Ringerajin doktor -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (9.3.2015 2:10:06)
|
IZVORNA PORUKA: Vesna984 Zna li neko da mi protumači, radila sam hormone 3 dana ciklusa. Rezultati su sledeći: s-TSH (ultrasenzitivni)-4,650 uIU/mL FT4 (slobodni tiroksin)-15,8 pmoLl/L Estradiol-59,4pg/mL Estradiol-218,0pmol/L FSH-8,9mIU/mL LH-11,6mIU/mL Prolaktin-532mU/mL Progesteron-1,07nmol/L Progesteron-0,34ng/mL Testosteron-1,09nmol/L Imala sam pošle godine u januaru spontani u 6 nedelji, a u braku sam 5 godina i nažalost još uvek nemam ni jedno dete. Ciklusi su mi postali redovni 6 meseci posle spontanog, pre toga i jesu i nisu. Želim novu trudnoću. Kod supruga i mene je ostalo u redu. Da li ovakvi rezultati hormona mogu da predstavljaju problem za novu trudnoću.? Ginekolog mi je prepisala Oligogal SE 1x1, a od sledećeg ciklusa Bromokriptin 2x1. Imate subkliničku hipotireozu i verovatno policistične jajnike. Potrebno je da uradite UZ pregled jajnika 2.-3.dana MC, AMH, antiTPO i antiTG at i OGTT sa 75g gukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.60. i 120.min testa. Tek onda doneti odluku o terapiji. I jedan i drugi poremećaj mogu da predstavljaju problem za narednu trudnoću. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|