|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
11.6.2012 1:26:05   
Cunce
hvala, beti, nisam ja ni znala kako je tu user posted image
ya vodu sam kontala da mi ta prijateljica kupi, da ne vucem dvolitre, a pijem dosta leti
ma bitno mi je da je bebac pored mene, za ostalo cu se vec snaci user posted image
pozdravljam vas

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1651
11.6.2012 1:27:13   
Anoniman
btw, CM kod nas torba ne ide sa tobom u salu. donesu je kad te prebace na kolica pa u sobu. tako da mobilni stavis u kesu sa uloscima koja ide sa tobom

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1652
11.6.2012 10:44:17   
Cunce
Uskoro ćemo tamo, pa se javljamo user posted image
Mada, Beti je već objasnila šta treba, pa ne verujem da ću user posted image dodavati nešto user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1653
11.6.2012 11:26:47   
Cunce
Gumica za kosu!!!
Ja sam u fazi puštanja kose, pa gumicu nisam videla jače od godinu dana, nije mi bila potrebna user posted image
Ali na porođaju, ako možete da je vežete, biče poželjna, mislim, tako su mi rekli, ja se još nisam porađala, a eto, guica mi ni na kraj pameti ne bi bila user posted image

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1654
12.6.2012 15:15:58   
slavica.
Nama su u skolici rekli da za svaki slucaj spakujemo i jednu benkicu. Bebe oblace u njihove benkice inace,ali kaze,moze se desiti da odnesu sve na pranje,moguce da ih vikendom nose,ili kad vec,zaboravila sam,pa za svaki slucaj,treba poneti jednu svoju.
Mislim da je to-to,ostatak je Betty uglavnom napisala...ako se setim jos necega sa spiska iz skolice,dodacu,ali mislim da je to sve.
relose ti vec,neke stvari stvarno nema potrebe da nosis (uz sve to,razmisljaj da ces tu torbu verovatno ti nositi,pa kad te sastave bolovi,nece ti biti do toga da jos vuces i tesku torbu). I da,naglasili su nam da na torbi obavezno napisemo ime i prezime.

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1655
12.6.2012 15:25:55   
Cunce
znači benkicu da spakujem
sačekaću svekrvu, ona je slagala stvari za bebu, a ja nisam ni sigurna sto posto da znam šta je benkica, kad je garderobica u pitanju, očajna sam user posted image
kontam da je to ono kao bodić user posted image

što se torbe tiče, ja sam skontala nju ne vučeš, već se sklanja negde i posle ti je daju, a sa sobom vučeš samo onu kesu koja ti prva treba user posted image
mada, prijateljica radi tamo, pa mi je rekla da ne brinem, da će ona nositi user posted image a ne može se desiti da zaglavi u prevozu npr. jer živi blizu, pa se ne sekiram, treba je samo pozvati kad se krene user posted image

odoh da nalepim ime i prezime, mada sam ja bebine stvari i onu prvu kesu koju vadim stavila u ranac, a ovo ostalo u torbu, kao da sam pošla na kampovanje user posted image

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 1656
12.6.2012 15:30:13   
slavica.
Ne,ide sve na sprat,ali ostaje u toj prvoj prostoriji,gde te pripremaju za porodjaj. a s obzirom da obicno bude vise trudnica (ovih dana kad god odem u Betaniju,cujem kako kukaju da im je strasna guzva)uvek ima vise torbi,pa je zbog toga vazno da napises ime. a sto se tice prijateljice,to vec nisam sigurna,i ne zelim da tvrdim,ali ne znam da li oni mogu da dolaze i van smene...?

ps benkica je ono sa pertlicama user posted image

i najlakse ce ti biti da u torbu slazes onim redosledom-na dno torbe ono sto ti treba kasnije,znaci posle porodjaja,i za tebe,i za bebu,a pri vrhu ono sto ti treba cim dodjes. Znaci na dnu ti je jedna spavacica u kojoj ces biti posle porodjaja,sobne papuce,pelene,mrezasti ulosci,jedan veliki i jedan mali peskir,stvari za licnu higijenu...a od gore jedno pakovanje mrezastih ulozaka i u njima ugasen telefon (nemoj punjac da zaboravis! ali to stavi dole,to ti ne treba odmah valjda) kupka,peskir,toalet papir,spavacica u kojoj ces se poradjati,gumene papuce i papirologija. Ja sam ti sad ovde dosta stvari preskocila,ali vazno da skontas sistem po kom pakujes. Da ne bi dosla u situaciju da stignes tamo,i onda rondas po torbi trazeci sta ti treba... I ponesi dve prazne kese,da u njih stavis stvari u kojima si dosla,u jednu odecu,u drugu obucu,jer to ne ostaje kod tebe,nego vracaju kuci.

< Poruku je uredio slavica. -- 12.6.2012 15:35:51 >

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1657
12.6.2012 15:41:22   
Cunce
Pertlice?? Tek sad ne kontam user posted image

Uh, pa tako nekako i ide raspored kod mene, s tim što su dokumenti u posebnoj pismo torbici koja će takođe biti negde na vrhu. Mislim da će ona raditi noćas, pa da ne brinem user posted image U svakom slučaju mi je rekla da ne paničim oko stvari, ako ne mogu sama, uvek imaš nekog ko će ti i kopati po stvarima, sestre da li, ne znam, meni ona user posted image
Kaže da je to najmanje bitno, bitno je da spakujem šta mislim da mi treba i da dovučem dupe da se porodim user posted image

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 1658
12.6.2012 16:06:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Cunce

Pertlice?? Tek sad ne kontam user posted image

ono kao majica sto se veze.

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1659
12.6.2012 17:58:29   
Anoniman
Kaže da je to najmanje bitno, bitno je da spakujem šta mislim da mi treba i da dovučem dupe da se porodim user posted image

tu je u pravu, ama bas sve ostalo ti moze mm doneti ili ona kad je vec voljna.
vidim da si omasila, mozda te gurnu i na patologiju ... bes ga, tamo nije lepo ali je dobro drustvo. ondak spakuj i knjigu i slobodno kravi iz trece smene sve po spisku, osim ako nije bozica, njoj treba spomenik dici koliko je ljubazna!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1660
12.6.2012 21:06:02   
Sanchy
Meni rekose za bebu nista ne treba ak bude trebalo reci ce naknadno....inace ja jos ubacih hemisku olovku i onaj blokcic gde sam pisala sta treba kupiti za bebu da bih diktirala mm preko telefona,snale neke,mast za bradavice,lepezu:D:Dotkud znam ,meni je stalno vruce,i dobra ideja za ime,napisacu na dnu torbe posto mi zao da je zvrljkam

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1661
12.6.2012 23:07:29   
Cunce
e blago meni ako maleni ne krene večeras, lepo će me zeznuti user posted image
pa šta se radi na patologiji? je li to ako te šalju na indukciju prvo? a bebac nije sa tobom posle? user posted image
uh, ne znam imam li uopšte to sa pertlicama, ali mislim da kontam šta je benkica, spakovaću
ja sam spakovala blokče i hemijsku, ali ako naiđe inspiracija user posted image
baš pre par dana mi naletele dve pesme, nakon više od pola godine, a nekad sam redovno pisala.. s tim što nekad nisam bila srećna, pa sam imala potrebu, ovako i ne baš user posted image
taman da obiđem temu gde ostavljamo radove, sad kad već imam, a neće mi biti sna jer ću razmišljati hoće li - neće li user posted image
jooooooooooj, ajde, bebo, izađi dobrovoljnoooooooooooooooo user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1662
12.6.2012 23:55:07   
Anoniman
mene su smestili na patologiju u 40+5, sutradan sam se porodila posle terapije ricinusom :)
kao premasila si, pa posle svih gluposti koje su se desavale lezis da te posmatraju, ides na ctg 2x dnevno i ukratko - tu si ako krene na bilo koji nacin. kad sve krene premestaju te gore na odelenje, pa ides redom kako su te naucili u skolici - klistir, kupanje, pa ako te ukace na indukciju/stimulaciju pa se porodis.
mi jesmo u baby friendly programu, beba je sa tobom osim ako je na suncanju i sl.
sorry za off
case, case, case - inace ces piti iz flase! ja nosila dve, na srecu, cistacica mi pokupila jednu

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1663
13.6.2012 0:05:09   
Cunce
nisam ja prošla školicu, studirala na forumu user posted image
ehej, pa to i nije toliko strašno, ja sam se ionako raspitivala na početku još mogu li ja koji dan da kampujem tamo pred porođaj user posted image izgleda da me to i stiže user posted image
Ovo je jako utešno s obzirom na to kakve priče čujem kad bebac kasni user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1664
13.6.2012 15:14:09   
Anoniman
trebala si ici u skolicu. za drugo da ne propustis! em sto stosta cujes i naucis, sto o porodjaju sto posle porodjaja (bitnije je ovo drugo) nadjes prijateljice i podrsku koja ti znaci. al ajde, nad prosutim mlekom se ne place
zaboravi na lekara i prati babicu onda. reci ce ti kako i sta. reci joj da nisi prosla skolicu i pokazace ti disanja. porodices se i bez toga, ali mene je i opustalo i zabavilo da ne mislim kako imam utisak da pucam gde sam sastavljena.
za utehu je sto ima mnogo vise lepih zavrsetaka, ali oni ruzni se dalje cuju. nisam jedina, skoro sve iz moje skolice su prebacile termine (mozada su novembarske bebe samo lenje)

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1665
13.6.2012 15:18:27   
Anoniman
'bem ga, kritikujem a ne razmisljam - kucaj na RR "Azbuka Roditeljstva", jance je postavljala linkove

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1666
13.6.2012 15:27:53   
Cunce
Pogledaću, hvala user posted image
Čituckam inače tu i tamo, knjižice, forum.. A za posle porođaja, nisam sama, pokazaće mi sveki sve user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1667
15.6.2012 1:02:43   
Linonina
Nasla sam konacno apoteku koja prodaje higijenske papirne navlake za WC i kupila sam 10 kom, ali sam bas razocarana... Nisu ni blizu kvalitetne kao one u nekim restoranima sto imaju, ovo samo najobicniji papir, tanak, kao toalet isti, samo sto je oblik drugaciji i eto prekriva dasku. Ali toliko jadan da mi se cini da bi se pocepao cim bi sela, bezveze... Nije dzabe komad samo 20 dinara, mada kad razmislim kakav je i previse je 20 dinara!

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1668
15.6.2012 2:36:55   
Cunce
Beti, zaboravih da kažem da mi ovdI nemamo školicu, inače bih išla user posted image
Centar sela mi je na 1-2 km, a prvi "grad" na 6-7 km. Ne vozim niti bi imao ko da me vozi čak i da postoji školica jer svi ukućani rade. Drugu trudnoću ću nadam se, provesti malo bliže civilizaciji u našoj kući, bez babe i dede user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1669
18.6.2012 0:37:37   
Anoniman
a gde sam ja videla da tebi pise "novi sad" ..
nadji samo "azbuku roditeljstva", nema sve sto bi te interesovalo ali ima da te zanima neko vreme

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1670
18.6.2012 6:42:34   
Rada T.

IZVORNA PORUKA: Linonina

Nasla sam konacno apoteku koja prodaje higijenske papirne navlake za WC i kupila sam 10 kom, ali sam bas razocarana... Nisu ni blizu kvalitetne kao one u nekim restoranima sto imaju, ovo samo najobicniji papir, tanak, kao toalet isti, samo sto je oblik drugaciji i eto prekriva dasku. Ali toliko jadan da mi se cini da bi se pocepao cim bi sela, bezveze... Nije dzabe komad samo 20 dinara, mada kad razmislim kakav je i previse je 20 dinara!

U bre! Pa onda se više isplati poneti ličnu dasku za wc... pa lepo daščicu pod ruku pa pravac klonja user posted image
U Narodnom Frontu imaju te podmetače koji su nekvalitetni ali staviš dva tri i ok je...

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1671
18.6.2012 11:09:53   
Linonina
Da, cula sam ih imaju u Frontu, ali u ostalim porodilistima nemaju pa moras toalet papirom da resavas stvar, a racunam ovako je ipak lakse. Ali kakve su tanke, bez dva komada za jedan put - nista!user posted image

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 1672
18.6.2012 11:16:34   
red3lilu
heheh, čitam ovu super temu, a jel možete zamisliti da u našoj zemlji postoje i zdravstveni centri gde u toaletima nema daske za wc, a ni kvake na vratimauser posted image ... tamo pacijenti ne razmišljaju hoće li na dasku staviti toalet papir ili specijalne podloške baš za to namenjeneuser posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1673
18.6.2012 11:29:30   
Linonina
Naravno da ima i to nije nista novo, pa culi smo da nema ni na Zvezdari u nekim toaletima daske...
Ali ima mnogo vise i onih pacijenata koji ni sa kvakom ni sa daskom ne razmisljaju opet o tome, a s obzirom da cu tamo da provedem od 3 do 7 dana, sve zavisi, i da ukoliko bude carski nema cucanja, ja ne mogu a da ne mislim o tome. Bilo daske - ne bilo, a kvaka manje vise, sta da se radi...Kud svi Turci tu i mali Mujo. user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1674
18.6.2012 12:51:05   
prolece
Meni je ovo treći porođaj ali uspele ste da me zbunite potpunouser posted image
Kakva "kesa za klistir"?
Kakva "kesa za salu"?
Od kad u Višegradskoj ne sme torba?
Kakvi podmetači za krevet?

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here