Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 21:31:21
|
|
|
|
Torbica
|
Sanjice, sto se inhalacija tice, ako krci a ne mozes da izvuces, najefikasnije su onhalacije efedrinom, 5 kapi efedrina 0.5% na 1,5 ml fizioloskog na 8h. Mislim, ok bude i sam fizioloski ali ako primetis da i dalje krci sa efedrinom neces pogresiti. E sad neomicin/dexamethason kapi, antibiotik sa kortikosteroidom... Ovaj kortiko ce smiriti sluzokozu, smanjiti upalni proces... to je po meni malo agresivnije od inhalacija efedrinom, ali svaki dr ima neki svoj princip. Uglavnom, mislim, ok je. Sve je to lokalno i to je dobro. Nemoj da brines, sredice se.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 21:39:07
|
|
|
|
jole82
|
Dobro veče mame.. Ja se skočila pa je mm kupao i sređivao T a ja nadgledala Sad sam se izdrogirala i lekovima i laserom i IF strujom(sreća imamo u kući sve aparate za fizikalnu ).... Da vas iščitam malo i da legnem... Jes vala ovde pustinjavo nešto...hmm.. Sanjice biće to dobro s terapijom i slažem se sa Torbicom ninulina mojoj T se dešava s vremena na vreme u onoj dubokoj brazdi iza uha, da ima kao da joj se ljušti koža...kupam je da ne brinete al eto pravi se..i onda par dana mažem pantenol i povuče se...valjda se tu najviše znoji posebno kad spava, pa se znojić zavuče i nagrize malo kožu...nije strašno, videćeš boljitak već za dan dva..
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 21:46:40
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Uopste nisam bila za to odmah pa antibiotik. Bas mi je zao da odmah pocnemo sa lekovima. Malena je za to. Danas je mleko u mlazu izbacila. Mozda joj se razredilo sto sto smo joj stavljali fizioloski. Bolje da sam te pitala, nego da smo isli u dom zdravlja. Kaze apotekarka 10 dana terapije, ali dr nam je rekla u utorak na kontrolu tako da cemo krace da koristimo.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 21:49:17
|
|
|
|
ninulina
|
IZVORNA PORUKA: jole82 RR kupam je da ne brinete al eto pravi se..i onda par dana mažem pantenol i povuče se...valjda se tu najviše znoji posebno kad spava, pa se znojić zavuče i nagrize malo kožu...nije strašno, videćeš boljitak već za dan dva.. i ja svog kupam bogumi da da baš u toj unutrašnoj strani s tim da je on toliko češao i češao pa napravio ranice , al hajd, ja vjerujem u pantenol, jer mi je dosta puta pomogao, tako da vjerujem da će on to srediti
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 22:00:08
|
|
|
|
jole82
|
E pa to je drugo što je češao...onda mu se baš sasušilo pa ga je svrbelo...i nama se sasuši koža al ne toliko.. Pantenol će sigurno pomoći i sam, al borna kiselina će možda malo i da ubrza... Probaj da promeniš šampon..možda on toliko isušuje....T od kad je imala par dana svega su se toliko sušile šake i stopala...sve je ljuspice imala...ja sam joj to samoinicijativno čistila sa gazom i fiziološkim..ona gaza malo i sastuže otpali epitel i na tako vlažnu kožu mazala pantenol..već ja jedan dan se videla razlika...mazali smo se nekih 15 dana i od tad koža prelepa... Kad se pojavilo ovo iza ušiju..pri kupanju joj tetra pelenom kupam taj deo...mislim ne drljam ja to ništa do krvi, nego joj onako fino porođem...al dobro posušim posle..pa namažem pantenol ..i bude super...nego kako prođe ja i zaboravim da macnem s vremena na vreme (dok joj još malo ne poraste glava pa se i ušice skroz odlepe ) i ono se vrati al nije strašno..uhvatim odmah i pantenol 2 - 3 dana i ko novo...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 22:58:22
|
|
|
|
Rosita
|
Cao mame, mi isli na kontrolu pa dok otidji, dok dodi, ceo dan tumbe. Svim bolesnim zelim brz oporavak! Ja pitah, ja svako vece macnem D fitobalm na grudi posle kupanja, je l to ok tako preventivno? D je sad i malko porasla kosa, a posto se kupamo oko 9, nije neko grejanje pa mu ne perem kosu svako vece nego tako, max 2* nedeljno i sad vec susim fenom. Isto mu ponekad primetim tu malu skramu iza usiju i mazem pantenol, al i ne setim se uvek to da pogledam. Laku vam noc.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 26.12.2013 23:46:32
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobro veče mame,ja sam ceo dan nešto bila u haosu,celo jutro nisam imala struje, od 8 do 13h ,tako da nisam mogla ništa raditi što sam planirala,samo sam se eto pola dana igrala sa decom,a onda kada je došla struja kao po celoj kući sam se rastrčala,pa još posle došli prijatelji i komšije,tako da praktično ništa nisam stigla da uradim.A svako jutro i veče boli me čir da neznam šta ću da radim, samo se kljukam šumećim ranisanima
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 8:36:26
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Dobro jutro kako smo danas Mi u 12 idemo na slikanje sa Deda Mrazom
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 8:41:39
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobro jutro I mi danas u 12 imamo dodelu paketića i slikanje sa Deda Mrazom,ali pre svega toga biće i Novogodišnja predstava.Veliki bata još spava a mali je ustao pre sat vremena pa sada gleda crtani a ja spremam doručak
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 9:58:01
|
|
|
|
mama micki
|
Dobro jutro mame! Kako ste danas, kako su dečica? Ja i Sara smo se odavno probudile, samo smo se do skoro izležavale i mazile, mm na poslu, Tea u vrtiću. Sad smo doručkovali pa rekoh da vidim šta ima novo.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:20:09
|
|
|
|
serpica
|
Dobar dan mame ja nikako da stignem da sve iscitam...danas nam je poslednji dan u skoli i u vrticu pa smo na raspustu celih mesec dana juce sam dobila cestitku od sindikata 2xpo 2000 din i ja dodala jos malo pa sam kupila Tomi dva para trenerica i jos neke stvarcice u ready groupu i bas mi se svidjaju to je njegov paketic za N.godinu. vreme je lepo pa cu kasnije u setnju,brine me tarin osip koji jos ne prolazi cak izlaze i nove pored erijusa koji pije...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:24:37
|
|
|
|
Torbica
|
Cao mame...a ja vezbam za horsku probu veceras, ludaca, umesto da ucim..... Treba kosu da operem, a kucu ce sveki da oriba, dolazi u nedelju
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:29:37
|
|
|
|
adulence
|
Dobar dan i od nas,Iva u vrticu,ja pijem kaficu... Torbice sta pevate na horu?ljubim vas sve...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:39:41
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jjao torbice sto ti zavidim sto ides na hor. Pevala sam 10 godina u horu. Jos malo da poraste ova malo mace i da se prikljucim horu. Koju kompoziciju vezbas? Mi se celo jutro nosimo. Ubise je grcevi. Sinoc je dobro spavala kako smo mislili.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:45:34
|
|
|
|
Torbica
|
Hehe zenice, Mokranjac, bozicne pesme i stihire! Obozavam! To mi je hrana za dusu..
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 10:50:56
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja sto volim te kompozicije za Bozic posebno Bozicni tropar. Nema veze sto se peva po sto puta na Liturgiji. Uzivaj Torbice i za mene. Kako bi bilo lepo da se sa RR skupe zenice koje su muzicki obrazovane i da napravimo jedan mini koncert u Bg-u. Moderatori razmislite.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 11:49:10
|
|
|
|
jole82
|
Dobar dan.. Kratko da se javim..T se probudila sa temp 38..samo to..bile u dz..kao sutra da vadimo krv, medutim izvadili smo privatno pa sad cekam rezultate i da jurnem nazad u dz..a njoj se spavaaa i nema ko da je pricuva pa moram da je vucem...uhh
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 11:52:21
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jole grlimo Teodoru da sto pre ozdravi.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:05:41
|
|
|
|
adulence
|
Jole ljubi mi lupkicu puno... Jao ja sam najvise volela da pevam Heruvimsku...ona mi je budila neku posebnu emociju...hehehe sanjice dobra Ideja...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:16:57
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Heruvimsku i ja obozavam. Eh te divote. Melem.za dusu. Torbice koji glas pevas? Ja sam alt. Cekam da Teodora poraste, pa da je upisem u muzicko zabaviste. Lepo peva.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 27.12.2013 12:18:19 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:17:57
|
|
|
|
jole82
|
Igrala se u svojoj sobi (raskopavala čarape iz fioke)..i dok sam pričala sa mm, ona se utišala..okad ulazim u sobu a ona mukica zaspala klečeći nad fiokom sa čarapicom u ruci ...eno prebacila sam je u krevet..tako da danas ništa od dz...smena se završava u 1..a i rez. još nisu stigli.. videću kako je, pa sutra ujutru onda u dz...ne spada joj ispod 38 evo jutros od pola 8..ništa joj doduše nisam ni davala...baš me ovo sad smorilo...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:27:54
|
|
|
|
adulence
|
Nisam pitana ali evo da odgovorim i ja ,ja sam sopran,ja moju dusicu ako je nasledila malo maminog talenta odmah u muzicko zabaviste i to u maminu skolu... Jao jole dusica moja iva je juce sedela pored kreveca izvukla jastuk iz krrevetca i zaspala na podu...pa sam je prebacila... IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Heruvimsku i ja obozavam. Eh te divote. Melem.za dusu. Torbice koji glas pevas? Ja sam alt. Cekam da Teodora poraste, pa da je upisem u muzicko zabaviste. Lepo peva.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:36:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Aaa adulence i ti ces da budes pocasan clan na tom koncertu Dvoumim se da li da odem do stana koji je iznad naseg stana. Devojcica pre skole ili posle skole dovede drugarice i luduju po stanu. Po ceo dan je sama i onda luduje. Ljudi mohi trese mi se ceo stan. I tako ceo dan. Juce joj je mm zamolio da bude tisa, ali dzabe. A kad je sama onda peva. To je vise urlanje. Ako kazem majci nagrabusila je. Posto cim.udje u kucu krene vikanje.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:38:35
|
|
|
|
adulence
|
Jao sanjice mogu da zamislim...neka ti jole da par saveta u vezi komsija...ahahaha znas da ona isto ima neku dileju u stanu do...
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 27.12.2013 12:43:26
|
|
|
|
Torbica
|
I ja sam sopran. Inace sam u pevnici, crkveno pojanje. Jole, da brzo ozdravi malena! Mi bas retko vadimo krv, e sad, verovatno sam ja opustenija poprilicno, dosad sam ubola kad je sta u pitanju.. tek treci dan ako ne pada temp razmisljam sta dalje, jer cesto se oni izbore. Naravno, sve zavisi od klinicke slike. Nekad se odmah reaguje, ako ima razloga. Moze biti i zubic.
< Poruku je uredio Torbica -- 27.12.2013 12:49:03 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?