|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 12/13 [chat]
29.12.2013 21:17:52   
Torbica
Adulence, jako je bitno da ne jede nista tamo... Jeste to samo dva sata, ali sve zavisi kako ce ti spavati, hoce li biti kmezava, pritom joj je imunitet narusen. Osetices vec, veruj, ujutro neces imati dileme, osetices kako joj je pa ces odluciti.
Moja sveki dosla, bice dva dana, taman da mi pospremi, opere podove, jeee.user posted image
Ljubac

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1051
29.12.2013 22:21:15   
milicicak
Vece mame :)
ja gledam Dzoni Inglisa... odlazem odlazak u kuhinju :) inace, poka...ila mi se svraka na ruku dok sam danas bila napolju sa T... mislim da sam se iste sekunde obrisala vlaznom maramicom al sve jedno, odmah mi se pojavio ekcem :(

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1052
29.12.2013 22:58:48   
adulence
pa da videcu ujutru,za sada je situacija najnormalnija,uredno je zaspala i spava lepo,pa sada videcemo ujutru,u svakom sllucaju ne bi jela tamo nista,ma meni je najmanji problem da bude kod kuce,nego da ne zaboravi jaslice...hehehhe

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1053
30.12.2013 7:21:31   
mama micki
Dobro jutro mame,kako ste? Ja juče lepo otišla kod moje mame, sama, bez dece, bez muža i baš sam uživala. Sada sam nekako odmorna. Inače kod nas je sve super, Sara se ne budi noću, nije više bolesna, ali nikako da prohoda sama, mnogo je lenja beba. Ali dobro, i to će biti...
Adulence kako je Iva od jutros? Možda ne bi bilo loše da je danas ne vodiš u jaslice, neći ih zaboraviti, jer sad joj je oslabljen imunitet pa da ne navuče još neki virus, ali što reče Torbi osetićeš već.
Mame danas spremanje za doček? Izvolte na kafu, ja pijem, pa posle kafe u nove radne pobede... user posted image
Lep dan vam želim!!!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1054
30.12.2013 7:44:03   
doktorkakristal
dobro jutro,Dora spavala od 23 do 6 i 30 jutros ,sad idemo u savetovaliste drzite nam palceve da sve brzo prodje pozzzzzzz

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1055
30.12.2013 8:33:05   
dijana1*
Dobro jutro i od nasuser posted image
Doco srecno i ljubi nam malu slatkicuuser posted image
Adulence kao sto su ti rekli videces sama ali mozda ne bi bilo lose da ostane kod kuce i da jos malo ojaca. Nadam se da je Ivi mnogo bolje.
Vuka sam ispratila u vrtic i sada cekam da se Kosta probudi da ga nahranim i da ga vodim na pregled. Imao je konjuktivigis pa sam mu kapala kapi i stavljala tobrex mast. Nadam se da ce biti sve uredu i da ce ukinuti terapiju.
Veliki pozdrav za sve user posted image

Direktna veza do poruke: 1056
30.12.2013 8:34:11   
Sanjica26 RR
Super sto su Dori prosli grcevi. I super spava!
Nas i dalje muci nos i grcevi. Sutra idemo na kontrolu. Samo je malko bolje.
Torbice sta mislis da li mozemo onu terapiju da pocnemo sto si predlozila? Cini mi se da onih kapi mnogo vise bljucka nego inace.
Starija cerka otisla u vrtic. Obecala je da nece da place. Kad sam usla u sobu sva mi je vazna rekla: "jel.vidis da ne placem". Kad sam ih pratila pustila je koju suzu. Bas se trudila.user posted image
Pozdrav za sve mamike.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 30.12.2013 8:36:14 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1057
30.12.2013 11:08:51   
doktorkakristal
Dora je super napredovala dobila kilo i 150 ,a u duzinu 6 cm ,primila je di te per,sad je jela i pokusava da se uspava dala sam joj eferalgan za svaki slucaj i sad cekam da li ce biti reakcije

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1058
30.12.2013 12:02:15   
little_one
Jutro mame!

Mi smo bili bas bolesni zadnje dve sedmice, prvo Andrea pa mm pa ja, pocelo kod mene sa nekom prehladom a zavrsilo s nekim bezveznim stomacnim virusom....srecom sve je iza nas i sad smo bolje...

Andrea mi produzava jutarnje spavanje pa se bas pitam da li je mozda vrijeme da izbacio jutarnju flasicu i da joj odmah dam dorucak, naravno sa mlijekom/jogurtom/sirom cisto da unese potrebnu kolicinu mlijecnih proizvoda....kad se moze poceti sa tim, da li je jos rano? Jutros je spavala skoro do 8 sati sto vec mogu da racunam i za vrijeme za dorucak...ili da joj dam prvo voce pa onda dorucak....kako vi to radite?

Dijana, mi smo sa 2 mjeseca isli na babine kod moje drugarice koja mi nije prijavila da beba ima infekciju oka i mi smo dan nakon tih babina poceli da krmeljamo i suzimo na jedno oko, bas kao i ta bebica pa sam pretpostavila da se nekako prenijelo rukama s bebe na bebu...elem htjedoh reci da sam ja kapala jedno 2 dana svoje mlijeko njoj u okice, bez ikakvih drugih mazanja i to se povuklo....e sad da li je bilo do mlijeka, pedijatrica je rekla da sam dobro napravila i da ne brinem i da je dobro sto sam tako pokusala prvo...pa ti nije zgoreg pokusati, ali ti odluci.

Jutros sam upajcala svinjski but za sutra da pecem, navece cemo vecerati, spremili smo filmove i cekati ponoc u kucnoj atmosferi...nadam se da nas sve ceka mnogo bolja 2014ta od ove 2013te!

Direktna veza do poruke: 1059
30.12.2013 12:09:43   
Rosita
Cao mame, da vam mahnem. Nesto mi ponestalo inspiracije za pisanje. Mi smo dobro, D je sve zabavniji, ali se i dalje budi nocu. No dobro, takvo je dete. Nova godina, joj kako vreme leti... Prosle g. sam izlezavala stomacic i kuckala vam :). Udara nostalgija. Ja bih opet da sam trudna, al mora da se saceka na to...
DrK, super za Doru, pa to ce da bude kosarkasica mamina!
Adulence, cmokovi za Ivu da bude ko nova!
Jole, srecan rad! Ne budi surova prema silikonkama :)
Mili, i ja mislim da mi mozak nije u formi i pitam se kako cu kad se vratim na posao, sve sto citam je rr, novine i clanci o bebama :/. A bejah... eh. Al nadam se da ce to doci na svoje.
Pozdravi!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1060
30.12.2013 12:11:18   
adulence
Evo..nas Iva je super spavala i lepo doruckovala i odvela sam je u jaslice primopredaja je bila super,a kada sam dosla po.nju plakala je bas...ali sta da se radi to je valjda normalno svi smo.mi plakali...procice hrabrica je ona moja...ja sam iskoristila priliku skoknula do pijace da pokupujem sta nam sve treba ovih dana ,malopre doale kuci ona sada spajki...sve vas ljubimo ...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1061
30.12.2013 12:19:49   
Anoniman
Mi cemo danas kuci,ct je uredan,nema nikakvih cistauser posted image

(odgovor članu adulence)
  Direktna veza do poruke: 1062
30.12.2013 12:27:36   
Torbica
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Super sto su Dori prosli grcevi. I super spava!
Nas i dalje muci nos i grcevi. Sutra idemo na kontrolu. Samo je malko bolje.
Torbice sta mislis da li mozemo onu terapiju da pocnemo sto si predlozila? Cini mi se da onih kapi mnogo vise bljucka nego inace.
Starija cerka otisla u vrtic. Obecala je da nece da place. Kad sam usla u sobu sva mi je vazna rekla: "jel.vidis da ne placem". Kad sam ih pratila pustila je koju suzu. Bas se trudila.user posted image
Pozdrav za sve mamike.

Sanjice,

prirodnije je da se krene sa dekongestivom, tj efedrinom u inhalaciji. Da je moja beba dobila bi 5 kapi efedrina na 1,5 ml fizioloskog tri puta dnevno, na 8h. Tu poslednju inhalaciju tempiram oko 23 uvece, u snu, ne preskacem, jer je dug period ako je inhaliras uvece oko kupanja pa do jutra. Uzasno iritirajuci problem sa nosicem za malu bebicu, niti moze lepo da siki ni da dise... Navijamo da brzo prodje. Tako je meni Djole fasovao, decembarsko dete, sa tri nedelje mu je seka udelila nesto, ali brzo resismo na gore naveden nacin..
Mamice, ja sam skitala, zvirnula ovdi i idem konacno da posaljem taj ispravljen rad sa referencama, sramota, stoji mi nedelju dana za slanje pa nikako...Pa u kuhinju i po decu.
Adulence, ne brini, nece zaboraviti, redovna hrana postepeno. Kod mene tek dva dana nakon poslednjeg povracanja, i to u vidu supice sa mesom i povrcem, samo bareno, lagano.
LO, mozes odmah dorucak kad ustane, uz napitak, kao sto si napisala a voce za uzinicu pred spavanje. Moj beban popije mlekce oko 7, uredno doruckuje u 8 u vrticu a a kad je kuci u pola 9. Nista njemu to mleko ne smeta, ali da napomenem da nije AD, ono ipak duze drzi sitost..
Odoh, ljubac

< Poruku je uredio Torbica -- 30.12.2013 12:42:07 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1063
30.12.2013 12:39:01   
little_one
Torbice nije ni kod nas AD, mi smo uglavnom pili flasicu (oko 200ml) mlijeka i onda nakon sat i po - 2 bi doruckovali...al sad ako krene ovako da ustaje kasnije, da joj ne bih pomjerala dnevne obroke, taman bi doslo vrijeme za dorucak...hvala na savjetu, pokusacemo pa cemo vidjeti...drzim je ovako jos koji dan da vidim da nije samo faza ovo produzeno spavanje ili je cura odlucila da nema potrebe za ranim ustajanjem u pola sedam :))) to ona misli na svoju trudnu i debelu mamu user posted image

Adulence, ja sad vidjeh da ste krenuli u jaslice....izvini draga, nisam upratila u zadnje vrijeme sta ste pisale...navicice se ona vec, mala jeste, al bice to sve ok....hrabrica je to nasa lijepa...

Rosita, rastu djeca ko iz vode, a vrijeme leeeeeeeeeeeti nevidjeno...a smijala sam se prije kad mi to kazu user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1064
30.12.2013 12:41:23   
adulence
Ma Lo nema veze..hehehe...znam ja da ce ona biti dobro ponekad mi se cini da sam ja u vecoj frci od nje...heheheh...
Inace danas su tata i mama dobili prvu vrticku novovgodianju cestitku sa otiskom njene rucice...presrecni smo...

< Poruku je uredio adulence -- 30.12.2013 12:43:50 >

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1065
30.12.2013 12:41:35   
viktori
Caos mamike! Mi smo proslavili rodjis u restoranu. Bilo nam je stvarno prelepo. N je spavao pored tamburasa kao da mu pevam uspavanku. Izdrzao je svih 8 sati u restoranu! Moj veliki decko. Kako brzo prodje vreme!
Inace bile su mi i drugarice sa visokorizicnih i bas sam izdrzala da se ne raspi**** kad sma ih sve onako lepe i vesele videla. E Rosi i ja bih drugo, kao i mm, al se bas plasim nesto posle svega da se opet upustim u sve to.
Adulence ni sma ni mislila drugacije, nego da je Ivica zmajcek i da ce ona to brzo da resi!
Drkristal super! Sad ces mama malo da se odmoris a i ona mrvica.
Torbice hihihi ti se radujes svekrvi a i ja pocinjem jer niko drugi mi se za krpu ne vata osim nje. E da i moje mame al ona je tu svala dva meseca jer radi pa ne moze da dolazi cesce.
Jole i adulence upravo kacim fotkice na Dekicu pa bacite okce.
Sa rodjisa opet imam vise snimaka al cekam da vidim sta su moji slikali pa da okacim neku slicicu.
Sve vas user posted image i srecna nam Ng da bude jos lepsa i radosnija a malci zdravi i napredni. Necu moci da se kuckam sutra sam hiljadu stvari izorganizovala a mozda i mi odemo negde na docek ako nam N dozvoli i ako se sutra izmori user posted image

< Poruku je uredio viktori -- 30.12.2013 12:50:56 >

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1066
30.12.2013 12:43:55   
mama micki
Mamice evo i mene...ja napravila neki super čokoladni kolač, kuva se povrće za rusku, a posle ću da kuvam sarmu. Sarita spava.
Dr Kristal bravo za Doricu!
LO i mi ćemo tako dočekati novu godinu. Porodična atmosfera, malo filmova, malo muzike, malo klopice...
Rosita jesi li predala papire za komisiju?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1067
30.12.2013 12:49:26   
adulence
Hehe sto se tice doceka mi idwmo kod kumova,njihova devojcica ima 16 meseci tako xda ce njih dve vrsnjakinje malo da se igraju,pa u krevetice,a mi cemo malo klopica,malo picence i tako u krug...

Direktna veza do poruke: 1068
30.12.2013 13:03:44   
Sanjica26 RR
Hvala puno user posted image Koliko dana sme to da se koristi? Sutra idemo na kontrolu, ali ako bude dr dala opet nesro od antibiotika mi joj necemo dati. Bolje spava, ali sekreta ima jos. To je probudi tokom noci.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1069
30.12.2013 13:19:21   
cockic
mene sad slabo ima na forumu,malo virnem procitam i to je to.deca kuci skoro ceo decembar nisu isli u vrtic,bili bolesni.sad ne idu da se opet ne razbole i tako.i taman ce da vezu sad ove praznike.i mama vezala par dana praznika ne radim,druzim se sa decomuser posted image mada moje radno vreme je krako tako da i kad radim sam skoro po ceo dan sa decom.npr radim od 18h kad ne idu u vrtic ceo dan sam sa njima do 17h.ili radim od 13,14h nema pravila,ali budem i dosta vremena sa njima preko dana user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1070
30.12.2013 13:23:56   
cockic
a dobar dan mame sam zaboravila user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1071
30.12.2013 13:27:10   
Torbica
Sanjice, 5-7 dana slobodno. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1072
30.12.2013 13:38:37   
Rosita
Mama m, nisam, krajem januara cu jer mi istice krajem februara! Nego da ja to sve na vreme.
Lokice, ne mogu sa tel.da pisem pp, ako vidis ovo, dajem ti na znanje - HVALA!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1073
30.12.2013 17:13:16   
doktorkakristal
Dora se u dva probudila i vristala do malopre boli je nogica vidim da kad nju pomeri vrisne stavljala sam hladnu oblogu i dala opet eferalgan da joj bol malo smanji,jao jeb... user posted image vakcine i ko ih izmisli ,zna li neko od vas koliko ovaj bol moze da potraje cisto da se spremim psihicki

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1074
30.12.2013 17:21:07   
jole82
Dobro večeuser posted image
Ja dok dođem pao mrak..došla s posla pa sa T u dz..kaže dr čisto grlo...čista pluća...dakle virusno trčeća stvar user posted image možemo prospan sirup malo da joj pomogne da iskašljava to što joj se sliva..a sve je to iz nosa...dakle kao što sam i pretpostavila pa sve ukomponovano sa zubom...al ajd kad sam već išla u petak daa obavim i tu posetu..otišla pred samu pauzu kad nema nikog pa zamolila dr da je za čas pogleda...ova naša dr je stvarno super...čak mi kaže da je zamena u petak napisala antibiotik al čeka nalaz kvne slike..a evidentno da joj AB ne treba i baš zato sam i htela da je naša dr pogleda...
Spadoh s nogu danas...ona kada s sve kranom me je sahranila za dobrodošlicuuser posted image još mi uvališe i momka sa kvadriplegijom kolegi se razbolelo dete, pa nema ko..a ja za nekog mladog ne mogu da odbijem...
Bio nam je posle i deda mraz..dobili smo i paketić koji upravo žderemuser posted image
Baš mi je ceo dan konfuzan..naravno posle pola sata me je zabolela glava od one centralne "ventilacije"..ko gasna komora...pa dok sam se samo pozdravila sa svima..ima nas skoro 80(sa naše klinike)..pa posle kako na koga naletim a svi ista pitanja, pa daj da vidim sliku...jezik mi se umorio majke mi...
Dete me se uželelo nije prestajala jedno 20 min da me grli i liže (ona tako ljubi...hihihi)
Bravo za Doru i super što je Iva bolje..a plakanje..pa normalno je to..doći će sve na svoje..

Nama će sutra kumovi sa kumićem malim da dođu uveče...Pitala sam dr i za to...kaže mogu da budu u istoj prostoriji al ne mora T baš da mu prilazi iako je ovo u remisiji..a verovatno će na kratko da se zakače jer će T oko 9 u krevet a i oni će tako..pa opušteno velika dnevna ne mora na 4 m da mu priđe..

Enyoj the silence!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here