Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 14:46:13
|
|
|
|
Linonina
|
Procitah pa se zbunih, "..kesa za klistir.." ne mogu da skontam sta ti to dodje? Sto se tice toalet papira, moja je preporuka da uzmes onaj kuhinjski, pa posto je on malo glomazan samo ga kuci ostrim nozem preseci na dva dela i imas dve normalne rolne, a ne lepi se i ne respada se kao toalet. Ostalo sve standardno, sve isto nosimo uglavnom. Ja se razmisljam da li da kupujem spavacicu samo za porodiliste, ne nosim ih inace, a neko je rekao da se na Zvezdari koriste ionako samo bolnicke... Asepsol obavezno, neko vec rece. I sto se mene tice, ja nosim i papirne navlake za wc solju. Mozda mi nece trebati, ali neka...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:06:41
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: Linonina Procitah pa se zbunih, "..kesa za klistir.." ne mogu da skontam sta ti to dodje? "kesa za klistir" je kesa u koju ces da stavis toalet papir, sapun i peskir, da ti bude na vrhu torbe, kad posle klistiranja uletis u wc... u zvezdari nemaju ni posteljinu, kamo li spavacice, ponesi svoju...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:19:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Te papirne navlake za wc šolju su super, neoliko izvadi iz kutije i dodaj u kesu za klistir. I asepsol drži tu pa prvo uletiš u wc i dok još držiš sve u sebi naprskaš dasku asepsolom, staviš 2 papirne navlake i možeš da sedneš ko čovek (pa pribložno). Posle pređeš u tuš kabinu i tu ti trebaju sapun i peškir. Što se toalet papira tiče, ne moraš da testerišeš ubrus, uzmi Zewa narandžasti papir, deblji je i postojaniji od ubrusa a nije ni skup (cena vs potrošnja on je najisplativiji na našem tržištu jer nama jedna rolna traje i do nedelju dana a ostale trošimo i do 2 rolne dnevno). Bolničke spavaćice su debele flanelske, ja sam ih nosila dok sam jako krvarila jer njih sam u Frontu menjala po nekoliko u toku dana bez problema a toliko svojih nisam imala, čim je krvarenje bilo pod kontrolom prešla sam u svoju da bih prodisala.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:31:42
|
|
|
|
Sanchy
|
Gde mogu da se kupe te papirne navlake za wc solju?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:37:10
|
|
|
|
crazymama
|
u frontu je papirnih navlaka za wc solju bilo u izobilju... ali spavacice ne daju vise od dve... jednu za porodjaj, i drugu kad se istusiras posle porodjaja... posle kukaju kako nemaju dovoljno.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:43:20
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ovde mi je super sto sve sam sebi poneses,na porodjaju nosis njihovu papirnatu spavacicu a onda se presvuces,oblacis jednokratne gace i stavljas uloske i u svojoj pidzami...ma milina. U bosni kada sam se poradjala nisu mi dali nista svoje da unesem,gace i carape ne dolaze u obzir ni papirnate.Nosis onaj mrezasti ulozak onako pridrzavajuci ga nogama,a spavacice sto ti oni daju,a poderaneeee i flekave uzasno.jesu one odkuhane ali kada vidis fleku i znas od cega je muka ti dodje.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:47:53
|
|
|
|
Sanchy
|
Uzas...imam jos jedno pitanje mozes li uci i sa svojom rucnom torbom.znaci torbica za porodiliste i rucna svakodnevna torba?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:54:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: crazymama u frontu je papirnih navlaka za wc solju bilo u izobilju... ali spavacice ne daju vise od dve... jednu za porodjaj, i drugu kad se istusiras posle porodjaja... posle kukaju kako nemaju dovoljno. E u vreme kad sam se ja porodila i nije bilo svuda papirnih navlaka. Bilo ih je na odeljenju vantelesne i u još možda 2 wc-a (za 6 i po meseci sam zbog gužve ležala na skoro svakom odeljenju u Frontu ) Ja sam uzela od cimerke nekoliko, ona imala celu kutiju, zapravo mislim da nije bila ni njena kutija nego se prenosila s kolena na koleno od neke koja je lažala i otišla ko zna kad. Spavaćice sam dobijala bez problema, jednom pitam sestru, drugi put čistačicu, treći put drugu sestru... Ko će da zna koliko sam ja puta i od koga uzela... Ta ajte molim vas.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 16:57:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Uzas...imam jos jedno pitanje mozes li uci i sa svojom rucnom torbom.znaci torbica za porodiliste i rucna svakodnevna torba? Ručna torba as in tašna?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:12:37
|
|
|
|
Sanchy
|
Da,da...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:21:24
|
|
|
|
Anoniman
|
U Front je mogla da se unese, ali ne vidim zašto bi. Nazovite me paraniočnom ,ali ja nekako nisam nosila ništa što može da izazove nekog da zavuče ruku, jer nemam pojma ko leži po okolnim sobama a sve je uvek na izvolte. Imala sam torbicu za mobilni koja se kači i u njoj sam držala telefon, ličnu kartu i pare i nosila je sa sobom.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:21:32
|
|
|
|
zivka
|
ja nisam u oktobru videla za wc daskepapire a spavacice kao sto gae kaze a moja snaja sama uzimala-3meseca....Niko mi nije ni gledao torbu, licna dokumenta kao Gae
< Poruku je uredio zivka -- 23.5.2012 17:22:30 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:30:07
|
|
|
|
Sanchy
|
Ma narvno imam i ja tu torbicu za tel...nisam ni mislila da nosim kartice i tako to,u pravu ste,vraticu je po mm...a tu torbicu sa mobilnim gde ostavite tokom porodjaja?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:32:48
|
|
|
|
Anoniman
|
U kesu koja ide u salu, čim sam se porodila i doneli bebu, babica mi tutnula torbicu u ruke, da zovem muža da se pohvalim. Tako da sam torokala još na porođajnom stolu.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 17:55:13
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala ali ja se sad totalno pogubih znaci postoji i kesa za salu? ,,,pa sta sad u nju ide,ako je carski u pitanju ide li isto kao i za prirodan?o o totalno sam smusena..
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:12:07
|
|
|
|
Figaro88
|
Sancy ja sam sve stavila u jednu veliku torbu,samo sam na vrh izvadila ono sto ce mi trebati dok sam u porodilistu,babica mi je izvadila kad je trebalo i to je to.Ako lezis na odeljenju onda mislim da ti ne treba ta kesa za klistir,meni su ga gore radili tako da sam se najnormalnije istusirala kao i svaki drugi dan,i onda u porodiliste.Posle tusiranja sam samo izvadila mrezaste uloske i telefon ne vrh,i gotovo....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:13:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Imala sam koferče i 2 kese. U jednoj kesi su bile stvari za bebu (pampers, pavlovićeva i maramice) a druga je bila kesa za salu u njoj sam imala mrešaste uloške i ubij me al ne mogu da se setim šta još, a na vrhu te kese kesa za klistir da ne kopam nego samo zgrabim i ulećem u wc.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:16:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Sancy ja sam sve stavila u jednu veliku torbu,samo sam na vrh izvadila ono sto ce mi trebati dok sam u porodilistu,babica mi je izvadila kad je trebalo i to je to.Ako lezis na odeljenju onda mislim da ti ne treba ta kesa za klistir,meni su ga gore radili tako da sam se najnormalnije istusirala kao i svaki drugi dan,i onda u porodiliste.Posle tusiranja sam samo izvadila mrezaste uloske i telefon ne vrh,i gotovo.... Ja sam ležala na odeljenju ali su mi klistir radili u porodilištu, tako da nema pravila.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:17:41
|
|
|
|
gracia
|
Meni su pampers i mrezasti ulosci zauzeli citavu torbu. Onda sam ostavila 10 pelenai nekoliko pakovanja ulozaka, a ostalo cu da spakujem muzu da naknadno donese. Kao i jos jednu spavacicu, peskir, pumpicu i cega se jos setim...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:20:25
|
|
|
|
Linonina
|
Da, to ako je carski ako je prirodno i gde torba, a gde ti... Jeste to malo, ali dobro. Ja kad budem isla nosim malu torbu na tockice velicina rucnog prtljaga, pa kud pukne! Ne znam u sta drugo da stavim, samo kesa mi nesto bezveze, valjda me puste A znaci kesa za klistir je ustvari oprema za posle klistira, da da jasno... Papirne navlake za wc je bilo da se kupe u apoteci pri porodilistu u Visegradskoj, ja nisam proveravala, tako mi rekose a ni ne znam gde je ta apoteka, iskreno. A ovako mogu da se kupe po specijalizovanim radnjama za opremanje lokala, ni ja nisam jos kupila ali sam lovila da nadjem... U gradskoj na Zvezdari nema navlaka to je sigurno provereno! Ako uzmem ovih dana, javljam gde. Spavacicu znaci da kupujem, ok hvala.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:23:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gracia Meni su pampers i mrezasti ulosci zauzeli citavu torbu. Onda sam ostavila 10 pelenai nekoliko pakovanja ulozaka, a ostalo cu da spakujem muzu da naknadno donese. Kao i jos jednu spavacicu, peskir, pumpicu i cega se jos setim... Ako rodiš seronju ko ja 10 pelena ti neće biti ni za jedan dan.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:25:33
|
|
|
|
Linonina
|
[/quote] Ako rodiš seronju ko ja 10 pelena ti neće biti ni za jedan dan. [/quote] Dobra si, ali nema veze uvek moze da joj puz dokupi.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:27:26
|
|
|
|
gracia
|
pa i mislila sam za jedan dan... ajd' dodacu jos neku, ima na koga da bude seronjica
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:29:14
|
|
|
|
zivka
|
Najbitnije: Klopa! tj keks ! voda! kesa za okaciti u kupatilu, toalet papir!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.5.2012 18:30:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Kesa za prljav veš.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.