|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
17.5.2010 13:05:39   
Anoniman
Ja sam pročitala ono 33 (bez dela +2), i zaključila da sam se ja porodila u 38 (+ ne znam sada koliko), zanemarujuć podatak da ti imaš dve bebe u stomaku, i da bi te mogli poroditi ranije... i računam... aman, ima još 5-6 nedelja, šta se pakuje? user posted image
Kolike su bebike?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 626
17.5.2010 13:08:29   
Anoniman
Jedna je 1700, a druga 1900 grama user posted image

Pa da....ja se osetjam super...i nemam nikave simptome...al to ne znachi da mi nece krenuti porodjaj ranije...mada neznam kako bi to izgledalo...pored partusistena i serklaza user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 627
17.5.2010 13:10:08   
Anoniman
Na pupak će ti izaći! user posted image user posted image user posted image user posted image

Šalim se malko. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 628
17.5.2010 13:12:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Na pupak će ti izaći! user posted image user posted image user posted image user posted image

Šalim se malko. user posted image

Pa koliko su ga razvukle...uopshte me ne bi chudilo user posted image user posted image user posted image A i inache se stalno oko pupka vrzmaju....tamo im je glavni teren za iskakanje ruku nogu i ostalih delova tela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 629
17.5.2010 13:14:17   
Anoniman
Ćuti i uživaj, moje je toliko nisko, da kada bude ojačalo, i isturi neki deo, ljudi će misliti da imam đokicu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 630
17.5.2010 22:39:00   
Kvini
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 631
18.5.2010 9:54:30   
Anoniman
hahahahha user posted image

Nego...sad sam i ja u rebusu kakvu torbu da spakujem...

Kad sam bila na serklazu u bolnici....porodilje koje su bile samnom u sobi imale su prave velike putnichke kofere...neznam chime su ih toliko napunile... mada...ko zna...kad ja pochnem da se pakujem...trebatje mi svita nosacha user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kvini)
  Direktna veza do poruke: 632
18.5.2010 9:59:35   
Anoniman
Moj savet ti je da pakuješ manju (ne premalu) torbu sa OSNOVNIM. Dakle, ne da poneseš odmah 10 podmetača, nego poneseš 3, a mužić donese svaki dan još po koji. Da ne pakuješ 10 pakovanja uložaka, već recimo 2, pa opet, mužić donese ostalo. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 633
18.5.2010 10:04:08   
Anoniman
Pa i plashi me to shto tje moj muzitj da bude u nesvesti tih dana user posted image user posted image user posted image Dobro svakako imam u holu bolnice i apoteku i prodavnice....pa ako mi neshto zafali nije problem kupiti... ionako nisam previshe stvari kupila...a hvala bogu ni bade mantil ne zauzima puno mesta user posted image

Kontam da tju nositi istu torbu kao kad sam ishla na serklaz, a da tju u posebnoj kesi poneti ono shto mi treba za bebe u bolnici, jer ono shto tje mi najvishe mesta zauzeti su pelene user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 634
18.5.2010 10:04:26   
pepeljuga
i ja sam se pitala sta ce zenama bas onolike torbe kad sam bila na kordocentezi (a ja ponela pun ranac i kesu za samo jedan dan user posted image )
a treba ti svasta, jeste da mogu tvoji posle da ti donesu ali kad krenes da pakujes...ja imam onako manju putnu, kao za vikend npr. (iskoristih priliku da kupim neku puminu jer mi se bas svidela, treba mi i inace takva - eh, ja jos uvek mislim da cemo ici na romanticne vikende user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 635
18.5.2010 10:07:33   
Anoniman
Ja sam i pelena mislim ponela 10, pa je mm donosio svaki dan po još 10.
Ali da, stvari za bebu sam stavila u odvojenu kesu, bilo je lakše tako.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 636
18.5.2010 12:28:46   
Lilly*
Evo spiska za Betaniju, sa njihovog sajta:
Dokumentacija
- overena zdravstvena knjižica
- lična karta
- krvna grupa i Rh faktor
- rezultati testa na žuticu (HbS Ag)
- rezultati analize vaginalnog sekreta, krvi i urina, ne stariji od 14 dana
Stvari za majku
- pribor za ličnu higijenu
- spavaćice (2)
- papuče
- peškiri (2)
- mrežasti ulošci (3 pakovanja)
- toalet papir
- bade mantil
Stvari za bebu

- odelce
- tetra pelene (5)
- švedske gaćice (2)
- pelene za jednokratnu upotrebu (10)
- benkice (2)
- veći peškir
- vlažne maramice
- zaštitna krema za bebu
Stvari za izlazak iz bolnice:
za majku

- donji veš,
- odeća,
- cipele,
- čarape
za bebu
- benkica
- tetra pelene
- kapica
- odelce / zeka
- jastuk za iznošenje

< Poruku je uredio Lilly RR -- 18.5.2010 12:41:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 637
18.5.2010 12:32:24   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 638
18.5.2010 15:23:31   
mmilenaa
Cao! Mene zanima da li neko zna jel i dalje vazi ono pravilo da pampers pakovanje ne sme biti otvoreno? Inace treba da se poradjam u Zemunu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
18.5.2010 15:26:23   
Rossana
Neznam mmilena kako e kaj vas, no jas vo bolnica si zemav 20 peleni od jumbo pakuvanjeto sto go imav doma i ne bese toa problem. Sepak zboruvam za vo mk

(odgovor članu mmilenaa)
Direktna veza do poruke: 640
18.5.2010 15:55:56   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: mmilenaa

Cao! Mene zanima da li neko zna jel i dalje vazi ono pravilo da pampers pakovanje ne sme biti otvoreno? Inace treba da se poradjam u Zemunu.

Ma nema veze mmilenaa evo ja sam se porodila u Zemunsku bolnicu, niti su me pitali niti nista sem da im dam pelene i to mislim da je bilo 3 ujutru traze 3 uvece ako se nevaram.

(odgovor članu mmilenaa)
Direktna veza do poruke: 641
18.5.2010 16:06:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja sam i pelena mislim ponela 10, pa je mm donosio svaki dan po još 10.
Ali da, stvari za bebu sam stavila u odvojenu kesu, bilo je lakše tako.

Pa ja onda treba da ponesem 20...pa da mm sutradan donese josh 20...shto je ustvari celo pakovanje keca...user posted image Ponecu ja odmah ceo paket...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 642
18.5.2010 17:12:51   
Anoniman
U NS to nije bilo pre 4 godine kada sam se ja porađala, nosila sam raspakovane pelene. A rekla bih da i dalje ne važi jer na spisku sa zvaničnog sajta koji je Lilly stavila piše 10 kom pelena, a takvo pakovanje ne postoji. 

(odgovor članu mmilenaa)
  Direktna veza do poruke: 643
18.5.2010 19:57:45   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: mmilenaa

ja sam uzela ono od 100 kom  pa sam u kesu stavila 15  za porodiliste!

(odgovor članu mmilenaa)
Direktna veza do poruke: 644
28.5.2010 13:37:12   
Daca88
Pripremila sam polako sve stvari za porodiliste,ali me neke stvari bune.
Koliko treba mrezastih gaca,i koja velicina posto se rastezu.Ja sam kupila 3 kom.mrezastih gaca,dvoje su M velicina,i jedne L za svaki slucaj,da li je dovoljno 3 kom ili treba jos?

Koliko treba mrezastih ulozaka da se ponese?Kupila sam 5 paketa NIVA,3 paketa BONI,i nekoliko malih naturella.
Da li je za porodiliste dosta 5 nivinih,treba li vise,ili manje?Nivine svakako planiram samo tamo da koristim,a posle neke druge jer me ona mreza i vata strasno iritira,i ne vidim zasto nebi mogla koristiti uloske za menstruaciju(kuci hocu svakako).

Da li se grudnjak za dojilje MORA kupovati,mislim sta fali obicnim grudnjacima ako su korpe ok,ako su bretele deblje da bolje drze grudi...ako je meni prijatno u mojim uobicajnim grudnjacima,da li bas moram imati i te za dojenje?

Koliko spavacica treba?Ja sam kupila 2 sa puno dugmadi za dojenje,i imam 2 obicne,bez dugmadi.Ponecu sve,e sad ako ukrvarim one za dojenje,da li se mogu presvuci u one obicne,pa mislim...kao da ne mogu da svucem bretele i podojim bebu i u obicnoj spavacici,ne vidim zasto komplikuju da trebaju te na dugmaduser posted image

Da li smem nositi pumpicu za mleko,silikonske bradavice,lanolim,ilki ce da prave frku.Ako ja sebi ne pomognem,niko mi nece pomoci...cula sam da negde ne dozvoljavaju ta"pomocna sredstva".

Ovo je moj spisak za porodiliste,pa ako smatrate da treba jos nesto mozda,obavestite me.

Za mene
-sva potrebna dokumenta
-svi potrebni nalazi
-mrezaste gace
-mrezasti ulosci
-silikonske bradavice
-pumpica za mleko
-lanolim mast
-sapun
-sampon
-mleko za telo
-bade mantil
-sobne papuce
-japanke(u njima cu se tusirati)
-wc papir
-vlazne maramice
-krema za lice,krema za ruke,labelo
-ogledalce,cesalj
-sokici na slamku,jafa,stapici,vode(bocice od 0,5l)
-spavacice
-carape
-lekovi protiv bolova(ponecu rapten,brufen,baralgin,i diklofen pa videcu sta ce mi dati da koristim)
-stvari u kojima cu izaci iz porodilista
-mobilni+punjac
-digitalni fotoaparat
-podmetaci(ili museme)za porodilje
-2 velika peskira
-2 mala peskira
-papirne maramice

Za bebu
-pampers new born(kupila sam malo pakovanje u kojem ima 43 kom pelena)nadam se da je to dosta za tamo
-vlazne maramice(paket od 72 kom) pampers
-5 tetra pelena
-pavloviceva mast
-peskir
-varalica(usvercovacu je,ali je necu pokazati sestrama)
...treba jos nesto,koliko ja znam kod nas ne trebaju stvari jer bebu umotavaju u pelenuuser posted image

Za iznosenje...posto ce biti leto
-1 pampers,1 tetra,1 svedska
-tanke carapice
-tanka kapica na vezanje
-bodi kratkih rukava
-tanak pokrivac+nosiljka

Da li stvari za izlazak bebe donosi tata,ili da ja to ponesem vec u porodiliste(sve sem nosiljke i pokrivaca)
Da li smem nositi svoju posteljinu ako njihova bude jako ruzna i u losem stanju.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 645
28.5.2010 13:46:09   
LillyT
Jao Daco, bas si se napakovala. Idemo redom.
Ja sam ponela samo minimum minimuma, sve ostalo mi je posle doneo momak. E sada, ne znam kako je kod vas.
2 pakovanja mrezastih (meni su Nivini bolji), posle mi je jos doneo nekoliko pakovanja jer sam krvarila bas jako (mislim da sam potrosila jedno 8 pakovanja)
Mrezaste mi nisu bile potrebne, kao ni silikonske bradavice, ni pumpica (a to sve moze kasnije da ti se dostavi).
Lanolin obavezno, mazala sam se stalno i super sam prosla, ni ragade, ni bola.
Bade mantil mi nije bio potreban, bilo je pretoplo, a nije ni bilo poseta, cak su nam i hranu servirali po sobama.
Papuce za plazu sam ponela, nikako sobne. Kada sam ustala par puta, sve sam unistila od krvi, tako da je bolje da ako vec hoces dva para, poneses oba za plazu.
Spavacice sam uzimala njihove (isto zbog krvarenja), ali ponesi i svoje.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 646
28.5.2010 13:53:17   
Daca88
Nisi imala mrezaste gace znaci...dobro,a na cega onda da nalepim ulozak kad kod nas ne adju redovne gace?
Ne pakujem se ja jos rano je,samo sastavljam spisak...koji sam upravo prosirila za dezodorans,casu,pribor za jelo...
Ja moram poneti sve u broju koliko treba jer moj muz radi pa nece moci da mi donosi sta treba kad god mi zafali...a godisnji ce da uzme od tog dana kad izlazili iz bolnice+2 ned.godisnjeg+5 dana dobija od firme za rodjenje deteta.
Njegovi svi rade,moji su daleko od bolnice...ipak bolje da ja to ponesem

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 647
28.5.2010 13:56:18   
Anoniman
Nivini uloshci se koriste u kombinaciji sa mrezastim gatjama...da bi ti rana od epiziotomije "disala" i brze se sushila.... ja se leti znam upariti od obichnih ulozaka(zato sam i preshla na tampone) al poshto se posle porodjaja ne smeju koristiti tamponi....bolje onda ti mrezasti uloshci...nego da se uparim i da smrdim na kilometar....user posted image
Ja tju isto nositi 5 paketa ...pa ako bude zafalilo...donece mi josh....

Ne morash kopovati grudnjak za dojilje....i nije stvar u drzanju grudi...nego lakshem dojenju.... moji grudnjaci npr su svi sa chvrstim korpama...i nemam nameru da ih "lomim" da bih izvadila bradavicu...lakshe mi je otkopchati ono prozorche na grudnjaku za dojilje i podojiti bebu... Inache imash na buvljaku za 250 din grudnjake za dojilje...  Ja kupila jedan za pochetak....

Ja nosim 4 spavatjice...jedna na bratele...jedna sharena na dugmice...malo modernija...i 2 kao iz bakinog ormana...koje sam pozajmila... user posted image Mozesh biti u kakvoj otjesh spavatjici...rech je o tome da ti bude praktichno da dojish bebu, a da ne morash da se skidash skroz.... Uvek kazu da treba uzeti spavatjice na dugmice...jer npr ko se poradaja zimi sigurno netje otitji u spavatjici na bratele...user posted image

Shta tje ti pumpica u porodilishtu??? Svakako ne smesh da je koristish dok ne razradish kanale...a to mozesh samo ruchnim masiranjem i izmlazanjem.... Lanolin i lazne bradavice mislim da nece smetati nikome....

Preporuchujem ti da ne nosish odmah sokove...jer tje ti to prokuvati u torbi dok se ti ne porodish... unesi npr jednu flashu vode...a ostalo nek ti donesu nakon porodjaja...

Stvari u kojima ti izlazish i porodilishta...i u kojima beba izlazi iz porodilishta donosi tata na dan kad izlazite...

Mislish da tjesh imati snage i volje da presvlachish krevet u tvoju posteljinu>??? To ti ni jedna sestra nece uraditi ma koliko da si joj simpatichna user posted image

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 648
28.5.2010 13:58:15   
LillyT
Iskreno, ja sam hodala sa sve dva uloska izmedju nogu i nije mi bio problem. Te mrezaste su me samrale i nisu mi stvarno bile potrebne. Znas kako, devojke ih odmah obuku, pa se svadjaju sa babicama, a nece ni da probaju bez. Ja sam probala (resila sam da ih obucem ako ne budem mogla bez njih) i nije mi uopste smetalo. E sada, ne mora da znaci da nece tebi, tako da ponesi, pa proceni. Ja sam kupila L i dobre su mi (da, imam veliko dupe i siroke kukove)
Citam sada Smeski, bolje ona zna, jer se porodilista razlikuju, ja samo pisem kako je meni bilo user posted image

< Poruku je uredio LillyT -- 28.5.2010 13:59:33 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 649
28.5.2010 14:03:28   
Anoniman
Kako ja mogu bolje znati...nisam se josh poradjala user posted image user posted image user posted image

Sve shto znam u shkolici sam saznala, i u obilasku porodilishta... user posted image

Shto se ulozaka tiche....u toku vizite ne smesh imati nikave gatje...ni mrezaste ni obichne.... kasnije te niko ne gleda...pa mozesh obutji....ali poshto necesh shetati okolo....pogotovo ako budesh imala epiziotomiju...bolje ti je da lezish u krevetu rashirenih nogu i luftirash ranu...

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here