|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
18.6.2012 13:03:30   
red3lilu
hehhe, ja sam samo htela jedan dobornameran komentar, sa primerom da navedem, da ako baš nemate ono što specijalno i isključivo služi za određenu namenu, ne morate se baš traumirati... jest ovo kamperski vodičuser posted image ali nećete tamo baš toliko dugo kampovatiuser posted image
proleće to su tumačenja na koji način da se spakuje torba za bolnicu, pa u jednu kesu ovo, npr.za pretporođajnu salu, u drugu kesu ono u šta će te presvući, da se ne meša i da ti npr. babica ne burla po torbi tražeći isto, pa ti izvuče i stvari za bebu i još sto čuda... a znaš kako znaju biti neurozneuser posted image
podmetači za krevet su "majka" - izuzetno korisni, od dole nepromočivi od gore kao dnevni uložak npr.; zovu ih mušeme... u preporođajnoj su dobri za krevet da se stavi ako ti ide vodenjak pa curi na to a ne na plahtu pa da ležiš na mokroj plahti, a kasnije posle porođaja štiti plahtu da ne krvariš slučajno po njoj, a i kad te dezinfikuju od dole posle vizite da ti krevet ostane suv...i zamenjive su, kad jednu uflekaš staviš drugu i gotojoooo

< Poruku je uredio red3lilu -- 18.6.2012 13:07:36 >

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 1676
18.6.2012 13:20:02   
prolece
Hvala na objašnjenju.user posted image
Očigledno se sve to razlikuje od porodilišta do porodilišta. Prethodna 2 puta sam se porodila(prirodno) u Višegradskoj i planiram i treći( sem ako se ne porodim usputuser posted image )
Ne znam šta je pretporođajno ili kako već reče. U Viš. imam pripremu gde ostaviš torbu, novac i nakit u posebnu kasetu, onda ide merenje, klistir, brijanje(ako to ne uradite same), toalet i tuširanje ako želite, odatle u porođajnu odnosno tzv boks gde ležiš do porođaja i dva sata posle. Posle te voze u sobu sa torbom. Na krevetima već imaš čaršav/plahtu, pa mušemu/podmetač, pa još jedan čaršav presavijen na četiri, da se ne upališ od mušeme.
Mislim da bilo poželjno da naglasimo gde, kad i kako smo se porodile, da bi bilo jasnouser posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1677
24.6.2012 13:58:11   
Linonina
Ovih dana gledam neke spavacice da kupim da imam za porodiliste posto ih ja ovako ne nosim...
Ali ono sto me muci je koje velicine?
Ja cu za koji dan u 8. ona sto mi sada odgovara u sirini, to je L recimo, nisam sigurna da ce da mi odgovara i u 9om. A opet se razmisljam, pa tamo cu biti i bez stomaka vise nego sa stomakom, a realno da nije stomaka i M bi mi bila taman pa da kupim XL nesto mi mnogo...

Mislim se da kupim L, zlatna sredina, pa cu da smestim stomak nekako...user posted image

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 1678
24.6.2012 14:02:52   
Anoniman
Mislim da je L ok.

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1679
24.6.2012 14:42:51   
Linonina

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mislim da je L ok.

Zlatna sredina i ti mislis... Smesticu ja stamak nekako, nek se zategne, rastegne kako god samo nek stane!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1680
24.6.2012 15:05:13   
Anoniman
Ma staće, nećeš baš toliko da se raskokaš za mesec dana, jeste da tad najviše naraste al ne baš od m do xluser posted image

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1681
24.6.2012 15:21:59   
Linonina
Mislis od L jer mi je L sad knap?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1682
24.6.2012 16:07:01   
Anoniman
Ja sam se porodila u Frontu, pre porođaja sam nosila pidžamu a posle porođaja njihovu spavaćicu dok krvarenje nije malo smanjilo intenzitet, kad sam došla do moje stomak je bio manji nego u osmom mesecu.

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1683
24.6.2012 21:40:28   
Linonina
Da u frontu imaju i njihove, a na Zvezdari kako zene kazu samo svoje.
A i ja sam racunala da ce stomak posle biti manji i da cu stvarno biti smesna u XL.
Danas popodne sam posla i uzela tu spavacicu sto mi svidela, L i mislim da je ok.
Mnogo su mi se svidele i neke sa bas tankim pamucnim ogrtacem (bade mantil mi ne pada na pamet, pogotovo sto ce biti septembar), ali nije bilo broja. M je bio najveci broj...user posted image
Mada sto ti kazes, kad se porodim i ode vecina stomaka mozda bi mi valjala i ta, hmmm... Ionako mi trebaju najmanje dve...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1684
24.6.2012 21:43:10   
Anoniman
Ako nema bolničkih dve su malo kad krvariš ko u klanici, ja sam prvih dana menjala po 2 do 3 dnevno... Pa dok ti neko opere i osuši i donese nazad... 2 su ok ako ima bolničkih...

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1685
24.6.2012 22:02:41   
Linonina
Nije valjda malo...
Ma lako cu ja kupiti ali ja ih kupujem samo za tih par dana. Jer ja znam da te spavacice vise nikad necu obuci. Niti ih volim niti ih nosim, pa gledam da prodjem sa sto manje ne znam sta cu sa njima...
Ma ima muza da uposlim da brzo pere i susi peglajuci...user posted image Salim se naravno, ali ga zamisljam u tom poslu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1686
24.6.2012 22:18:36   
Olga75
pa trebaju ti dve spavacice i najbolje da se zakopcavaju na grudima , mada sam videla i spavacice sa prorezima na bradavicama , nena otkopcavanja nego samo izvuces grud kroz tu rupu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1687
24.6.2012 22:19:57   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Olga RR
mada sam videla i spavacice sa prorezima na bradavicama , nena otkopcavanja nego samo izvuces grud kroz tu rupu

Nepraktično!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1688
24.6.2012 22:22:25   
Olga75
ja sam koristila obicne , ariljske sa tri - cetiri dugmeta i stalno su mi bile raskopcane user posted image pa sam mislila da je ovo nekako malo prakticnije
inace su se te dve spavacice onako iskrivile , znate kd sav sa strane dodje na drugu stranu , kvalitetnooooo user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1689
24.6.2012 22:23:08   
Linonina
Da obratila sam paznju da imaju kopcanje i takvu sam i uzela, a ove druge nisam videla.
Mada ove se duboko kopcaju tako da nece biti problema, a i probala sam stvarno se otkopcava nisu samo nasiveni dugmici..user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1690
10.7.2012 11:29:45   
Maja31
Drage moje, torba je spremna za Front, jos samo cekam 23. kontrolu pa da vidim da li ostajem da se porodim. Evo sta sam ja spakovala:
2 spavacice, 3 peskira veca (1 kada mi budu donosili bebu), 2 peskira manja , ves, grudnjak, vlazne maramice, toalet papir, pribor za licnu higijenu (sapun, gel za tusiranje, brijac, pasta za zube, cetkica, cesalj, dezodorans), japanke za tusiranje i papuce za sobu,3 pakovanja mrezastih ulozaka, pakovanje mrezastih gacica, pumpicu za grudi. Fen za kosu ukoliko me ostave na odelenju do porodjaja. Vlazne maramice, Pampers manje pakovanje i pavlovicevu mast za bebu.
Za bebu za izlazak sam spremila, 3 tetra pelene, 2 svedske pelene, 2 pampers pelene, pamucni prekrivac, letnje stramplice, bodi kratkih rukava, kratke carapice (1 benkicu dugih rukava i pamucnu kapicu mada mislim da nece trebati) i auto sediste nosiljku, i garderobu za mene. To ce moji doneti kada budu dosli po mene. Spremila sam jos i lazu, kao i staklenu flasicu u slucaju da necu imati mleka pa da spreme dohranu, posto putujemo oko dva ipo sata do kuce...
Ako sam nesto izostavila napisite. Pozdrav svima....

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1691
10.7.2012 12:03:17   
Cunce

IZVORNA PORUKA: Cunce

mi ovih dana idemo, ali ovo nam je rečeno za Betaniju: (videću kako ću proći, pa ću doći da ispravim) user posted image

posebno spakujte, na vrhu, papuče, spavaćicu, toalet papir jedan, ja sam dodala i peškir i sapun jer ne znam ima li tuširanja posle klistiranja, (KAO ŠTO JE NEKO DODAO, IMA TUŠ, PA OBAVEZNO PEŠKIR I SAPUN ILI SL.) a pre porođaja, negde to ne praktikuju, mrežasti ulošci obavezno, valjda tu i mobilni ugašen, ja sam moj u posebnu torbicu sa dokumentima planirala..
KAD SE KREĆE U POROĐAJNU, KAŽU VAM DA PONESETE PAMPERS, TELEFON, MREŽASTE ULOŠKE I MISLIM DA JE TO TO, ZNAM SAMO DA SU MI PELENE BILE POSEBNO, PA SAM SE VRAĆALA PO JEDNU JER NISAM ZNALA DA TREBA, ČULA SAM TAMO DA PITAJU HOĆU LI NA NOGAMA DA SE PORODIM user posted image

Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) - najmanje 2 komada JA SAM OSTALA DAN I PO ČINI MI SE, NI TOLIKO, A ZA DVA DANA ĆE VAM TREBATI I VIŠE, IMALA SAM 3 KOMADA I FALILA BI MI BAR JOŠ JEDNA
Papuče (najbolje one za plažu) - nisu precizirali kakve, pa sad, kome je kako lakše, ja ću otići u onima za plažu, a poneti sobne GUMENE SU MI OSTALE TAMO GDE SE TUŠIRA PRE POROĐAJA JER SAM POD TUŠ OTIŠLA U NJIMA I NISAM STIGLA DA IH SPAKUJEM
toalet papir DOSTA TOALET PAPIRA, NAROŠITO AKO GA CIMERKA NE PONESE, PA UZME VAŠ user posted image
Peškir - par komada većih za tuširanje KAKO KOME, MENI JE TREBALO 2 KOMADA ZA JEDAN DAN, CIMERKA SA JEDNIM OSTALA I POSLE MENE
Mrežaste gaćice - imam 10 komada, ne znam hoće li biti dovoljno OSTALO MI I ZA KOD KUĆE, TAMO SAM DODUŠE BACALA, A KUĆI PRALA, PRVIH NEDELJU DANA BAREM SU PREKO POTREBNE SA SVE MREŽASTIM ULOŠCIMA
Mrežasti ulošci - ja spakovala 5 pakovanja, kažu to je dovoljno, ali zavisi od osobe do osobe BILO TAMAN, I TO SVE ZAVISI
Pribor za ličnu higijenu - sve što treba, ali da dam ideju, pošto sam imala svemirsku, ogromnu, četku, uzela sam onu što kod Kineza ima, malecna plus ogledalce :) labelo dodati, ispucaju usne, a i mleko za telo sam spakovala jer su mi rekli da će mi značiti, plus kremu za ruke od koje se nikad ne odvajam, to ne morate :D LABELO I MLEKO NEPOTREBNI, KREMA ZA RUKE MI JE BILA NEOPHODNA, SLOBODNO SPAKUJTE NESESER, JA STAVILA U KESICU, A TAMO KAO U APARTMANU, TU GDE TREBA OGLEDALO MOŽE DA STOJI user posted image
čarape PO OVOM VREMENU NE TREBA
Multimam krema (protiv ragada) - ovo nemam NIJE MI TREBALA TAMO, KAD SAM STIGLA KUĆI, KUPILA SAM, MAŽEM PREVENTIVNO
Pampers New Born pelene - JA NISAM UZELA NEW BORN, U ŠKOLICI ZA TRUDNICE SU NAS SAVETOVALI DA UZMEMO 2-KU) - ovde imam neke malene koje se mogu i preklopiti da budu manje, u inostranstvu kupljene, ne znam veličinu..
Bade mantil ako imam, a imam NISAM PONELA, NIJE POTREBAN
Pumpica za izmlazavanje isto tako, ne mora, ali pošto imam, nosim za svaki slučaj NE TREBA ZA KOLOSTRUM, I JA SAM BLESAVA
Oni podmetači za krevet, 5-6 komada sam spakovala OSTALO I ZA KOD KUĆE I KUPUJEMO I DALJE, PRAKTIČNI SU ZA PRESVLAČENJE JER MALAC PIŠKI I KAKI TEK KAD MU SE SKINE PELENA
Knjiga, ako bebac spava, a ja ne mogu i dosadno mi je :) HAH, KNJIGA MI POMAŽE KOD KUĆE, TAMO NEĆETE BITI U STANJU NI TV DA GLEDATE, JA BAR NISAM MOGLA, BUDE NAS KAO KOKOŠKE
ulošci za grudnjak, grudnjak NE TREBA UOPŠTE, A ZA KOD KUĆE ULOŠCI NE POMAŽU, ZA ČAS PROCURI, STAVLJAM PO PAMUČNU PELENU I DO TUŠIRANJA SAM MIRNA, UULOŠCI KAD SE IDE NEGDE
mislim da je to to

za bebu, pored običnih pelena, 2-3 komada pamučnih, vl. maramice i pavlovićeva, peškirić jedan, ništa više
svekrva meni spakovala i cucu za svaki slučaj, ne znam treba li to user posted image
NE TREBA NI CUCA, NI PAMUČNE PELENE NI PEŠKIRIĆ, MADA SAM JA PELENU JEDNU I OSTAVILA JER JE IZBLJUCKAO NJIHOVU, A NIGDE SESTARA, PA DA NE LEŽI NA MOKROM
dokumenta nam rekoše
lična karta, venčanii list, krvna grupa i Rh fator, analiza hepatitis B, poslednji izveštaj lekara i UZV (meni je dr rekla da nosim samo trudničku knjižicu)
analize krvi, urina
poslednji ctg, ako je rađen, mi nismo..

valjda nisam nešto zaboravila..

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1692
10.7.2012 13:37:53   
Linonina
Маја31, мени се на списку нази обавезно и асепсол, мрежасте хигијенске гаћице, уместо тоалет папира кухињски јер се не распада и не лепи и 2-3 она подметача за кревет. Мада ја сам припремила и папирне навлаке за тоалет шољу, али многима то није ни на крај памети а не неопходно, тако да то ти је то.
Ако ти шта и зафали, донеће ти тако да - само опуштено.

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1693
10.7.2012 17:27:18   
Zemunka85
Iscitah dosta od ove teme, ali ne vidoh da se igde pominje konkretno Zemunsko porodiliste. Poradja li se iko tamo?
Iskustva po pitanju ove teme? user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1694
10.7.2012 17:37:41   
soni
zemunka evo ti tema vidi jel ima ovde ..KLIK

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1695
10.7.2012 19:05:47   
Zemunka85
Hvala, draga. Iscitala sam, tamo ima par strana. Nista konkretni. Ili zastarelo.
A i ovde se baaaaaas slabo pominje zemunska..

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1696
11.7.2012 18:38:25   
Linonina
Жене, ја сад гледам на једној гомили ми је све што морам у првој тури да спакујем..
Колике су ваше торбе и јесу биле тешке? Торба ми је уствари она на точкиће величина за ручни пртљаг. А само оно најосновније сам припремила, али папуче и флаша са водом, плус асепсол је не чине ни лаганом. А улошци, пешкири и слично су је надували...
Мени ово изгледа огромно, очекивала сам мање- вратиће ме са свом торбом. user posted image
Баш ми изгледа много, да могу сад би усликала да видите.user posted image
Колике су ваше?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1697
12.7.2012 18:37:34   
blackmagic
I moja torba je spremna za Front....(idem u prve borbene redove..hehe)....
Malo je poteska..ali nadam se da cu se ja izboriti sa njom...samo sad cekam da se maleni resi izaci,ili ceka da jos malo prodju ove paklene vrucine...user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1698
12.7.2012 19:59:45   
Linonina
IZVORNA PORUKA: blackmagic

I moja torba je spremna za Front....(idem u prve borbene redove..hehe)....
Malo je poteska..ali nadam se da cu se ja izboriti sa njom...

Ниси једина, и моја је ''потешка'' и ја се осећам да ће бити као на аеродрому, госпођо прекорачили сте дозвољену тежину..
Изгледа као да идем на мањи одмор!user posted image
Са свим точкићима...Знате онај осећај као да си једина са таквом торбом, тј. као дебил... user posted image
А идем у породилиште...user posted image

< Poruku je uredio Linonina -- 12.7.2012 20:01:29 >

(odgovor članu blackmagic)
Direktna veza do poruke: 1699
12.7.2012 21:19:50   
blackmagic
Hehe...user posted image ..a sta cemo kad nam sve treba...:)
Gde ces se poradjati?..mozda se nas nekoliko nadje bas na istom mestu..bilo bi super..:)

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here