|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
23.5.2012 14:46:13   
Linonina
Procitah pa se zbunih, "..kesa za klistir.." ne mogu da skontam sta ti to dodje?
Sto se tice toalet papira, moja je preporuka da uzmes onaj kuhinjski, pa posto je on malo glomazan samo ga kuci ostrim nozem preseci na dva dela i imas dve normalne rolne, a ne lepi se i ne respada se kao toalet. Ostalo sve standardno, sve isto nosimo uglavnom. Ja se razmisljam da li da kupujem spavacicu samo za porodiliste, ne nosim ih inace, a neko je rekao da se na Zvezdari koriste ionako samo bolnicke...user posted image
Asepsol obavezno, neko vec rece.
I sto se mene tice, ja nosim i papirne navlake za wc solju. Mozda mi nece trebati, ali neka...

(odgovor članu Kissa)
Direktna veza do poruke: 1601
23.5.2012 16:06:41   
crazymama

IZVORNA PORUKA: Linonina

Procitah pa se zbunih, "..kesa za klistir.." ne mogu da skontam sta ti to dodje?

"kesa za klistir" je kesa u koju ces da stavis toalet papir, sapun i peskir, da ti bude na vrhu torbe, kad posle klistiranja uletis u wc... u zvezdari nemaju ni posteljinu, kamo li spavacice, ponesi svoju...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1602
23.5.2012 16:19:02   
Anoniman
Te papirne navlake za wc šolju su super, neoliko izvadi iz kutije i dodaj u kesu za klistir. I asepsol drži tu pa prvo uletiš u wc i dok još držiš sve u sebi naprskaš dasku asepsolom, staviš 2 papirne navlake i možeš da sedneš ko čovek (pa pribložno). Posle pređeš u tuš kabinu i tu ti trebaju sapun i peškir.

Što se toalet papira tiče, ne moraš da testerišeš ubrus, uzmi Zewa narandžasti papir, deblji je i postojaniji od ubrusa a nije ni skup (cena vs potrošnja on je najisplativiji na našem tržištu jer nama jedna rolna traje i do nedelju dana a ostale trošimo i do 2 rolne dnevno).

Bolničke spavaćice su debele flanelske, ja sam ih nosila dok sam jako krvarila jer njih sam u Frontu menjala po nekoliko u toku dana bez problema a toliko svojih nisam imala, čim je krvarenje bilo pod kontrolom prešla sam u svoju da bih prodisala.

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 1603
23.5.2012 16:31:42   
Sanchy
Gde mogu da se kupe te papirne navlake za wc solju?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1604
23.5.2012 16:37:10   
crazymama
u frontu je papirnih navlaka za wc solju bilo u izobilju... ali spavacice ne daju vise od dve... jednu za porodjaj, i drugu kad se istusiras posle porodjaja... posle kukaju kako nemaju dovoljno.

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1605
23.5.2012 16:43:20   
MicinaMama
Ovde mi je super sto sve sam sebi poneses,na porodjaju nosis njihovu papirnatu spavacicu a onda se presvuces,oblacis jednokratne gace i stavljas uloske i u svojoj pidzami...ma milina.
U bosni kada sam se poradjala nisu mi dali nista svoje da unesem,gace i carape ne dolaze u obzir ni papirnate.Nosis onaj mrezasti ulozak onako pridrzavajuci ga nogama,a spavacice sto ti oni daju,a poderaneeee i flekave uzasno.jesu one odkuhane ali kada vidis fleku i znas od cega je muka ti dodje.

Direktna veza do poruke: 1606
23.5.2012 16:47:53   
Sanchy
Uzas...imam jos jedno pitanje mozes li uci i sa svojom rucnom torbom.znaci torbica za porodiliste i rucna svakodnevna torba?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1607
23.5.2012 16:54:26   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: crazymama

u frontu je papirnih navlaka za wc solju bilo u izobilju... ali spavacice ne daju vise od dve... jednu za porodjaj, i drugu kad se istusiras posle porodjaja... posle kukaju kako nemaju dovoljno.

E u vreme kad sam se ja porodila i nije bilo svuda papirnih navlaka. Bilo ih je na odeljenju vantelesne i u još možda 2 wc-a (za 6 i po meseci sam zbog gužve ležala na skoro svakom odeljenju u Frontu user posted image ) Ja sam uzela od cimerke nekoliko, ona imala celu kutiju, zapravo mislim da nije bila ni njena kutija nego se prenosila s kolena na koleno od neke koja je lažala i otišla ko zna kad. user posted image Spavaćice sam dobijala bez problema, jednom pitam sestru, drugi put čistačicu, treći put drugu sestru... Ko će da zna koliko sam ja puta i od koga uzela... Ta ajte molim vas.

Direktna veza do poruke: 1608
23.5.2012 16:57:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Uzas...imam jos jedno pitanje mozes li uci i sa svojom rucnom torbom.znaci torbica za porodiliste i rucna svakodnevna torba?

Ručna torba as in tašna?

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1609
23.5.2012 17:12:37   
Sanchy
Da,da...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1610
23.5.2012 17:21:24   
Anoniman
U Front je mogla da se unese, ali ne vidim zašto bi. Nazovite me paraniočnom ,ali ja nekako nisam nosila ništa što može da izazove nekog da zavuče ruku, jer nemam pojma ko leži po okolnim sobama a sve je uvek na izvolte. Imala sam torbicu za mobilni koja se kači i u njoj sam držala telefon, ličnu kartu i pare i nosila je sa sobom.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1611
23.5.2012 17:21:32   
zivka
ja nisam u oktobru videla za wc daskepapire a spavacice kao sto gae kaze a moja snaja sama uzimala-3meseca....Niko mi nije ni gledao torbu, licna dokumenta kao Gae

< Poruku je uredio zivka -- 23.5.2012 17:22:30 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1612
23.5.2012 17:30:07   
Sanchy
Ma narvno imam i ja tu torbicu za tel...nisam ni mislila da nosim kartice i tako to,u pravu ste,vraticu je po mm...a tu torbicu sa mobilnim gde ostavite tokom porodjaja?

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1613
23.5.2012 17:32:48   
Anoniman
U kesu koja ide u salu, čim sam se porodila i doneli bebu, babica mi tutnula torbicu u ruke, da zovem muža da se pohvalim. Tako da sam torokala još na porođajnom stolu.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1614
23.5.2012 17:55:13   
Sanchy
Hvala ali ja se sad totalno pogubih znaci postoji i kesa za salu?user posted image ,,,pa sta sad u nju ide,ako je carski u pitanju ide li isto kao i za prirodan?o o totalno sam smusena..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1615
23.5.2012 18:12:07   
Figaro88
Sancy ja sam sve stavila u jednu veliku torbu,samo sam na vrh izvadila ono sto ce mi trebati dok sam u porodilistu,babica mi je izvadila kad je trebalo i to je to.Ako lezis na odeljenju onda mislim da ti ne treba ta kesa za klistir,meni su ga gore radili tako da sam se najnormalnije istusirala kao i svaki drugi dan,i onda u porodiliste.Posle tusiranja sam samo izvadila mrezaste uloske i telefon ne vrh,i gotovo....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1616
23.5.2012 18:13:37   
Anoniman
Imala sam koferče i 2 kese. U jednoj kesi su bile stvari za bebu (pampers, pavlovićeva i maramice) a druga je bila kesa za salu u njoj sam imala mrešaste uloške i ubij me al ne mogu da se setim šta još, a na vrhu te kese kesa za klistir da ne kopam nego samo zgrabim i ulećem u wc.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1617
23.5.2012 18:16:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Sancy ja sam sve stavila u jednu veliku torbu,samo sam na vrh izvadila ono sto ce mi trebati dok sam u porodilistu,babica mi je izvadila kad je trebalo i to je to.Ako lezis na odeljenju onda mislim da ti ne treba ta kesa za klistir,meni su ga gore radili tako da sam se najnormalnije istusirala kao i svaki drugi dan,i onda u porodiliste.Posle tusiranja sam samo izvadila mrezaste uloske i telefon ne vrh,i gotovo....

Ja sam ležala na odeljenju ali su mi klistir radili u porodilištu, tako da nema pravila.

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 1618
23.5.2012 18:17:41   
gracia
Meni su pampers i mrezasti ulosci zauzeli citavu torbu. Onda sam ostavila 10 pelenai nekoliko pakovanja ulozaka, a ostalo cu da spakujem muzu da naknadno donese. Kao i jos jednu spavacicu, peskir, pumpicu i cega se jos setim...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1619
23.5.2012 18:20:25   
Linonina
Da, to ako je carski ako je prirodno i gde torba, a gde ti... Jeste to malo, ali dobro.
Ja kad budem isla nosim malu torbu na tockice velicina rucnog prtljaga, pa kud pukne! Ne znam u sta drugo da stavim, samo kesa mi nesto bezveze, valjda me puste user posted image

A znaci kesa za klistir je ustvari oprema za posle klistira, da da jasno...user posted image user posted image

Papirne navlake za wc je bilo da se kupe u apoteci pri porodilistu u Visegradskoj, ja nisam proveravala, tako mi rekose a ni ne znam gde je ta apoteka, iskreno. A ovako mogu da se kupe po specijalizovanim radnjama za opremanje lokala, ni ja nisam jos kupila ali sam lovila da nadjem... U gradskoj na Zvezdari nema navlaka to je sigurno provereno! Ako uzmem ovih dana, javljam gde.
Spavacicu znaci da kupujem, ok hvala.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1620
23.5.2012 18:23:21   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gracia

Meni su pampers i mrezasti ulosci zauzeli citavu torbu. Onda sam ostavila 10 pelenai nekoliko pakovanja ulozaka, a ostalo cu da spakujem muzu da naknadno donese. Kao i jos jednu spavacicu, peskir, pumpicu i cega se jos setim...

Ako rodiš seronju ko ja 10 pelena ti neće biti ni za jedan dan. user posted image

(odgovor članu gracia)
  Direktna veza do poruke: 1621
23.5.2012 18:25:33   
Linonina

[/quote]

Ako rodiš seronju ko ja 10 pelena ti neće biti ni za jedan dan. user posted image
[/quote]

Dobra si,user posted image user posted image ali nema veze uvek moze da joj puz dokupi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1622
23.5.2012 18:27:26   
gracia
user posted image pa i mislila sam za jedan dan... user posted image ajd' dodacu jos neku, ima na koga da bude seronjica user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1623
23.5.2012 18:29:14   
zivka
Najbitnije: Klopa! tj keks ! voda! kesa za okaciti u kupatilu, toalet papir!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1624
23.5.2012 18:30:42   
Anoniman
Kesa za prljav veš.

(odgovor članu zivka)
  Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here