|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
23.5.2012 18:34:37   
Figaro88
Jedina stvar koju mi niko nije rekao da ce mi mozda zatrebati jeste ono sto se stavi na bradavice da beba lakse siki,a imala sam uvucene bradavice i nisam mogla drugacije da dojim.Sreca pa mi je tetka med.radnik pa se u mantilu usunjala kod mene i donela mi.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1626
23.5.2012 18:40:16   
Sanchy
Uff sad sam pohvatala.-..ja sam u tu kesu za klistir u stvari spakovala i to sto ide u salu,znaci peskir,toalet papir,asepsol,mrezaste uloske.mrezaste gace,neko mi rece i sapun i brijac ?,i papuce ...i tu kesu na vrh male torbice jos ,i ponecu posebno samo tu kesu za bebu a sve ostalo bice spakovano u kesi koju ce mi naknadno doneti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1627
23.5.2012 18:58:41   
Linonina
Sanchy, a kad nam ti ides? Kada ti je termin? I jesi bese ti u Front odlucila?
Kako god, neka je sa srecom, da sve bude ok pa ces da nam pricas.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1628
23.5.2012 21:20:08   
crazymama
ja sam sve to spakovala u torbu srednje velicine, torba je isla sa mnom i u pripremu i u porodjajni boks(sve vreme mi je sestra neka nosila torbu), iza stola na kom lezis imas komodicu gde stave tvoju torbu, kad se porodis, babica otvori torbu, uzme jedan-dva mrezasta uloska (zato treba da su na vrhu) da ti da ih stavis medju noge (to kad se porodis i kad te zasiju i operu) i odmah ti doda i mobilni da zoves muza i koga zelis u naredna dva sata koliko se lezi na porodjajnom stolu nakon porodjaja... zato i mobilni treba da ti je negde na vrhu torbe, da ona ne bi trazila puno.
kad dodje vreme da ides na odeljenje, prebacuju te na kolica (lezeca) i celu torbu stavljaju na kolica sa sve papucama koje si izula pre penjanja na porodjajni sto i tako te odvoze u sobu na odeljenje... pricam za proceduru u frontu!

< Poruku je uredio crazymama -- 23.5.2012 21:22:00 >

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1629
24.5.2012 13:06:58   
gracia
samo malcice u off - i kad su ti onda doneli bebu?

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1630
25.5.2012 17:30:50   
Sanchy
U Gak Visegradska ne dozvoljavaju velike torbe juce sam poslala izvidnicuuser posted image ..pa da znate da se ne prepakujete tamo...ja sam se spakovala u malu torbicu a sve ostalo ce mi se naknadno doneti..,.i za bebu su mi rekli ne treba nista da se nosi a ako sta bude trebalo reci ce nam tamo eto tako mi rekose...

< Poruku je uredio Sanchy -- 25.5.2012 17:31:54 >

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 1631
25.5.2012 18:08:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gracia

Ja sam se porodila u 10 do 11, između 14 i 15 me prebacili na odeljenje, čekala sam da se oslobodi neki krevet i u 17 doneli bebu.

(odgovor članu gracia)
  Direktna veza do poruke: 1632
25.5.2012 20:03:39   
crazymama

IZVORNA PORUKA: gracia

ja sam se porodila u 14h, na odeljenje sam sisla oko 16:30h, bebu su mi doneli oko 20h...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 1633
25.5.2012 20:11:53   
Anoniman
Bebe donose u vreme kad ide dohrana 17, 20, 23, 2, 5, 8, 11, 14, pa kad ti se zalomi, prva naredna od trenutka kad si smeštena ili druga da ne bude da ti za polasata uvale bebu pa se snalazi. user posted image Doduše ne znam da li noću ili žene koje se noću porađaju čekaju jutro.

Direktna veza do poruke: 1634
11.6.2012 0:07:03   
Cunce
mi ovih dana idemo, ali ovo nam je rečeno za Betaniju: (videću kako ću proći, pa ću doći da ispravim) user posted image

posebno spakujte, na vrhu, papuče, spavaćicu, toalet papir jedan, ja sam dodala i peškir i sapun jer ne znam ima li tuširanja posle klistiranja, a pre porođaja, negde to ne praktikuju, mrežasti ulošci obavezno, valjda tu i mobilni ugašen, ja sam moj u posebnu torbicu sa dokumentima planirala..

Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) - najmanje 2 komada
Papuče (najbolje one za plažu) - nisu precizirali kakve, pa sad, kome je kako lakše, ja ću otići u onima za plažu, a poneti sobne
toalet papir
Peškir - par komada većih za tuširanje
Mrežaste gaćice - imam 10 komada, ne znam hoće li biti dovoljno
Mrežasti ulošci - ja spakovala 5 pakovanja, kažu to je dovoljno, ali zavisi od osobe do osobe
Pribor za ličnu higijenu - sve što treba, ali da dam ideju, pošto sam imala svemirsku, ogromnu, četku, uzela sam onu što kod Kineza ima, malecna plus ogledalce :) labelo dodati, ispucaju usne, a i mleko za telo sam spakovala jer su mi rekli da će mi značiti, plus kremu za ruke od koje se nikad ne odvajam, to ne morate :D
čarape
Multimam krema (protiv ragada) - ovo nemam
Pampers New Born pelene - JA NISAM UZELA NEW BORN, U ŠKOLICI ZA TRUDNICE SU NAS SAVETOVALI DA UZMEMO 2-KU) - ovde imam neke malene koje se mogu i preklopiti da budu manje, u inostranstvu kupljene, ne znam veličinu..
Bade mantil ako imam, a imam
Pumpica za izmlazavanje isto tako, ne mora, ali pošto imam, nosim za svaki slučaj
Oni podmetači za krevet, 5-6 komada sam spakovala
Knjiga, ako bebac spava, a ja ne mogu i dosadno mi je :)
ulošci za grudnjak, grudnjak
mislim da je to to

za bebu, pored običnih pelena, 2-3 komada pamučnih, vl. maramice i pavlovićeva, peškirić jedan, ništa više
svekrva meni spakovala i cucu za svaki slučaj, ne znam treba li to user posted image

dokumenta nam rekoše
lična karta, venčanii list, krvna grupa i Rh fator, analiza hepatitis B, poslednji izveštaj lekara i UZV (meni je dr rekla da nosim samo trudničku knjižicu)
analize krvi, urina
poslednji ctg, ako je rađen, mi nismo..

valjda nisam nešto zaboravila..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1635
11.6.2012 0:08:29   
Cunce
da, sveki mi uvalila i veštačke bradavice, mada kontam da neće biti potrebno user posted image
ali ko misli da će mu trebati, nek spakuje

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1636
11.6.2012 0:29:28   
Sanchy
Pa odprilike to je to,samo jos plasticne case,voda,i ponela sam one plasticne sto se zalepe na vrata da mogu kesu tu za klistir da okacim poste rekose da ponegde nemas gde da je spustis,pelene za bebca one svedske bele da imam da ga spustim na to,pojas za stomak mada nisam sigurna da cu smeti odmah da ga stavljam .....ali sam sve to podelila u jednu torbu koju nosim i u jednu kesu koju ce mi doneti naknadno posto u Visegradskoj ne dozvoljavaju velike torbe ,poznanica mi je rekla da su cak zalepili i pismeno obavestenje sto se toga tice...eto....

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1637
11.6.2012 0:30:15   
crazymama
cunce, potpisujem da ce ti pola stvari sa spiska biti visak, ali ok... pogotovo mleko za telo i knjiga... nema sansi da ces ista procitati, pogotovo ako vas je vise u sobi, jer kad tvoja beba spava, ostale placu i obrnuto... meni je muz donosio casopise, nudio da mi donese laptop da gledam filmove, samo sam se nasmejala... videces, posle porodjaja se bavis samo menjanjem ulozaka, zapiranjem, bebom... naravno, ovo vazi za baby friendly, ne znam da li su u betaniji bebe sa majkama..?
bade mantil ti ne treba na ovoj vrucini... peskir mi je trebao samo jedan, i to manji. za bebu mi nije trebao peskir, a tetra pelene za bebu dobijes bolnicke, kao i benkice, tako je u frontu.
mobilni nemoj da stavljas sa dokumentima, jer posle porodjaja ce ti sestra otvarati torbu i dodavati telefon, bolje da je u nekom spoljnom dzepu, da ga lako pronadje, a i da nije sa dokumentima, da slucajno ne ispadne nesto kad vadi telefon... ako se set_im jos neceg, napisacu.

p.s.
ne znam kakve su ti bradavice, ali ako su ti uvucene, vestacke ce ti trebati odmah, meni nisu trebale, ali zenama sa kojima sam bila u sobi jesu, cak su ih laktacijske sestre savetovale da odmah nabave vestacke.
sto se cucle varalice tice, mene su kritikovale pedijatrijske sestre kad su videle da sam joj stavila, rekle su mi da je to u porodilistu zabranjeno. oni savetuju da beba non stop bude na sisi, da bi podstakla stvaranje mleka.

< Poruku je uredio crazymama -- 11.6.2012 0:34:55 >

Curt Cobain

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1638
11.6.2012 0:38:23   
Cunce
koliko znam, idu po dve mame sa bebama u sobi :) knjiga je tu ako se baš potrefi da mogu da čitam, da ne blejim u plafon user posted image
peškirić za bebu i pamučne pelene samo pri dojenju, da je stavim na to, ili da bljucne, ili šta već, tako mi reče pedijatrijska sestra
bade mantil lagan i kratak nosim jer mi je mnogo lakše za brisanje, a mleko za telo opet za svaki slučaj jer mi se suši koža kad je vruće i unervozim se ako se ne mackam user posted image
a ček, pa gde da gurnem dokumenta, sa ostalim stvarima? još ne znam kako je ovamo, negde tvoje stvari idu sa tobom, negde se odvajaju, koliko sam skontala, ovde vučem samo kesu sa vrha, a stvari me čekaju, pa mobilni mogu i tu da ubacim user posted image

Direktna veza do poruke: 1639
11.6.2012 0:40:08   
Cunce
a peškire da računam kao kad idem negde na par dana, a dobila.. uvek ih usvinjim, a nemam gde da ih perem, zato nikako ne mogu samo jedan user posted image

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1640
11.6.2012 0:44:14   
Cunce
mislim, mobilni u kesu sa vrha da ide, ova što ide sa mnom user posted image
za cucu nek mi kažu šta hoće, šta ako bude bezobrazan bebac pa se dernja stalno, ne mogu 24h da ga držim na grudima user posted image
veštačke bradavice spakovah zbog svekrve, realno mi neće trebati, ali neka, možda mamici koja bude sa mnom zatrebaju, a ne ponese, ionako nisu korišćene, pa nek ih uzme user posted image

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1641
11.6.2012 0:45:59   
crazymama
i ja sam moje pozajmila cimerki :)
mobilni stavi sa mrezastim uloscima... :)
moja torba je komplet isla sa mnom u box, telefon sam stavila u spoljni dzep sa rajferslusom, a dokumenta sam drzala u pvc fascikli u torbi.

< Poruku je uredio crazymama -- 11.6.2012 0:52:23 >

Curt Cobain

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1642
11.6.2012 0:50:36   
Cunce
pa tako nekako, mada, ta pedijatrijska sestra mi je rekla da se ne sekiram, sve će mi se izvući, dodati, doneti naknadno, ja treba samo da se porađam user posted image
a to nam je prijateljica, biće tamo, pa kontam da će kopati po stvarima ako mora, ali opet bih da je poštedim user posted image

Direktna veza do poruke: 1643
11.6.2012 0:53:16   
Cunce
krejzi, nema nikog na temi "treće tromesečje", a ja pitala nešt, malo me plaše bre user posted image

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1644
11.6.2012 0:54:00   
crazymama
meni je muz doneo pumpicu 4.dan, tek tada mi je krenulo mleko. i to zato sto sam zaglavila u porodilistu 7 dana... ako izlazis 3.dan, mozda ti nece ni trebati pumpica tamo. ali to ne mozes da znas sada...

Curt Cobain

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1645
11.6.2012 0:59:24   
Anoniman
malko cu da te korigujem, pa ti vidi ako ti odgovara
posebno spakujte, na vrhu, papuče, spavaćicu, toalet papir jedan, ja sam dodala i peškir i sapun jer ne znam ima li tuširanja posle klistiranja, ima i treba a pre porođaja, negde to ne praktikuju, mrežasti ulošci obavezno, valjda tu i mobilni ugašen, ja sam moj u posebnu torbicu sa dokumentima planirala..

Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) - najmanje 2 komada
Papuče (najbolje one za plažu) - nisu precizirali kakve, pa sad, kome je kako lakše, ja ću otići u onima za plažu, a poneti sobne ja sam nosila kroksice, moj ti je savet i za sobu i za plazu, da ne bi ulazila bosa u kadu u kojoj se kupa minimum 6 zena, a posle obicne za kad si na nogama (jelo i prepovijanje)
toalet papir
Peškir - par komada većih za tuširanje dva dosta, brzo ce se osusiti, tamo im pakao zavidi na temperaturi
Mrežaste gaćice - imam 10 komada, ne znam hoće li biti dovoljno i previse, neces smeti da ih nosis, pogotovu za vizitu, a i rana se najbolje susi u lezecem polozaju kad nemas nista do spavacicu
Mrežasti ulošci - ja spakovala 5 pakovanja, kažu to je dovoljno, ali zavisi od osobe do osobe
Pribor za ličnu higijenu - sve što treba, ali da dam ideju, pošto sam imala svemirsku, ogromnu, četku, uzela sam onu što kod Kineza ima, malecna plus ogledalce :) labelo dodati, ispucaju usne, a i mleko za telo sam spakovala jer su mi rekli da će mi značiti, plus kremu za ruke od koje se nikad ne odvajam, to ne morate :D osusice ti se i usta i koza tamo, ali ja se nisam mazala po telu, nekako mi je bilo gresno da maskiram onaj cist bebeci miris tamo user posted image
čarape apsolutno ti ne trebaju, za izlazak ce ti tm doneti garderobu
Multimam krema (protiv ragada) - ovo nemam kupi u dm-u, meni ni posle nije trebala a i pocela sam da dojim tek kad sam dosla kuci
Pampers New Born pelene - JA NISAM UZELA NEW BORN, U ŠKOLICI ZA TRUDNICE SU NAS SAVETOVALI DA UZMEMO 2-KU) - ovde imam neke malene koje se mogu i preklopiti da budu manje, u inostranstvu kupljene, ne znam veličinu..
Bade mantil ako imam, a imam i ovo ti takodje ne treba a smeta
Pumpica za izmlazavanje isto tako, ne mora, ali pošto imam, nosim za svaki slučaj
Oni podmetači za krevet, 5-6 komada sam spakovala
Knjiga, ako bebac spava, a ja ne mogu i dosadno mi je :) bice ti dosadno ali ces tamo dobiti one pakete sa prirucnicima i knjigama za citanje, cimerke ce biti isto tu ... a i ne ostajes dugo, ne? user posted image
ulošci za grudnjak, grudnjak
mislim da je to to

za bebu, pored običnih pelena, 2-3 komada pamučnih, vl. maramice i pavlovićeva, peškirić jedan, ništa više peskir ne treba, a nama su dali i tetra, moje su bile samo pampers, maramice i pavloviceva
svekrva meni spakovala i cucu za svaki slučaj, ne znam treba li to user posted image pozdravi svekrvu, bolje da nosis ako beba bude kenjkava, iako vecina samo spava

dokumenta nam rekoše
lična karta, venčanii list, krvna grupa i Rh fator, analiza hepatitis B, poslednji izveštaj lekara i UZV (meni je dr rekla da nosim samo trudničku knjižicu)
analize krvi, urina
poslednji ctg, ako je rađen, mi nismo..

valjda nisam nešto zaboravila.. nece te vratiti, tako da nije strasno. svaki dan imas vizitu pa moras da sklonis svoje stvari da se ne vide (kao da i nisi tu, mislim stvarno!!) tako da ne preteruj jer se neces moci pokupiti. ponesi jos i neko sredstvo za pranje ruku u maloj bocici jer je wc na jednom mestu, tus na drugom a lavabo sa nekim alkoholom-natopljenom hemijom za ruke na trecem. ja sam nosila jos i euroblok, jela sam u 13h i otisla u 16h na porodjaj a dorucak je bio sutra u 7, em pregladnela em mi treba energy boost da se sastavim. preko ce te pogledati ali nemoj da ih zarezujes.

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1646
11.6.2012 1:10:25   
Cunce
hvala na ispravkama, a je li to za Betaniju? meni kažu kako je kupatilo u sobi gde su te dve mame, za njih, nisam znala da treba toliko šetkanja, mislim, pojma nemam, nisam ni u bolnici nikad ležala i ne znam kako to izgleda user posted image
znam za RH centar jedino na Kosovu (praksa), ali to je živi užas, jedno kupatilo sa par tuš kabina, a imaš najmanje 5 soba sa po 4 kreveta user posted image grrr

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1647
11.6.2012 1:11:40   
Cunce
za hranu i vodu znam, kontala sam flašicu rose npr. i plazmuuuu user posted image

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1648
11.6.2012 1:22:09   
Anoniman
za betaniju, ja se poradjala pre 7 meseci
ne flasicu, flasu i to dve. ja ne pijem mnogo vode, ali za dva dana sam stukla oko 6 litara. valjda dehidracija i od klistira a i bas bas je tamo toplo. a i trebace ti da menjas program na tv-u
plazma uvek, meni samo cokolad bolje radi posao
ja sam bila u trokrevetnoj sobi, ali je dodat jos jedan krevet jer je bila guzva. do sat vremena pred izlazak bile smo samo nas dve tu i bilo nam je super. ima i dvokrevetnih soba pa gde zapadnes. u sobi je i sto za povijanje, velika sudopera gde kupaju bebu (obicno pred izlazak) i mali lavabo. dve takve sobe spaja tus u jednoj prostoriji i wc u drugoj. wc papira nema, sapuna za ruke nema. korpe za djubre se prazne 1-2 dnevno ali kupatilo se riba na par dana, ne svaki dan.
ima tu i volonterki, posecivace te i zanimati, njih mozes sve da pitas jer ce rado da dele mudrost. sestrama moras informacije da cupas iz usta.

(odgovor članu Cunce)
  Direktna veza do poruke: 1649
11.6.2012 1:23:06   
Cunce
Ukoliko nesto dodate, citam sutra, sad odoh da buljim u serije, dodje mi kao letnji raspust kad dragi spava i ne radi jer ima dobar net, moj je ocajan, ni jutjub ne mogu da startujem kako treba user posted image

baj baj i hvalaaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here