|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
17.9.2012 13:46:17   
anajid
Jovice pitaj bilo koje dete "Hoces li da spavas?".Svako ce reci naravno da NE zeli.Medjutim oni se stvarno izmore,jer je rezim u vrticu drugaciji nego kod kuce.

Njima je potreban dnevni odmor,ja im obicno kazem da ne moraju spavati,samo neka se odmore.Oni uglavnom kad se primire u tom i zaspu.Nije to vremenski dugo,mozda 1 sat.Sasvim dovoljno za petogodisnjake,a puno im znaci.user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1951
17.9.2012 14:08:36   
sanji
I mi ćemo imati problem sa spavanjem u vrtiću. Moje žabe oduvek spavaju manje nego što treba i uveče neće da se uspavaju pre 10 a nekad i kasnije. Budim ih svako jutro u pola sedam. Imaju naravno dnevno spavanje koje im je preko potrebno ali i to je kasnije nego što treba. Ja ih vodim ranije u krevet ali se one prevrću preko sat vremena dok se ne uspavaju. Evo sad su zaspale u pola dva. Ne znam šta da im radim!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1952
17.9.2012 14:08:56   
bojanica7
ja kontam da bi stvarno bilo sjajno kad bi lepo bila prostorija za decu koja spavaju i druga za one koji ne zele. samo kontam da je to tesko izvodljivo user posted image mi smo dosad ustajali u pola devet, al sam krenula da je budim ranije od pre tri nedelje, bar u pola osam, da lakse ustaje. al meni je bas rano u 10.30. da je 11.30, kontam da bi i uspela da zaspi, a ovako, ne verujem. al svakako sam mislila da je kupim pre spavanja. bar prva dva-tri meseca. a kad dodje ebba, videcemo.

tash, ja da je gala u pitanju, u avgustu bih je vodila na privikavanje i prostora i vaspitacice i svega. user posted image

nama danas krece tura od nekoliko dana po dva sata. vaspitacica kaze da nije uopste plakala, da je lepo jela, piskila, kakila i igrala se.user posted image tako da je danas bio sjajan dan. trebalo bi da bude i sutra posto vidim da imaju slaninu za dorucak, a gala je obozavauser posted image

Panta rei

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1953
17.9.2012 14:11:30   
lesica
Ako vam je za utehu sto se tog spavanja u vrticu tice,meni L nema sanse da kuci legne da spava pre pola 2,a u vrticu spava bez problema od 11 i 15 do pola 2,i to je jos i bude da bi se sredila za rucak. Kako-ne znam,ali uglavnom ona tamo spava! Docice sve to na svoje-uhvate oni tamo neki ritam.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1954
17.9.2012 14:18:48   
maslachak
Mi danas opet krenuli na jel REadaptaciju,posle nedelju dana bolesti.
lepo usla,malo se zalepila za mene u 9h.
dosla ja po nju u 11:30 ona izlazi uplakana i pravac kod mene..
kaze vaspitacica da je imala napad histerije od 15 minuta,ridanja,krokodilskih suza,slina,
zvanja mama i baka..nije htela za sto,bacakala se..ali se posle smirila lepo jela i slusala..
toliko mi je zao,tako lepo smo krenuli pre dve nedelje i bilo je bas super,
prihvatila je i decu i tetu..i taj glupavi virus nas zakaci.. user posted image
sutra opet od 9h do 11:30 i u sredu vaspitacica rece da presecemo i ostavimo da spava.
nadam se najboljemuser posted image
Inace kod nas u vrticu je ovakav raspored:
8:15 dorucak
11:15 uzina
11:30 spavanje
14:15 rucak
16:00 uzina

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1955
17.9.2012 14:22:52   
Anoniman
Njima je potreban dnevni odmor,ja im obicno kazem da ne moraju spavati,samo neka se odmore.Oni uglavnom kad se primire u tom i zaspu.Nije to vremenski dugo,mozda 1 sat.Sasvim dovoljno za petogodisnjake,a puno im znaci.

Ja ne mislim da je deci iznad 3 godine potreban odmor u vidu sna tokom dana. Da se smire na sat vremena, odgledaju crtać - da, ali da spavaju, ne.
Mislim da je osnovni razlog što Luka nije prihvatio državni vrtić bilo baš to što ga teraju da spava. Kada god si ga pitala šta je problem, navodio je spavanje kao problem, jer je on negde sa 2-2,5 god prestao da spava danju.

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 1956
17.9.2012 14:24:52   
Jeca*
Ni moj Luka ne voli da spava danju, ali prihvata da tamo leži i odmara. Kaže ja nisam spavao nego sam ležao i igrao se

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1957
17.9.2012 14:24:54   
vonavoj
maslachak,bas vam je fin raspored..kod nas je
8 i 15 dorucak,
10 i 30 uzina,
11 i 30 rucak i spavanje! meni je to rano za rucak,sta cu da joj dam kad dodje kuci,veceruuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1958
17.9.2012 14:26:18   
Jeca*
kod nas

8:30 dorucak
10h prva uzina
11h druga uzina
11:30-13:30 spavanje
14h rucak
i onda im vaspitacica da neki keksic oko 16h..dok cekaju mame/tate user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1959
17.9.2012 14:28:40   
bojanica7
lesice, pa i moja gala ide oko jedan-pola dva da spava, i kontam da bi i mogloa u 11. 15 mooozda. al u 10. 30 jok. mada, nikad se ne zna. probacemo. user posted image

maslachak, user posted image bas bedak. kontam da bi bilo bolje da nije bilo virusa, al bice okej sve, samo eto na malo tezi nacin. user posted image

Panta rei

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 1960
17.9.2012 14:29:58   
maslachak
malo mi nije jasna ta uzina jer recimo danas mi je rekla vaspitacica
da je Visnja pojela pitu i jogurt,i da je jela kruskuuser posted image
kad je izasla iz sobe jos je imala jogurta u flajci..
mora da imaju i oni medju uzinu,sumnjam da im daju krusku,pitu i jogurt zajednouser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1961
17.9.2012 14:34:35   
sanji
Nadam se da će se navići! Sad još samo da pregrmimo ove viruse pa od sledećeg ponedeljka ćemo valjda bar do spavanja da ostajemo!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1962
17.9.2012 14:36:16   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jeca*

kod nas

8:30 dorucak
10h prva uzina
11h druga uzina
11:30-13:30 spavanje
14h rucak
i onda im vaspitacica da neki keksic oko 16h..dok cekaju mame/tate user posted image

Isto kao kod nas

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1963
17.9.2012 14:47:14   
Jeca*
prva uzina je voce, druga uzina je keks/kolac/puding/pita..

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1964
17.9.2012 14:52:13   
maslachak

IZVORNA PORUKA: Jeca*

prva uzina je voce, druga uzina je keks/kolac/puding/pita..

tnx meni nije palo na pamet da pitam
a danas nisam snimila jelovnik za celu nedelju :)
eh,da imam jos jedno pitanje..
novi polaznici koji do sada nisu isli u vrtic za regresiranje troskova u Bg-u predaju prihode iz 2011 godine po svim osnovama i plus uverenje o izmirenim poreskim obavezama za 2011.? Videh danas spisak na vratima,na jednom spisku pise od 01.01.-01.06. 2012.,a na drugom spisku 31.7.-31.12.2011. sad sam malo u zbunu,ja sam skapirala da donosim za 2011.user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1965
17.9.2012 14:53:30   
minavb
Ne znam, nisam se udubljivala jer svakako nemam pravo za regresiranu cenu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 1966
17.9.2012 14:56:26   
Jeca*
Ja sam to, cini mi se, vec kacila negde na RR...zar nemamo temu o tome? user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1967
17.9.2012 15:03:51   
sanji
Kod nas je ručak u pola 12 i to mi nije baš jasno, a u pola 9 je doručak. Tu između je valjda neka užina i jedna posle spavanja. Moram to da proverim! Meni je logičnije da je kao kod većine ručak posle spavanja!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1968
17.9.2012 15:04:24   
Jeca*
moj sestric je u vrticu na Nbgu rucao pa spavao

Robin Sharma

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1969
17.9.2012 16:09:43   
Anoniman
I kod nas je prvo ručak u 11:30 pa spavanje u 12. Mi smo na Voždovcu.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1970
17.9.2012 16:15:48   
bice devojcica
Kod mene na Paliluli je prvo uzina,pa spavanjac pa rucak. Jedino je leti rucak pre spavanja da ne bi doslo do kvarenja namirnica...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1971
17.9.2012 17:58:21   
jovicaa
kod nas je dorucak oko osam, koliko ja kontam, rucak pre spavanja oko pola 11, a spavanje oko 11 i 15 tako nesto otprilike.
mi smo i danas super prosli, vaspitacica kaze da je bio dobar.
danas su okacili prve crteze, neka deca nisu zelela da crtaju, ali aleksandar jeste, preslatke zvrljotine, neverovatno kako se od svakog deteta razlikuje zvrljotina, slatko. kaze mm aleksandar ima dobru kompozicijuuser posted image a na crtezu dva talasa zvrljotina i pet tackicauser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 1972
17.9.2012 21:21:30   
oxy7
Dobro veče mame!

Nakon ispada u petak kad nije htio da spava i urlanjem digao cijeli vrtić na noge, danas je bio divan, poljubio vaspitačicu, uzeo nekog kucu, legao i zaspao. user posted image  Možda je uticalo to što je ustao baš rano, jer je glavni problem spavanje u 11,30, a on navikao oko 13,30. Što se drugih stvari tiče, sjajno, trči da se vidi sa drugarima, nema suza, nema problema sa hranom.

Pitala sam sa ujed i ogrebodine, kaže žena da su svi pomahnitali jer niko nije spavao, pa su se stalno svađali i čupetali oko igračaka.

Aleksa inače mnogo bolje jede i kući od kada je krenuo u vrtić, jedino loše što je do sada donio iz kolektiva je udaranje nogama. To nismo do sada imali na repertoaru, a sada šutira sve redom, brata, igračke...joj...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1973
17.9.2012 21:35:33   
cani
06.00 - 08.30
Долазак и игра

08.30 - 09.00
Доручак

09.00 - 11.30
Усмерене активности

11.30 - 12.00
Ужина

12.00 - 14.00
Одмор и мирне актив.

14.30 - 15.00
Ручак

15.00 - 16.30
Усмер./слободне актив.

16.30 - 17.00
Воћна ужина

17.00 - 18.00
Игра и одлазак
Kod nas je ovako,PU 11 april.Meni izgleda ok.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1974
17.9.2012 21:41:01   
oxy7
Tija, vidim te!user posted image

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sanke Deda Mraza
video
Preko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Koksaki virus hara vrtićima širom Srbije
Američki koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here