|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel...
8.1.2014 22:21:01   
viking
E, da znaš! LO, kad je beše termin?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 126
8.1.2014 22:26:47   
dijana1*
Samo da pozdravim svoj dragi treci razreduser posted image
Vik kako guras?user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 127
8.1.2014 22:42:12   
viking
Dijana user posted image Evo me, kotrljam se :) Dobro smo, za sada nema nikakvih znakova, ctg je super, sledeća kontrola u ponedeljak i tako, zadovoljna sam kako ide za sada. Bolje za njih da ostanu što duže, mada je meni već odavno preselo, znaš već kako to ide pred kraj user posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 128
8.1.2014 23:46:15   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: viking RR

U Trećem je već duže vreme neki interni i nezvanični spisak, koji služi samo "trećakinjama". Sećam se da se polemisalo da li da ostane ili da ga ukinu, ali je ostao jer znači ženama ovde. Postoji naravno i onaj stari, zvanični spisak RR trudnica.

Jesam ja na spisku?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 129
8.1.2014 23:54:54   
viking
Jesi Mico, na prvoj strani :)

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 130
8.1.2014 23:58:46   
Milica cica
user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 131
9.1.2014 1:44:25   
viking
Znate li možda, naročito vi što već imate decu, da li je moguće biti otvorena a da ctg ne pokazuje ništa? Ili to mora da se vidi na ctg-u?

Direktna veza do poruke: 132
9.1.2014 1:51:36   
Azra_
Ne mora ctg da pokaže, tako je bar meni rečeno. Ja sam bila otvorena 2 prsta, ctg je bio bez kontrakcija. Dakle, koliko je žena otvorena meri sam ginekolog pregledom, ctg očitava kontrakcije i prati bebu. Kao i recimo obrnuto. CTG pokazuje da ima kontrakcija, osećaš ih, a ne otvaraš se neko vreme...

< Poruku je uredio Azra_ -- 9.1.2014 1:53:39 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 133
9.1.2014 1:55:37   
viking
Hvala, tako sam i mislila ali nisam bila sigurna user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 134
9.1.2014 2:03:24   
Dani.kv
Vik kazu da je pregled najmerodavniji a u mom slucaju pucanje serklaza. Ja vise ne mogu ni da lezim ni da sedim. Gusim se. Gresna mi dusa al ja vise ne mogu

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 135
9.1.2014 2:05:04   
viking
Kad ideš kod doktora sutra, tj. danas? U koliko sati?

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 136
9.1.2014 2:10:45   
Dani.kv
U pola dva popodne. Jedva cekam. Mislim da ce da me smesti tek u ponedeljak

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 137
9.1.2014 2:17:26   
viking
Pa taman dok se spremiš, popakuješ i ostalo, da ne blejiš preko vikenda tamo....

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 138
9.1.2014 2:30:58   
Dani.kv
Kofer je spakovan vec neko vreme. Danas kupila pelene i jos po nesto garderobe i cekamo

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 139
9.1.2014 2:42:33   
viking
Ja nikako da počnem da se pakujem, stalno odlažem, sve u fazonu "ma neće to skoro". Moram što pre da to uradim.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 140
9.1.2014 8:58:23   
New Mom
Vik, ctg pokazuje pre svega bebine otkucaje. Pride pokazuje tonus materice. Cak i da pokaze da postoje kontrakcije ti ih ne moras osecati (ili osecas neke bolove a ctg kaze nisu kontrakcije).
Stanje grlica samo ili preko UZ ili rucno. Ovo drugo vecina dr nece da praktikuje u tom periodu da ne bi nesto pokrenuli.
Ja sam sa Koljom u 33.nedelji bila 4cm otvorena sto nije problem za drugorotku vec je meni krenuo da omeksava pride i skracuje se, al to je vec druga tema.
Vecini prvorotki u tom tvom periodu kaze da su npr. 1cm otvorene. Bolje da se tako polako priprema telo nego da je grlic zacementiran.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 141
9.1.2014 10:30:14   
dijana1*
Vik ja sam usla u radjaonu 3cm otvorena i sa bolovima a ctg nista nije pokazao. Cak su me pitali da li sam sigurna da imam bolove. Posle su ponovili ctg i dalje nista nije pokazao, kao da nemam kontrakcije a bila sam 9 cm otvorena.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 142
9.1.2014 10:50:07   
little_one
Jutro bebelice!
Meni je npr na pocetku ctg pokazivao kontrakcije al ih ja nisam osjecala sto je njima bilo cudno, al zato kad su mi krenuli bolovi osjecao ih je i ctg i ja jako dobro user posted image Tako da je valjda sve individualno, zene nekad i ne osjete da su otvorene, i da su spremne i za porod, jer su se da kazem na nogama otvorile...

IZVORNA PORUKA: viking RR

E, da znaš! LO, kad je beše termin?

E sad skapirah da vi vodite i internu evidenciju termina....ja sam se samo prijavila na onaj zvanicni spisak termina ali ajde upisite me i ovdje. Meni je termin 14. 4. 2014. ....sad skapirah koliko 4orki ima u datumu user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 143
9.1.2014 11:00:23   
Milica cica
Jutro user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 144
9.1.2014 11:47:20   
Sanjalicaaa
Dobro jutro :)

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

Direktna veza do poruke: 145
9.1.2014 11:59:38   
Jole84

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Kofer je spakovan vec neko vreme. Danas kupila pelene i jos po nesto garderobe i cekamo

Dani da se sve brzo završi user posted image
Trećenke kako ste? user posted image
Nego jel znate ono za jajce što se slomi kad se krene u porodilište,u zadnje vreme mi svaka žena/baba/strina to kaže,pa rekoh da vidim jel radila neka od vas sa prvom bebom? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 146
9.1.2014 12:03:00   
little_one
Jole, ja znam da su neke trecakinje to radile, al nikad nisam skapirala sta tacno...ajde valjda ce nam se neko javiti...Marijana ti si bila u tim trecakinjama prosli put ssto su lomile jaja...user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 147
9.1.2014 12:08:51   
New Mom
Bilo je u mom i Marijaninom proslom tromesecju zena koje su to radile. Kao pred polazak pustih jaje da ti sklizne niz majicu da tako lako i beba izadje. I mislim da su dobro prosle, koliko se secam.
Mene bi mm tad u ludaru odveo a ne u porodiliste kad bih to uradila.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 148
9.1.2014 12:28:27   
little_one

IZVORNA PORUKA: New Mom

Bilo je u mom i Marijaninom proslom tromesecju zena koje su to radile. Kao pred polazak pustih jaje da ti sklizne niz majicu da tako lako i beba izadje. I mislim da su dobro prosle, koliko se secam.
Mene bi mm tad u ludaru odveo a ne u porodiliste kad bih to uradila.user posted image

Hhaahha NM, al dobro je bitno je da pomogne...ma meni gore da razmislim sta cu sa tim razbijenim jajetom na sred poda....da pustim ANdreu da razmaze po kuci user posted image mislim da bi uzivalauser posted image user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 149
9.1.2014 12:29:25   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Drage naše trudnice!

Vreme je za jedan brzi nagradni konkurs user posted image

Pošto većina nas zna kako se trudničke nožice brzo umaraju odlučili smo da im poklonimo nešto što će im olakšati te slatke muke. Naši divni prijatelji iz Mella cosmetics daruju „Gel protiv umornih nogu“ za 10 najabržih trudnica koje tačno odgovore na postavljeno pitanje.

Nagrade će se preuzimati isključivo u Ringerajinoj kancelariji.

Da bi na neki način nagrade ravnomerno rasporedili, postavićemo po jedno pitanje u svakom tromesečju.

U I i II tromesečju podelićemo po 3 gela, a u III tromesečju 4 gela.

Da krenemo?

Pitanje za naše trudnice iz III tromesečja:

Kako deluje „Gel protiv umornih nogu“?

Ajmo, brzi prstići user posted image

Trudnice drage, ostao je još 1 gel, ajde brzo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here