Ringerajin doktor -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (29.4.2015 10:21:24)
|
IZVORNA PORUKA: R2D2 IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: R2D2 3.DC rezultati su bili (trajanje ciklusa je 25 dana) E2 78.86pg/mol (18-147 folik.faza), FSH 3.60IU/L (3-12), LH 3.27IU/L (0.8-10.5) 12.DC rezultati su bili (pretpostavljam da DC nije bitan za ove hormone) TSH 1.32uIU/mL (0.35-4.94), T3 0.92ng/mL (0.58-1.59), T4 6.05ug/dL (4.5-12). Ovi T hormoni mi deluju ok, jesam li u pravu? Ali ovakvu kombinaciju i vrednost (oko 3 za oba) LH i FSH ne mogu da nadjem nigde na netu (uglavnom se svi zale na visok FSH ili LH). Interesuje me da li su ovakav odnos i vrednost ova dva hormona uredni za 38 godina i da ne prestavljaju prepreku da se ostane u drugom stanju? Hvala vam unapred na odgovorima. Poštovana, Da li imate neku cistu na jajniku? Kakav je AMH? Da li ste pušač? Hormoni štitaste žlezde su nezavisni od dana ciklusa. Uredan je TSH, ali su blago niže vrednosti T3 i T4 u odnosu na zadati metod. Obavezno uradite antiTPO at, antiTg at i ANA. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Imam cistu 20_x_15mm na levom jajniku, AMH je 2.01ng/ml (0.5~4.3) i pusac sam (5-10 dnevno). Da li da budem zabrinuta zbog vrednosti i odnosa LH I FSH koje sam navela u mom prethodnom postu? I koliko je uopste "zdrava" vrednost za ova dva hormona? Unapred vam hvala. Poštovana, Hormoni FSH, LH i E2 se ne mogu pravilno tumačiti kada imate cistu na jajniku. Prestanite s pušenjem. Kod ginekologa da rešite cistu. Kada se cista ukloni, onda kontrola hormona 2.-3.dana MC. AMH je uredan. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|