Bebilina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 22:45:56)
|
Misho imamo tu srecu da sve slavimo duplo i deci nista ne ogranicavamo. Dobijaju najbolje religijsko obrazovanje u skoli, nedeljnu skolu, slavimo Bozic i 25.12 ali i 7.1 i to po svim protokolima oba puta. Ja drzim do nasih pravoslavnih tradicija i deca ce jednog dana sama moci da odluce da li i u sta da veruju, ali informisana, ne napamet. Kad su pokloni u pitanju prvo mi je na listi u dobrotvorne svrhe, dve kutije za decu u ugrozenim zemljama, jedna za decaka od sina, jedna za devojcicu od cere. Posle toga za lokalnu decu, u crkvi imamo skupljanje igracaka, a za porodicu i prihatelje nikad samo rasipanje para vec smisleni pokloni, cesto rucni rad posto imam silu kreativnih hobija. Tako da smislimo sta kome i onda sijem, deljem, dizajniram, stampam, seckam. Imamo i budzet po osobi jer se desilo jedne godine da pojedinci potrose basnoslovne sume, pa smo morali da ih ogranicimo [sm=smiley36.gif] Isto i za noc vestica- nije to u Evropi na tom nivou ko u US, na srecu. Nije u skladu sa nasim verovanjima, ali rekla sam da deca nece zbog mojih verovanje biti uskracena za bilo sta, tako da udovoljim zeljama i vodim ih. Ove godine smo bili kod prijatelja, pa u njihovom komsiluku kruzili, a tamo je bilo dosta Amera i Kanadjana i otuda puno vise od par bundeva koje ostali stavljaju. A te slatki se sto dobiju ja ne jedem uopste, ne prilazim I'm i nikad nisam. Imam mentalnu barijeru prema bojama i aditivima, samo domace, cokoladu i u restoranima jedem slatko... Tako da je cera dobila te veceri sta je odabrala, ostalo sam sakrila i to prosledim dalje. Sreca razumni ljudi pa je bilo vise mlecnih i decijih cokolada nego E brojeva [sm=smiley36.gif] Idem, dosao mi muz, nije pobedio, osvojio drugo mesto. Ne vole on to, rodjeni je pobednik, i sa decom se takmici [sm=smiley36.gif] Laku noc!
|
|
|
|