Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.1.2012 11:32:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam se prirodno porodila i koristila sam bebi sapun i za sve od vrata na dole - tako su mi preporučile dr i babica koej su me porodile.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.1.2012 14:49:55
|
|
|
|
smeskicTB
|
hvalaaaaaa! ponecu ja onda sapunic..pa kada budem na patologiji ispitacu i za posle porodjaja!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.1.2012 17:03:44
|
|
|
|
maslackic
|
Meni su rekli samo voda za i ispiranje sa tantum rose...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.1.2012 17:17:55
|
|
|
|
Inica
|
Ja sam koristila chiccov sapun posle porodjaja, i ovaj put cu isto taj..
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.1.2012 15:27:22
|
|
|
|
Sesilija 83
|
eee konacno sam se i ja spakovala 1 u jednoj bmantil,spavacica(za svaki slucaj)carape i peskiri 2kesa neseser(sve sam kupila mala pakovanja tako da nije veliki nego manji)5pak ulozaka,10mrezastih,ypapair,papuce, 3kesa(manja)komplet za bebu,vlazne,pavlovic i pampers 4kesa je paket za maticne..... ja sam zadovoljna kako to izgleda i nije strasno kad stanem ispred ogledala ... mada ce to mm da nosi ali moracu i ja kad podjem gore...eto sad sam spremna.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.1.2012 16:15:33
|
|
|
|
bea83
|
Sesilija moj ti je savet (koji sam ja dobila ovde ne znam više od koga ) da spremiš jednu posebnu kesu "za klistir" Odnosno da ne bi kopala onako sludjena po svim tim kesama u jednu stavi asepsol, tolet papir, jedan peškir, kupku ili sapun i jedno pakovanje uložaka (danas nam je babica rekla da ubacimo i jedan nov brijač) to su stvari koje će ti trebati posle klistira.Gledaj da ta kesa može da se veže i okači kako bi je negde zakačila u WC dok se tuširaš da ti se stvari ne pokvase i ne isprljaju
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.1.2012 16:49:34
|
|
|
|
Sesilija 83
|
imam i takvu kesu vec spakovanu ali je nisam pomenula jer je to kesa u kesi na vrhu stoji,a pored nje kesa sa mrezastim stvarima ja inace imam 2 glavne kese moje a unutra je sve rasporedjeno u manje kese providne tako da mi je sve na dohvat ruke......vasljda\\
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 11.2.2012 6:50:26
|
|
|
|
smeskicTB
|
devijke, sve inf koije su ivde bile dobro su mi dosle. Iako sam tek u bolnici..na patologiji zvezdara, pa vrt visegradska.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 11.2.2012 6:59:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam imala neku beby kupku i nju sam koristila posle porodjaja i jos uvek koristim to za kupanje zbog blagog mirisa
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 11.2.2012 7:49:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: smeskicTB devijke, sve inf koije su ivde bile dobro su mi dosle. Iako sam tek u bolnici..na patologiji zvezdara, pa vrt visegradska. A ja se pitam gde si nam ti...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 11.2.2012 8:06:51
|
|
|
|
smeskicTB
|
da ne idem off, citni 33cu na trecem :*
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 11.2.2012 10:05:11
|
|
|
|
smeskicTB
|
da dodam, ako ostajete duze u bolnici..vazduh je jako suv, jako je toplo..mi itvaramo orozor, ali ipak..drzimo vodu na radijatoru..ali se koza susi, devojke imaju probkem sa grkom..tako da pripremite za mazanje koze nesto jace, labelo, pantenol..
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 7:20:08
|
|
|
|
jabukica
|
Kada vaditie laboratorijske nalaze (krvne slike i urina), vaginalni i cervikalni bris pred porođaj, koliko ranije, da rezultati ne bi bili stari? I da radi li se cervikalni bris ili koprokultura
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 8:02:51
|
|
|
|
nela79
|
Moj ginekolog je svaki mjesec trazio analize krvi i urina. Briseve sam radila kad sam usla u 9. Mislim da na onom papiru koji ja imam iz Gradske te analize vaze mjesec dana. Na tom papiru je pisalo i da se uradi koprokultura al ja je nisam uradila ni prvi ni drugi put.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 8:32:14
|
|
|
|
jabukica
|
pa i ja sam vadila krvnu sliku i urin svaki mesec, a znam da treba i za porođaj da se vadi, pa me brine da mi ne zastari nalaz , ako nalazi važe mesec dana, vreme mi je da počne, krvnu sliku i urin vadila sam prošle nedelje, a vaginalni bris i koprokulturu nemam, nemam još ni uput za porodilište, moram obavezno tražiti od ginekologa sledeći put.
< Poruku je uredio jabukica -- 14.3.2012 8:34:50 >
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 9:14:30
|
|
|
|
nela79
|
Ma samo polako. Ja sam sve uradila kad sam usla nekih 10 dana u 9. mjesec. Nece niko da te vrati ako nemas sve papire , ali kao sto neko rece, stvar je bontona da imas sto vise tih analiza.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 9:54:42
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: jabukica Kada vaditie laboratorijske nalaze (krvne slike i urina), vaginalni i cervikalni bris pred porođaj, koliko ranije, da rezultati ne bi bili stari? I da radi li se cervikalni bris ili koprokultura Za Betaniju ti treba kao obavezno: - overena zdr.knjižica - lična karta - izveštaj o krvnoj grupi i Rh faktorru - uput za porodilište (ovo vadiš najranije mesec dana pre termina, toliko važi) Poželjno da imaš i (ako nemaš neće ti praviti puno problema): - test na Hbs Ag (radi se u 37.nedelji) - analize kks i urina (do 3 nedelje stari, pa najbolje imati iz 37.nedelje) - analiza vaginalnog sekreta (u 9.mesecu) - ovo nisam imala na prvom a neću ni sada - poslednji nalaz od ginekologa i sa UZ (najblje sva dokumantacija iz trudnoće da ti bude pri ruci)
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 9:56:03
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: jabukica I da radi li se cervikalni bris ili koprokultura Koprokultura nije nigde na spisku za Betaniju.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 10:29:42
|
|
|
|
jabukica
|
pise na sajtu Betanije da treba, u sustini jedino mi je jos bitan uput i sledece nedelje opet laboratorija, ipak cu ici u Vrbas blize mi je pa ce mi lakse doneti sta zatreba . Hbs antigen imam, posto mi je ovde u dz termin 1.april, mada po tome sam vec trebala dobiti uput, trazi u ga obavezno sledeci put.
< Poruku je uredio jabukica -- 14.3.2012 10:34:26 >
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.3.2012 10:31:23
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: jabukica pise na sajtu Betanije da treba, Batali sajt. Ovo je iz školice, merodavnije je, veruj mi.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.3.2012 20:52:34
|
|
|
|
Anoniman
|
ne treba ti koprokultura uput za betaniju vazi 6 meseci nalazi ne smeju bbiti stariji od mesec dana, mada nece te odbiti
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.3.2012 8:56:54
|
|
|
|
marijana22
|
Koliko vazi uput za porodiliste mesec dana ili vise??? Za nalaze znam da vaze mesec dana
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.3.2012 8:59:06
|
|
|
|
jeca_81
|
Uput vazi dok se ne porodis
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.3.2012 9:09:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Svi uputi važe 6 meseci.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.3.2012 12:57:17
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR posle epiziotomije: drugarice su kupile običan "šlauf" za plivanje i sedele na tome - kažu RAJ božji Savet zlata vredan, vec sam ga iskopala na kupindu i porucila, HVALA!!!!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.