|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
28.2.2010 15:49:52   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

- Nemojte gospođo odmah na WC, zadržite malo u sebi!
- Pomerite se sestro, posraću vas.

Ja se izvinjavam ako sam prosta, ali tako je bilo. user posted image

Ja umirem user posted image user posted image user posted image Ne mogu doci sebi od smijanja user posted image

Tako nekako je i kod mene bilo, jedva sam dobacila onaj metar i po od stola gdje su me klistirali do WC-a.
A moja prija se prosetala do treceg sprata i tek za nekih 20min isla da obavi khm, khm jelte user posted image Ali ona inace ima problema sa zatvorom, pa je mozda zbog toga.

Idem sad malo da prostudiram forum i pokusam da se snadjem, jer je jako neobican . Pa cu onda i ja da napisem sta sam ja nosila u porodiliste.

dobrodošla choopa choops, došla si na jako zanimljiv i koristan forum, uživaj i upiši se u spisak mama.

< Poruku je uredio dunja -- 28.2.2010 15:50:23 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 451
2.3.2010 8:04:32   
buhla
ja kupila mrezaste gace pakovanje od 5kom 490din i juce reko da probam... zeznula me dala mi L, malo su mi knap uz butinu onaj donji deo... ne stezu, ali otkud znam kako ce to da izgleda kad se porodim i sa sve uloscima... ponecu 2 kom, pa ako bude malo, kupicu, akzu da ima u bolnici! user posted image

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 452
2.3.2010 8:38:26   
suncokretizbloka

IZVORNA PORUKA: buhla

ja kupila mrezaste gace pakovanje od 5kom 490din i juce reko da probam... zeznula me dala mi L, malo su mi knap uz butinu onaj donji deo... ne stezu, ali otkud znam kako ce to da izgleda kad se porodim i sa sve uloscima... ponecu 2 kom, pa ako bude malo, kupicu, akzu da ima u bolnici! user posted image

Ima da se kupe u Frontu, u onoj prodavnici u holu u prizemlju. Mada... ja ih nisam ni kupila. Htela sam da mi se rana sto vise "luftira", tako da sam kad god sam mogla, bila bez icega. Kada sam hodala, stavljala sam mrezasti ulozak. E sad... moje noge su takve, da ulozak nije ispadao. Imala sam cimerku koja nije mogla ni metar da prekoraci,a da joj ulozak bez gacica ne padne na pod.
Inace, lekari/babice ne preporucuju konstatno koriscenje tih gacica, jer rana treba sto pre da zaraste(brze zarasta na vazduhu),a i moze da se zagadi ako je ulozak konstatno "prilepljen" gacicama na ranu.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 453
2.3.2010 9:26:12   
mejvis
Au...a ako hodaš bez uloška i gaćica verovatno ostavljaš krvavi traguser posted image
Meni taj uložak nema šanse da stoji bez gaćica, jer ja kada spojim noge imam rupu duž celih butina, i sada u trudnoći....na šta da se drži taj uložak!?
Kako bre nisu smislili neki komplet "2in1"  mrežaste gaćice sa uloškom za jednokratnu upotrebu- ekstra luftiranje!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu suncokretizbloka)
Direktna veza do poruke: 454
2.3.2010 9:30:34   
suncokretizbloka

IZVORNA PORUKA: mejvis

Au...a ako hodaš bez uloška i gaćica verovatno ostavljaš krvavi traguser posted image

Mejvis, pa nisam ni mislila da hodas bez iceg :) Ja sam se trudila, da cim legnem u krevet, budem bez iceg.I naravno,ovo ne vazi za dan-dva nakon porodjaja, jer tada zaista imas obilna krvarenja...

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 455
2.3.2010 9:33:02   
buhla
ma ja sam mislila da ih nosim dok se setam, jer mislim da ce mi ispadati, ali videcemo...
a iskreno i kad spavam prevrcem se... ko zna na sta bi licio krevet a i ja ujutru!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

Direktna veza do poruke: 456
2.3.2010 9:42:44   
suncokretizbloka

ma ja sam mislila da ih nosim dok se setam, jer mislim da ce mi ispadati, ali videcemo...
a iskreno i kad spavam prevrcem se... ko zna na sta bi licio krevet a i ja ujutru!

Da ti odam tajnu :) Na svakom krevetu postoji "mushema" koja stoji ispod pravougaonog malog carsava koji je bas na mestu na kojem ti je guza. E taj carsav redovno menjas svaki dan(posle porodjaja se menja na par sati), jer zaista vrlo brzo postaje izrazito crven, imala ti ulozak, gace ili sta vec ne...

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 457
2.3.2010 9:43:21   
mejvis
user posted image
Ja se brinem i sa tim mrežastim g...., to mi sve izgleda "kao na vodi"!?

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 458
2.3.2010 9:49:45   
LillyT
Nama su rekli za gace da ih ne nosimo kada lezimo i da se sto vise luftiramo. Kaze babica da su se zene snasle i da su hodale bez gaca, a vecina njih gleda da sto vise odmara, pa se ni ne setka puno. A ako se iskrvavi carsav, odmah se menja, tako da nema brige, niko te nece pustiti da lezis u tome. Meni nije frka, moje butkice su jake, mogu te da zadrze i vise ulozaka. Ja cu ih poneti (gace), a videcu sta cu posle sa njima.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 459
2.3.2010 9:51:59   
Markovicka
Pa, jes nezgodno, bude sve krvavo i ostavljas ponekad krvav trag ali sve to cistacice pociste
Ja sam prvi dan isla bez icega, menjala podmetac svaki cas( priprmi ih dosta za poneti)
Drugi dan sam vec stavila mrezaste a kad legnem svucem ih do kolena i tako susim ranu ispod pokrivaca.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 460
2.3.2010 10:14:02   
mejvis
Da, ti podmetači su mi na spisku za porodilište....
Samo ga produžavam, ima da odem tamo opremljena!!!user posted image

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 461
2.3.2010 10:49:23   
buhla
iju, ja prvi put cujem za te podmetace i da to treba mi da pripremimo za bolnicu! user posted image

Dušan Radović

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 462
2.3.2010 11:08:16   
suncokretizbloka

iju, ja prvi put cujem za te podmetace i da to treba mi da pripremimo za bolnicu! user posted image

U Frontu su nam davali te male carsave kad god smo trazili,a podmetac stoji.Ja nisam nosila nikakve podmetace od kuce.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 463
2.3.2010 12:42:03   
Cvorak
Mrežaste gaćice ima da se kupe u NF samo su mnogo skuplje nego da ih kupite regularno u apoteci. Prodaju se na komad, nisu sterilne jer ih teta lepo rukom izvadi iz kutije, smota i pruži. Naravno, pre toga je pipnula ko zna koliko novčanica.

Direktna veza do poruke: 464
2.3.2010 12:53:37   
Unica
I ja danas dobih informaciju da ne trebaju ti podmetaci. Smejali su mi se jer kazu kad god trazis te poprecne carsave dobices i da je suludo nositi bilo sta da ne bi bilo krvavo. Bice i mora tako ali kad god trazimo zamenu posteljine dobicemo cistu. Isto su mi rekli i za spavacice. Da ponesem jednu za svaki slucaj pa ako zatreba donece mi neko ali skoro sva porodilista imaju svoje spavacice.

I da je najbitnije da ponesemo STERILNI RIVANOL, mrezaste uloske i nesto protiv ragada, sve ostalo je manje bitno.

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 465
2.3.2010 13:22:17   
micketta
hej, unice, cemu sluzi taj sterilni rivanol?

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 466
2.3.2010 13:42:22   
Unica
IZVORNA PORUKA: micketta

hej, unice, cemu sluzi taj sterilni rivanol?

za ranu posle epiziotomije.

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 467
2.3.2010 14:02:53   
Shishica
Gledala sam te podmetace plasticne u Milupinu, ima sa jednom stranom frotirnom, ali ima i samo ta plastika i to vrlo ruzno izgleda i malo..bas su ga ruzno i sekli.. moze i da je ruzan, ali jako je skup!!!

Gde ih ima jeftinijih? Znam da ima nekih veeeelikih pakovanja i da onda jedan izadje oko 40-50 din.. ali prodaju li u apoteci ili gde vec tako na kom. i kakvi su i posto su...

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 468
2.3.2010 15:30:34   
Anoniman
Ja sam ih svojevremno kupila u apoteci na komad. Bolje da su veliki nego da paziš dal si sela pored.
Jedna strana je bila kesa, a druga kao pelena.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 469
2.3.2010 16:07:19   
choopa choops
Cekaj, jedna mi stvar nije jasna? Vi ste sami mijenjali posteljinu-podmetace ili?user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 470
2.3.2010 17:01:22   
mejvis
Rivanol i hidrogen služe za ranu od epiziotomije.
Prvo se stavlja hidrogen koji peni i onda se on pokupi gazom pa se stavi rivanol...tako sam čitala negde da ide...
Ali valjda ti tamo u porodilištu obradjuju ranu...user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 471
2.3.2010 17:03:58   
gagana83
Ja nisam stavljala hidrogen vec samo Rivanol a mislim da ga ne stavljaju ni u bolnici.
Umesto Rivanola moze i Povidon jod.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 472
2.3.2010 17:06:18   
Anoniman

Cekaj, jedna mi stvar nije jasna? Vi ste sami mijenjali posteljinu-podmetace ili?user posted image

Ne znam kako ide posle prirodnog porođaja, dal ti neko pomogne da menjaš podmetač, ali u šoku i na intenzivi nakon CR, podmetače menjaju sestre. One su dolazile i sa lavorima, vodom i gazom da nas peru par dana. Posteljinu nisam sigurna da li su uopšte promenili za 5 dana koliko sam bila tamo. user posted image

Direktna veza do poruke: 473
2.3.2010 17:18:03   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ne znam kako ide posle prirodnog porođaja, dal ti neko pomogne da menjaš podmetač, ali u šoku i na intenzivi nakon CR, podmetače menjaju sestre. One su dolazile i sa lavorima, vodom i gazom da nas peru par dana. Posteljinu nisam sigurna da li su uopšte promenili za 5 dana koliko sam bila tamo. user posted image

uh bas gadno user posted image ja sam bila 3 dana, i ppromijenili su posteljinu dva puta, a komprese - podmetace svako malo. Naravno sestre, Ja se nisam mogla pomjerit. Da nije tako ja bi slobodno plivala u krvi dok ne izadjem iz porodilista user posted image

Kod nas isto mazu Rivanolom samo. Ja imama jednu pidzamu kuci na koju je kapnulo malo Rivanola i nikad ga nisam mogla isprati?user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 474
2.3.2010 17:47:12   
Nena81
Narode o kakvim podmetacima pricate ? Ja se porodih 2x za dve godine i ni jednom nisam nosila podmetace, posteljinu i sl. Porodila sam se u Visegradskoj u septembru, a ne verujem da se nesto bitno promenilo od tada.

Kako prvo i prvo mozda sam vec dala savet, nisu mi dali da u porodiliste unesem celu torbu uredno spakovanu jos na pocetku 9 mes. Morala sam sve tamo u hodnuku da prepakujem u kese : ulosci,licna higijena( sapun pasta, cetkica) peskir, plasticna casa, dokumenta. Znaci nista mobilni
(ja sam ga prosvercovala na dnu kese), flasica sa vodom, novcanik i sl.te stvari ce vam neko
direkt
donetiu sobu kada porodjaj bude gotov.
Mrezaste gace su bacanje para, ja sam ih samo prvi put kupila, dr to uopste ne traze, mrezastih ulozaka ce trebati na tone, za ranu rivanol mada je i on sada izbacen, ako ste secene ili nedaj boze popucate kao ja (grlic ) onda povidon jod. Ja sam na savet mame kasnije na ranu stavljala kantarionovo ulje kupljeno u apoteci, i konci su sami se izmileli kada im je bilo vreme.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Natalitet u srbiji
pahuljce91

Zasto danasnje zene i devojke ne zele da radjaju?

Ne zele decu (8%)

Ne zele odgovornost (44%)

Zbog finansijske situcije (39%)

Plase se da ne promene izgled (7%)

Plase se porodjaja (2%)

Ukupan broj glasova: 288

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here