa nosem... stalno curim...
Litlle Popi paracetamol i ne muči se više... ja sam ih u početku imala i znam koliko su bolne ... pa čak i kad ležiš nema boljitka... ja sam i ležala i budila se sa njima...
Ja danas bila kod zubara i sredila jedan zub.. napunila ga žena plombom za sve pare toliko da molim Boga da ne bude nevreme jer ako bude grmljavine.... kuku meni ...[sm=zz_mask.png] i ulepšala mamu više nije kao Musa Kesedžija [sm=zz_throwball.gif] i ima lepe nokte .... to je moje dostignuće za danas... a što se tiče bebca on trenutno štuca... ljubi ga majka [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=duda.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:11:58)

Ih kad bi meni pomagao paracetamol, ne bih ja brinula...nema te migrene kojoj pomaze paracetamol [sm=smiley36.gif]

Procice, ko i sve...nego mi se sve sastavilo pa ne znam kud gonim [sm=smiley36.gif]

U ponedjeljak idem da vadim krv a onda iduci ponedjeljak konacno kontrola i ctg, pa u petak ocekujem i ultrazvuk....pozeljela sam se bebaca, od novembra se nismo gledali! Osim ako dr ne bude cekao 36tu nedjelju, u tom slucaju tek za mjesec dana ultrazvuk....a najvjerovatnije ce tako biti....

Jole, tebe bas prepale te kontrakcije, dobro da si otisla da te pregledaju...inace meni bas cudno sto vam ne gledaju grlic za vrijeme trudnoce....kod nas je to obavezno, barem kod mog dr...al zato kod nas nema ultrazvuka svaki mjesec.

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:21:03)

Meni je grlić proveren tek kad sam htela da idem na časove za trudnice ... a u.z. radim jednom mesečno ...

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:25:09)

ja isto hocu da sijem jastuk, po uzoru na ovaj
Jole, cime si punila svoj jastuk? I koji materijal si koristila?

Nimfa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 15:57:23)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Drugarice dobro jutro [sm=smiley31.gif]
Meni se ovih dana zbog kašljanja pojačalo zatezanje stomaka,naročito je bilo intenzivno sinoć,po nekoliko u pola sata-sat,pa sam na kraju otišla na kliniku. Uradili su mi ctg i zapis je uredan,posle toga me pogledali i ručno i dr je rekla da je sve u redu (grlić očuvane dužine,mat.ušće zatvoreno-to piše na nalazu) kaže da sam verovatno zbog kašlja izazvala napinjanje. Malo sam mirnija sada [sm=smiley1.gif] a ono što je najbitinije mi je taj istorijski grlić [sm=smiley36.gif]

Jole jel si bila na ctg-u u gaku ili nekoj privatnoj klinici?

Ana RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 16:26:36)

Drage trudnice, samo da vas podsetim na jednu odličnu temu koju imamo na forumu [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dobrodošli na temu „Pitajte fizioterapeuta“, gde možete da postavljate pitanja u vezi trudnoće i porođaja
, motornog razvoja beba, urođenihi stečenih deformiteta (deformiteti stopala, kukova, Torticolis, hipertonus, hipotonus), kako pravilno podizati i nositi bebu, kako odabrati nosiljku, kolica, prve cipele. Kada se može prepoznati da li dete ima ravna stopala i krivu kičmu, nepravilan razvoj grudnog koša, kojim sportom i u kom uzrastu može da se bavi...

Na pitanja odgovara Snežana Milanović, visoki strukovni fizioterapeut Centra za korektivnu gimnastiku

[img]http://www.dodaj.rs/f/25/Ag/1XG48bie/1/img9961ab.jpg[/img]

Snežana Milanović – visoki strukovni fizioterapeut, osnivač Centra za korektivnu gimnastiku i fizikalnu terapiju za decu i odrasle, stručni saradnik specijalizovanih časopisa i publikacija za decu i roditelje, predavač u „Školi roditeljstva Nada Lazić“, edukator zdravstvenih radnika autorizovane škole za psihofizičku pripremu za porođaj „Prenatal“.

Više o Ringerajinim fizioterapeutima i Centru za korektivnu gimnastiku možete pročitati OVDE >>

Sva svoja pitanja možete postavljati u ovoj temi!!!

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 17:02:40)

[img]http://www.dodaj.rs/f/3C/c5/3AirUQ6H/162206414535650815267885.jpg[/img]

Morala sam da izbacim jednu sličicu za nas buduće mame i za one koje to već jesu [sm=bravo.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 17:36:50)

Jole evo leškarim ništa posebno. Gde si našla ta kolica? Pošalji mi link. Blago ti sa sveki, zlatna ti je[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
LO vreme je gadno, pogotovo za ljude koji imaju problema sa migrenama mogu da zamislim...
I nama proveravaju grlić uvek, na svakom pregledu.
Maro kod mene je ova slika puta dva [sm=smiley36.gif]

buba m -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 17:49:43)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Bubice da znaš da je neprijatno,ne boli ali je grtko a plus i one misli da li je sve u redu itd...al dobro,sad mi laknulo. Kako si ti,jesi li spremna za porodlište? [sm=smiley31.gif]

Kod mene je sve spremno, još samo da ona reši da izadje. Ja sam u iščekivanju sledećeg uz. Jedva čekam da vidim da li joj stomačić raste po pravilu i jel plodove vode ima dovoljno. Nalivam se supom i vodom, kao cisterna sam.
Samo me teši što sam ušla u 9. mesec.

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 18:26:31)

IZVORNA PORUKA: Milica cica

Jole evo leškarim ništa posebno. Gde si našla ta kolica? Pošalji mi link. Blago ti sa sveki, zlatna ti je[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
LO vreme je gadno, pogotovo za ljude koji imaju problema sa migrenama mogu da zamislim...
I nama proveravaju grlić uvek, na svakom pregledu.
Maro kod mene je ova slika puta dva [sm=smiley36.gif]

U jes... ali bolje da ne računam šta ti već sve imaš ....zabrojaću se [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 19:13:34)

stigla sam od dr,potvrdila je trudnocu,pregledom,a uz mi je zakazala za 17.3..tad je slobodan termin..kaze dr,sad je jos rano[sm=smiley1.gif]
a meni je bas puno mesec dana..a za privatno nemam...ali dobro,procice i to...i ovako sam dala 2000din za vitamine,a kad dr kaze da ne treba pre,necu da silim!

Nimfa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 21:52:12)

Vonavoj bas super [sm=bravo.gif] proci ce to vreme brzo [sm=smiley1.gif]

Ostale trudnice gde ste,nesto je tema zataila? [sm=smiley1.gif]

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 22:41:56)

Ja se upravo vratila iz šetnje sa mm i kumovima i posle prepešačene Knez Mihajlove i većine Kalimegdana shvatila da ja dok se ne porodim više nisam za tolike šetnje... zaj..[sm=smiley35.gif]... mali unutra poludeo i guzio se većinu vremena a ja mrtva umorna ... inače danas sam ušla u 33 nedelju (po mom! ) tako da nam ostaje još 7 do termina [sm=bravo.gif] mada meni moj predosećaj govori da ću ja to možda i ranije... [sm=zmeden.gif]

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 22:43:02)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

stigla sam od dr,potvrdila je trudnocu,pregledom,a uz mi je zakazala za 17.3..tad je slobodan termin..kaze dr,sad je jos rano[sm=smiley1.gif]
a meni je bas puno mesec dana..a za privatno nemam...ali dobro,procice i to...i ovako sam dala 2000din za vitamine,a kad dr kaze da ne treba pre,necu da silim!

ČESTITAMO [sm=bravo.gif] ŽELIM TI LEPU I LAKU TRUDNOĆU I LAK POROĐAJ [sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 23:11:31)

Maro kako tvoj kašalj,šta uzimaš? Mene spasile neke bombone.
LO baš me prepale,a još čim su postale česte...nego magnezijum me malo opusti a i sad sam psihički rasterećenija. Kako si ti,jel prošla glava? Da znaš da je čudno,ovog mog dr nikako da ubedim da mi zvirne dole. (juuu kako zvuči [sm=smiley36.gif] )
Mille ja sam punila koflinom,to pročitala ovde na forumu,ima tema,to je baš mekano,poput vate,a materijal od mog čaršafa pamučnog. Baš je super,reću ću ti sutra razliku između ovog kupovnog,zavisi kako mi bude na spavanju,ali ovaj šiveni stvarno završava posao.
Nimfa bila sam na klinici,samo sam se zaprtila oko 9 uveče,pregledala me dežurna dr,doduše sestra me gnjavila što nemam uput iz hitne ali uvek dobro dođe stara priča "uplašila sam se,pa u brzini..." [sm=smiley1.gif] ko će još po hitnoj da se mlati po uput. Kako si ti,jel si uzela uput?
Mico evo odmah ti šaljem u pp [sm=smiley31.gif]
Bubo sigurno je sve ok,nego normalno da si se uplašila,al ko što kažeš bitno da si ušla u 9.

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (14.2.2014 0:04:54)

Traže uput? Svašta, ako je hitno kakav uput, cccccccccccc

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (14.2.2014 0:16:09)

Pa kad je hitno, ideš u hitnu po uput [sm=smiley36.gif]
I mene danas glava ubija, al su me leđa popustila pa sam uspela fino da se prošetam. E kad bi svaki dan bio ovakav. Inače je mm prvi put osetio bebanu prekjuče [sm=9nebesa.gif] jedva čekam da počne jače da se rita da uživamo zajedno u tome [sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>