RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

boba24 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 10:21:04)

Dobro jutro drugari! Nije nas dugo bilo,ali smo vas pratili cesto. Dunja,Degu saljemo vam[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Vonavoj,jako sam se obradovala kad sam te ugledala ovde,dobro nam dosla! Bas mi je drago [sm=bravo.gif]
Inace,meni je u poslednjih par dana vec postalo tesko da se sagnem,ruke mi trnu,ne znam sta me snaslo. Jos smo dan posle Nove godine zaglavili na ginekologiji,sumnjali su da je irinarna inf,ali hvala Bogu urin mi je bio uredan. Sledece nedelje cemo na uz,pa se nadam da ce se videti koji je pol,bas sam nestrpljiva,posto nismo radili uz jos od 19 decembra [sm=smiley13.gif]
Sve vas punooo [sm=smiley31.gif]

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 11:12:23)

hvala degu,
bukvalno moras sve znati,gde sta treba,gde ide potpis,gde pecat,ko je pogresio...i jos se na tebe ízdere salterusa,a ti nizasta ni kriv ni duzan,oni pogrese...
ma sta vam pricam,znate sve!

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 12:55:02)

Ja sam jutros isla u zavod za tranfuziju da izvadim krv da bi proverili antitela. I sestra mi je ogrebala venu iznutra, barem takav je osecaj. Stisla ona onu vatu preko igle i onda krenula da je izvlaci. Zvezde sam videla od bola. Sad me prvi put bolelo vadjenje krvi. Sutra opet vadjenje, krv i urin. Ovih danas sam pila dosta soka od cvekle i cedjenu narandzu, nadam se da ce sve biti kako treba. Javljaju li vam se bebe? Moja pvremeno kucne. Obicno prepodne dok sam na poslu, opustena, u sedecem polozaju, pa se skoncentrisem :)

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 13:37:05)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

stomak se sada baš vidi

Znači vreme je za sliku [sm=bravo.gif]
Ja opet kažem sva sreća što ne radim, jer putujem na posao, sve zajedno sa đacima koji se guraju, stalno stojim u busu a preko jakne se nikako ne vidi da sam trudna, tako da bih ja stajala tamo negde do 8. meseca verovatno [sm=smiley36.gif]
Stvarno su ljudi grozni, kad se setim svih baba kojima sa ustala a sad kad čujem šta doživljavate, grrrrr[sm=hudicek1.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 13:41:19)

Ja sam uvek ustajala trudnicama i pustala ih preko reda ali nisam ocekivala da ce se neko prema meni tako ophoditi, i ako se tako nesto desi, prijatno cu se iznenaditi, ali i zahvaliti. jer, to su ljudi! Za sada sam jos uvek u potpunosti "funkcionalna", sem za cekanje u redovima, tu me onda ubiju ledja. A do posla za razliku od Degu imam svega par inuta peske. U pauzi cak mogu i da skoknem kuci da rucam [sm=smiley36.gif]

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 14:40:41)

Ja uopste ne cekam da mi ustanu ili da me propuste, nego lepo pitam. Neki ljudi su nevaspitani, neki su nervozni, a neki prosto ne primecuju dok im ne kazes. A u bankama, elektrodistribuciji, posti itd, odmah pridjem obezbedjenju i kazem, trudna sam, imaju li trudnice prednost, pa me strazarno sprovedu do saltera. Uopste se ne nerviram i ne izigravam da mi ne smeta da stojim, kad mi brate smeta. Samo je jedan covek rekao "izvini devojko red je tamo", ali se posle izvinio, nije mi video stomak. Ja sam mu sa osmehom rekla "evo gospodine, da se menjamo, ja cu da cekam 20 minuta umesto vas, a vi se porodite umesto mene, je moze?" On ustuknuo, "neka dete, idi ti prva" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Maro, verujem da si se uplasila, ali mislim da je Lepterija u pravu, stvarno treba da se trudnica ozbiljno povredi da bi se nesto deilo bebi, ne brini, ja maltene ne znam trudnicu da nije pala ko kegla makar jednom [sm=smiley1.gif]

dunja123 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 14:49:04)

Mille, jesi li probala sa konjskim mesom. 7 dana svaki dan konjskog mesa i definitivnio se vide rezultati. Posle obroka casa cedjene narandze. ja tako deci jednom mesecno.Evo i meni se pomalo vrti u glavi zadnjih 15 tak dana. Ko zna kakva mi je krvna slika. ali cu da se bacim nq konjsko meso a mozda i ne sacekam da radim krvnu sliku za mesec dana vec odem sutra prekosutra privatno. evo sad cu da pravim bolonjeze sa mlevenim zdrebecim biftekom...

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 15:31:58)

:) :) sad si me slatko nasmejala..sva sreca do sada nisam imala problema sa krvnom slikom pa se nadam da ce se tako i nastaviti, a ja inace meso ne jedem [sm=smiley1.gif]
Cveklu pijem jer volim a i zdrava je, a taman je jos i super za krv. Sad su me zvali iz doma zdravlja, otkazali su mi UZ, tek sledeci petak, dr se razboleo :(

dunja123 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 17:09:04)

Nisam znala da ne jedes meso, izvini Na pocetku trudnoce sam imala hemoglobin 145, posle nekih 5 nedelja je pao na 120( bila sam tad 16. nedelja). Sad sam u 21. nedelji. Kad uradim krv a planiram ovih dana to da uradim, javljam ti kakvo je gvozdje i hemoglobin, ako hoces cisto poredjenja radi da znas. Jer sad bebac pocinje dobro da nam 'vadi' gvozdje. Je li pijes neke preparate?

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 19:55:31)

Ja se od danas zvanično prezivam Veljkovic [sm=smiley22.gif] dobila novu l.k. i predala za saobraćajnu i vozačku ... i vala ULAZILA SAM PREKO REDA! E pa dosta više ja izvodim lujku... a prsla sam kad se neki kreten ubacio preko reda jer Bože on putuje sutra,jako žuri pa "samo da pita" (zadržao se 20 min.) e rekoh nećeš ga vala ... pa kad sam krenula da se provlačim ... sve sam završila za sat vremena ... u redu gomila žena i muškaraca koji mogu roditelji da mi budu i kuliraju me... jedino se jedan stariji čovek posramio i krenuo da se izvinjava (bilo mi ga žao [sm=smiley6.gif] ) rečima "Jao devojko stvarno me je sramota nisam vas primetio predavao sam papire,trebali ste odmah preko reda a vi čekate da se neko seti" a ja "ma nema veze nije mi prvi put da se nadam da smo mi u Srbiji imalo kulturni" a ceo red da me pojede... posebno žene ... gadan smo mi narod [sm=smiley19.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 19:56:58)

Maro, gadni smo, gadni ..

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 20:13:01)

Čitam sad za trip da se beba ne ugnječi dok spavate.... i ja sam se stalno plašila da kad sednem da mu glavu ne prignječim [sm=zz_eek2.png] pošto mu je glava odavno okrenuta dole... pa sam skapirala da mu nešto smeta što radim, obavestio bi on mene... kad je bio manji pa me nogicom ili laktom gura ja ga pipnem (pošto mi je to bilo slatko) on se pomeri a sad... ja ga malko gurnem a on me odgurne iznutra... doktorka mi radi u.z. a ovaj joj gura onu spravicu što očitava u.z. (a ona kaže "a guraš,guraš.. tako treba od početka uzvraćaj kad ti nešto smeta" ) ... a ja tad ponosna... a sad... pomislim ... pa zar rođenu majku da guraš!!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (12.2.2014 23:04:32)

Devojke drage, sta radite, kako ste?

Ja bila u gradu, ne rucku sa drugaricama i mogu vam reci da je bas nesto zahladnelo u razduvao se vetar...Nadam se da ce otopliti sutra, pa opet u skitnju. [sm=smiley2.gif]

Nesto sam se danas probudila malaksala, ne znma sta je, ali pretpostavljam da je od ovog vremena. Cak me vecras i glava zabolela, ali ne dam se...necu pokleknuti pred Paracetamolom. [sm=zz_banghead.gif]

Jolence, okacila sam slike garderobice, pa baci pogled - KLIK

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 8:27:37)

jeltje, videla sam stvarcice, super su. Tamo na temi sam te pitala nesto [sm=smiley36.gif]

Dobro jutro, [sm=kava.gif] izvolite

A, sad trebam pomoc na temi ogtt i insulinska rezistencija, ko god ima iskustva i razume se, molim da pomogne.
Hvala[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 8:38:07)

jutro! evo i mene,danas idem kod dr da potvrdi trudnocu,ali uz ce raditi za 2 nedelje,takva je praksa...danas samo pipanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
spava mi se jako,to mi je najveci simptom!
jos da vas sve pohvatam,ko je koja nedelja[sm=jezicek.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 8:49:01)

Vonavoj srećno kod dr., i ja sam kao jedini simptom osim izostanka [sm=hudicek1.gif] imala spavanje zbog toga sam i potvrdila [sm=nosecka.gif] u 7 nedelji.Mada ni sada kad sam 12 nedelja nemam nekih simptoma.

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:31:35)

Pipkanje znači [sm=smiley36.gif].

Srećno Von, i dobro nam došla ovde [sm=smiley31.gif]

IZVORNA PORUKA: vonavoj

jutro! evo i mene,danas idem kod dr da potvrdi trudnocu,ali uz ce raditi za 2 nedelje,takva je praksa...danas samo pipanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
spava mi se jako,to mi je najveci simptom!
jos da vas sve pohvatam,ko je koja nedelja[sm=jezicek.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:46:59)

Dunjci, ja sam sinoc zaplakala od jacine udaraca [sm=smiley36.gif] Da ne bude off, sad sam videla sta si pisala u temi "Kad beba ne mrda par dana" Mrzim fudbal, mm isto...mi smo kosarkasi, ali oni udarci od sinoc[sm=zmeden.gif] kukuuuuu...

PAZNJA: Bilo kakva pomoc na KLIK

VKaja -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:51:04)

Pozdrav svima [sm=smiley1.gif]

ja danas usla u petu nedelju [sm=zz_wink.png]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:54:27)

Vkaja dobrodošla[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] druži se sa nama i brže će ti vreme prolaziti,[sm=smiley1.gif]
Klarita rado bih pomogla ali nemam pojma,

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:56:56)

Vkaja, dobrodosla[sm=smiley1.gif] Ubaci ticker i izvoli [sm=kava.gif] [sm=smiley36.gif]

VKaja -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:58:09)

hehe

hvala [sm=smiley31.gif]

vec par dana ne radim i vec ne znam sta cu sa sobom [sm=smiley36.gif]

VKaja -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 9:59:26)

samo jos da provalim kako se ubacuje tiker [sm=zmeden.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 10:54:11)

Drugarice dobro jutro [sm=smiley31.gif]
Meni se ovih dana zbog kašljanja pojačalo zatezanje stomaka,naročito je bilo intenzivno sinoć,po nekoliko u pola sata-sat,pa sam na kraju otišla na kliniku. Uradili su mi ctg i zapis je uredan,posle toga me pogledali i ručno i dr je rekla da je sve u redu (grlić očuvane dužine,mat.ušće zatvoreno-to piše na nalazu) kaže da sam verovatno zbog kašlja izazvala napinjanje. Malo sam mirnija sada [sm=smiley1.gif] a ono što je najbitinije mi je taj istorijski grlić [sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (13.2.2014 11:05:31)

Jole znači konačno znamo kakav ti je grlić [sm=smiley36.gif]
moraću ja da osmislim neku taktiku da mi privire [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>