|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
2.3.2010 17:53:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nena81

Narode o kakvim podmetacima pricate ? Ja se porodih 2x za dve godine i ni jednom nisam nosila podmetace, posteljinu i sl. Porodila sam se u Visegradskoj u septembru, a ne verujem da se nesto bitno promenilo od tada.

Kako prvo i prvo mozda sam vec dala savet, nisu mi dali da u porodiliste unesem celu torbu uredno spakovanu jos na pocetku 9 mes. Morala sam sve tamo u hodnuku da prepakujem u kese : ulosci,licna higijena( sapun pasta, cetkica) peskir, plasticna casa, dokumenta. Znaci nista mobilni
(ja sam ga prosvercovala na dnu kese), flasica sa vodom, novcanik i sl.te stvari ce vam neko
direkt
donetiu sobu kada porodjaj bude gotov.
Mrezaste gace su bacanje para, ja sam ih samo prvi put kupila, dr to uopste ne traze, mrezastih ulozaka ce trebati na tone, za ranu rivanol mada je i on sada izbacen, ako ste secene ili nedaj boze popucate kao ja (grlic ) onda povidon jod. Ja sam na savet mame kasnije na ranu stavljala kantarionovo ulje kupljeno u apoteci, i konci su sami se izmileli kada im je bilo vreme.

ni ja ne nosim te podmetace niti sam kupovala...Neno, opet moram da pitam a vec smo sa Tashom oko toga pricale,. cini mi se: kako da nosim uloske a da ne nosim gace...a te mrezaste mi se cine mnogo prijatnije nego moje regularne...
ne razumem na cemu mi stoji ulozak...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 476
2.3.2010 17:54:35   
Anoniman
i jos nesto..ja sam sve spakovala u jednu kesu...onu polukartonsku...znate onu ogromnu ukrasnu kao da nosim poklon..i tu mi je sve stalo...
ja moram telefon da prosvercujem...user posted image

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 477
2.3.2010 19:25:45   
Nena81
Izvinite morala sam da spakujem decu u krevet. Sad sam opet tu.

OTI draga niko tebi ne brani da nosis gacice, a ako mozes jos bolje da budes i bez njih ( ima tamo hoot dr koji dolaze u vizitu samo da znas user posted image ). A sto ne bi probala sad po kuci da nosis jedan mrezasti ulozak bez gacica cisto probe radi.
Ok je ta kesa, niko nece da ti zaviruje u nju.
Zaboravila sam da pomenem i plasticne papuce za kupanje i ko voli jos jedne za po sobi/hodniku setanje.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 478
2.3.2010 19:30:45   
Nena81

IZVORNA PORUKA: LillyT

Nama su rekli za gace da ih ne nosimo kada lezimo i da se sto vise luftiramo. Kaze babica da su se zene snasle i da su hodale bez gaca, a vecina njih gleda da sto vise odmara, pa se ni ne setka puno. A ako se iskrvavi carsav, odmah se menja, tako da nema brige, niko te nece pustiti da lezis u tome. Meni nije frka, moje butkice su jake, mogu te da zadrze i vise ulozaka. Ja cu ih poneti (gace), a videcu sta cu posle sa njima.

Sa ovim se i ne slazem bas, a zasto onda insistiraju na sto vise kretanja, ne sad do padanja u nesvest ?! Da bi ta krv koja treba da ode i otisla a ne da se skuplja u materici, stvori se koagulum pa posle dobijes injekciju za kontrahovanje koja nije prijatna uopste veruj mi. Tek onda boli materica kada krene da na silu izbaci zaostali koagulum, ja znam jer sam je primila 2 kom, i to su bolovi preznajanje..kakvi porodjaj je mala maca za to. A uz to jos moras i da setas.
Znaci curice pamet u glavu i setnja po hodnicima, uz pauze naravno.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 479
2.3.2010 19:35:36   
Markovicka
IZVORNA PORUKA: OTI

i jos nesto..ja sam sve spakovala u jednu kesu...onu polukartonsku...znate onu ogromnu ukrasnu kao da nosim poklon..i tu mi je sve stalo...

Telefon smo mi nosili sa sobom u boks zajedno sa uloscima i jednom pelenom
da bi cim se porodis javila svom muzu
znaci telefon je sve vreme bio sa mnom, u sanitarnom delu ga slobodno koristis a u boksu kad te ne videuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 480
2.3.2010 19:36:36   
Shishica
Auuu sestro, dobro si rekla, nisam znala za to... A ima logike.. malo da se ustaje.. pa nateras se, stisnes zube i odes do kupatila i tako..... Ajaao Boze...user posted image

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 481
2.3.2010 19:39:06   
Markovicka
Ali evo sad gledam, Bg i Ns nije isto, zato ova razmimoilazenja, ni za podmetace..nama su recimo odmah trazili pre nego sto udjes u sobu posle porodjaja.

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 482
2.3.2010 19:48:43   
Nena81

IZVORNA PORUKA: Shishica

Auuu sestro, dobro si rekla, nisam znala za to... A ima logike.. malo da se ustaje.. pa nateras se, stisnes zube i odes do kupatila i tako..... Ajaao Boze...user posted image

Da se razumemo nista tebe ne boli bas toliko posle porodjaja, malo mozda rana, vise si slomljen umoran nemas snage.Ali za pocetak prvi dan do kupatila, pa do vrata od sobe, a vec sledeci dan na kraj hodnika na push pauzu( ima i toga u visegradskoj) user posted image .Ja sam sa IV sprata isla peske u prizemlje u prodavnicu jer je lift bio zauzet majstori su terali pesak i svasta nesto.
A najzesca fora je da smo se zadnji dan pri izlasku iz porodilista mm ja i dr zaglavili izmedju IV i III sprata. Toj dr je to bio prvi radni dan mozes misliti. Zvala je svoje kolege da im kaze i odmah su dosli majstori otvorili vrata user posted image user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 483
2.3.2010 19:51:12   
cipiripi
Ti onda znas glavnu sestru na IV spratu..sestra Nena? user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 484
2.3.2010 20:00:48   
Nena81
Mala plava al stalno joj zaboravljam ime, neznam po pravilu foruma jel smem da kazem dr koji me je porodio, pocinje na M, a ta sestra je bar za obe moje posete porodilistu bila stvarno super da nemam reci. Ma sve su one gore bile ekstra , kao majke su nas gledale, pomagale oko odlaska u toalet, nemam reci.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 485
2.3.2010 20:03:54   
cipiripi
Ova je starija, plava, i ima buljave oci user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 486
2.3.2010 20:28:59   
micketta
IZVORNA PORUKA: gagana83

Umesto Rivanola moze i Povidon jod.

to mi reci! user posted image
jer sam povidon i kupila :)

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 487
2.3.2010 21:00:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Markovicka

Ali evo sad gledam, Bg i Ns nije isto, zato ova razmimoilazenja, ni za podmetace..nama su recimo odmah trazili pre nego sto udjes u sobu posle porodjaja.

Bas tako...ovde odma traze podmetac i to moras da ih menjas ujutro kad je vizita ako ima i jedna kap na njemu...a meni su hvala Bogu bili uvek puni bez obzira sto nisam setala po hodnicima...sve se odvijalo samo od sebe.Ja sam jedva ustajala od rane da odem do wc-a a ne da setam kojekuda...svaka cast ko moze,ali ja ne...Tako da ko ide u Betaniju da se poradja neka ponese bas 5-6 tih podmetaca jer je bas ruzno kad moras da lezis a prljavo ispod tebe jer carsfe uopste ne menjaju!Makar meni nisu za ta tri dana...

(odgovor članu Markovicka)
  Direktna veza do poruke: 488
2.3.2010 21:01:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: micketta

Umesto Rivanola moze i Povidon jod.

to mi reci! user posted image
jer sam povidon i kupila :)

Povidon jod je dobar ali ako se ne daj Boze desi da konci nece da se tope,kao sto je bilo u mom slucaju,uzmi kantarionovo ulje,mene je to spasilo da me ne seku ponovo i ne vade konce iz rane user posted image !

(odgovor članu micketta)
  Direktna veza do poruke: 489
2.3.2010 21:23:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nena81

Narode o kakvim podmetacima pricate ? Ja se porodih 2x za dve godine i ni jednom nisam nosila podmetace, posteljinu i sl. Porodila sam se u Visegradskoj u septembru, a ne verujem da se nesto bitno promenilo od tada.

Nisam ni ja nosila posteljinu, ali se podmetači u Betaniju nose. Opisala sam gore o kakvim podmetačima pričamo, kao molton krpe za bebe, samo su jednokratni.

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 490
2.3.2010 23:14:16   
choopa choops
Kod nas takodje ne trebaju podmetaci, ali u porodilistu vec imau one velike zelene komprese umesto toga.

Vidim da ste se vi nasetale skore sve user posted image a nisam mogla da mrdnem. Polusjedeci polozaj je bio uspjeh, kao i setnja do stola za rucavanje (2m od kreveta) i WC (2.5m). A kad bi dosla posjeta ja bi krenula pola sata ranije, za svaki slucaj user posted image "Carice" su isle brze od mene user posted image . Zapravo prestizale su me na hodniku user posted image user posted image user posted image

A sad konacno i moj spisak za porodiliste (Meljine):
- ulosci mrezasti
- pakovanje gacica za jednokratnu upotrebu
- lanolin
- uljane AD kapi
- pribor za licnu higijenu
- spavacica (mada tamo dobijes one bez ijednog dugmeta i njih am i koristila user posted image . Preporucujem da se ponesu zihernadle-trebace kad se ide u posjetu)
- bade mantil (takodje imaju tamo, pa nije must have)
- papuce (ja sam nosila one Grubinove kao klompe, samo ravne)
- mobilni
- fotoraparat (obavezno!!!)
- punjaci
- labelo
- izdajalica za svaki slucaj
- papirne i vlazne maramice

To je to ja mislim. Jedino sto nisam ponjela, a trebalo mi je iako je bila sredina septembra su carape. jedno jutro sam se ustala da se istusiram i doslo mi je slabo od tople vode i kolicine izgubljene krvi, pa je sestra odmah dosla i smjestila me u krevet. Tresla sam se kao prut od zime. Pa mi je  prija koja je sa mnom bila u sobi dala njene carape user posted image dok setra nije donjiela dva cebeta da se ugrijem.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 491
2.3.2010 23:34:22   
micketta
IZVORNA PORUKA: choopa choops

- lanolin
- uljane AD kapi

moram da pitam da li su ova dva isto samo sto je lanolin bolji. oba sluze protiv regada, zar ne?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 492
2.3.2010 23:42:29   
choopa choops
da oboje su protiv ragada, ali nisu isto.
Lanolin je mast, a uljane AD kapi su vitamini koji su se nekad davali djeci. Sada daju samo D3 kapi (bar kod nas), ali ono malo vitamina A ne moze da skodi djetetu, a prija sikama user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 493
2.3.2010 23:43:50   
Anoniman

- lanolin
- uljane AD kapi

moram da pitam da li su ova dva isto samo sto je lanolin bolji. oba sluze protiv regada, zar ne?

koliko ja znam uljane AD kapu se koriste za svasta nesto...(ja ih sad mazem na medjicu ..imas temu tretiranje medjice...), a lanolin je bas za bradavice...i samo za njih.
ad kapi se koriste i za neke rane, za negu...moja mama je stavljala ad kapi na ranu posle porodjaja...
nije ista stvar

(odgovor članu micketta)
  Direktna veza do poruke: 494
2.3.2010 23:51:12   
gagana83

Oti,mozes telefon da poneses.
I punjac obaveznouser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 495
2.3.2010 23:52:35   
Anoniman

Oti,mozes telefon da poneses.
I punjac obaveznouser posted image

naravno...nego sta cu...moram i vama da javljam sta se dogadja...i da postavljam pitanja..
kad me neko nesto pita (babica ili DR) ja cu da kazem:
"Samo sekund da proverim sa devojkama"user posted image user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 496
3.3.2010 7:15:12   
Anoniman

- lanolin
- uljane AD kapi

a lanolin je bas za bradavice...i samo za njih.

Osim ako ti skroz popucaju usta, a ne mozes da odes da kupis labelo, koje naravno nemas u kuci, pa namazes usta lanolinomuser posted image smesno, al proslo mi je u roku od odmahuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 497
3.3.2010 8:13:06   
LillyT
Nama je rekla babica da strpamo grozdjanu mast u nenseser, meni bas jako pucaju usta, ne bih da glumim Lindu Bler u Isterivacu djavola pa da sva ispucam. Juce od onog vetra sam odmah pocrvenela.

Nena, od porodilista do porodilista je drugacije, evo ovde insistiraju da lezis pre porodjaja, da se ne setas. Svako ima neku svoju politiku, pa mislim da je najbolje da svaka odabere ono sto joj odgovara (ko hoce neka seta, kome se lezi, neka lezi). Pricala mi je jedna mama, kako je ona posle porodjaja bila u stanju da spava skoro 10 sati. Ma ni WC ni nista, samo je spavala, sestre je obilazile da vide da li je dobro.
Meni su ti podmetaci za kod kuce, nekako se bojim da ne usvinjim dusek.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 498
6.3.2010 13:06:48   
Nena81

IZVORNA PORUKA: LillyT

Nena, od porodilista do porodilista je drugacije, evo ovde insistiraju da lezis pre porodjaja, da se ne setas. Svako ima neku svoju politiku, pa mislim da je najbolje da svaka odabere ono sto joj odgovara (ko hoce neka seta, kome se lezi, neka lezi). Pricala mi je jedna mama, kako je ona posle porodjaja bila u stanju da spava skoro 10 sati. Ma ni WC ni nista, samo je spavala, sestre je obilazile da vide da li je dobro.
Meni su ti podmetaci za kod kuce, nekako se bojim da ne usvinjim dusek.

Naravno, nemoj neko da se uvredi ja samo iznosim svoja iskustva.Dr koji me je porodio insistira na setnji, strina mi je ginekolog, isti savet mi je dala kada sam se porodila, babica koja nam je vodila psihofizicku pripremu za porodjaj, isto tako.
Niko ne kaze ta treba oguliti plocice hodnika od setnje.
Meni je prvi porodjaj bio jako naporan, veliki gubitak krvi,ali sam se trudila da setam i nije bilo problema na pregledu pri otpustu.
I posle drugog porodjaja, koji je bio boza, sam setala ali na pregledu je dr video visoko gore koagulum,pokusao rucno da ga pokrene,nije islo, i dobila sam 2 injekcije za kontrahovanje materice.
Samo hocu da kazem kako se ko me zalomi!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 499
6.3.2010 15:55:00   
mejvis
Nama su u školici rekli da ne treba da se šeta i da je to pogrešno ali da babice i sestre ne znaju šta će sa ženama ako vrište i ako su pad stresom pa ih onda teraju u šetnju! Treba da se leži i da se pravilno diše!
Sada ne znam....

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

imena
gmi15

Zenska imena

Doroteja (36%)

Helena (64%)

Ukupan broj glasova: 115

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here