Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 10:27:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da bade mantil pola torbe A kolika ti je torba.., jel glupa ona srednja putnicka?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 10:27:59
|
|
|
|
mejvis
|
Meni je ona manja putna, sa 2 džepića sa strane...Možda ima 0,7m širine...izmerila bih ti tačno ali je u gepeku a mm na poslu kolima Nema šanse manja, baden mantil, 2 peškira i 3 spavaćice zauzeše mi skoro ceo prostor!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 11:55:15
|
|
|
|
lanajelena
|
ma nije nista glupo Anck,dolaze sa raznim torbama,neko nosi kesu,neko kofer,moja je isto srednja putnicka torba,u tom momentu neces ni razmisljati o torbi
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 13:20:58
|
|
|
|
upgrade011
|
Ja sam kupila jednu lepu paprnu kesu i u nju cu spakovati stvari a svaku zasebno u svojoj obicnoj kesici. Sad mislim da je ipak mala i da cu spremiti 2 kese - jednu sa kozmetikom, papucama, carapama, peskirima i drugim stvarima koje mogu odmah zatrebati a drugu za posle da mi je donesu gde bi spakovala bade mantil, spavacice i sve sto nije bas neophodno odmah a i kabasto je. Da li gresim? I ja bi najradije jednu torbu ali ne bi da me teraju da sve prepakujem u kese mada mi je palo na pamet i da ja ipak svaku stvar spakujem u svoju kesu, sve kese u torbu i u torbu jos jednu-dve velike kese ako moram da prepakujem stvari?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 13:24:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
upgrade al ga ti zakomplikova mislim da te niko nece terati da prepakujes bilo sta...znam da zene nose vece torbe ... samo sto ja imam srednju ili kofer ..ipak cu onda tu srednju!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 13:33:23
|
|
|
|
upgrade011
|
Ma ja sam zena na sve spremna Kad ja ne bi iskomplikovala ne bi bilo interesantno Nadam se da me nece dirati ali opet kakve sam srece... I ja imam bas jednu lepu srednju torbicu koju bi ponela i gde bi sve lepo stalo ali toliko su svi pricali da traze sve da bude spakovano u kesama i da teraju da se prepakujes da sam morala nesto da smislim.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 14:56:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: upgrade011 Ja sam kupila jednu lepu paprnu kesu i u nju cu spakovati stvari a svaku zasebno u svojoj obicnoj kesici. Sad mislim da je ipak mala i da cu spremiti 2 kese - jednu sa kozmetikom, papucama, carapama, peskirima i drugim stvarima koje mogu odmah zatrebati a drugu za posle da mi je donesu gde bi spakovala bade mantil, spavacice i sve sto nije bas neophodno odmah a i kabasto je. Da li gresim? I ja bi najradije jednu torbu ali ne bi da me teraju da sve prepakujem u kese mada mi je palo na pamet i da ja ipak svaku stvar spakujem u svoju kesu, sve kese u torbu i u torbu jos jednu-dve velike kese ako moram da prepakujem stvari? Ja sam posebno nosila, tasnu za sebe i kesu za bebine stvari.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 15:51:23
|
|
|
|
*Alexx*
|
Upgrade, ne znam gde ćeš se porađati, ali u Frontu sam videla da žene nose prave torbe (mislim, nisu koferi, ali jesu torbe za vikend) - a ja kao sirota sa kesom. Kad sam videla, htela sam da šiznem. Dva dana sam prepakivala stvari kako bi mi stale u prokletu kesu.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 15:57:14
|
|
|
|
Snelle
|
Alex, jesi li se ti u Frontu poradjala? Kakvo je tvoje iskustvo sa Frontom? Ako kršimo naziv teme, molim te mi napiši pp-om
< Poruku je uredio Snelle -- 16.4.2010 15:58:29 >
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 16.4.2010 16:30:13
|
|
|
|
mejvis
|
Na sajtu NF, u delu "Potrebne stvari za boravak u bolnici" piše: U kesu spakovati..... Ja sam se spakovala u torbu, tu za vikend, i spakovala sam jednu veeeliku kesu i jednu malo manju u tu torbu. Jedna kesa će trebati mm da vrati stvari u kojima sam ja došla u bolnicu a ova druga, ako me, ne daj bože, teraju da prepakujem stvari u kesu.... Ali ja stvarno ne verujem u to....
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.4.2010 17:35:05
|
|
|
|
draganica
|
Žene, ne znam šta se dešava sa mnom..... Nisam trudnica uopšte! Termin mi je za 35 dana, a ja nemam apsolutno ništa. Sledeće nedelje krečimo, jer smo do sada ložili, a nismo krečili dve godine i moramo. Nisam ni gledala stvari za bebu, ni kupovala-ništa. Nemam ni stvari za mene, za bolnicu. Inače sam bolesni manijak za sve u životu, organizovana, temeljna... sve unapred, sve isplanirano... šta mi je? Inače, muž mi radi u prodavnici, koja delom prodaje i dečje i to jako kvalitetne stvari. Tu smo gledali krevetac i komodu i to ćemo i poručiti. Imaju i dečju garderobu, takođe kvalitetnu i njegova gazdarica nam kaže da nikakav problem nije da se sve iskupuje za jedan dan. Možda sam zbog toga tako smirena? Jedino sam opsednuta kolicima i korpom za iznošenje bebe, a u šta će biti obučena- ne znam Radim još do kraja nedelje, valjda će mi posle proraditi.... ne znam.... sve mislim da ću stići, a ako i ne stignem, stići će neko drugi. Nikada u životu nisam bila takva- jel to normalno?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.4.2010 19:23:20
|
|
|
|
mejvis
|
Draganice, sve je normalno u trudnoći! Kada prestaneš da radiš sve ćeš stići...ta kupovina se završi za 2-3 dana. Možda 5 ako predhodno gledaš i popisuješ! Samo lepo napravi spisak...imaš ovde na rr dosta toga. Ne brini!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 11:21:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo da vam stavim spisak shta su nama u shkolici rekli da nam treba za bolnicu dokumentacija: overena zdravstvena knjizica trudnicka knjizica fotokopija licne karte fotokopija licne karte oca deteta izvod iz maticne knjige vencanih drzavljanstvo majke krvna grupa Za majku: sapun peskir pasta i cetkica za zube dezodorans cesalj toalet papir papirne maramice pribor za jelo, casa dovoljan broj spavacica mrezasti higjenski ulosci musema za jednokratnu upotrebu antisepticko sredstvo Za bebu u bolnici: pampers pavloviceva mast vlazne maramice tetra pelena ili musema Za iznosenje iz porodilista benkica strample carapice kapice bela maramica dunjica ili cebe
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 11:41:38
|
|
|
|
Anoniman
|
bela maramica?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 11:50:42
|
|
|
|
Anoniman
|
u bre sta sve traze u Subotici od dokumentacije.. mene primili samo sa zdravstvenom knjizicom i uputom.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 11:53:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, i ja sam se iznenadila.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:00:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Kod vas ne treba fotokopija licne i to? Ovde valjda to traze da jer bolnica shalje opshtini spisak beba koje su rodjene...al kontam da je svugde tako....ne? A bela maramica kao treba da prekrijemo bebi lice ako duva vetar...ili je prashina...jako sunce i sl...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:39:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica A bela maramica kao treba da prekrijemo bebi lice ako duva vetar...ili je prashina...jako sunce i sl... Dobro.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:43:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica Kod vas ne treba fotokopija licne i to? Ovde valjda to traze da jer bolnica shalje opshtini spisak beba koje su rodjene...al kontam da je svugde tako....ne? Kada sam se sa dr dogovorila da par dana nakon toga dođem na CR, dao mi je spisak dokumentacije: - zdr. knjižica - lična karta - krvna grupa i RH faktor - Rezultat testa na žuticu (ne sećam se da sam to imala) - Uput - Ako će biti CR: Vreme krvarenja i koagulacije, PTT (ja sam imala još EKG i mišljenje kardiologa) To je bilo u julu 2006., kako je sada, ne znam. Edit: baš gledam Izveštaj, kod dr sam bila 3.7., a piše Prijem u GAK 5.7., kada sam se i porodila.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 17.5.2010 12:44:42 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:45:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Smeshkica A bela maramica kao treba da prekrijemo bebi lice ako duva vetar...ili je prashina...jako sunce i sl... Dobro. Ma...meni je inache pola spiska glupo.... pa podrazumeva se da tju poneti sapun peshkir i sl.... bez stvari za lichnu higjenu ne bih ni krenula...al dobro...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:48:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj, Smeški, kada kreneš da pakuješ i tek kako dobro dođe taj glup spisak.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:57:59
|
|
|
|
Anoniman
|
heheh...videtju....ovih dana krecem sa pakovanjem... kupovinu sam vetj obavila
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 12:59:47
|
|
|
|
pepeljuga
|
i ja sam dobila taj spisak u skolici ali ja to vise dozivljavam kao neki podsetnik, kao da nesto ne zaboravis a i dokumentacija koja je na tom mom spisku je opsirnija od onoga sto vidim da beogradska porodilista traze (mislim, sto devojke ovde pisu da su nosile). najbolje je pitati doktora - meni je moj rekao da je najvaznije da imam zdravstvenu knjizicu, uput i potvrdu o krvnoj grupi
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 13:00:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Nije rano još?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 17.5.2010 13:02:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Nije rano još? Pa nije bash... 34-ta sam nedelja.... a u 36-toj idem na kontrolu...i kontam da tje mi onda zakazati carski... a kad uzmem u obzir da moze da krene vetj sledece nedelje....bolje da ja budem spremna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
detebukimukida li vase dete ide uvek u isto vreme na spavanjeda uvek (
25%)
uglavnom (
75%)
Ukupan broj glasova: 32Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!