Ringerajin doktor -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (5.1.2015 23:13:24)
|
IZVORNA PORUKA: milkica07 Postovani, Molim Vas za pomoc u vezi povisenog prolaktina. Dijagnostikovan je pre 4 god najvisa vrednost oko 1600mU/L, s'' time da sam imala normalne menstruacije i ovulacije,1. profil skroz los,drugi sve o.k. magnet glave o.k. Endokrinolog ne preporucuje nikakvu terapiju. Od tada sam imala 2 VTO, do prve sam pila Bromokriptin 2,5mg uvece i nije uspeo,niti se iko obazirao na kontrolu prl. Pre drugog transfera je bio 250mU/L sa Dostinexom 0,5mg 1xnedeljno,ali ga gin zabranjuje posle transfera pa na svoju ruku pijem Bromokriptin 2,5mg uvece i ujutru polovinu Da li i koliko dugo se pije Bromokriptin ako trudnoca bude uspesna? Kolike su vrednosti prolaktina normalne u trudnoci? Tsh,stitna zlezda i svi njeni hormoni,Anti TPO i TG antitela u redu. Hvala u napred Poštovana, prema rezultatima koje ste poslali ne postoji mikroadenom hipofize koji bi bio razlog hiperprolaktinemije. Bromokriptin u maloj dozi pre spavanja, može biti sasvim dovoljan da snizi prolaktin. Pitanje je da li ga treba uključivati u Vašem slučaju ili ne. Treba ispitati druge razloge koji mogu biti razlog skoka prolaktina. Prolaktin u trudnoći se ne meri jer je normalno povišen I ne postoji granica normalnih vrednosti u trudnoći. Ako već pijete bromokriptin I ostanete u drugom stanju, smete da nastavite do kraja 11.nedelje trudnoće I to u jednoj dozi pre spavanja. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|
|
|
|