|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
11.4.2010 11:01:39   
LillyT
Lu, moze se uneti i pilence i pecenje, niko ne proverava pakete. Cimerki su sve donosili, covece, pakovali su joj onako domacinski, meso, povrce, supu... Ja sam trazila ona najmanja pakovanja, sta ce mi litar mleka, bolje ono malo, jer kada se otvori, tako mi stoji bezveze. Kazu da treba manje jesti slatkisa jer oni zatvaraju, ja sam jela, naravno, ne onako kako mogu, nego po malo.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 576
11.4.2010 11:02:19   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pitanje mooozda malo bezveze ali ajde...

Da li porodilje mogu sve da piju i jedu....odnosno Da li postoji nesto sto NE smeju...jer sam razmisljala sta da ponesem ... sokove Neskvik i tako  nesto ..jer su nam predlozili da nam neko donese hranu jer je tamo Jaaaako losa!

Ne smije se jesti hrana koja zatvara, zato nam njihova hrana i izgleda loša jer je sve to "lagana hrana".user posted image
U porodilište smiješ unijeti samo što je zapakirano,sokove,voćne jogurte i sl a ne od kuće domaću hranu.

To nam je Doktorka iz porodilista rekla da bi bilo dobro da nam donose hranu od kuce , jer je tamo losa...a i kuvano se bez problema unosi...

Sve zivo moramo nositi..jos malo pa ce reci ajte se molim saaaami porodite!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 577
11.4.2010 11:39:28   
Lu
Uf cure ja sam se malo zaletila sa odgovorom.user posted image
Ta pravila vrijede kod nas u Bih,da se ne donosi hrana od kuće,pošto žohari stanuju u porodilištu kao i u cijeloj bolnici,iz tog razloga oduzimaju i bacaju sve što nađu domaće proizvodnje!
Znači to nema veze sa Srbijom,bolje za vas bar ćete normalno jesti poslije porodauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 578
12.4.2010 9:25:32   
LillyT
Ponesite nesto i protiv bolova. Ja sam imala nurofen kod sebe, pa sam popila jedan jer me je bolela trtica, a vidim da se svi kljukaju diklofen cepicima. Sto rece jedna babica, nemoj bas kao cokoladu da ih koristis, ali kada te boli, ti stavi. Mene je ranica tek pre neki dan pocela da zateze, do tada je nisam ni osetila, ali su neke devojke imale bas jake kontrakcije posle porodjaja.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 579
12.4.2010 9:35:51   
upgrade011
To ti je odlican savet! Ja sam mislila da ponesem samo Paracetamol. On mi je sada dovoljen jer deluje na glavobolje ali nisam sigurna da li ce da deluje za bolove posle porodjaja.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 580
12.4.2010 9:44:02   
mejvis
Ja mislim da je paracetamol slab....
Lilit a kakovi su ti diklofen čepići? To prvi put čujem!user posted image

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 581
12.4.2010 9:45:07   
*Alexx*
Ja sam krkala Brufen user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 582
12.4.2010 9:51:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: mejvis

Ja mislim da je paracetamol slab....
Lilit a kakovi su ti diklofen čepići? To prvi put čujem!user posted image

Cepici za rektalnu primenu. Malo brze deluju od lekova koji se unesu oralno, a prednost im je i u tome sto se ne iritira zeludacna sluznica.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 583
12.4.2010 10:00:01   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ja sam krkala Brufen user posted image

Stari dobri, leči sve...
Ja sam mislila da ti u bolnici daju kada im tražiš....mada, u pravu ste, pametno je poneti!

Hvala Mina!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 584
12.4.2010 10:05:19   
minavb
Moj omiljeni analgetik je Rapten K.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 585
12.4.2010 10:11:50   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: minavb

Moj omiljeni analgetik je Rapten K.

Sme li da se pije dok se doji?

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 586
12.4.2010 10:53:13   
minavb
Pojam nemam, provericu. U svakom slucaju ne uzimam analgetike ni sada, a potrudicu se da ih manje uzimam i posle porodjaja. Mislim da cu da uzmem cepice ako bas budem morala.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 587
12.4.2010 10:57:49   
LillyT
Ja nisam stavljala te cepice, mene je trta i onako bolela, samo mi je falilo jos nesto unutra. Ja kao i Mina izbegavam analgetike, ali je dobro imati ih kod sebe.
Takodje, ja rivanol nisam ni koristila, nije mi bio potreban.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 588
12.4.2010 11:01:34   
jacikaci
Većina lekova moze da se pije dok se doji,ali ipak je vazno konsultovati lekara. U Nišu je renovirano porodilište i bebi frendli i lepo je,ali hrana je ista kao pre 4 godine. Mada,ne dozvoljavaju unošenje hrane,moze samo keks i sok upakovani a kad ide vizita sve to skloniti u ormarić. Lekove nisam nosila,ali daju porodiljama i protiv bolova i za smirenje ako trazi, i to bez problema. Sto se slatkiša tiče, jela sam kao i obično - koliko hoću.user posted image  Mogu buduće mame poneti injekcije dolantin i buskopan za porodjaj,ali i da kupe mikrolax gel u slučaju da u porodilištu nemaju (a desava se). Pumpica bi isto dobrodošla... Valjda vas nisam smorila.  user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 589
12.4.2010 11:07:11   
Anoniman
Zašto toliko pravite problem od hrane u porodilištu? To je samo par dana, i postoji razlog zašto je hrana takva. Ja sam na to gledala tako da je to za moje dobro, i jednostavno nisam o tome razmišljala. Pojela, i gotovo. Lagala bih kada bih rekla da je ukusno, ali nije da ću tamo ostati zauvek pa da je toliki problem. 

(odgovor članu jacikaci)
  Direktna veza do poruke: 590
12.4.2010 11:16:09   
LillyT
Ovde je hrana bila pristojna, doduse, ja dva dana nisam jela, nisam mogla, nestalo mi je apetita. Doduse, od kuvanih jaja mi je vec bilo zlo, ali sta sada. Nisam uzimala nikakvu dohranu za sebe od kuce, samo malo plazme i mleka i naravno SLATKO!!!!!! 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 591
12.4.2010 11:19:38   
minavb
I ja mislim da je bespotrebno donositi hranu od kuce. Jedino sto cu mozda traziti od kuce je voce i ovsene pahuljice zbog creva, drugo mi nista ne treba.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 592
12.4.2010 11:20:49   
Anoniman
i ja nisam imala apetita, ok, ja sam na CR pa ni nisam smela da jedem. Ali kada su mi doneli napokon, pojela sam toliko da imam snage da se krećem. user posted image Jedino čaj mi je mama ufurala u bolnicu, donela mi je Ice Tea da ne pijem onaj njihov, jer je znala da ću pre umreti od žeđi nego to popiti. 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 593
12.4.2010 11:22:38   
Anoniman
minče, ja zaista mislim da hrana jeste prilagođena baš crevima u tom smislu u kom treba, zato i kažem da sam ja to shvatila kao nešto što je za moje dobro. 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 594
12.4.2010 11:42:07   
LillyT
Pa sada....ja sam za dorucak dobila jetrenu pastetu. Inace, porodila sam se u 5 i 20, a ovo mi je stiglo oko 8-9. Voce je po meni ok ideja. Inace, za svaki rucak smo imale supu, meni je bila dobra. Creva su mi proradila cim sam stigla kuci, izes ga, moj wc je moj wc. Tamo je bio samo jedan mr Hankey i to je bilo dovoljno da me puste kuci.... Neko je nosio bas zbog toga i mini klizme

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 595
12.4.2010 11:44:40   
Anoniman
Ja se iskreno ne sećam ni jednog obroka tako kako ti kažeš "jetrena pašteta", uglavnom je bilo "nešto" što ja nisam imala pojma šta je, neki bućkuriš u metalnoj šolji. user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 596
12.4.2010 15:46:28   
lanajelena
ja se samo secam nekog mesnog nareska user posted image ...plazma i sok od jabuke su zakon posle porodjaja...ako je prirodan porodjaj sasvim dovoljno dok ne dodjes kuci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 597
15.4.2010 7:54:10   
LillyT
Mozda ovo i ne spada pod vodic, ali  stavicu ga ovde. Naime, pored svih neophodnih analiza koje treba da donesete, OBAVEZNO prijavite ako ste imale neki neuredan nalaz pred kraj trudnoce (tipa, nasli su vam nesto u brisu, urinu). Naime, cimerka je u 36. nedelji nasla nesto (zaboravila sam sta) i ok, izlecila je, uradila bris ponovo i sve je bilo ok. Drugi dan po rodjenju, vidi ona da bebica ima neku sluz u oku. Kada je prijavila sestri, ona je dovela pedijatra. Uglavnom, dr ju je odmah upitala zasto to nije prijavila da je imala u brisu, a ona ce zbunjeno, pa niko me nije pitao. Dr je rekla da sve pred kraj trudnoce mora da se prijavi. Naravno, to vam skoro niko nece reci, pa da ne bi bilo problema, kazite vi. 

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 598
16.4.2010 10:14:00   
Anck Su Nmaun
Zene koliku ste torbu nosile u porodiliste?

Ja spakovala neku osrednju a ono malo... mislim da je zakopcati necu ,  a glupo mi da pakujem putnu torbu... nista nisam ponela sto ne pise na spisku a ono brdo stvari! user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 599
16.4.2010 10:25:35   
lanajelena
moja je torba krcata a nista vise nemam nego sto traze,tek kad izvadim bade mantil i jednu spavacicu uspem da ubacim neke sitnice,jos neku kozmetiku,mp3.aparat...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

najlepse je? :)
pisuljica

... (12%)

Mina (24%)

Maša (29%)

Jana (35%)

Ukupan broj glasova: 180

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here