Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 9.1.2014 22:52:57
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i mene. Kao sto vam je Vik rekla u bolnicu me smestaju u ponedeljak. Ukidaju terapiju, skidaju serklaz i cekamo dr da odredi datum. Na odmoru je pa ne zna raspored. Uglavnom do subote najkasnije stizu maleni. Jedno je tesko oko 3500gr a drugo 2600-2700gr. Bitno je da je preko 2.5kg. Inace ja se raspadam a danas nam slava. Mico ja sam uzela 50 tetra pelena. Englanih i rubljenih. Garderobu necu da trpam jer brzo rastu a pampers i mleko bice jake stavke pa nek se nadje neki dinar. Idem na CR al s blizancima nema sale
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 9.1.2014 22:58:58
|
|
|
|
degu
|
Dani konačno Super, lepe velike bebice, sve će biti super
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 9.1.2014 23:15:57
|
|
|
|
zamenica
|
Nisam aktivna na ovoj temi, ali evo slučajno nabasah na ovaj pos, pa evo da odgovorim. Ja imam starijeg sinak koji uskoro puni 3 god i blizance od skoro 11 meseci (razlika je 2 god i 9 dana :)), tako da meni nije bio problem šta i koliko nabaviti u startu, jer sam skoro sve imala od starijeg sina, a puno toga se i dobije. Moja preporuka je da ne gomilaš puno, sada barem može sve da se kupi svaki dan - većina prodavnica s bebi opremom radi i vikendom. Recimo da ti oko 20 benkica i 20 švedskih pelena završava posao za prvih nekoliko dana kod kuće. Ako ti se učini malo, dokupi kasnije. Tetra pelene nisam koristila za povoj već samo za kupanje, ispod glavice i sl. i mislim da je isto oko 20 dovoljno. Bodiće nisam koristila do 3. meseca, a štrample/zeke menjaš bar 2 dnevno (dnevna/noćna) tako da ti i toga treba bar 8-10 kom. Ali opet kažem, ne preteruj, lako je dokupiti. Računaj s tim da će mašina da pere svakodnevno, bar u prvih mesec dana. Pampersi, vlažne maramice, pavlovićeva mast, štapići za uši, priobor za previjanje pupka, za sečenje noktiju - to će ti trebati odmah u startu. I da, kad su neke druge stvari u pitanju, naročito oprema, preporučujem pozajmicu ili kupovinu polovnog, daleko je jeftinije, a od sada pa nadalje svaki dinar znači
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 0:17:31
|
|
|
|
Milica cica
|
Dani bravo za bebane, vejike su uskoro stižu
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 9:47:03
|
|
|
|
Jole84
|
Dani bebići stižu,držimo palčeve da sve bude brzo i lako
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 9:55:20
|
|
|
|
Milica cica
|
Dobro jutro, ko je za Kako ste mi od jutros? Ja baš nešto loše spavala nikako nisam mogla da se namestim. Odustajem od merenja kilaže do daljnjeg.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 9:58:18
|
|
|
|
viking
|
Ja sam spavala samo od 4 do 6.30 h. Sad čekam muža da donese doručak, možda kad se najedem uspem još malo da odspavam...
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 11:52:48
|
|
|
|
marijana22
|
Dobar dan ja upravo pijem Vidim da se prica o spavanje, ajd i ja da se "pohvalim". Bila budna od 3-6, ustala u 8. Ja preko dana nesto ne mogu da spavam, obicno mi se prispava tamo oko 5-6, a tad mi je kasno em ne mogu od A.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 15:20:32
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i mene. Otvorila sam porodiljsko i narednih godinu dana poreska uprava moze da se upali, briga me. Radila sam i CTG. Dobar je, nema kontrakcija. Ja sam se gusila pa sam ih uplasila posteno a i pritisak mi je malo skocio. 130/90. Primila poslednji progesteron i polako iskljucujemo terapiju
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 15:26:38
|
|
|
|
17 joka
|
Dani, tako se radujem, prvenstveno sto je sve prošlo dobro, bebani su veiki i dobri, jesu te namucili,ali i dugo si ih cekala a kada ih budes drzala u rukama i osetila sve drazi, sve ce biti zaboravljeno! Veliki grliša za vas!
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 16:05:24
|
|
|
|
jovana jojo
|
Evo i mene kod vas. Dani samo hrabro Mici i ja nekad slabo spavam ili mi treba duze vremena da se beba umiri da bi ja zaspala. Ja sam danas bila kod dr na kontroli dao mi je neke vaginalete jer mi urin nije valjao. Dr mi je video sad da mi je nikla kila na samom pupku i zezao me kako sad mogu da osetim i rukice i nogice jako lepo ... Bebe je ok tesko 1000gr i dr kaze da joj se lepo oblikovao stomacic, ali nista od toga sta je pozzz za ostale trudnice
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 17:01:58
|
|
|
|
buba m
|
Dani Jojo dobrodošla u treći razred! Ja obavila uz. Dužina trudnoće po poslednjoj menstruaciji je 32+5, a beba je 31+3. Mere su super! Sve je kako treba. Sada ima 1 kg 800g! Udvostručila je težinu u proteklih 5 nedelja. Zbog razlike u terminima, nije htela doktorka da precizira datum porođaja. Videćemo na sledećoj kontroli za 3,4 nedelje.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 17:03:54
|
|
|
|
Milica cica
|
Dani super Jojo još ne znate pol? Beba se baš dobro krije. Marijana ja mogu po danu sva sreća pa bar tu malo nadoknadim. Buba bravo za bebanu
< Poruku je uredio Milica cica -- 10.1.2014 17:07:43 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 20:11:10
|
|
|
|
Gocavg
|
evo nadjoh malo vremena da se javim,dani super odmaraj jos ova dva dana posle krece zurka iz iskustva ti kazem,nemam nimalo slobodnog vremena sve u krug hranjenje presvlacenje,ljuljanje,tako je sa blizancima svim duplicama puno srece a i ostalim trudnicama naravno
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 20:56:55
|
|
|
|
marijana22
|
Jovana dobrodosla u treci razred Dani jos malo, masala za bebe bas su velike Ja sam bas umorna jedva cekam da legnem. Cekaju me sudovi, a mrzi me da ustanem. Za sutra smo planirali da sredimo kucu detaljno, operemo prozore, istresemo tepihe........, ali sve zavisi koliko ce nas A. pustiti da spavamo nocas
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 21:03:10
|
|
|
|
viking
|
Evo da se i ja javim za danas, ruka mi je još utrnula. Inače, koliko sam se hvalila da nemam gorušicu, evo stiglo me je i to. Mislim, nije toliko strašno, više mi je čudno jer je nikad u životu nisam imala, potpuno novi osećaj. Marijana, znaš li možda kakva je situacija za parking ispred Zvezdare radnim danima?
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 10.1.2014 21:19:33
|
|
|
|
marijana22
|
Mene je gorusica (pu, pu da kucnem u drvo) malo popustila. Desi se povremeno, ali nije strasno. Jedini lek su cesci i manji obroci, i naravno posle 6 nema jela. Vik ne znam kakva je situacija za parking, ja sam uglavnom isla rano ujutru i tada smo nalazili mesto
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 0:18:46
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja vise ne mogu. Prsnucu ko balon a uz sve to zapusio mi se nos. Ne mogu da se namestim ni da sednem ni da legnem. GocoVg jel mozes sama il imas pomoc? Jel bebe sisaju? Znas li sta o maloj.bebici?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 0:24:49
|
|
|
|
17 joka
|
Dani izdrzi jos malo, znam da sad to izgleda večno Goco, zurka je kod vas, za vas troje
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 0:26:20
|
|
|
|
Dani.kv
|
Vik bas mi je zao sto te muci gorustica
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 0:29:23
|
|
|
|
Milica cica
|
Goco hvala na upozorenju Kako ti izdržavaš? Za bebice veliki Vik meni pomognu bademi za gorušicu. Dani ja se tebi divim ženo....meni već sad postaje teško.
< Poruku je uredio Milica cica -- 11.1.2014 0:30:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 7:42:08
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja nocas ne sastavi ni pola sata sna. Sve me steze i gusi. Ne mogu vise
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 10:16:50
|
|
|
|
Nimfa
|
Dobro jutro trudnice ,veliki za sve. Ja jutros ustala jedva, nisam u opste spavala stomak mi se stezao na svakih sat vremena pa sam se budila,inace juce poceli jaki grcevi u levoj ruci, prste nisam mogla da pomeram i u nogama,tela sam da probam neke sandalice i nisam uspela koliko je jako bolelo
< Poruku je uredio Nimfa -- 11.1.2014 10:22:15 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 11:02:55
|
|
|
|
jovana jojo
|
Jutro za sve trudnice, jeste za Dani prolazi jos malo, samo hrabro jes malo je ostalo. Buba za bebicu, lepo napreduje da zlo ne cuje. Ni meni ne mogu da stabilizuju izmedju UZ i datuma po kalendaru ali mi je odredio termin. Mici jucce nesto nije dr bio raspolozen a kako i ne bi kad nas je sve uveo u jednu prostoriju pa radio UZ jednoj po jednoj i nije ni mogao da se skoncentrice. A mene zanima nemas pojma koliko ali opet kazem samo da je zivo i zdravo sve je ostalo nebitno. Vik meni nije jasno zasto trudnicama toliko trne ruke, ja jos hvala Bogu nemam sa tim problema i ne bi ni volela da to osetim.A i mene gorusica nekad muci, pa popijem casu mleka. Ja lepo spavam nocu da ne ureknem ali prvo moram da sacekam da se beba smiri. za ostale trudnjace
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.1.2014 11:49:58
|
|
|
|
Gocavg
|
dani ja i mm smo uglavnom sami stizemo nekako ono sto sve treba oko njih a ostalo ceka pa kad stignem,ne dojim ih u bolnici dok smo bili dojila sam i par dana kad smo dosli kuci onda mi se smanjilo mleko i nije bilo dovoljno ni za jednu bebu,dok sam dojila uvek je drugo ispastalo uvek ceka na red i onda sam pekinula i to malo sto je bilo sad ih hranim adaptiranim pa imau grceve ali su imali i dok sam ih dojila sa malom bebicom sam se cula sad za praznike dobro su ona se porodila u sedmom puno pozdrava za sve trudnice
|
|
|
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?