Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:50:00
|
|
|
|
Rosita
|
Cao mame. Bem ti vreme, ovo je da se najzdraviji razboli, ne dajte se decice draga! Ja evo spremila rucak za D i cekam da se probudi. Odjednom nesto jedva cekam prolece... Razmisljam da li za Ng da idemo na 2- 3 dana kod drugarice, ona zivi na sat i po voznje od Bg... ali nisam nikad D vodila kod nekog na duze, na spavanje i tako... znam da za sve postoji prvi put. Mm vrsi pritisak da odlucim i da javimo zeni, da se i ona isplanira ako "ocemo... da l sam ja to previse stegnuta? Kako je bilo kod vas?
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:52:44
|
|
|
|
adulence
|
Prvi put na duze smo isli na more i bilo je super...mislim da nema razloga da ne idete,bice sve kako treba...sto se tice spavanja,kada mu se bude spavalo verujem da mu nece biti bitno gde je ima odmah da zaspi...
< Poruku je uredio adulence -- 27.12.2013 12:57:46 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 13:57:38
|
|
|
|
doktorkakristal
|
bili smo po pokloncic,bilo je predivno Dora me odusevila ,bila je mirna malo spavala malo gledala,nije uopste bila nervozna iako je potrajalo posto je bila i predstava,bila je najmladja tamo Deda Mraz je uzeo i slikao se sa njom nije bilo potrebe da je drzim
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 14:03:05
|
|
|
|
jole82
|
KLIK Mame koje se razumeju u krv sliku nek bace oko na Teinu...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 14:03:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Rosita,ja ne kupam M.svako vece ali kada ga kupam obavezno mu namazem fitobalm na grudi,pitala sam dr,ok je..Ko ima problema sa kozom bebinom i to iza usica sto im se ljusti i peruta,u svaku vodu za kupanje dodati malo maslinovog ulja,,nema greske ,M.se rodio sa izrazito suvom kozom ,nista nisam mazala samo sam ga kupala u vodi sa maslinovim uljem i pu pu,koza mu je extra,,inace sampon za kosu ne koristimo jer je svaki pun parabena i ostale nepotrebne hemije,posebno su opasne penusave kupke ,,i dalje samo sebamed sapun ili mustela sapun i za telo i za kosu..Ja sam danas nikakva,sve me mrzi uopste nemam osecaj da se blizi Nova godina s obzirom da cemo sedeti kuci isto mi je kao i svako drugo vece,,
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 15:01:28
|
|
|
|
ninulina
|
Dan... Ja sam proliv, kašalj, kihanje, potoci iz nosa , malaksalost... Fuj... Ja sam sa F. kada je imao 3,5 mjeseca putovala za Sarajevo 3,5h vožnje, nije se ni javio u putu , samo spavao, a tad mi je jedino i noć prespavao u komadu kako je zaspao naveče nije se budio do 8 ujutru ,a ja očekivala biće plača , biće nervozan, kmezav, kuc-kuc bio je odličan. Planiramo i put za Novi Sad pa ćemo vidjeti kako če biti Jole je li spala temperatura?
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 21:39:33
|
|
|
|
jole82
|
Evo me žene...ceo celcati dan ne silazi ispod 38...al ide do 38,4...lepo je jela, nalivala sam je vodom...ali počela je da kašljucne al samo kad legne..valjda joj se slije iz nosa..a balavi-pa ono su potociiiii Al ipak sam joj u 20 h dala eferalgan...dakle 12 sati joj je konstantno preko 38...i posle pola sata je spala na 37,3(možda bi i više pala da smo duže sačekali al spavalo joj se, pa nije bilo mesta za čekanje) ..kupali smo je..stukla je 250 mleka, namazala sam joj fitobalm i zaspala je (čujem kako kašljucne al ne budi se)...pa pratiću je preko noći, a ova dr je dežurna sutra pa s nalazom krvi idemo...eto ovo nam je prvi put da baš ceo dan ima t...al mi čudno koliko se "normalno" mponaša...čak i kad balavi puno ona ude nervozko..a danas ništa neuobičajnije... Upravo sam je obišla i poljubila-nema t...možda je trebalo i ranije da joj dam eferalgan...nemam pojma više
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 21:40:38
|
|
|
|
adulence
|
Dobro vece mamice...kako ste...Iva uvrliko bspava...a ja gledam televiziju ... Jole kako nam je T? Kucale smo u isto vreme,poljubi je od menr jednom andjeo mali...
< Poruku je uredio adulence -- 27.12.2013 21:42:26 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 21:44:31
|
|
|
|
Ana RR
|
Jole, sve mi se čini da su nam deca pokupla neki virus u igraonici.. gužva, puno dece, puno ih je bilo slinavo.. jbg. Mare isto ima temperaturu, desno oko crveno i suzno, kašlje, krklja.. užas. Nelin Matija isto, evo i Lenka Lesicina ima temperaturu. Ludilo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 22:09:10
|
|
|
|
jole82
|
Ma sto posto Ana to je i meni palo na pamet...još je ova moja olizala propisno sve loptice u bazenu koje su ko zna i da li i kad prane a i da jesu ...mnogo nas je bilo i stvarno je bilo zagušljivo mogu samo da zamislim rojeve bakterija koje su vršljale po igraonici a i dedina brada je sumnjiva i puna ko zna čega...svi su duvali ka dedici i naši i ko zna koja sve deca pre Al šta da se radi sad...jbg moramo da se borimo dalje ...a ja moram malo i da se našalim...valjda tako dođe lakše...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 1:34:29
|
|
|
|
viktori
|
Potvrdjujem da je tako jer smo i mi bolesni. N je tooooliko slinio sto nikada nije i nije mogao da dise, a nece ni sekund miran da mu isperem nos tako da spavanja kako treba vec tri cetiri dana nema i bio je non stop kod mene. Posto sma ja astmaticar a on kija u mene evo i mene muku mucim disem na skrge. Najveca fora sto njega prodje tek tako sa jako malom temperaturicom, al zato mene nikako da pusti. Poludeh. Misa mu i loptice, a kako su uzivali u njima Jole videla sma u Dekici da ste kacile slike, cim stignem okacicu. Mamike ljubim vas i da nam malisani sto pre zivnu a i mi sa njima.
< Poruku je uredio viktori -- 28.12.2013 1:35:17 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 10:59:58
|
|
|
|
jole82
|
Ola mamitas T od sinoc od eferalgana nema temp...poceo nosic da joj curi al za sad nije strasno..ispiramo fizioloskim... necu je ni voditi danas u dz..ako ce nesto da se razvije, razvice se do ponedeljka pa cemo onda kod njene dr...idemo danas kod moje mame na rucak i na deda mraza u ulazu al najverovatnije T nece silaziti nego ce dedica tj ujka obucen da dodje u stan pa ce imati dedicu samo za sebe Lep dan mame i da sto pre svi ozdravimo
< Poruku je uredio jole82 RR -- 28.12.2013 11:09:34 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 11:16:16
|
|
|
|
adulence
|
evo i mi se prijavljujemo u klub smrcavaca...hehehhe...za sada samo sini a raspolozenje joj je super...vesela je...danas cemo malo da se procunjamopo gradu,bice divno vreme...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 11:51:43
|
|
|
|
jole82
|
Proklete loptice a tako su se slatko igrali Ma ja ne znam kako je T ceo dan imala preko 38, a normalno jela, normalno se ponašala, sem eto kašljucanje kad legde..prošli put kad se prehladila je bilamalte ne u depresiji, sva smorena nikakva...ovo je definitivno igraonica virus čim se oni igraju šmrcavi T pajki preko sat, najnormalnije..kašljucala je prvih pola sata i to je to.. Inače razmišljam juče adulence čitajući tvoje postove u vrtiću...vezano za spavanje..ovde je doručak u 8 u 10 je užina u 11i30 ručak posle toga spavanjac do 14 i u 14 je opet užina...samo bre jedu ceo dan..T neće ništa jesti kad ona kući jede na 4 sata al brine me taj spavanjac tek u pola 12..a ja ću najkasnije moći da je budim u pola 7 da bi stigla na posao..preko dana T izdrži i 5 sati al prepodne joj je baš teško da skrpi toliko budna...evo jutros se u pola 8 probudila i u 10i15 već zaspala..jedino stvarno da počnem sad iza praznika kad opet ja budem sa njom (pošto u ponedeljak počinjem malo da radim do 15 januara) da joj pomeram vreme buđenja na ranije prvo da se navikne na rano ustajanje, pa onda da joj pomeram spavanjac ka vrtićkom spavanju..valjda ćemo do 17. marta nešto da uradimo...čisto da taj deo sa spavanjem prebrodi kod kuće i da joj ostaje manji deo za adaptaciju..tj da se ne pati i sa tim...ako to tako opšte ide..ja ću da probam, pa i kao ne uspe moraće u vrtiću da se prilagodi...odoh u off totalno i opet sam opširna a htedoh 2 rečeneice o vrtiću nema nam Ljiše pa me pukla nostalgija...valjda će i ona da se javi uskoro
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 12:10:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja samo da kazem da ce devojcice da vam se naviknu. Moja T je u 10 uvece lezala, a u 9 ustajala. Sad se to preokrenulo. Leze u 8, a ustaje u 6:30. Kad se ona navikla vase curice ce sigurno. Samo dok se adaptiraju. Mi smo i.dalje smrkavi. Sofija je tokom sisanja povratila mleko. Smeta joj slajm. Nadam se da je povratila slajm. A sinoc ludnica. Mm na poslu obe placu jer su gladne. Sofiju drzim jer je muci stomak. Na kraju sam.izvadila pecenicu i kajmak za Teodoru. Pogledam.hleba nema. Teodora me tesi da ce ona bez hleba da jede. Prihvatam. U jednom trenutku se okrenem ona maze kajmak na pecenicu i jede.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 12:11:40
|
|
|
|
jole82
|
Pametnica mala napravila je sendvič bez hleba
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 12:18:38
|
|
|
|
ivaMark
|
Zdravo mame, evo nas dve malo da vidimo sta se radi ovde. Vidim ima smrkavih dosta da ozdravite sto pre. Rosita, mi smo sa nasom bebom isli na more kada je imala 3,5 meseci, sa cetiri smo spucali 400km do mojih , fino je podnela a i stalno se ranije vozala pa joj nije nepoznato. Mozete npr da krenete pre nego sto treba da zaspi i da mu pola puta prodje u pajkenju. U jednom trenutku se okrenem ona maze kajmak na pecenicu i jede. Joooj, Sanjice mogu da zamislim prozor Moja J se navukla na vodu pre spavanja, popije bas dosta...Nema sanse da zaspi bez vode, mozda zbog suvog vazduha, nemam pojma i onda moram da joj menjam pelenu oko tri kada se budi da coka... Inace, dok nije pocela da se naliva vodom pelena joj je bila suva do ujutru.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 13:07:26
|
|
|
|
World
|
U jednom trenutku se okrenem ona maze kajmak na pecenicu i jede. PAmetno dijete
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 15:52:43
|
|
|
|
doktorkakristal
|
danas je bas bio lep dan ali ja sam bila tako pospana da sam zaspala u 11 i spavala do pola dva ,muz cuvao Doru,zao mi je sto nismo otsli do grada da iskoristimo lepo vreme,danas mi prosto nije dan sva sam nikakva,nesto sam i neraspolozena samu sebe nerviram
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 16:39:13
|
|
|
|
Rosita
|
Cao zene. Ja evo tek da se javnem. D i ja u fotelji, mm pravi krmenadle (k r e m e n a d l e:), treba i neki gosti da nam dodju danas i sutra... Sve sam bliza odluci da idemo kod drugarice :) Sanjice, super sendvic bez leba :) Bolje taj nego samo leb ili sto bi moj tata rekao sendvic sa vazduhom :) Da prokomentarisem ovaj vrticki raspored obroka, i moj D je poput T Joletove, to je isuvise cesto jedenje.
< Poruku je uredio Rosita -- 28.12.2013 16:55:35 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 18:07:40
|
|
|
|
mama micki
|
Dobar dan, ili još bolje dobro veče! Evo i mene.Ceo dan smo lutali, lepo vreme, pa je valjalo iskoristiti ga. Mrtva sam umorna, sada sam izašla iz kuhinje ali ne sasvim, još uvek imam nešto na šporetu. Bolesnima želimo brzo ozdravljenje. Odoh sad da ručam/večeram. Pozdrav mame!!!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 19:05:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Beba i ja kod kuce. MuZ odveo Teodoru na.rodjendan kod druga. Muz zaboravio da mi kaze za rodjendan. Morala sam da trcim.do grada da uzmem poklon. Taman malo da prosetam.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 20:59:17
|
|
|
|
ninulina
|
Veče žene. Uletih samo da vam mahnem i da bolesnoj i prehlađenoj dječici zaželim što brže ozdravljenje. Muž uspavljuje F. a ja spremam grickalice i limunadu pa da gledamo Tvoje lice zvuči poznato . Mahanje
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 21:19:56
|
|
|
|
jole82
|
Evo i nas..bili kod babe na deda mrazu...T bila dobro od jutros-nije imala temp..od 18 počela t da skače i oko 20h 38.6..inače ova četvorka nikako da probije cela, sve je naduveno..kao da je danas više izbila u odnosu na juče al nije još skroz probila..baš je muči..curi nam i nos i kašlje i dalje samo kad legne..ma sve joj se skupilo odjednom...dala sam joj opet eferalgan i zbog temp i zbog zuba baš je boli jedva mi je dala gelić da joj nanažem, a taj ritual obožava ako se tako može reći...pratim je i noćas i nadam se da će biti dobro...nešto joj temp nije spala brzo kao sinoć od sirupa Mame
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 28.12.2013 21:27:32
|
|
|
|
adulence
|
Jole sto se tice vrtica kod nas nije tako kod nas je dorucak do pola 9,uzina oko pola 12 a rucak posle spavanjca izmedju 14-14:30
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?