|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
12.9.2012 13:46:07   
jovicaa
anajid koju grupu ti drzis, hajde pricaj nam kako to sve izgleda iz drugog ugla, vaspitaca?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1851
12.9.2012 14:08:09   
Modessty
anajid ma ne očekujem da ga hrane, mada su probale i to. Ali on dok ne stekne poverenje u njih i dok ih sasvim ne prihvati neće dati ni da mu pridju. Ne krivim ih ja za te dečije tuče i ostalo. Taman posla! Pa nemoguće je sačuvati dete samo a kamo li njih dvadeset! Ali se sve nadam da će uspeti da ga nekako nagovore da počne da jede.
E sad nije baš da ništa ne pojede. Sedi za sto sa svom decom i ppojede hleb ili praznu kiflu i popije jogurt kad ima. Jedan dan je jeo supu.
Videćemo kako će biti.
Nisam baš zadovoljna jednom od vaspitačica ali šta je tu je! Ja recimo od servirke saznam da je jeo kiflu ili pio jogurt.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1852
12.9.2012 14:18:25   
bulka
anajid, koliko dece ima u grupi i koliko vaspitacica brine o njima u vrticu gde ti radis? Isto pitam i mame, kako je u vrticima gde vi vodite decu? Verujem da ste pisali o tome, ali nemam sada vremena da trazim...
Moje devojcice su danas treci dan u vrticu. 22 u grupi dve vaspitacice, jos mi kaze jedna od njih da ce pre podne biti jedna pa ce se preklopiti u medjusmeni a popodne druga... Ne znam kome da se zalim, ali smatram da je to MALO, pa koliko ce vremena moci posvetiti svakom detetu kao licnosti...
Inace, jutros kada su videle da uzimam rancice iz ormarica, tako su tugaljivo molile nece ide u vrtic, da sam mislila da odustanemo...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1853
12.9.2012 14:25:30   
anajid

IZVORNA PORUKA: jovicaa

anajid koju grupu ti drzis, hajde pricaj nam kako to sve izgleda iz drugog ugla, vaspitaca?

Jovice ja radim vec 10 godina ovaj posao.Prosla sam od jaslica do najstarije grupe.Sada sam otisla na porodiljsko iz srednje grupeuser posted image

Ja obozavam svoj posao,obozavam neiskvarenu,veselu,naivnu decu.Sa njima sam svaki dan i ja dete.Medjutim cesce imam probleme sa roditeljima koji ponekad komplikuju i prave problem gde ga nema.

Najveci problem moje struke je taj sto su nam grupe pretrpane i mi koliko god se trudile jednostavno neke stvari ne mozemo fizicki stici.To je jako zalosno i znam da dosta puta napravim propust na sitnicama(tipa obavestiti roditelja da li je neko spavao,jeo bla,bla) bas zato sto sam preopterecena.Mislim ja sam sada imala 33 dece u srednjoj grupi.Slozicete se a je jako tesko upratiti sve.
Da je kao na zapadu i a se postuje normativ u grupi bili bi svi puno zadovoljniji.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1854
12.9.2012 14:30:05   
anajid
Evo bulka upravo sam o tome pisala.Nas uprava nista ne pita,samo ubacuju decu preko veza i vezica,to nije fer ni prema kome naravno.Tu stradaju i roditelji i vaspitaci a najvise deca.
Pogotovo ovi mali,ne mozes stici svakoga pomaziti i uzeti u krilo a to im je sada najpotrebnije.Ma bem mu drzavu,da su uslovi malo drugaciji svi bi bili zadovoljniji.Znam o cemu pricate i moje je dete proslo kroz sve to.Ali sta da radimo kad je tako kako je.Proci ce oni kroz tu adaptaciju i ondace biti puno lakse.Ne dajte se zene!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1855
12.9.2012 15:11:59   
maslachak
Mi u ponedeljak opet krecemo sa vrticem,posto smo bili bolesni, na kraju smo svi u kuci imali stomacni virus,
a kad smo otisli kod lekara doktorka kaze nije jedina iz njenog vrtica, uglavnom izgleda taj stomacni virus bas hara gradom,
a javlja se u razlicitim varijantama nos,kasalj,grlo ili stomak tako bar rece doktorka..
Uglavnom nasa teta rece od ponedeljka od 9h,a u sredu spavanje :) jeeej jedva cekam jer smo se bas lepo privikavali na vrtic :)

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1856
12.9.2012 15:36:50   
bojanica7
anajid,k skroz kontam. i nama je vaspitacica to rekla. samo im stizu deca...

kod nas u grupi 26 zasad. mesano od 1 do 3 godine.

maslachak, da, svi oko nas su imali stomacni virus pre mesec dana otprilike. al bice super od ponedeljka.

nego, ja sad ne znam. evo gala kao da ima u levoj nozdrvi malo slina. desnoj ne. nemam pojma kad se dete ne vodi u vrtic. ja galu nisam nikad vodila kod dr kad je imala slince jer ih je imala svega nekoliko puta i nikad s temperaturom. i uvek prodje za koji dan. a sad nem pojma. ima li neka iskusnija keva da kaze kad se dete ne vodi u vrtic? fala

Panta rei

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 1857
12.9.2012 17:09:44   
maslachak

IZVORNA PORUKA: bojanica7

anajid,k skroz kontam. i nama je vaspitacica to rekla. samo im stizu deca...

kod nas u grupi 26 zasad. mesano od 1 do 3 godine.

maslachak, da, svi oko nas su imali stomacni virus pre mesec dana otprilike. al bice super od ponedeljka.

nego, ja sad ne znam. evo gala kao da ima u levoj nozdrvi malo slina. desnoj ne. nemam pojma kad se dete ne vodi u vrtic. ja galu nisam nikad vodila kod dr kad je imala slince jer ih je imala svega nekoliko puta i nikad s temperaturom. i uvek prodje za koji dan. a sad nem pojma. ima li neka iskusnija keva da kaze kad se dete ne vodi u vrtic? fala

ako su vodenaste slinice i providne onda samo cistite fizioloskim ili vec kako radite..ako promene boju mozda je neka prehlada onda cekirajte ili ako pocne da kasljuca :) ako je stvarno prehlada vrlo malo prodje izmedju slina i kasljucanja bar u nasem slucaju...ja sam u nasem vrticu videla devojcicu koja slini posto je imala astmu i u fazi je ciscenja nosica bila,ali mi je mama rekla da im je doktorka dala zeleno svetlo za vrtic user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1858
12.9.2012 17:34:20   
sanji
Što me nervira kad mi ljudi krivudaju!!! user posted image Mi već dva dana ostajemo bez suza u vrtiću, ali danas kad sam stigla Una je plakala. Samo sam je pitala zašto plače a oni svi krivudaju, da bi na kraju rekli da su se klinci malo pogurali i tako... Pa kao da je to neki problem, naravno da će toga biti još, ne nameravam da napadam nikog, samo me je interesovalo da li plače zbog mene ili nečeg drugog.
A mi ćemo se ovim tempom navići nikad. Cele prošle nedelje po dva sata, ove tek krenuli po pola sata više, a danas pošto je Una plakala vaspitačica je tešila pričom kako će mama sutra doći ranije. Do spavanja ćemo stići za par meseci! Mislim da su baš ugnjavili!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

Direktna veza do poruke: 1859
12.9.2012 17:34:59   
bojanica7
ma da, vodenaste su, i samo sam fizioloski i koristila. njoj su uglavnom i curkali slinci kad su joj izlazili zubi. nego te nisam skontala, jel ako se ne pogorsa stanje, vodim je sutra u vrtic ili ne?

Panta rei

Direktna veza do poruke: 1860
12.9.2012 17:41:07   
bojanica7
sanji, i mene nervira kad ne kazu lepo sta je posredi. mozda su imale burne reakcije roditelja kad su govorile takve stvari pa se malo boje kako ces reagovati...
i sto tako sporo? ja sam mislila da je kod nas sporo, al u stvari nije. jedne nedelje sat vremena zajedno, sledece sat vremena sami, a onda do spavanja... pa ceo dan, al mislim da je to u istoj nedelji. eto, tri pune nedelje. koliko kazes da kod vas traje?

Panta rei

Direktna veza do poruke: 1861
12.9.2012 21:17:35   
sanji

IZVORNA PORUKA: bojanica7

sanji, i mene nervira kad ne kazu lepo sta je posredi. mozda su imale burne reakcije roditelja kad su govorile takve stvari pa se malo boje kako ces reagovati...
i sto tako sporo? ja sam mislila da je kod nas sporo, al u stvari nije. jedne nedelje sat vremena zajedno, sledece sat vremena sami, a onda do spavanja... pa ceo dan, al mislim da je to u istoj nedelji. eto, tri pune nedelje. koliko kazes da kod vas traje?

Možda je bilo reakcija, nisam o tome razmišljala ali sam se trudila da budem krajnje pristojna pa me je malo iznervirala njena reakcija.
Koliko traje nemam pojma, To je neki njihov fazon koji ja uopšte ne razumem. Cele prve nedelje su mi govorile kako su super ali hajde i sutra 2 sata. U ponedeljak ih pitam da produžimo, ona produži 15 minuta, juče opet!Danas ih pitam da ostanu do jedanaest i kao važi, da bi posle prvog plača bilo doći će mama sutra ranije! U čemu je fora. Sad ćemo da vraćamo unazad. Još jedna caka ima. Nisu one više tako malo da ne kapiraju neke stvari. Već drugu nedelju zaredom ostaju kratko tamo i ja stižem sa doručkom i vodom. One su to skapirale i sad se i ne trude da probaju tamo bilo šta. Dok ih presvlačim one već traže vodu i viču u glas :"mama, gladna". Sad će biti još teže nahraniti ih tamo!

DOBILI SMO PRINCEZE

Direktna veza do poruke: 1862
12.9.2012 21:53:18   
jovicaa
meni lepo prijave kada on gura drugu decu, a danas se pojavio sa nekom krasticom na ruci, koja jako lici kao da ga je neko ili ogrebao ili ujeo... sto mi to ne prijave
anajid kontam ja to skroz. i stvarno mi je neverovatno kako jedna vaspitacica na njih 17 moze da iznese sve.
kod nas je isto mesovita grupa(od godinu do tri), dve su vaspitacice, ali pola vremena je jedna tu, pola druga, valjda se nekad samo preklapaju. ja sam prvo mislila da su obe tu sve vreme, ali nisu. nije mi jasno zasto nisu barem osam sati obe tu, zar ne bi trebalo da im je toliko radno vremeuser posted image
ali kod nas do sad jos nikad nije bilo vise od deset_oro dece, valjda ovi ostali samo cuvaju mesto ili tako nesto..
anajid a sta deca u uzrastu od godinu i po, dve rade u vrticu? mislim sta se radi sa njima, kako izgleda otprilike dan? zanima me posto ja uopste nemam predstavu, nisam niti jednom krocila u ucionicu...

< Poruku je uredio jovicaa -- 12.9.2012 22:01:14 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1863
12.9.2012 22:05:06   
bice devojcica
Sest sati je radno vreme,s tim da kod mene u vrticu radi nas dve u smeni a ne po jedna....

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1864
12.9.2012 22:08:35   
sanji
Da šest sati je uvek radno vreme ali se kod nas samo preklapaju, ne rade podve u smeni. Imaju neku vrstu pomoćnog radnika ali je ona valjda ispomoć za više grupa pa nije stalno tu!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 1865
12.9.2012 22:10:33   
bice devojcica
E pa onda je verovatno manje dece upisano,kod mene se vode dve grupe u sobi,ali da,po grupi ide jedna sestra

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1866
12.9.2012 22:12:29   
boba 11
Mozes da udjes u ucionicu bar je kod nas tako .Trebalo bi da moze ali vervatno sad zbog adaptacije ne daju zbog druge dece.Kod nas i malima daju da crtaju i zvrljaju pa cak i lepe neke kolaze ali uglavnom je to neka igra ,pesmice ,uce da jedu sami i idu na nosu, gledaju crtace i sl.Izvinte sto sam se ubacila.
Inace moja Anastasija je krenula prosle nedelje i nije bilo problema sve dok nije skapirala da mora tamo da spava.Zato od ponedeljka svaki dan place cim stignemouser posted image
Znam sve sam to prosla sa sinom koji je plakao tri meseca i hteo kuci ali nadam se da ce ona to ranije prebroditi.Cak kaze za jednu devojcicu da joj je sestra.Malo je pobrkala loncice ali nema veze sve je to deo odrastanja.Inace oni vec izlazu svoje "radove"user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1867
12.9.2012 22:20:08   
sanji

IZVORNA PORUKA: bice devojcica

E pa onda je verovatno manje dece upisano,kod mene se vode dve grupe u sobi,ali da,po grupi ide jedna sestra

Po junskom spisku u grupici je 24 ako nisu još koga dodali u septembru!user posted image Do sad ih je u ove dve nedelje bilo do dvadeset.

DOBILI SMO PRINCEZE

Direktna veza do poruke: 1868
12.9.2012 22:24:55   
bice devojcica
E pa to je onda ludnica stvarno,preko svih normativa. A koja je to opstina? Ja radim na Paliluli

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1869
13.9.2012 9:15:18   
sanji
Rakovica! Ja se baš prošle nedelje žalila kako su mi deca bila cele nedelje po 2 sata pa tu drugu koja dolazi kasnije nisu ni upoznale do ponedeljka. I onda se naviknu na jednu jedne nedelje a druge se navikavaju na drugu. Ja sam predložila da ih u ponedeljak nahranim ujutru kući pa da ostanu do ručka koji je u 11:30 da vidim da li će bar taj obrok da probaju ali kažu da je RANO! Kako bre rano kad će to biti početak treće nedelje kako idu! Pa kad će da ostanu na spavanju, za 2 meseca!!!

< Poruku je uredio sanji -- 13.9.2012 9:17:47 >

DOBILI SMO PRINCEZE

Direktna veza do poruke: 1870
13.9.2012 9:27:21   
anajid
anajid a sta deca u uzrastu od godinu i po, dve rade u vrticu? mislim sta se radi sa njima, kako izgleda otprilike dan? zanima me posto ja uopste nemam predstavu, nisam niti jednom krocila u ucionicu...

Mi radimo sest sati.Kolegica i ja se preklopimo samo dva sata,kad je rucak i priprema za spavanje.
Rezim dana kod nas za taj uzrast od prilike ovakav:
6 i 30-8 i 30-prijem dece,mirne aktivnosti,igre
8 i 30-9 00-dorucak
9 00-10 30-presvlacenje,pranje guza (ko se ukakio),stavljanje na nose,igre,usmerene aktivnosti(koje se retko stignu odraditi sa tim uzrastom)
10 30-11 00-pripreme za rucak,pranje ruku,vezanje portiklica,sedanje za sto
11 00-rucak,hranjenje,a zatim skidanje portiklica,stavljanje pelena onom ko inace ne nosi nego na spavanju,stavljanje na nosu...

11 00-14 00 spavanje

14 00 postepeno budjenje,oblacenje,presvlacenje,seamo za sto

14-14 30-uzina

14 30-16 30-spontana igra,postepen odlazak kucama,gledanje crtanog filma

Vrtic radi od 6 30-16 30

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1871
13.9.2012 10:50:52   
Modessty
Naš vrtić radi do valjda 22h uveče. Ja sve radim pre podne pa ga popodne neću nikad ni voditi.

Prijem dece je najkasnije do 8.30h jer im tada serviraju doručak.
Ručak je oko 11.30h do 12h.
Onda spavanje, pojma nemam do koliko.
U 14.30h se otvaraju vrata vrtića za prepodnevnu smenu i tada mogu roditelji da vode decu kući.

U Danilovoj grupi je do sada bili oko 20 dece. Kažu da ih je prijavljeno oko 30. ali ne dolaze svi srećom! Jedna vaspitačica je tu ujutru, a druga dolazi pre ručka pa se preklapaju oko ručka. Kad deca legnu da spavaju, jedna vaspitačica odlazi, a ostaje jedna do kraja.

Nervira me to što kod njega zaista svi rano skupljaju decu. U 14.45h već ostane samo njih troje. I naravno plaču jer hoće i oni kući.

O Danila saznam jedino to da gledaju Nodija, da se igraju sa kockama i alatom, da pevaju "Čika Pajina farma" (pojma nemam koja je to pesmica) i da izadju na terasu.
Imaju predivno uredjeno dvorište i mnogo mi je krivo što ih ne izvode tamo.

Inače deca su uzrasta od 1.marta 2009. do 28. februara 2010. Što znači da je Danilo najmladji u grupi

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1872
13.9.2012 10:57:44   
Lu
IZVORNA PORUKA: jovicaa

anajid kontam ja to skroz. i stvarno mi je neverovatno kako jedna vaspitacica na njih 17 moze da iznese sve.
kod nas je isto mesovita grupa(od godinu do tri), dve su vaspitacice, ali pola vremena je jedna tu, pola druga, valjda se nekad samo preklapaju. ja sam prvo mislila da su obe tu sve vreme, ali nisu. nije mi jasno zasto nisu barem osam sati obe tu, zar ne bi trebalo da im je toliko radno vremeuser posted image

Kod nas isto dvije rade od 09.30-12.30.
Tako to funkcionira svugdje.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1873
13.9.2012 11:04:38   
anajid
Andrija je neka mladja grupa.s tim da je on isto najmladji u grupi.Oni su isli van svaki dan,imamo divno,veliko dvoriste.Naravno ne idu na sprave ali pesak,livada,setnja do kucice....

Djeca to bas vole i on stalno prica o tome iako i kod kuce sve to ima.user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1874
13.9.2012 11:16:37   
Modessty
Meni zato nije jasno zašto ih ne izvode u dvorište a ne na terasu! Imaju terenčiće za fudbal i odbojku, travnati terenčić, pesak... naravno i tobogane i te spravice. Oni su evo ovih mesec dana sve unutra.

Anajid a da li Danilova grupica (kod vaspitača su, nisu jasle) crtaju, boje.... ili nemam pojma radi nešto pd toga što rade stariji - uče o godišnjim dobima, voću i povrću, životinjama....prave nešto od kolaž papira.. imaju neke radne listove (znam da to imaju starije grupe)

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here