Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Ja sam kupila tufere u apoteci...neke BABY NOVA...ima 30 kom i bile su 460 din. Al sve mislim da je to malo,jer 30 kom,a dve sise,znaci 15 kom...kad krene mleko to se brzo natopi pa se treba cesto menjati,ili ne . Posteljinu cu nositi moju,i znam da necu ja moci da je menjam i skidam,ali ako se smestim u sobu pre nego sto me odvedu u salu za porodjaj onda cu imati vremena,a ako islo brzinski i odmah se zadesim u pripremnoj ili u sali,onda ce to da uradi moja babica. Ja i kad sam imala operaciju imala sam komplet moju posteljinu,nisu se bunili. Pepeljugo,mozda sav taj spisak deluje opsirno,ali meni zaista sve to treba,i nosicu dve torbe za plazu,jedna za moje stvari,a druga za bebu,i jos jedan neseser za kozmetiku,pa ne mogu sve da potovarim u jednu torbu pa posle da burlam gde mi je sta. Smeskice,drugarici koja se porodila krajem aprila su trazili 15 pampers pelena na dan,ostala je 3 dana u porodilistu,i otislo joj 45 pelena,pa sam ja kupila ono malo pakovanje od 43 kom(jedinica,od 2-5 kg),a za kuci sam uzela veliku new born dvojku(3-6 kg),ima 108 komada u paketu. Stvarno,ako znas,kako kod nas idu posete kad su navodno zabranjene zar zaista kako sam cula porodilja takva nikakva izlazi na hodnik da prica sa svojima A kako racunaju 2 dana ostajanja porodjaj+1 dan,ili se porodjaj ne racuna u prvi dan,pa se ostane porodjaj+2 dana. ...a ako mleko ne krene u porodilistu,nego tek treci,cetvrti dan,da li i onda pustaju kuci drugi dan,ili cekaju da krene mleko...da se kaki...piski... Nosicu i rivanol za epiziotomiju,mada bi jako volela da prodjem bez epiziotomije. Odmah da ti kazem...sobu i krevet u kojoj tjesh biti posle porodjaja netjesh ni videti pre porodjaja.... Ako te prime ranije u bolnicu idesh na patologiju trudnoce....ako ne...idesh direkt u predporodjajnu salu...., pa tek posle porodjaja na odeljenje.... Patologija ti je pravo vrata chim udjesh na odeljenje pored onog shaltera.... porodiljsko odeljenje je sa leve strane,. a predporodjajna i porodjajna sala sa desne strane,,,,isto kao i bebice.... Posete nisu zabranjene ...ali posete ne ulaze na odeljenje.... zamisli sad ti lezish u krevetu (ako je velika soba ima 8 kreveta) rashirenih nogu, luftirash ranu...krvarish....i onda udje muz od tvoje cimerke i bleji tamo pola sata.... Iz takvih razloga se ne ulazi na odeljenje.... Ako uzmesh apartman (2500 din po danu) onda moze da ti udje poseta u sobu...jer si tamo sama. Inache...bebe se mogu videti od 14-15h , a ti na hodnik mozesh izatji kad hotjesh...dok je bolnica otvorena. Shto se tiche ostanka u bolnici....ako se porodish popodne i uveche...taj dan ti se ne rachuna....a ako je to prepodne....onda se rachuna... mada to je individualno... ima koga tje otpustiti posle 24 sata....a ima ko tje ostati 5 dana (iako nema carski)... sve zavisi od tvog stanja,. i bebice.... Inache...nece oni chekati da tebi krene mleko...bash njih briga za to....za stolicu tje te pitati...ali nece biti presudna za izlazak iz bolnice. Imash josh par dana fore.... prijavi se i idi u shkolicu.... sve ovo tje ti tamo lepshe objasniti patronazna...a josh tjesh i itji u obilazak porodilishta...s obzirom koliko pitanja imash....koristitje ti...
|