Daca88
|
Pripremila sam polako sve stvari za porodiliste,ali me neke stvari bune. Koliko treba mrezastih gaca,i koja velicina posto se rastezu.Ja sam kupila 3 kom.mrezastih gaca,dvoje su M velicina,i jedne L za svaki slucaj,da li je dovoljno 3 kom ili treba jos? Koliko treba mrezastih ulozaka da se ponese?Kupila sam 5 paketa NIVA,3 paketa BONI,i nekoliko malih naturella. Da li je za porodiliste dosta 5 nivinih,treba li vise,ili manje?Nivine svakako planiram samo tamo da koristim,a posle neke druge jer me ona mreza i vata strasno iritira,i ne vidim zasto nebi mogla koristiti uloske za menstruaciju(kuci hocu svakako). Da li se grudnjak za dojilje MORA kupovati,mislim sta fali obicnim grudnjacima ako su korpe ok,ako su bretele deblje da bolje drze grudi...ako je meni prijatno u mojim uobicajnim grudnjacima,da li bas moram imati i te za dojenje? Koliko spavacica treba?Ja sam kupila 2 sa puno dugmadi za dojenje,i imam 2 obicne,bez dugmadi.Ponecu sve,e sad ako ukrvarim one za dojenje,da li se mogu presvuci u one obicne,pa mislim...kao da ne mogu da svucem bretele i podojim bebu i u obicnoj spavacici,ne vidim zasto komplikuju da trebaju te na dugmad Da li smem nositi pumpicu za mleko,silikonske bradavice,lanolim,ilki ce da prave frku.Ako ja sebi ne pomognem,niko mi nece pomoci...cula sam da negde ne dozvoljavaju ta"pomocna sredstva". Ovo je moj spisak za porodiliste,pa ako smatrate da treba jos nesto mozda,obavestite me. Za mene -sva potrebna dokumenta -svi potrebni nalazi -mrezaste gace -mrezasti ulosci -silikonske bradavice -pumpica za mleko -lanolim mast -sapun -sampon -mleko za telo -bade mantil -sobne papuce -japanke(u njima cu se tusirati) -wc papir -vlazne maramice -krema za lice,krema za ruke,labelo -ogledalce,cesalj -sokici na slamku,jafa,stapici,vode(bocice od 0,5l) -spavacice -carape -lekovi protiv bolova(ponecu rapten,brufen,baralgin,i diklofen pa videcu sta ce mi dati da koristim) -stvari u kojima cu izaci iz porodilista -mobilni+punjac -digitalni fotoaparat -podmetaci(ili museme)za porodilje -2 velika peskira -2 mala peskira -papirne maramice Za bebu -pampers new born(kupila sam malo pakovanje u kojem ima 43 kom pelena)nadam se da je to dosta za tamo -vlazne maramice(paket od 72 kom) pampers -5 tetra pelena -pavloviceva mast -peskir -varalica(usvercovacu je,ali je necu pokazati sestrama) ...treba jos nesto,koliko ja znam kod nas ne trebaju stvari jer bebu umotavaju u pelenu Za iznosenje...posto ce biti leto -1 pampers,1 tetra,1 svedska -tanke carapice -tanka kapica na vezanje -bodi kratkih rukava -tanak pokrivac+nosiljka Da li stvari za izlazak bebe donosi tata,ili da ja to ponesem vec u porodiliste(sve sem nosiljke i pokrivaca) Da li smem nositi svoju posteljinu ako njihova bude jako ruzna i u losem stanju.