Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (14.2.2014 15:50:27)
|
Mnogo ste zlatne [sm=smiley36.gif] utesiste me i izdeliste mi komplimente, samo se smejuljim. Inace, moja idealna tezina oko 70kg, nego se ugojih kao budala, pa jos neplanirana trudnoca. Ali ne plasim se mrsavljenja posle trudnoce, nego komplikacija tokom. Von, sto si aktivnija od starta, to bolje, i vodi si racuna. Dok sam radila mnogo sam se zdravije hranila i imala sam izbalansirane obroke, sa obaveznom vocnom uzinom tokom podneva, rucak kasnije popodne, bez vecere...i super mi bilo. Probaj dok radis. Inace, sto se tice lekova u trudnoci, ono sto je sigurno i sto smo ucili je da postoje sigurno teratogeni, verovatno teratogeni i sumnjivi: Sigurno: progesteron, estrogen, kortikosteroidi, citostatici i varfarin Verovatno: alkohol, nikotin, antiepileptici sumnjivi: benzodiazepini, neuroleptici, diuretici, baktrim, gvozdje E, sad...to je staro ucenje, a po novom je 90% lekova dozvoljeno u trudnoci. Jos uvek nisam uspela da kupim knjigu mog cenjenog profesora kome je uza specijalnost lekovi u trudnoci, ali cu da kupim uskoro[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|