Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.3.2012 13:00:48
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: jabukica pise na sajtu Betanije da treba, Batali sajt. Ovo je iz školice, merodavnije je, veruj mi. nama je babica u skolici rekla da je najvaznije poneti knjizicu i krvnu grupu na ime i prezime iz knjizice... sve ostalo, pa i uput za porodiliste, manje bitno ako ste hitan slucaj! ja planiram da pripremim knjizicu, krvnu sliku i uput... eventualno nalaze za epidural... onu koprokulturu i ono hbs antigen ne planiram.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.3.2012 13:08:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Svi uputi važe 6 meseci. Od momenta kada si ga predao u bolnici, a ne od momenta kada ti ga je lekar dao. Naime, meni daju uput za Marka ranije, uzmem ga kada sam kod dr u ambulanti, i onda kada odem u Dečiju bolnicu, predam ga, i od momenta predavanja važi pola godine.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 11:35:38
|
|
|
|
crazymama
|
nemojte da mi se smejete, ali ja cu za front da kupim i nekoliko plasticnih samolepljivih zakacki koje cu po potrebi zbog sebe da nalepim u wc-u, jer mi je sestra rekla da bukvalno nemas na sta da zakacis kesu, ona je u jednoj ruci drzala kesu, a u drugoj tus!!! sta ce pose da rade sa tim zakackama kad ja odem, ne zanima me, meni ce trebati dok sam tamo, makar ih sama kupila.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 11:40:36
|
|
|
|
zivka
|
CM odlicna ti ideja! Niu skupe ali su efikasne
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 11:41:28
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: gae_gr Svi uputi važe 6 meseci. Od momenta kada si ga predao u bolnici, a ne od momenta kada ti ga je lekar dao. Naime, meni daju uput za Marka ranije, uzmem ga kada sam kod dr u ambulanti, i onda kada odem u Dečiju bolnicu, predam ga, i od momenta predavanja važi pola godine. Tako su i meni rekli. A od momenta izdavanja imaš mesec dana fore da ga iskoristiš.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 22:03:14
|
|
|
|
crazymama
|
dal' da nosim slusalice za telefon, ili da se ne glupiram..? zamisljam sebe da slusam muziku dok imam kontrakcije :)
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 22:09:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: crazymama dal' da nosim slusalice za telefon, ili da se ne glupiram..? zamisljam sebe da slusam muziku dok imam kontrakcije :) Ja sam uvek nosila, mada nisam uvek koristila.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 22:23:17
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: crazymama nemojte da mi se smejete, ali ja cu za front da kupim i nekoliko plasticnih samolepljivih zakacki koje cu po potrebi zbog sebe da nalepim u wc-u, jer mi je sestra rekla da bukvalno nemas na sta da zakacis kesu, ona je u jednoj ruci drzala kesu, a u drugoj tus!!! sta ce pose da rade sa tim zakackama kad ja odem, ne zanima me, meni ce trebati dok sam tamo, makar ih sama kupila. Jako dobra ideja samo da dodam posto su one slabe uglavnom,poneti i oho lepak ,...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 23.3.2012 22:25:31
|
|
|
|
Rada T.
|
ASEPSOOOOL!!! ne zaboravite Asepsol... nikako
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 0:33:06
|
|
|
|
crazymama
|
asepsol sam prvo kupila i spakovala... upravo sam poslozila stvari u torbu ovim redosledom: na dnu peskir, carape, spavacica, podmetac za krevet, 4 pakovanja mrezastih ulozaka, pakovanje mrezastih gacica, toalet papir i vlazne maramice + neseser sa stvarima za licnu higijenu (cetkica, pasta, dezodorans, krema za lice, krema za ruke u malim tubama, labelo, ogledalo, snale za kosu, multi mam melem) i tri tetra pelene - ovo je sve za posle porodjaja sto ce mi trebati kad se docepam sobe. onda u posebnoj kesi peskir, papuce za kvasenje, asepsol, toalet papir, tecni sapun i jedan brijac - kesa za klistir, sto rece bea :)... ta kesa je na vrhu torbe! u drugoj posebnoj kesi za bebu - pakovanje pelena, vlaznih maramica i mala kremica, takodje pri vrhu torbe, plus dva pakovanja mrezastih ulozaka, za salu. nisu mi stale crocks za sobu i bade mantil koji ne znam da li da nosim...? to cu morati u posebnu kesu, mimo torbe, jer mi se torba vec ne zatvara ako neko misli da bih mogla nesto da dodam, pisite!
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 0:45:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne sećam se da l se beše u frontu porađaš, al tamo je toplo i mislim da ti bade mantil ne treba, samo ćeš ga džabe prljati. Kroks ti takođe ne treba, ja sam na patologiji uvek imala papuče za sobu i papuče za kupanje, kad sam krenula u porodilište te za sobu sam poslala kući i nosila samo te za kvašenje i po sobi. Ponesi plastične čaše za vodu, sok.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 1:38:44
|
|
|
|
crazymama
|
da, u frontu se poradjam... Dobro si me podsetila za case, spakovala sam i flasu rose i plazmu...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 4:57:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Jedino za šta bi ti koristio bade mantil je da siđeš do hola, dok postaneš dovoljno pokretne za takvu akciju biće vreme da ideš kući. Mm mi je svaki dan donosio šta mi treba, nalazili smo se kod lifta na trećem.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 6:19:01
|
|
|
|
Rada T.
|
sećam se da mi je trebao buljuk vlažnih maramica... kantarionovo ulje ili bilo šta drugo za bradavice i pumpica za izmuzavanje. I POJAS za stomak... to me je spaslo, na CR sam porođena pa zato... ali bez obzira nije loše neki steznik poneti
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.3.2012 8:55:54
|
|
|
|
crazymama
|
pumpicu imam, ali ne ocekujem mleko tako brzo, to ce mi doneti po potrebi... Za bradavice sam spakovala multi mam balm.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 22:35:26
|
|
|
|
SanjaBG
|
Pozz mame,mamice i buduce mame Da li se neka skoro poradjala u GAK Visegradskoj? Sada krenuh da pakujem torbu, pa mi nista nije stalo i morala sam da prepakivam u kofer... Da li prave problem kada se na porodjaj dodje sa koferom? Da me ne smaraju da vadim tamo stvari... Ne znam prosto sta da izvadim...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 22:44:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Cula sam da te ponekad iscimaju da prepakujes u kese a ponekad ne,sve zavisi na kakvog mrguda naletis...a sta ce ti kofer ja sam spakovala samo jednu torbicu omanju,vecinu stvari ce mi naknadno doneti...ja to na vreme
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 22:52:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Drugarica mi se jutros tamo porodila, al je ona odležala nedelju dana tamo. I u Frontu nekad traže da se prepakuješ ali ako ideš ranije na patologiju pa odatle u porodilište, možeš da provučeš šta god i u čemu god...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 23:10:43
|
|
|
|
SanjaBG
|
Sanchy,pa to jeste super, da spakujem osnovno a ostalo da mi donesu... Ali, posto verovatno idem na CR ne znam kada su dozvoljene posete... Nesto sam se naslusala prica da dosta dugo ne moze niko da mi dodje u posetu, pa onda ne znam kako cu bez nekih stvari... gae_gr, to je stvarno super kada se ima zakazani CR pa sa patalogije samo preneses sta ti treba... Ja nemam nista zakazano, termin mi je po PM tek 24. maj, ali po UZ (jos od starta) beba ide napred po 2-3 nedelje, tako da sam po poslednjem UZ pregledu sada vec 28.nedelje, i onda se sve bojim da ce to uskoro da krene :) A ja se jos do kraja nisam ni popakovala...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 23:15:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam za Višegradsku, ali u Frontu iako nema poseta sve ti stigne što ti treba, muž ili ko već donese kesu/torbu šta već, da portiru i kaže broj sobe, portir pozove odeljenje, siđe neka od sestara i donese porodilji u sobu to što joj je doneto. Ne vidim zašto ne bi tako funkcionisalo i u ostalim porodilištima.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 28.4.2012 23:18:05
|
|
|
|
SanjaBG
|
Da, procitala sam na ranijim strana da tako moze u Frontu... Otkud znam da li moze ovde, bolje ja da proverim :) Lezala sam i ja na patalogiji u dva navrata vec, svacega sam se naslusala, pa me ne bi cudilo da taj princip ne moze ovde u GAKu...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 29.4.2012 13:23:04
|
|
|
|
Mizzy
|
Sanja, puste muža da udje u sobu na kratko drugi dan, koliko se ja secam. Ja sam se porodila na CR u avgustu u Višegradskoj. Taj dan posle CR si potpuno osamucem, tako da ti nista i ne treba. A i ne možeš da dohvatiš torbu i da hoćeš nešto. Sutra ti muž donese šta ti treba. A kad ustaneš i skinu ti kateter, i to je obično 2 dan kol'ko se secam, možeš slobodno da izađeš ispred odeljenja, i tu budeš sa posetom. Meni je najviše falila gumica za kosu! Onu koju sam imala na glavi su mi stavili na ruku, i kad su me presvlačili sa spavaćicom je ona otišla. Dok mi muž nije došao, odlepila sam onako čupava :)
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.4.2012 18:58:25
|
|
|
|
SanjaBG
|
Mizzy, hvala na odg. Znaci sutradan moze muz da dodje, mada ti i nije do necega,sva si slogi jel? Ja sam lezala na Patalogiji, onako bila sam zdrava i prava, mislim nije mi nista falilo, pa mi je svasta nesto trebalo (cak sam i presu za kosu koristila), i sada sam se mozda malo zaletela kada sam mislila da ce isto tako biti i posle CR... Onda da ne tegljam, nego ce valjda neko moci vec da mi doturi sta bude trebalo...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 30.4.2012 22:47:25
|
|
|
|
Mizzy
|
Ma, sutra si ti super. Taj dan si malo šlogi, ali samo par sati. Boli te rana, i ne mozes da ustaneš, ali se razbistiš. Ja sam u 8 imala Cr, oko 14h sam već kuckala sms-ove. Ne osecas se prijatno, ali bistra si. Uveče te prebace u sobu. Mene je muz cekao i ispred sale, video bebu, i mene. Do sutra ti ništa ne treba, oni te presvlace, tako da su ti samo ulošci na vrhu torbe. Nemoj ništa da vučeš, ne jedeš, ne piješ ništa do sutra. Sutra već skidaju kateter, i moraš da ustaješ. Tada nek' ti donesu keks i vodu, i štivo za čitanje :) Meni je muž pomogao da ustanem i presvučem se, uključio mi tel na punjač. I kažem ti, poseta može ispred odeljenja, neke žene su i silazile do prodavnice i po kafu. Ja sam bila spakovana u torbu, manju, i imala sam matične ćelije. Sve mi je sestra odnela u op salu sa patologije.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.5.2012 22:22:33
|
|
|
|
Kissa
|
Ima li neko iskustva iz porodilista u Valjevu? Sta je potrebno poneti za mamu, sta za bebu?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Engimengi: Moja porođajna pričaCtg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.