|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
28.3.2010 15:35:37   
mejvis
Ja sam za porodilište kupila pampers br 2 (mini) od 3-6kg, iste te sam kupila i za kući.
Na UZ u 35+1 ned. mi je bebac bio tačno 3kg. Računam može da bude tu oko 4kg kada se rodi a one najmanje pelene su od 2-4kg (ili 5kg) pa da mu ne budu maleuser posted image
Predpostavljam da za porodilište to nema ni veze nego da je samo bitno da doneseš neke pelene, jer oni ne stavljaju tvom detetu tvoje pelene!?
A za kući računam bolje ove veće da stoje nego one manje da bacim ako su male?!user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 551
28.3.2010 15:39:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mejvis

Ja sam za porodilište kupila pampers br 2 (mini) od 3-6kg, iste te sam kupila i za kući.
Na UZ u 35+1 ned. mi je bebac bio tačno 3kg. Računam može da bude tu oko 4kg kada se rodi a one najmanje pelene su od 2-4kg (ili 5kg) pa da mu ne budu maleuser posted image
Predpostavljam da za porodilište to nema ni veze nego da je samo bitno da doneseš neke pelene, jer oni ne stavljaju tvom detetu tvoje pelene!?
A za kući računam bolje ove veće da stoje nego one manje da bacim ako su male?!user posted image

meni je DR rekao da je beba na UZ 3200 i da ce oko porodjaja doci do 3400 a ona se rodila sa 2800 user posted image user posted image user posted image

u pravu si za pelene za bolnicu...bitno im je da imaju..,.nece oni cuvati tvoje pelene za tvoje dete...
mnoge nisu donosile kad sam ja bila...niko ne proverava i niko te ne pita..kazu da donesemo i nikom nista posle/...meni bilo nesto zao pa sam odnela...i pelene i vlazn.maramice i bebi ulje (to su trazili)

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 552
28.3.2010 15:41:29   
Anoniman

Ja sam najjeftiniji taj brus za doilje našla U "Eleni", i to onaj čuveni NBB! Košta 600din i sasvim ok izgleda.
Ta NBB marka se prodaje i na pijaci pa predpostavljam da je tamo jeftinije....
Ako neko ima informaciju gde u BG da pazarimo te bruseve....!
Oti, čekamo...user posted image

pitala sam mamu...
KUpila je brus u ENJUB centru u 45.bloku (znaci NE u kineskom ENJUBU u 70.bloku nego bas u trznom centru ENJUB u 45.bloku)..neka prodavnica vesa na cijem izlogu pise da je rasprodaja...Kaze mama da ovog mog broja nema ali ima manjih i vecih i postoji samo u beloj boji!!!

420 dinara..meni je dobar...ima gore onu kopcu i onda samo skinem kad hocu da dojim...

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 553
28.3.2010 15:51:15   
mejvis
Oti user posted image
Hvala ti, baš si brza!!!
Videćemo koliko će bebac da bude do krajauser posted image
Samo mi nije jasno šta će im vlažne maramice za porodilište kada se beba do mesec dana briše vatom i vodim (koliko sam ja upućenauser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 554
28.3.2010 15:58:39   
maslinica
zene kakav je to brus? user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 555
28.3.2010 16:08:10   
LillyT
Meni bi opet negde ojadili za taj brus, na svu srecu pa sam pogledala ovde. Meni je mm hteo da kupi u Lisci neki za 1500, iskreno, ocajan je bio. Nismo ga uzeli. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 556
28.3.2010 16:18:28   
*Alexx*
Imamo celu temu o grudnjaku za dojenje, pa pređite tamo user posted image KLIK

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 557
28.3.2010 16:19:21   
maslinica
IZVORNA PORUKA: LillyT

Meni bi opet negde ojadili za taj brus, na svu srecu pa sam pogledala ovde. Meni je mm hteo da kupi u Lisci neki za 1500, iskreno, ocajan je bio. Nismo ga uzeli. 

sad sam skontala sta je to...ih srpsko-hrvatski..jos uvek brkam neke pojmove...ja sam mislila da je brus, salvetauser posted image ..a to je grudnjakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....kupila sam 2:) ubicu seuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 558
28.3.2010 17:20:38   
Anoniman

Oti user posted image
Hvala ti, baš si brza!!!
Videćemo koliko će bebac da bude do krajauser posted image
Samo mi nije jasno šta će im vlažne maramice za porodilište kada se beba do mesec dana briše vatom i vodim (koliko sam ja upućenauser posted image )

o ne...u bolnici ih ciste i maramicama...sto bi se oni cimali...

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 559
11.4.2010 9:35:22   
Anck Su Nmaun
Pre neki dan Doktor na TV kaze kako te vlazne maramice nisu dobre za bebe user posted image

A svi ih koriste  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 560
11.4.2010 10:06:13   
LillyT

• Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja)- nisam ponela, toliko sam krvarila da sam fljokala samo njihove
  • Papuče (najbolje one za plažu)
  • Peškir- 3 komada
  • Mrežaste gaćice - nisam ih ni koristila, nisu mi trebale, normalno sam hodala, koristim ih sada kod kuce
  • Mrežasti ulošci- trosila sam nemilice
  • Pribor za ličnu higijenu
  • Bade mantil- nije bio potreban, pretoplo je bilo, a i nije bilo poset_a
  • Multimam krema (protiv ragada)
  • Pampers New Born pelene - uzela 1 i jos uvek je koristim, dete je imalo na rodjenju 3300 (bila na Bf pa su mi doneli i maramice i kremu)
  • Plazma i voda, vracaju u zivot
  • Ponela sam i ipod, bila sam dva dana sama u sobi, muzika mi je bila relaxacija

< Poruku je uredio LillyT -- 11.4.2010 10:07:07 >

(odgovor članu Anoniman)
  • Direktna veza do poruke: 561
    11.4.2010 10:07:45   
    Anck Su Nmaun
    LiliT ja spakovala dva pakovanja mrezastih ulozaka jel to dosta????

(odgovor članu LillyT)
    Direktna veza do poruke: 562
    11.4.2010 10:23:18   
    Snelle
    Ja sam mislila da ponesem 4-5 pakovanja, posto kazu da se to trosi ko ludo. Bolje vise nego manje, mada njih moze i muz da donese kad bude dolazio u posetu, ako bude bilo potrebe za dodatnim pakovanjima.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
    "Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
    Direktna veza do poruke: 563
    11.4.2010 10:23:53   
    LillyT
    Meni je bilo dosta, ali mi je mm doneo posle jos. Za pocetak ti je dovoljno

Direktna veza do poruke: 564
    11.4.2010 10:24:47   
    LillyT

• Nesto mi se cela poruka iskrivila. Uglavnom, sve ostalo mi je dostavljao mm. U Zvezdari i nisu velike te komode, pa je bolje poneti sto manju torbu ili kesu da se stvari ne bi vukle po podu. Zene nose putne torbe, koje im stoje dole, ovako, sto manje za porodjaj, donece vam posle vec neko sve potrebno.

(odgovor članu LillyT)
  • Direktna veza do poruke: 565
    11.4.2010 10:24:57   
    *Alexx*
    Ja sam te mrežaste baš mnogo trošila. Znam da mi je mm stalno donosio nova pakovanja.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu LillyT)
    Direktna veza do poruke: 566
    11.4.2010 10:27:05   
    LillyT
    Meni je mm donosio 2 pakovanja svaki dan, s tim da mi je to popodne (porodila sam se ujutru), doneo jos dva pakovanja. Dostava paketa je bila dva puta dnevno pa nije bio problem da mi donosi sta treba. Kazu da drugorotke vise krvare.

(odgovor članu *Alexx*)
    Direktna veza do poruke: 567
    11.4.2010 10:38:28   
    Anck Su Nmaun
    E dobro je bilo mi puno da pakujem vise..ionako  dok sve spakujem krcata torba... a vec sam MM objasnila koje uloske da mi uzme!

(odgovor članu LillyT)
    Direktna veza do poruke: 568
    11.4.2010 10:46:30   
    New Mom
    Spakovala sam 2 pakovanja, a drugo će mi mm donositi. Kući sam napravila skladište, svi kažu da će mi trebati puno, puno toga. A i nisam sigurna da je mm upamtio koja vrsta mi treba, iako mu ponavljam kao papagaj.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
    "Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 569
    11.4.2010 10:50:20   
    Anck Su Nmaun
    Pitanje mooozda malo bezveze ali ajde...

Da li porodilje mogu sve da piju i jedu....odnosno Da li postoji nesto sto NE smeju...jer sam razmisljala sta da ponesem ... sokove Neskvik i tako  nesto ..jer su nam predlozili da nam neko donese hranu jer je tamo Jaaaako losa!

(odgovor članu New Mom)
    Direktna veza do poruke: 570
    11.4.2010 10:53:27   
    LillyT
    Ja sam pila mleko, jogurt, sok od jabuke, ali najvise vodu. Ne znam za sok od jagode, meni je patronazna rekla da smem sve, ali umereno. Juce sam jela tortu u kojoj je bio kivi, Lara se nije bunila. Takodje, tamo su mi rekli da kada mi krene mleko, da se ne nalivam, nego da pijem polako.

Direktna veza do poruke: 571
    11.4.2010 10:55:30   
    Anck Su Nmaun
    E super!  user posted image

(odgovor članu LillyT)
    Direktna veza do poruke: 572
    11.4.2010 10:57:09   
    Lu
    IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pitanje mooozda malo bezveze ali ajde...

Da li porodilje mogu sve da piju i jedu....odnosno Da li postoji nesto sto NE smeju...jer sam razmisljala sta da ponesem ... sokove Neskvik i tako  nesto ..jer su nam predlozili da nam neko donese hranu jer je tamo Jaaaako losa!

Ne smije se jesti hrana koja zatvara, zato nam njihova hrana i izgleda loša jer je sve to "lagana hrana".user posted image
    U porodilište smiješ unijeti samo što je zapakirano,sokove,voćne jogurte i sl a ne od kuće domaću hranu.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
    Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 573
    11.4.2010 11:00:21   
    Snelle
    A jel istina da nakon samog porodjaja ne treba se nalivati tečnošću, jer kažu da onda stomak teže splasne i ostaje veći nakon porodjaja user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
    "Bato, puno te volim"

(odgovor članu Lu)
    Direktna veza do poruke: 574
    11.4.2010 11:00:53   
    New Mom
    Nutricioniskinja mi reče da porodilje SVE smeju da jedu i piju (sem alkohola, naravno), neće dobiti dete alergiju na nešto jer vlakna ne prelaze u mleko. Za mleko ŠTO VIŠE tečnosti, nalivati se stalno i maksimalno.
    A u školici nam rekoše da obavezno ponesemo vodu, voćni sok i keks da imamo odmah, a drugo nam mogu dostaviti. Mada, da najčešće, od iscrpljenosti, većina porodilja nema apetit i teško jede na početku. Zato se i daje lagana hrana.

< Poruku je uredio New Mom -- 11.4.2010 11:03:02 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
    "Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 575
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
    Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
    Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
    Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
    Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

ime za decaka
    Sasa.P

Pomozite da se odlucimo

Stefan (13%)

Filip (17%)

Mateja (23%)

Marko (15%)

Aleksandar (12%)

Luka (20%)

Ukupan broj glasova: 223

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
    Click Here