|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
14.9.2012 11:06:47   
Modessty
jutros smo vodili i tatu sa nama u vrtić. Baš je bio lepo raspoložen. Pokazao tati ormarić i upoznao ga sa vaspitačicom. Onda je došao jedan moli koji i dalje plače kad dolazi i onda se i Danilo uznemiri i poče da plače. Ali je sam ušao u sobu. POsle sam se vraćala da mu donesem gaćice, jer sam zabooravila da ih spakujem u ranac, pa sam navirila kroz ključaonicu da vidim šta rade. Bili su mnogo slatki. Sede za stolom i igraju se dok čekaju doručak i pevaju zajedno sa vaspitačicom user posted image
I dalje neće da jede tamo. I bude mnogo gladan i žedan kad izadje iz vrtića.
Videćemo kako će danas proći dan

(odgovor članu Batistuta86)
Direktna veza do poruke: 1901
14.9.2012 11:58:39   
bojanica7
ma i ja razmisljam, trebalo je i ja da je odvedem u vrtic i ona je na adaptaciji i kontam da je vazno da imaju kontinuitet... al pocetnica sam, prastam samoj sebi. jedva cekam ponedeljak da idemo u vrtic user posted image kad je pitamo oce li ici u ponedeljak u vrtic, kaze: sut(ra) user posted image dete bi i subotom user posted image

Panta rei

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1902
14.9.2012 14:15:18   
red3lilu
Juče je bio prvi roditeljski sastanak u novom vrtiću.
Jaako sam zadovoljna vaspitačicamauser posted image
Pohvalile su Nidžu, kažu da puno zna (dobro, ipak mu je ovo drugi put srednja grupa, tako da on dosta toga što je u planu za ovu godinu već zna), ali šta ćemo, biće pomagač-ponavljač, nek utvrdi gradivouser posted image ... Takođe, kažu da jaaaako lepo crta (tu sam ja na guzicu procvetala, umetnik na majku user posted image )
ALI, takođe ćemo morati da poradimo na tvrdoglavosti. Mi kući dosta radimo po tom pitanju, ali mali je karakter...Nek im je Bog u pomoći...user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1903
14.9.2012 21:01:20   
oxy7
znala sam ja da ovo ide isuviše glatko....

Danas mi je dijete došlo kući sa izgrebanim licem, ujedom na ruci i ogromnom modricom na čelu. Uzeo ga je mm (koji će tek da me zapamti), i on nije primijetio ujed i ogrebotine (samo ćorav ne bi vidio), a za modricu je mislio da je od ranije. Vaspitačica o tome nije rekla ni riječ, ali je saopštila da odbija da spava ( već u 11,30 ih strpaju u krevet, što je njemu prerano), da je plakao toliko histerično pa je uznemirio svu ostalu djecu, da ih voza kako je gladan, žedan, piški mu se i tako u krug....i dodala je kao to nema smisla!?!

Da, još je savjetovala da ga budimo prije 6, iako ga vrtić vodimo u 8, da bi mu se prispavalo kad treba...

Jedva čekam ponedeljak da ja malo prošetam do tamo.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1904
17.9.2012 9:39:50   
sanji
Oxy šta su ti rekli?
Mi danas pauziramo i idemo do lekara, Izgleda smo zakačili neki virusčić. Jedna slinava a druga ima dijareju, sreća obe u jako blagom obliku,

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 1905
17.9.2012 9:49:20   
Anoniman
Imam pitanjce za vas. Znam da je rano, ali, baš mi ne izbija iz glave, pa eto, zanimaju me vaša mišljenja.

Dogodine u septembru Luka kreće u školu, a Marko u vrtić.

Marka ću upisati u isti vrtić u koji trenutno Luka ide. Mali vrtić, ima tri grupe:
- mešovita (3-4 god)
- viša: 5god
- predškolska: 6god.
Sem za vreme "predavanja", kada svako radi ono što je predviđeno za njihov uzrast, ostatak vremena su svi zajedno.

Razmišljala sam dal bi možda bilo pametno da Marka dam u avgustu u vrtić, da mesec dana ide zajedno sa Lukom. Tada su sve grupice zajedno jer ih manje, i nemaju poseban program, nego nekako rade stvari koje su za sve: crtanje i sl.
Ono što je sigurno je da bi mu period adaptacije bio mnogo lakši, on je sada u fazi da radi sve što i Luka, i da bude stalno sa Lukom, jednostavno, obožava Luku.
Pitanje je, kako će podneti posle mesec dana da Luka više ne ide u vrtić (da li će sa 3 god razumeti da je Luka porastao i ide u drugu školu)? Da li bi ga to više pogodilo nego da ga prosto "bacim" u kolektiv na adaptaciju bez Luke? Šta je bolje?
Opet, s druge strane, za tih mesec dana će upoznati vaspitačice i prostor, pa će mu biti lakše. Da li će ga svakako poremetiti deca koja će krenuti u sept?
Šta biste vi radile?
Da li biste dale dete u avgustu da se adaptira na vaspitačice i prostor uz brata koji će posle mesec dana otići u školu? Ili biste prosto to obišle, i ostavile ga da se sam adaptira na vrtić?

< Poruku je uredio Tash -- 17.9.2012 9:52:19 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 1906
17.9.2012 9:51:18   
tijatija
I mi danas pauziramo tj Marta mi je za vikend bila nesto kenkava , u subotu je imala temp. 37.3 ali juce nista i malo redju stolicu. Sad cekam da se probudi da je povedem da je isprekontrolisu , cinimi se da malo i krci, a mozda je to od nosica , necu da gatam nego da mi dr. protvrdi njeno stanje. Ako bude sve ok sutra nastavljam vrtic. Samo mi je zao posto je pocela bas lepo da se privikava pa sad pauza
user posted image
Oxy , kako je proslo danas u vrticu?

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1907
17.9.2012 9:55:49   
New Mom
Tash, mislim da to zavisi kakav je Marko. Lično, da je KL u pitanju, ja bih je poslala u avgustu. Ona se teško navikava na nove ljude i njoj bi tako nešto koristilo.
Ali ako je previše vezan za Luku (i kad ima drušvo), onda bi septembar ipak bio šok, koliko god da se navikao do tada.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1908
17.9.2012 9:56:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: oxy7

znala sam ja da ovo ide isuviše glatko....

Danas mi je dijete došlo kući sa izgrebanim licem, ujedom na ruci i ogromnom modricom na čelu. Uzeo ga je mm (koji će tek da me zapamti), i on nije primijetio ujed i ogrebotine (samo ćorav ne bi vidio), a za modricu je mislio da je od ranije. Vaspitačica o tome nije rekla ni riječ, ali je saopštila da odbija da spava ( već u 11,30 ih strpaju u krevet, što je njemu prerano), da je plakao toliko histerično pa je uznemirio svu ostalu djecu, da ih voza kako je gladan, žedan, piški mu se i tako u krug....i dodala je kao to nema smisla!?!

Da, još je savjetovala da ga budimo prije 6, iako ga vrtić vodimo u 8, da bi mu se prispavalo kad treba...

Jedva čekam ponedeljak da ja malo prošetam do tamo.

Nema smisla!? user posted image Svašta!

Ja mislim oxy da vaše dete ne treba da spava celu noć, kako bi spavalo tada kada njoj odgovara. O Bože, pa kada će da preurede režim u vrtićima! Deca više ne žive tempo koji su živela nekada!

(odgovor članu oxy7)
  Direktna veza do poruke: 1909
17.9.2012 9:56:31   
anajid
Tash ja ga ne bih dala sa LUkom jer mislim da ce mu posle biti mnogo teze kad shvati da Luka vise ne ide i da je sam.On ce skontati da ide uz Luku i onda kad jednom Luka prestane bice mu jos gore.Ja bih njega samog na adaptaciju,pa boze moj,bude i tesko ali ce od pocetka shvatiti da on ide u svoju "skolu" a brat u svoju.To je moje misljenje.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1910
17.9.2012 9:56:36   
vonavoj
prvi dan:
nije bila svesna sta je ceka,sva srecna je gledala okolo i pricala,dok je nisam dala vaspitacici,onda je zakmecila,ali su brzo usle unutra! a tamo je haos,svi placu,pa je verovatno i ona zbog toga! bila je sat vremena. sva je bila crvena od plakanjauser posted image ,mada kaze vaspitacica da nije sve vreme plakala,igrala se malo u krevecu (tamo su je stavili da sedi)
jecala je kad sam je uzela,mica moja mala! evo tek se sad smirila kod kuce!

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1911
17.9.2012 9:58:20   
tijatija
Tash Moja deca idu zajedno u grupu. Razlika jeste godinu dana ali sam ove godine bas insistirala na tome. Jeste da je Milena skoro najmladja u grupi ali nezaostaje od druge dece i fino se uklopila pored sestre. Isle su one i preosle godine ali u odvoje ne grupe ali cinimi se da sad idu bas srecne sto su zajedno. Moje misljenje je ako si u mogucnosti posalji ih zajendo u vrtic tih mesec dana jer ce Marku biti lakse sto je sa bratom, sto ima nekog svog pored sebe pa ce i za tebe pasti lakse ta adaptacija. Za mene je to OK, kod nas nema te opcije nazalost ima dosta grupa pa nespajaju vecu i manju decu a nemamo ni predskolsko posto se ovde krece sa 6 god. u skolu user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1912
17.9.2012 9:58:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: New Mom

Tash, mislim da to zavisi kakav je Marko. Lično, da je KL u pitanju, ja bih je poslala u avgustu. Ona se teško navikava na nove ljude i njoj bi tako nešto koristilo.
Ali ako je previše vezan za Luku (i kad ima drušvo), onda bi septembar ipak bio šok, koliko god da se navikao do tada.

Marko je tip deteta "Gde je mama, kmeeeeee?" - "Mama je otišla da kupi kiflu!" - "Dobro!"
"Gde je Luka?" - "Otišao je u radnju" (a on u dvorištu sa drugarima - "Dobro"

Uopšte ne mogu da procenim...

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 1913
17.9.2012 10:07:12   
Anoniman
tija, meni je jasno da će njemu biti lakše tih mesec dana, pitanje je, kako će podneti da Luka više tu ne ide? I drugo pitanje je: kako da budem na dva mesta u isto vreme u septembru? biću potrebna obojici - ja, i samo ja, ću im biti potrebna. Razmišljala sam da Marka od starta dadilja vodi u vrtić, i da od toga ne pravimo dramu jer mislim da će to sa Markom biti mnogo lakše nego što je bilo sa Lukom, jednostavno je Marko sasvim drugačiji od Luke, mnogo manje vezan za mene. Mislim da ću Luki biti potrebnija nego Marku.
S druge strane, Luka će u školu sa svom ovom decom sa kojom ide u vrtić, nadam se da će da nas pogleda onaj od Gore, i da nam se ne desi to da Luka bude u jednom razredu a svi njegovi drugari u drugom (što me apsolutno ne bi iznenadilo, zašto ne bi meni bilo komplikovanije!?).

Dal je vezan za Luku kad su drugi tu? Pa, u petak je Luka u vrtiću slavio rođus, pa je Marka dadilja dovela pola sata pred kraj. Obradovao se Luki, ali mnogo više su ga zanimale neke slagalice i bojice (i postavljen sto user posted image ).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1914
17.9.2012 10:07:24   
minavb
Meni je vrtićki raspored super i po meni deca treba da ustaju rano, da spavaju u podne i u 21h da idu u krevet. Ja sam mom napravila takav raspored zato što sam znala da će kad tad ići u vrtić, pa nisma htela da dođem u situaciju da je u raskoraku sa grupom. Za sad ne spava tamo jer mu je sve zanimljivo, a i poterao nas maler, ali spavanje i obroci su mu u isto vreme kad i u vrtićima. I kad ustane u 8h, opet je u podne u krevetu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1915
17.9.2012 10:08:16   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: anajid

Tash ja ga ne bih dala sa LUkom jer mislim da ce mu posle biti mnogo teze kad shvati da Luka vise ne ide i da je sam.On ce skontati da ide uz Luku i onda kad jednom Luka prestane bice mu jos gore.Ja bih njega samog na adaptaciju,pa boze moj,bude i tesko ali ce od pocetka shvatiti da on ide u svoju "skolu" a brat u svoju.To je moje misljenje.

user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1916
17.9.2012 10:09:52   
Anoniman
Mina, Marko ustaje u 6.30, i pre 13h nema teorije da bude u krevetu, spava do 15h (juče do 16h), i uveče je u max 21h u krevetu. Retko se desi da ostane budan do 22h (jednom u par meseci) i tada ne može da zaspe jer je premoren. 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1917
17.9.2012 10:10:55   
tijatija
Malo jeste zeznuto, posto je to samo na mesec dana. Ipak kad bolje razmislim razlika je 3 godine pa svako ima svoje drustvo, neznam kako bi to uticalo na Luku. U svako slucaju bas je tesko odluciti user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1918
17.9.2012 10:11:51   
cockic
oxy to sa spavanjem mi je poznato moj petar nije hteo da spava bas dugo u vrticu a vaspitacice su nam stalno pricale da ga stavim nocu kasnije da legne a on koliko je premoren od plakanja zaspevao mi je vec oko 17-18h popodne i onda ustane ujutru isto oko 6h i stvarno je bila u pravu njima je 12h dovoljno ako meni on spava 12h nocu naravno da dan nece nista spavati.i cim smo uspeli da mu pomerimo vreme spavanja krenuo je da spava u vrticu.

mada videcemo danas kako ce jer je on vec meni izbacio spavanje deluje mi da je poranio mada sad su ih tamo istrenirali da i ako nespava mora da lezi i cuti.pre mora mi je dolazio bas umoran iz vrtica sto je bio znak nespavanja.i njih stavljaju u 12h na spavanje.a sad za ove dve nedelje koliko je bio na moru i kuci spavao je jako malo.neki dan ne neki da user posted image

kaze muz da je danas plakao sto je ok nije bio dve nedelje nisam se ni nadala da nece plakati.to je bilo za ocekivati.mislim da sutra nece barem se nadam user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1919
17.9.2012 10:13:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tijatija

Malo jeste zeznuto, posto je to samo na mesec dana. Ipak kad bolje razmislim razlika je 3 godine pa svako ima svoje drustvo, neznam kako bi to uticalo na Luku. U svako slucaju bas je tesko odluciti user posted image

4 god.
Kud nisam ovog mlađeg godinu dana ranije rodila!? user posted image

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1920
17.9.2012 10:15:48   
minavb
Taš, ja sam na projektu "dnevni san" radila od trećeg meseca života, iz više razloga, pa sam tu programirala vreme i za vrtić. Vanja spava u vreme koje ja mislim da je za spavanje, a to što bi on vileneo ceo dan bez spavanja me ne zanima. Ima dana kad neće da zaspi, ali to se desi jednom u par meseci.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1921
17.9.2012 10:27:48   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Tash

Mina, Marko ustaje u 6.30, i pre 13h nema teorije da bude u krevetu, spava do 15h (juče do 16h), i uveče je u max 21h u krevetu. Retko se desi da ostane budan do 22h (jednom u par meseci) i tada ne može da zaspe jer je premoren. 

Ovakva je i KL, skroz, i uopšte ne spava u vrtiću. Zato je oko 14h haos - jako je nervozna. I često zbog toga uopšte ne spava taj dan.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1922
17.9.2012 10:31:00   
Anoniman
Ako Marko bude kao Luka, izbaciće dnevni san u narednih pola godine. U ovom vrtiću u koji hoću da ga upišem, svakako nema spavanja. 

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 1923
17.9.2012 10:34:24   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: vonavoj

prvi dan:
nije bila svesna sta je ceka,sva srecna je gledala okolo i pricala,dok je nisam dala vaspitacici,onda je zakmecila,ali su brzo usle unutra! a tamo je haos,svi placu,pa je verovatno i ona zbog toga! bila je sat vremena. sva je bila crvena od plakanjauser posted image ,mada kaze vaspitacica da nije sve vreme plakala,igrala se malo u krevecu (tamo su je stavili da sedi)
jecala je kad sam je uzela,mica moja mala! evo tek se sad smirila kod kuce!

Joj duša mala user posted image meni se plače samo kada pomislim da tako malena mora u vrtić user posted image

Tash, ja ga ne bih davala u vrtić u avgustu, navići će se da je Luka tu sa njima pa posle kada on ode u školu biće teško Makiju objasniti gde je bata i zašto nije sa njim. Mislim da ne treba da komplikuješ.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1924
17.9.2012 10:38:17   
minavb
Između mene i sestre je razlika 3 i po god. Išle smo u isti vrtić neko vreme, i ona je plakala ispred vrata moje grupe kad čuje da ja plačem unutra. JEdnom me ukrala i odvela kući a da vaspitaćice nisu primetile. user posted image Ja ne bih dala Marka ranije.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here