Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.3.2010 12:09:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci????
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 20.3.2010 12:53:38
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? anck, imas u apoteci, samo trazis mrezaste gace za porodiliste i teta u apoteci zna, mislil da mi je rekla da je 75 din komad...tako nesto.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:18:53
|
|
|
|
Anoniman
|
samo da dodam par napomena vezano za Visegradsku: 1. ne idite bez WC papira (zaista ce vam biti potreban) 2. ponesite po neku cokoladu od 100g da imate ako treba nekom gurnuti u dzep (necu da vam kazem da nosite pare jer sam protivnik toga i nikom nisam htela pare da dam iz principa). Ali cokolada najobicnija moze da vam pomogne da neku stvar "sredite" (muz da vidi bebu, da udjete u boks da vidite dete golo ili na primer da vam neko pokaze kako se izmlazuju grudi.) 3. ponesite carape neke da nosite tamo 4. treci dan sam molila muza da mi donese mleko za telo jer mi je koza bila izduvana i suva.. 5. ulozaka sam potrosila dosta mada sam ja ostala duze...Ali stavljala sam i po dva tri tako da... 6. mrezastih gaca sam potrosila oko 5 za sedam dana..iskreno, mogla sam opusteno i u pamucne svoje...ali dobro. zgodne su mrezaste zbog rane ili slicno. 7. NEKI KEKS je spas: svaki dan sam jela Plazma keks i spasio me onda kad je za dorucak ili veceru bilo nesto grozno..Pri tom ja nisam izbirljiva, sve sam jela ali nekoliko puta sam bila bas gladna. 8. bade mantil sam nosila samo kad je poset_a ili kad sam se set_ala po bolnici...nepotreban sasvim.samo sam se znojila u njemu kao blesava 9. ne trebaju vam oni podmetaci za krevet jer svi kreveti imaju museme. 10. trazili su da donesemo pampers pelene, ulje za bebe i vlazne maramice...NIko te posle ne pita da li si doneo i predao ili nisi...Ja jesam. Mislila sam da je to ok.Ali, eto da znate. 11. Svaka porodilja pije PALITREX...stavili me na terapiju i posle dva dana im nestalo palitrexa a ja nisam znala tako da mi niko nije kupio i ja ostala bez doze ... onda sve jovo nanovo. 12. mini klizme meni nisu bile potrebne. Devojkama koje imaju problema sa stolicom preporucujem I: ja sam lagala vizitu da sam imala stolicu (posle sam je zaista i imala) i to definitivno ima nekog uticaja na njihovu odluku o danu otpusta tako da...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:29:17
|
|
|
|
sneza24
|
I ja sam ko ti slagala za stolicu pa sam je posle imala.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:31:05
|
|
|
|
micketta
|
a sto ste lagale za stolicu?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:41:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne kontam ni ja ovo za stolicu...ja je nisam duuuuugo imala,trebalo mi je vremena da napunim creva ponovo,posle klistiranja i ne jela pri boravku u porodilistu,trebalo mi je nedelju dana,ako ne i 10 da imam prvu stolicu.Za to me tamo niko nije ni pitao!Jedino za mokrenje,to se mora...a prva stolica je strasna uz epiziotomiju
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:49:31
|
|
|
|
sneza24
|
Meni nisu radili klistiranje. Ja sam imala komplikacije posle porodjaja pa sam ostala duze pa sam mislila da ce me mozda i zbog doga drzati duze ako nemam stolicu. Prvo sam se plasila zbog epiziotomije da mi ne popucaju konci. Porodila sam se u utorak a prvu stolicu sam imala u subotu ili nedelju,tako nesto. Pitala sam sestru koja je dolazila da upise jesmo li piskile i jesmo li imale stolicu da li moram da imam stolicu pre nego sto izadjem iz porodilista jer ja i pre trudnoce nisam imala redovnu stolicu.A ona mi je rekla :Ma ne mora,ovako pitam.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:54:35
|
|
|
|
gagana83
|
I kod nas u porodilistu se pricalo o tome da ne pustaju kuci ako nemas stolicu,mada ne verujem da je to istina. Ja sam ipak slagala da sam imala stolicu,al su me provalili,crevca su mi bila puna toliko da doktorka nije mogla da obavi pregled ,a bez pregleda ne mozes kuci.Morala sam da stavim klizmu.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 22:55:43
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 I kod nas u porodilistu se pricalo o tome da ne pustaju kuci ako nemas stolicu,mada ne verujem da je to istina. Ja sam ipak slagala da sam imala stolicu,al su me provalili,crevca su mi bila puna toliko da doktorka nije mogla da obavi pregled ,a bez pregleda ne mozes kuci.Morala sam da stavim klizmu. jao Boze,u lazi su puna creva
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 23:14:51
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica IZVORNA PORUKA: gagana83 I kod nas u porodilistu se pricalo o tome da ne pustaju kuci ako nemas stolicu,mada ne verujem da je to istina. Ja sam ipak slagala da sam imala stolicu,al su me provalili,crevca su mi bila puna toliko da doktorka nije mogla da obavi pregled ,a bez pregleda ne mozes kuci.Morala sam da stavim klizmu. jao Boze,u lazi su puna creva Jos me doktorka pita "Jesi li sigurna da si imala stolicu?" a ja kazem "Jesam,jesam "
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 21.3.2010 23:17:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica IZVORNA PORUKA: gagana83 I kod nas u porodilistu se pricalo o tome da ne pustaju kuci ako nemas stolicu,mada ne verujem da je to istina. Ja sam ipak slagala da sam imala stolicu,al su me provalili,crevca su mi bila puna toliko da doktorka nije mogla da obavi pregled ,a bez pregleda ne mozes kuci.Morala sam da stavim klizmu. jao Boze,u lazi su puna creva Jos me doktorka pita "Jesi li sigurna da si imala stolicu?" a ja kazem "Jesam,jesam " Ti si genije !Mene to stvarno niko nije pitao...ali verovatno bih tako postupila
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.3.2010 21:12:55
|
|
|
|
Anitaaa
|
U Frontu kao ne puštaju kući ako nisi imao stolicu...ne znam zašto.Ja sam imala pa nisam morala da lažem
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.3.2010 21:48:04
|
|
|
|
mejra81
|
Ni iz Dragise Misovic vas nece pustiti ako niste imali stolicu...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.3.2010 21:53:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: micketta a sto ste lagale za stolicu? zato sto je lekarima bitno da si je imala...lakse te puste iz bolnice...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.3.2010 21:57:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 I kod nas u porodilistu se pricalo o tome da ne pustaju kuci ako nemas stolicu,mada ne verujem da je to istina. Ja sam ipak slagala da sam imala stolicu,al su me provalili,crevca su mi bila puna toliko da doktorka nije mogla da obavi pregled ,a bez pregleda ne mozes kuci.Morala sam da stavim klizmu. bolje da se ne secam kako je meni bilo na kontrolnom pregledu...Ovo ce da bude gadno ali ajde da kazem: iako nisam bila secena, dr je zabila ruku unutra i ja sam umrla...Fora je sto se meni krv zgrusavala i nije izlazila...ona je pune dve sake krvavog gela (lohija) izvadila iz mene..vrisnula sam od bola a na porodjaju sam cutala pa vi vidite...Onda su mi dali dve injekcije da mi ta krv krene napolje...jaoj majko moja taj pregled mi je bio...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 22.3.2010 22:16:35
|
|
|
|
senkica
|
svasta prvi put cujem to za stolicu....toga nije bilo ranije il se ja nesecam,...bila sdam u fronta i imas fora da zadrze ako je beba mnogo zuta a mnogo je zuta ako je nedojis odma cim smognes snage......ja je nisam dojila odmah,pa.....sam ostala dan duze i da znam da mi je pomogao rivanol za ranu.to je dobro imati posle usivanja...ponesite i to....ps . sutra cu se raspitam u dr. misovic sta je potrebno tamo za porodjaj.....oti i ja sam mislila da ponesem neke sitnice od kozmetike za poklone,ali ja cu da delim kao nagrade a ne kao molbe.....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 0:22:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: senkica svasta prvi put cujem to za stolicu....toga nije bilo ranije il se ja nesecam,...bila sdam u fronta i imas fora da zadrze ako je beba mnogo zuta a mnogo je zuta ako je nedojis odma cim smognes snage......ja je nisam dojila odmah,pa.....sam ostala dan duze i da znam da mi je pomogao rivanol za ranu.to je dobro imati posle usivanja...ponesite i to....ps . sutra cu se raspitam u dr. misovic sta je potrebno tamo za porodjaj.....oti i ja sam mislila da ponesem neke sitnice od kozmetike za poklone,ali ja cu da delim kao nagrade a ne kao molbe..... jasno naravno...MA uzasno mi je sto i pisemo o tome..mene tako to sve nervira...ali jednostavno tako je i sta da radimo... Bolje da gledamo sebe i kako da prodjemo sto bolje i lakse zar ne?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 11:59:28
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? Ja sam uzela u aksi- 270 din 5 kom! A da li za izlazak iz porodilišta isto idu mrežaste gaće i mrežasti uložak?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 12:00:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mejvis IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? Ja sam uzela u aksi- 270 din 5 kom! A da li za izlazak iz porodilišta isto idu mrežaste gaće i mrežasti uložak? A što ne bi išle?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 12:23:30
|
|
|
|
upgrade011
|
IZVORNA PORUKA: OTI samo da dodam par napomena vezano za Visegradsku: 1. ne idite bez WC papira (zaista ce vam biti potreban) 2. ponesite po neku cokoladu od 100g da imate ako treba nekom gurnuti u dzep (necu da vam kazem da nosite pare jer sam protivnik toga i nikom nisam htela pare da dam iz principa). Ali cokolada najobicnija moze da vam pomogne da neku stvar "sredite" (muz da vidi bebu, da udjete u boks da vidite dete golo ili na primer da vam neko pokaze kako se izmlazuju grudi.) 3. ponesite carape neke da nosite tamo 4. treci dan sam molila muza da mi donese mleko za telo jer mi je koza bila izduvana i suva.. 5. ulozaka sam potrosila dosta mada sam ja ostala duze...Ali stavljala sam i po dva tri tako da... 6. mrezastih gaca sam potrosila oko 5 za sedam dana..iskreno, mogla sam opusteno i u pamucne svoje...ali dobro. zgodne su mrezaste zbog rane ili slicno. 7. NEKI KEKS je spas: svaki dan sam jela Plazma keks i spasio me onda kad je za dorucak ili veceru bilo nesto grozno..Pri tom ja nisam izbirljiva, sve sam jela ali nekoliko puta sam bila bas gladna. 8. bade mantil sam nosila samo kad je poset_a ili kad sam se set_ala po bolnici...nepotreban sasvim.samo sam se znojila u njemu kao blesava 9. ne trebaju vam oni podmetaci za krevet jer svi kreveti imaju museme. 10. trazili su da donesemo pampers pelene, ulje za bebe i vlazne maramice...NIko te posle ne pita da li si doneo i predao ili nisi...Ja jesam. Mislila sam da je to ok.Ali, eto da znate. 11. Svaka porodilja pije PALITREX...stavili me na terapiju i posle dva dana im nestalo palitrexa a ja nisam znala tako da mi niko nije kupio i ja ostala bez doze ... onda sve jovo nanovo. 12. mini klizme meni nisu bile potrebne. Devojkama koje imaju problema sa stolicom preporucujem I: ja sam lagala vizitu da sam imala stolicu (posle sam je zaista i imala) i to definitivno ima nekog uticaja na njihovu odluku o danu otpusta tako da... E OTI, odlicni su ti saveti I ja cu skoro 100% da idem u Visegradsku i svaki detalj mi bas znaci da se pripremim na ono sto me tamo ceka. Paliteks je antibiotik bese? Ako jeste da li znas sta daju onima koji su alergicni na penicilin?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 15:53:07
|
|
|
|
mejvis
|
Palitreks je antibiotik ali nije penicilin! Predpostavljam da alergični na penicilin mogu. Taša, pa ne znam, možda su bolje obične gaće do kuće samo.... Ne znam zašto sam to pomislila...pakujem i stvari za izlazak iz porodilišta pa razmišljam da li mi trebaju gaće ili ću u one mrežaste koje nosim u porodilište!?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:03:57
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun E i ja se opremih napokon...bas sam jutros uzela dve preslatke spavacice, a vec sam mislila da cu biti osudjena na one bapske ... sad mogu i torbu da spremim Gde uzimate te mrezaste gacice ..u apoteci???? Ja sam kupila jednu bas lepu spavacicu i jednu sam dobila, ali ih ne nosim u porodiliste, kaze babica da se cesto usvinje zene (sto od mleka, sto od krvi) i da su bolnicke u toj situaciji bolje, stoje na hodniku, pa ih uzimas kada hoces. Jeste da su isprane i jadne, ali bolje njih da brljam, nego svoje.....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:17:59
|
|
|
|
upgrade011
|
IZVORNA PORUKA: mejvis Palitreks je antibiotik ali nije penicilin! Predpostavljam da alergični na penicilin mogu. Proverila sam (nasla uputstvo na netu). Znam samo da mi ovaj lek nikad ne prepisuju. "Pre upotrebe PALITREXA obavezno se konsultujte sa lekarom ili farmaceutom u sledećim slučajevima: - ukoliko ste alergični na druge cefalosporine, peniciline ili imate bilo koju drugu alergiju;- za vreme dojenja; itd..." OTI kaze da su svima davali ovaj lek iako u uputstvu stoji "Cefaleksin se izlučuje u mleko pa ga sa oprezom treba koristiti za vreme dojenja i to onda kada je očekivana korist za majku veća od mogućeg rizika po odojče, što će proceniti Vaš lekar." Mislim, nije lose preduprediti infekciju ali je opet glupo da svi moraju da ga piju???
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:23:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: upgrade011 IZVORNA PORUKA: OTI samo da dodam par napomena vezano za Visegradsku: 1. ne idite bez WC papira (zaista ce vam biti potreban) 2. ponesite po neku cokoladu od 100g da imate ako treba nekom gurnuti u dzep (necu da vam kazem da nosite pare jer sam protivnik toga i nikom nisam htela pare da dam iz principa). Ali cokolada najobicnija moze da vam pomogne da neku stvar "sredite" (muz da vidi bebu, da udjete u boks da vidite dete golo ili na primer da vam neko pokaze kako se izmlazuju grudi.) 3. ponesite carape neke da nosite tamo 4. treci dan sam molila muza da mi donese mleko za telo jer mi je koza bila izduvana i suva.. 5. ulozaka sam potrosila dosta mada sam ja ostala duze...Ali stavljala sam i po dva tri tako da... 6. mrezastih gaca sam potrosila oko 5 za sedam dana..iskreno, mogla sam opusteno i u pamucne svoje...ali dobro. zgodne su mrezaste zbog rane ili slicno. 7. NEKI KEKS je spas: svaki dan sam jela Plazma keks i spasio me onda kad je za dorucak ili veceru bilo nesto grozno..Pri tom ja nisam izbirljiva, sve sam jela ali nekoliko puta sam bila bas gladna. 8. bade mantil sam nosila samo kad je poset_a ili kad sam se set_ala po bolnici...nepotreban sasvim.samo sam se znojila u njemu kao blesava 9. ne trebaju vam oni podmetaci za krevet jer svi kreveti imaju museme. 10. trazili su da donesemo pampers pelene, ulje za bebe i vlazne maramice...NIko te posle ne pita da li si doneo i predao ili nisi...Ja jesam. Mislila sam da je to ok.Ali, eto da znate. 11. Svaka porodilja pije PALITREX...stavili me na terapiju i posle dva dana im nestalo palitrexa a ja nisam znala tako da mi niko nije kupio i ja ostala bez doze ... onda sve jovo nanovo. 12. mini klizme meni nisu bile potrebne. Devojkama koje imaju problema sa stolicom preporucujem I: ja sam lagala vizitu da sam imala stolicu (posle sam je zaista i imala) i to definitivno ima nekog uticaja na njihovu odluku o danu otpusta tako da... E OTI, odlicni su ti saveti I ja cu skoro 100% da idem u Visegradsku i svaki detalj mi bas znaci da se pripremim na ono sto me tamo ceka. Paliteks je antibiotik bese? Ako jeste da li znas sta daju onima koji su alergicni na penicilin? MIla jeste antibiotik...sve porodilje pitaju da li su alergicne na neke lekove i obavezno reci...pitace te cim stignes...pre porodjaja ili u toku, kao mene ne brini, znaju oni...ovo daju da ne bi doslo do neke infekcije... Cekaj da se setim jos stvari iz Visegradske ... moram da vratim film sta mi je sve trebalo.,..
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 26.3.2010 16:24:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mejvis Palitreks je antibiotik ali nije penicilin! Predpostavljam da alergični na penicilin mogu. Taša, pa ne znam, možda su bolje obične gaće do kuće samo.... Ne znam zašto sam to pomislila...pakujem i stvari za izlazak iz porodilišta pa razmišljam da li mi trebaju gaće ili ću u one mrežaste koje nosim u porodilište!? ja sam 'ladno mogla svoje gace da nosim (pamucne) jer nisam imala ranu....ALi sam sve vreme nosila mrezaste...Ugodnije je i boli te uvo ako se isprljaju od krvi...samo bacis... Tako da...bolje ti ponesi mrezaste...ne brini, sasvim je normalan osecaj...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Internetelenica4everKoliko cesto provodite vreme na internetu?1 sat (
31%)
2 sata (
27%)
3 i vise (
42%)
Ukupan broj glasova: 26Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!