|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel...
9.1.2014 22:52:57   
Dani.kv
Evo i mene. Kao sto vam je Vik rekla u bolnicu me smestaju u ponedeljak. Ukidaju terapiju, skidaju serklaz i cekamo dr da odredi datum. Na odmoru je pa ne zna raspored. Uglavnom do subote najkasnije stizu maleni. Jedno je tesko oko 3500gr a drugo 2600-2700gr. Bitno je da je preko 2.5kg. Inace ja se raspadam a danas nam slava.
Mico ja sam uzela 50 tetra pelena. Englanih i rubljenih. Garderobu necu da trpam jer brzo rastu a pampers i mleko bice jake stavke pa nek se nadje neki dinar.
Idem na CR al s blizancima nema sale

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 176
9.1.2014 22:58:58   
degu
Dani konačno user posted image
Super, lepe velike bebice, sve će biti super user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 177
9.1.2014 23:15:57   
zamenica
Nisam aktivna na ovoj temi, ali evo slučajno nabasah na ovaj pos, pa evo da odgovorim.
Ja imam starijeg sinak koji uskoro puni 3 god i blizance od skoro 11 meseci (razlika je 2 god i 9 dana :)), tako da meni nije bio problem šta i koliko nabaviti u startu, jer sam skoro sve imala od starijeg sina, a puno toga se i dobije. Moja preporuka je da ne gomilaš puno, sada barem može sve da se kupi svaki dan - većina prodavnica s bebi opremom radi i vikendom. Recimo da ti oko 20 benkica i 20 švedskih pelena završava posao za prvih nekoliko dana kod kuće. Ako ti se učini malo, dokupi kasnije. Tetra pelene nisam koristila za povoj već samo za kupanje, ispod glavice i sl. i mislim da je isto oko 20 dovoljno. Bodiće nisam koristila do 3. meseca, a štrample/zeke menjaš bar 2 dnevno (dnevna/noćna) tako da ti i toga treba bar 8-10 kom. Ali opet kažem, ne preteruj, lako je dokupiti. Računaj s tim da će mašina da pere svakodnevno, bar u prvih mesec dana.
Pampersi, vlažne maramice, pavlovićeva mast, štapići za uši, priobor za previjanje pupka, za sečenje noktiju - to će ti trebati odmah u startu.
I da, kad su neke druge stvari u pitanju, naročito oprema, preporučujem pozajmicu ili kupovinu polovnog, daleko je jeftinije, a od sada pa nadalje svaki dinar znači user posted image

Ne zelim da budem u pravu, zelim samo da budem srecna. - MBM

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 178
10.1.2014 0:17:31   
Milica cica
Dani bravo za bebane, vejike suuser posted image user posted image uskoro stižuuser posted image

(odgovor članu zamenica)
Direktna veza do poruke: 179
10.1.2014 9:47:03   
Jole84
Dani bebići stižu,držimo palčeve da sve bude brzo i lako user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 180
10.1.2014 9:55:20   
Milica cica
Dobro jutro, ko je zauser posted image Kako ste mi od jutros? Ja baš nešto loše spavala nikako nisam mogla da se namestim. Odustajem od merenja kilaže do daljnjeg.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 181
10.1.2014 9:58:18   
viking
Ja sam spavala samo od 4 do 6.30 h. Sad čekam muža da donese doručak, možda kad se najedem uspem još malo da odspavam...

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

Direktna veza do poruke: 182
10.1.2014 11:52:48   
marijana22
Dobar dan

ja upravo pijemuser posted image

Vidim da se prica o spavanje, ajd i ja da se "pohvalim". Bila budna od 3-6, ustala u 8. Ja preko dana nesto ne mogu da spavam, obicno mi se prispava tamo oko 5-6, a tad mi je kasno em ne mogu od A.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 183
10.1.2014 15:20:32   
Dani.kv
Evo i mene.
Otvorila sam porodiljsko i narednih godinu dana poreska uprava moze da se upali, briga me. Radila sam i CTG. Dobar je, nema kontrakcija. Ja sam se gusila pa sam ih uplasila posteno a i pritisak mi je malo skocio. 130/90. Primila poslednji progesteron i polako iskljucujemo terapijuuser posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 184
10.1.2014 15:26:38   
17 joka
Dani, tako se radujem, prvenstveno sto je sve prošlo dobro, bebani su veiki i dobri, jesu te namucili,ali i dugo si ih cekala a kada ih budes drzala u rukama i osetila sve drazi, sve ce biti zaboravljeno!

Veliki grliša za vas!

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 185
10.1.2014 16:05:24   
jovana jojo
Evo i mene kod vas.
Dani samo hrabro
Mici i ja nekad slabo spavam ili mi treba duze vremena da se beba umiri da bi ja zaspala.
Ja sam danas bila kod dr na kontroli dao mi je neke vaginalete jer mi urin nije valjao. Dr mi je video sad da mi je nikla kila na samom pupku i zezao me kako sad mogu da osetim i rukice i nogice jako lepouser posted image ... Bebe je ok tesko 1000gr i dr kaze da joj se lepo oblikovao stomacic, ali nista od toga sta jeuser posted image
pozzz za ostale trudnice

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 186
10.1.2014 17:01:58   
buba m
Dani user posted image
Jojo dobrodošla u treći razred!
Ja obavila uz. Dužina trudnoće po poslednjoj menstruaciji je 32+5, a beba je 31+3. Mere su super! Sve je kako treba. Sada ima 1 kg 800g! Udvostručila je težinu u proteklih 5 nedelja. Zbog razlike u terminima, nije htela doktorka da precizira datum porođaja. Videćemo na sledećoj kontroli za 3,4 nedelje.

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 187
10.1.2014 17:03:54   
Milica cica
Dani superuser posted image
Jojo još ne znate pol? Beba se baš dobro krije.
Marijana ja mogu po danu sva sreća pa bar tu malo nadoknadim.
Buba bravo za bebanuuser posted image

< Poruku je uredio Milica cica -- 10.1.2014 17:07:43 >

Direktna veza do poruke: 188
10.1.2014 20:11:10   
Gocavg
evo nadjoh malo vremena da se javim,dani super odmaraj jos ova dva dana posle krece zurka iz iskustva ti kazem,nemam nimalo slobodnog vremena sve u krug hranjenje presvlacenje,ljuljanje,tako je sa blizancima
svim duplicama puno srece a i ostalim trudnicama naravno
user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 189
10.1.2014 20:56:55   
marijana22
Jovana dobrodosla u treci razreduser posted image

Dani jos malo, masala za bebe bas su velike

Ja sam bas umorna jedva cekam da legnem. Cekaju me sudovi, a mrzi me da ustanem. Za sutra smo planirali da sredimo kucu detaljno, operemo prozore, istresemo tepihe........, ali sve zavisi koliko ce nas A. pustiti da spavamo nocas

(odgovor članu Gocavg)
Direktna veza do poruke: 190
10.1.2014 21:03:10   
viking
Evo da se i ja javim za danas, ruka mi je još utrnula. Inače, koliko sam se hvalila da nemam gorušicu, evo stiglo me je i to. Mislim, nije toliko strašno, više mi je čudno jer je nikad u životu nisam imala, potpuno novi osećaj.
Marijana, znaš li možda kakva je situacija za parking ispred Zvezdare radnim danima?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 191
10.1.2014 21:19:33   
marijana22
Mene je gorusica (pu, pu da kucnem u drvo) malo popustila. Desi se povremeno, ali nije strasno. Jedini lek su cesci i manji obroci, i naravno posle 6 nema jela.
Vik ne znam kakva je situacija za parking, ja sam uglavnom isla rano ujutru i tada smo nalazili mesto

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 192
11.1.2014 0:18:46   
Dani.kv
Ja vise ne mogu. Prsnucu ko balon a uz sve to zapusio mi se nos. Ne mogu da se namestim ni da sednem ni da legnem.
GocoVg jel mozes sama il imas pomoc? Jel bebe sisaju?
Znas li sta o maloj.bebici?

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 193
11.1.2014 0:24:49   
17 joka
Dani izdrzi jos malo, znam da sad to izgleda večnouser posted image

Goco, zurka je kod vas,user posted image za vas troje

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 194
11.1.2014 0:26:20   
Dani.kv
Vik bas mi je zao sto te muci gorustica

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 195
11.1.2014 0:29:23   
Milica cica
Goco hvala na upozorenjuuser posted image Kako ti izdržavaš? Za bebice velikiuser posted image
Vik meni pomognu bademi za gorušicu.
Dani ja se tebi divim ženo....meni već sad postaje teško.

< Poruku je uredio Milica cica -- 11.1.2014 0:30:12 >

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 196
11.1.2014 7:42:08   
Dani.kv
Ja nocas ne sastavi ni pola sata sna. Sve me steze i gusi. Ne mogu vise

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 197
11.1.2014 10:16:50   
Nimfa
Dobro jutro trudnice user posted image ,veliki user posted image za sve. Ja jutros ustala jedva, nisam u opste spavala stomak mi se stezao na svakih sat vremena pa sam se budila,inace juce poceli jaki grcevi u levoj ruci, prste nisam mogla da pomeram i u nogama,tela sam da probam neke sandalice i nisam uspela koliko je jako bolelo user posted image

< Poruku je uredio Nimfa -- 11.1.2014 10:22:15 >

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 198
11.1.2014 11:02:55   
jovana jojo
Jutro za sve trudnice, jeste zauser posted image

Dani prolazi jos malo, samo hrabro jes malo je ostalo.

Buba user posted image za bebicu, lepo napreduje da zlo ne cuje. Ni meni ne mogu da stabilizuju izmedju UZ i datuma po kalendaru ali mi je odredio termin.

Mici jucce nesto nije dr bio raspolozen a kako i ne bi kad nas je sve uveo u jednu prostoriju pa radio UZ jednoj po jednoj i nije ni mogao da se skoncentrice. A mene zanima nemas pojma koliko ali opet kazem samo da je zivo i zdravo sve je ostalo nebitno.

Vik meni nije jasno zasto trudnicama toliko trne ruke, ja jos hvala Bogu nemam sa tim problema i ne bi ni volela da to osetim.A i mene gorusica nekad muci, pa popijem casu mleka.

Ja lepo spavam nocu da ne ureknem ali prvo moram da sacekam da se beba smiri.
user posted image za ostale trudnjace

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 199
11.1.2014 11:49:58   
Gocavg
dani ja i mm smo uglavnom sami stizemo nekako ono sto sve treba oko njih a ostalo ceka pa kad stignem,ne dojim ih u bolnici dok smo bili dojila sam i par dana kad smo dosli kuci onda mi se smanjilo mleko i nije bilo dovoljno ni za jednu bebu,dok sam dojila uvek je drugo ispastalo uvek ceka na red i onda sam pekinula i to malo sto je bilo sad ih hranim adaptiranim pa imau grceve ali su imali i dok sam ih dojila
sa malom bebicom sam se cula sad za praznike dobro su ona se porodila u sedmom
puno pozdrava za sve trudniceuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

4 stvari koje mame NE ŽELE da čuju NAKON C...
Postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here