Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:27:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? Ja sam kupila jednu bas lepu spavacicu i jednu sam dobila, ali ih ne nosim u porodiliste, kaze babica da se cesto usvinje zene (sto od mleka, sto od krvi) i da su bolnicke u toj situaciji bolje, stoje na hodniku, pa ih uzimas kada hoces. Jeste da su isprane i jadne, ali bolje njih da brljam, nego svoje..... Lillyt, ja sam nosila samo jednu svoju i iskreno, trebala mi je. Za vreme poseta stvarno mi je bilo grozno da izadjem u onoj bolnickoj: - em je sva grozna - em su neke kratke - em imaju fleke neke (nije prljavo nego oprano ali fleke ne mogu da se skinu..) - em je nekad i meni probijalo - i najvaznije: nisu uvek imale da mi daju cistu kad sam trazila A ja sam trazila zbog mleka koje je curelo i sve ostavljalo zute tragove napred...uzasno! Tako da...trebace ti i tvoja spavacica... ja sam nosila njihovu sto sam vise mogla...ali zaista mi je trebala moja... A posto sam ostala duze u bolnici, muzu sam rekla i pidzamu da mi donese ali ...to je za ostanak u bolnici od preko pet dana kao ja... Ovo pricam za Visegradsku.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:28:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: upgrade011 IZVORNA PORUKA: mejvis Palitreks je antibiotik ali nije penicilin! Predpostavljam da alergični na penicilin mogu. Proverila sam (nasla uputstvo na netu). Znam samo da mi ovaj lek nikad ne prepisuju. "Pre upotrebe PALITREXA obavezno se konsultujte sa lekarom ili farmaceutom u sledećim slučajevima: - ukoliko ste alergični na druge cefalosporine, peniciline ili imate bilo koju drugu alergiju;- za vreme dojenja; itd..." OTI kaze da su svima davali ovaj lek iako u uputstvu stoji "Cefaleksin se izlučuje u mleko pa ga sa oprezom treba koristiti za vreme dojenja i to onda kada je očekivana korist za majku veća od mogućeg rizika po odojče, što će proceniti Vaš lekar." Mislim, nije lose preduprediti infekciju ali je opet glupo da svi moraju da ga piju??? ja sam stvarno videla da su redom porodiljama davali...dva ujutru dva uvece...i rekli mi da nastavim jos dva tri dana nakon izlaska... mojoj cimerki nisu davali ,..ona je alergicna na neke lekove i drugorotka je...ne znam da li je to razlog...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:30:18
|
|
|
|
*Alexx*
|
Nama nisu davali (GAK Front). Ja sam pila tek naknadno neki antibiotik, zbog E.Coli u brisu. A davali su mojoj cimerki, koja je imala CR, pa joj se nešto inficiralo.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:31:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? Ja sam kupila jednu bas lepu spavacicu i jednu sam dobila, ali ih ne nosim u porodiliste, kaze babica da se cesto usvinje zene (sto od mleka, sto od krvi) i da su bolnicke u toj situaciji bolje, stoje na hodniku, pa ih uzimas kada hoces. Jeste da su isprane i jadne, ali bolje njih da brljam, nego svoje..... Lillyt, ja sam nosila samo jednu svoju i iskreno, trebala mi je. Za vreme poseta stvarno mi je bilo grozno da izadjem u onoj bolnickoj: - em je sva grozna - em su neke kratke - em imaju fleke neke (nije prljavo nego oprano ali fleke ne mogu da se skinu..) - em je nekad i meni probijalo - i najvaznije: nisu uvek imale da mi daju cistu kad sam trazila A ja sam trazila zbog mleka koje je curelo i sve ostavljalo zute tragove napred...uzasno! Tako da...trebace ti i tvoja spavacica... ja sam nosila njihovu sto sam vise mogla...ali zaista mi je trebala moja... A posto sam ostala duze u bolnici, muzu sam rekla i pidzamu da mi donese ali ...to je za ostanak u bolnici od preko pet dana kao ja... Ovo pricam za Visegradsku. kad sam vec pomenula curenje grudi... Ja sam kreten skinula brushalter na prijemu i dala muzu...A trebao mi je.... KAd je krenulo da curi iz mene mleko...uzas...sva mokra, uflekana.. onda sam rekla muzu da mi donese i brus i one tufere i bila sam spasena... Lillyt, ovo gore za spavacicu...Posete u Visegradskoj su bile na nasem spratu ali u nekoj prostoriji gde ima vise ljudi i to...Meni bio i brat i muz i tata...Zaista su spavacice bile grozne da bih takva izasla...OK bade mantil ali veruj mi da treba da poneses jednu svoju...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:39:39
|
|
|
|
LillyT
|
Imam ja u rezervi jednu onako za bolnicu, ali je necu nositi odmah jer posle porodjaja ide mm kuci i donosi mi ostatak stvari. Mi kada smo bile u porodilistu, spavacice su stajale na hodniku u kolicima, pa su zenske uzimale kada su htele. Bade mantil cu mozda isto naknadno. Ja stvarno nosim minimum stvari, ovo sve posle ce mi donositi. Vidis, za brus pojma nisam imala, ja nikako ne mogu da skontam u svoj glavi kako sve to izgleda kada ti krene mleko.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:42:51
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: za brus pojma nisam imala, ja nikako ne mogu da skontam u svoj glavi kako sve to izgleda kada ti krene mleko. Ali onaj za dojilje, praktičniji je.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:09:16
|
|
|
|
mejvis
|
Ja sam za brus nešto gledala, ovaj obični pamučni koji sada imam, i samo ga pomerim i nikakva komplikacija za dojenje! Nisam sigurna da mi treba taj za doilje?! Razmišljala sam to da kupim naknadno ako mi bude trebalo! A i da vidim koji bi to bio br kada mi mleko nadodje, za sada je 75 , kao i pre trudnoće. Oti, hvala za savet za tufere, ja sam ih kupila ali sam mislila da ih nenosim u porodilište! Sada ću odmah da ih spakujem! Da li mi treba pumpica za izmuzavanje za porodilište? A spavaćice kod nas nemaju bolničke ! Kupila sam na pijaci za 350 din/kom ,3 kom, sasvim su ok!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:19:48
|
|
|
|
LillyT
|
Meni su sise sada pa tu negde, pristojna stotka, ali su u realnosti jadna 80, a pojma nemam kako ce se dalje situacija razvijati. Prodavacica je rekla da sacekam sa kupovinom brusa za dojilje, da to kupim tek kada se porodim, da mi bude lakse zbog velicine. Citam sada kako mleko fleka, ja garant ima da se usvinjim cela, iako nikada nista prosula nisam, u devetom mesecu sam prase za sve pare, samo mi ispadne nesto iz usta (a ona fala bogu uvek puna)
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:21:09
|
|
|
|
upgrade011
|
Ma ti brusevi za dojilje su po 2500-3000 a za te pare mogu da kupim 3 moja "standardna". I jos ne mogu da ih nosim ako nemaju fisbajn a svi za dojilje su bez njega i nijedan mi ne drzi lepo grudi, samo ih skupi u sredinu Slazem se da treba nositi spavacicu, posebno ako su i dalje takve kakve su bile pre par godina. Kad se samo setim kume koja je nije ponela...izasla u posetu a izgledala u njoj ko strasilo, jos sva izmucena od porodjaja... Pa i bolje se osecas ako obuces nesto lepo i novo.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:36:38
|
|
|
|
LillyT
|
Brus za dojilje je 1500 din, ne znam kakvi su ti od 3000 Izvini, a sta si ocekivala od zene koja se upravo porodila, da izgleda kao Naomi? Ok, lepo je da si uredna i sredjena, ali ako bi me neko komentarisao posle porodjaja da izgledam izmuceno, pa sta mi dolazi, da prepricava moju muku. Slazem se sa OTI da treba imati svoju spavacicu, ali malo ti je bezveze komentar. Nego, ti podmetaci za krevet, gde se to kupuje?!? Imamo li temu o tome?
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:40:21
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Brus za dojilje je 1500 din, ne znam kakvi su ti od 3000 Izvini, a sta si ocekivala od zene koja se upravo porodila, da izgleda kao Naomi? Ok, lepo je da si uredna i sredjena, ali ako bi me neko komentarisao posle porodjaja da izgledam izmuceno, pa sta mi dolazi, da prepricava moju muku. Slazem se sa OTI da treba imati svoju spavacicu, ali malo ti je bezveze komentar. A kakvi su ti vasi brusevi za doilje..ja moj platila 200 dinara????
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 26.3.2010 17:42:29 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:41:05
|
|
|
|
Anoniman
|
U apoteci. Ja sam kupila veće (pošto ima u dve dimenzije... ili je bar tako bilo pre 4 god ) A grudnjaci za dojenje... ŽIVELI!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:42:22
|
|
|
|
Anoniman
|
ASN, i ja sam moje onomad platila neke smešne pare, bili su najobičniji pamučni, sa prozorčetom. Kupila sam ih na pijaci, ni jedan se nije raspao, ništa im ne fali, eno ih u fioci, čekaju novo dojenje.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:43:19
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR ASN, i ja sam moje onomad platila neke smešne pare, bili su najobičniji pamučni, sa prozorčetom. Kupila sam ih na pijaci, ni jedan se nije raspao, ništa im ne fali, eno ih u fioci, čekaju novo dojenje. Pa da to sam i ja kupila prosle nedelje na pijaci pa se malo zbunih kad vidim koje cifre se spominju?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:45:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun IZVORNA PORUKA: Tasha RR ASN, i ja sam moje onomad platila neke smešne pare, bili su najobičniji pamučni, sa prozorčetom. Kupila sam ih na pijaci, ni jedan se nije raspao, ništa im ne fali, eno ih u fioci, čekaju novo dojenje. Pa da to sam i ja kupila prosle nedelje na pijaci pa se malo zbunih kad vidim koje cifre se spominju? Moja poznanica je kupila (opet kažem ONOMAD) Liscin... prelep!!! Imao je i čipkani vez, ma zaista je izgledao super! A moji su bili najobičniji beli, da se razumemo: gadni! Ali su služili svrsi, a i niko ih u to vreme nije zagledao.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:47:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa ja neznam mozda su 3000 ako se prica o markama...a svakako da necu zavoditi dragog time ili ga nositi jako dugo pa mi je bitno da je marka ... al dobro svako ima nesto svoje... opet razlika izmedju 200 i 3000 din nije bas mala! Glavno je da je udoban i da sluzi svrsi!
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 26.3.2010 17:48:26 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 17:50:28
|
|
|
|
LillyT
|
Hehehee, koji sam ja pajser, ne bi mi palo na pamet da trazim taj brus na pijaci Ovo sam videla u apoteci i u tim bebecim prodavnicama, procunjacu i po pijaci. Doduse, ovi hohstapleri na BG pijacama su sigurno napucali cene...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 18:13:05
|
|
|
|
upgrade011
|
Ja sam napisala cene po radnjama donjeg vesa a nisam imala pojma da ih ima i na pijaci i to za male pare Nije mi ni palo na pamet da ih trazim. Mozda mi je zvucao glupo komentar za strasilo ali da budemo posteni, stvarno je izgledala tako, sto ni ona nije sporila Mala, mrsava, bleda i u oooogromnoj, od pranja ogrubeloj spavacici - ali sa velikim osmehom na licu Nije se ona lose osecala sto ne izgleda lepo, ni blizu toga... bilo joj je smesno sto izgleda ko najgora socijala. Ne kazem da nesto treba tamo da se sredjujemo da bi izgledali lepse za poset_e nego samo da bi se mi lepse osecali.
< Poruku je uredio upgrade011 -- 26.3.2010 18:14:09 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 19:31:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: za brus pojma nisam imala, ja nikako ne mogu da skontam u svoj glavi kako sve to izgleda kada ti krene mleko. Ali onaj za dojilje, praktičniji je. tacno..ni ja nisam znala kako to izgleda...desavalo mi se da budem cela mokra, mokra posteljina i hladno mi tokom noci od svega toga... Naravno to je meni bilo cetvrti, peti dan...nadam se da nijedna od vas nece toliko ostati tamo...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 19:32:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mejvis Ja sam za brus nešto gledala, ovaj obični pamučni koji sada imam, i samo ga pomerim i nikakva komplikacija za dojenje! Nisam sigurna da mi treba taj za doilje?! Razmišljala sam to da kupim naknadno ako mi bude trebalo! A i da vidim koji bi to bio br kada mi mleko nadodje, za sada je 75 , kao i pre trudnoće. Oti, hvala za savet za tufere, ja sam ih kupila ali sam mislila da ih nenosim u porodilište! Sada ću odmah da ih spakujem! Da li mi treba pumpica za izmuzavanje za porodilište? A spavaćice kod nas nemaju bolničke ! Kupila sam na pijaci za 350 din/kom ,3 kom, sasvim su ok! pumpica ti ne treba iz vise razloga: - ne preporucuje se pumpica prvih deset dana - u pocetku ne ide toliko mleka da mora pumpicom - rucno izmlazavanje je nesto sto je mnooogo zdravije u tim prvim danima Pumpica tek kod kuce...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 19:34:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Meni su sise sada pa tu negde, pristojna stotka, ali su u realnosti jadna 80, a pojma nemam kako ce se dalje situacija razvijati. Prodavacica je rekla da sacekam sa kupovinom brusa za dojilje, da to kupim tek kada se porodim, da mi bude lakse zbog velicine. Citam sada kako mleko fleka, ja garant ima da se usvinjim cela, iako nikada nista prosula nisam, u devetom mesecu sam prase za sve pare, samo mi ispadne nesto iz usta (a ona fala bogu uvek puna) meni je mama kupila taj brus tek tamo neki peti sesti dan od porodjaja i donela mi u bolnicu.. smesno je sto su mi grudi bile prvih sedam dana OGROMNE... sada kad se napune mlekom budu cvrste i uspravne a kada tea posisa izduvaju se kao baloni
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 19:36:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: upgrade011 Ma ti brusevi za dojilje su po 2500-3000 a za te pare mogu da kupim 3 moja "standardna". I jos ne mogu da ih nosim ako nemaju fisbajn a svi za dojilje su bez njega i nijedan mi ne drzi lepo grudi, samo ih skupi u sredinu Slazem se da treba nositi spavacicu, posebno ako su i dalje takve kakve su bile pre par godina. Kad se samo setim kume koja je nije ponela...izasla u posetu a izgledala u njoj ko strasilo, jos sva izmucena od porodjaja... Pa i bolje se osecas ako obuces nesto lepo i novo. joj moram i na ovo da odgovorim.,..dosadna sam: brusevi za dojilje jesu skupi,...ali moja mama je nasla meni neki za 420 dinara, 100% pamuk i nisam mogla da verujem da je tako dobar a za tako male pare..odmah mi je kupila dva komada...mogu da pitam gde je nasla pa da vam javim...neverovatno 2. istina je ovo za spavacicu...kada sam se istusirala, obukla svoju spavacicu, ocesljala i namazala kremu za lice..osecala sam se...PREDIVNO!!!! Dosao moj muz i kaze da nisam nikad lepsa bila...Samo zato sto sam se osecala lepo...u njihovoj spavacici se osecas kao bolesnik...zaista je tako!!!!!!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 19:38:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Brus za dojilje je 1500 din, ne znam kakvi su ti od 3000 Izvini, a sta si ocekivala od zene koja se upravo porodila, da izgleda kao Naomi? Ok, lepo je da si uredna i sredjena, ali ako bi me neko komentarisao posle porodjaja da izgledam izmuceno, pa sta mi dolazi, da prepricava moju muku. Slazem se sa OTI da treba imati svoju spavacicu, ali malo ti je bezveze komentar. Nego, ti podmetaci za krevet, gde se to kupuje?!? Imamo li temu o tome? opet ja...Lillyt, mislim da je upgrade u pravu...nece tebe niko komentarisati ali licno tvoj osecaj ce biti bolji...Nekako ...videces, ne mogu to da objasnim...Nemas ti zelju da se sredjujes ali jednostavno je mnogo lep osecaj kad se istusiras pa obuces neku svoju spavacicu i svoje carape...UH...kao ponovo rodjen! zaista mi je tako bilo...Kad god sam obukla onu njihovu(a cesce sam bila u njoj) osecala sam se...bolnicki!!!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 27.3.2010 11:21:49
|
|
|
|
mejvis
|
Ja sam najjeftiniji taj brus za doilje našla U "Eleni", i to onaj čuveni NBB! Košta 600din i sasvim ok izgleda. Ta NBB marka se prodaje i na pijaci pa predpostavljam da je tamo jeftinije.... Ako neko ima informaciju gde u BG da pazarimo te bruseve....! Oti, čekamo...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 27.3.2010 11:24:01
|
|
|
|
Anitaaa
|
Ja sam dobila spavaćicu za dojilje koja ima 2 proreza za grudi i mnogo je zgodna....a baš je lepa i divno sam se osećala u njoj
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Ime za devojčicuDidyKoje vam se ime za devojčicu najviše sviđa?Sofija (
40%)
Jana (
28%)
Lena (
32%)
Ukupan broj glasova: 243Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!