RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 14:45:53)

Nama je od prvog dana dohrane stolica postala redovna u dan i to nekad i po tri puta dnevno a najcesce 2 puta dnevno do tada dok sam je samo dojila, redovno 7mi dan je kakila...stomacic je uvijek bio ok jedino sto bi krenula da prducka intenzivno jedno pola sata - sat prije nego bi kakila...po tome smo redovno znali da ce da kaki...komotno smo je mogli i tad na tutu [sm=smiley36.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 14:49:47)

Pa to sam ludela na početku..okrenem Halo bebu pitam za ovo , za ono...brate mili svaku rečenicu počinju sa "beba ima pravo..." pa da kaki 7 puta dnevno ili da ne kaki po 7-10 dana..njima sve dodje normalno i za sve beba ima pravo..kad je urlala jedan dan 13 sati gortovo bez prestanka..sa 3 pauze od 20 miin..ja zovem da pitam sta kako i gde da je vodimo jer ja cu da poludim a njoj očito nešto nije kako treba jer ne prestaje ljudi moji 13 sati..Beba ima pravo da ima grčeve i da nema, da ima blaže i jače..majka nemojte se nervirati prenosite na bebu [sm=zmeden.gif] ma da važi..pa da slušam omiljenu pesmu 13 sat bi poludela...
I tako...
Odosmo nas dve na kafu i šetnjicu[sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 14:54:21)

Moji došli iz vrtića pa sad jure po kući i prave igranku...Ja napravila krofne pa sad čekam da dođe mm sa posla i ćerka iz škole pa da ručamo[sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 15:30:33)

ja evo pecem kolace, moja se zanesvestila. nisam danas kuvala mm ce da odlepi kad dodje[sm=smiley24.gif]. Nije mi prosto dala, stalno se vrzmala oko mene i trazila da budem sa njom, nije plakala ni nista ali prosto je tako prosao dan. Bitno da sam njoj skuvala pa imamo od nje corbe od povrca hihhi...

sto se tice kake ja nemam reci sto kaze Rosita citava filozofija. Prduckanje isto tako a o grcevima da ne pricam, Dunja je imala bas jake grceve. Jao samo kad se setim. Ali valjda ju je to malo ocvrslo hihi evo juce je prikljestila prstice fijokom i nije plakala ali je bila na ivici, ocito dobro podnosi bol. Sto mi je izrazito drago. A i udari se zilion puta pokusavajuci da ustane hehehe...Ja joj uvek kazem bravo[sm=smiley36.gif] ili odmah pocnem nije strasno odlicno drugi put ces uspeti. I tako uhvatim sebe kako ja njoj govorim koja joj je leva a koja desna noga kad je obuvam i svasta nesto kao da ona mene kapira.Ma sama sam sebi smesna, ali valjda zato sto smo same po ceo dan i nekad zivu dusu ne vidimo onda ja sa njom ko sa velikom nekad joj se i jadam. Jadno li je to moje dete sa mnom[sm=jezicek.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 16:03:18)

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

"beba ima pravo..."

Pa kad ima pravo [sm=smiley36.gif] tako je to, bebe sviraju a mi igramo...nema nam druge pogotovo kad su jos novorodjencad..ne znas sta bi im...a kasnije vec se uhodas i vidis na sta imaju pravo a na sta bas i ne [sm=smiley36.gif]

Misho, ih sta ima da ludi....moze i on nesto na brzinu da spremi...ispecite jaja, makarone sa sirom (o njima mastam vec danima a juce zaboravih da kupim sir za nas grrr) il tako nesto...ja sad lovim vrijeme kad ona spava da nesto uradim, mada da imam toliko posla kao ti, ne znam iskreno kako bih stigla...

A sto se tice te price lijeva/desna noga, ja mislim da ces se ti jednom iznenaditi kad ona pokaze lijevu i desnu nogu [sm=smiley36.gif] Pametne su ti oni spuzvice....nas tako ANdrea vec sad zna iznenaditi....juce je za vecerom rekla vrucO i stvarno sam joj stavila malo topliji komadic pite....a otkud joj vrucO a ne vruce to samo ona zna [sm=smiley36.gif]
Btw kako vas znakovni jezik? Jel kapira jos uvijek?

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 16:10:25)

Joj ja toliko puta ne stignem da skuvam. Nije lepo, ali sta cu. Nemojte misliti da mi rr oduzima vreme, jer sam na njoj uglavnom u situacijama kad stvarno i ne bih mogla da kuvam [sm=smiley36.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 16:15:20)

Forum dodje kao izduvni ventil, moramo i mi malo da odmorimo zar ne? Uostalom, kladim se da barem vise od 50 posto vremena na forumu provedemo citajuci nesto pametno. [sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 16:47:16)

Upravu si litle one ovde na forumu sam našla dosta korisnih stvari...i ovde mogu da kažem šta me muči i šta mi smeta u okruženju bez opasnosti kako će me ko shvatiti,za to nam je najbolja tema za istresanje negativne energije[sm=smiley36.gif]
Mm sad odvede starijeg sina kod zubara a ja sam ostala sa mlađim da čekamo seku iz škole

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 19:40:10)

Gde li nam je adulence...Kako je Iva?

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 20:21:27)

Evo nas krkljamo i dalje ali joj je puno bolje...ona dobro spava i lepo jede pa nam je sve srugo lakse,danas je bas i raspolozena..mm orisao malopre na posao,ja uspavala Ivu pa se razmisljam da li da se prihvatim malo knjige...

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 20:57:16)

Pa baš tako LO. Ovaj forum je vrlo fin i pozitivan, puno znači kad u vrlo kratkom roku možeš da saznaš šta želiš.
Nama je ručak danas spremio mm, neki njegov sataraš :) A sutra moram ja, nešto za dva dana, a da se jede kašikom :).
Ajde pa laku vi noć. Kome bebci dobro spiju, nek i noćas nastave, a kome ne, nek od noćas počnu :) Ovo zvuči ko da uz čašicu zborim zdravicu, bolje da begam, nemam vam ništa više pametno za reć'.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 20:58:13)

adulence oni mala cuda kako sve to stoicki podnose i jos bi da se igraju stalno[sm=smiley36.gif]. Ja kad se setim Dunje sad sa onom visokom temperaturom a ona se probudi i hoce da se igra i smeje se a t preko 39. Blente male.

Nego zene mene sad jako ali jako grize savest sto sam juce spomenula doticnu jer sam sad procitala da ima problem sa bebcetom. Osecam se kao da sam prizvala neko zlo[sm=smiley19.gif]. Bas se grozno osecam. Nadam se da ce joj bebac uskoro biti bolje.

MM i Dunja pajaju,bole ih brige, a ja luftiram ihihihi dok mm spava. Dunja je danas popodne bas puno spavala mislila sam da ce biti budna duze kad op 7 sati a ona trlja okice i nos. I eto u standardno vreme je legla sve ko i uvek. Valjda se umori sad vise jer zvrnda, malo u setalici, malo se sama digne, malo pokusava da puzi, pa je ja gnjavim, pa smo bile tri puta napolju dana i u triciklu i tako svasta,

LO sa znacima nekako stojimo poslednje sto je naucila da mi pokaze jeste ruča tj gladna je ali je znak za gladna i zedna vrlo slican pa ona pokaze isti znak i za jedno i za drugo pa mi to sad malo stvara konfuziju, ja onda prvo ponudim vodu pa ako nece onda ruckamo. (mada ja po satnici otprilike znam koji je znak ali za svaki slucaj) A to da ce mi samo jednog dana reci levo desno[sm=smiley36.gif], ma ona ce meni jednog dana da odrecituje sve pesmice sto joj recitujem svaki dan nekad i po ko zna koliko puta na dan (zaba cita novine, pacija skola, leptir i dete, ja sam cudo video, malena lela, ogledalo i td) kad mi samo odjednom izdeklamuje sve plus krene i na engleskom (jer joj pevam cesto na engleskom-jednostavnije su decije pesmice hihih lakse za zapamtiti) ma ima da frflja sve u 16. Posto smo same ceo dan glupo mi je da budemo u tisini i onda ja non stop meljem i meljem, ali nema feed back osim adadat, bbbbb, aaaaaa i jos mnogo cudnih zvukova koje ne znam kako bih ovde uopste i napisala (poslednja fora joj je da stavlja ruku preko usta kao indijanac i vice aaaaa-ja je naucila heheheh). A njen ispitivacki prst (kaziprst) je non stop u akciji. Kaze mi drugarica da nije videla veceg hedonistu od moje bebe niti dete koje voli vise da se mazi hihihi...Prava maza ma samo se ljubimo i mazimo i tako. Sta ces sta drugo da radimo po ceo dan.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 20:59:49)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Pa baš tako LO. Ovaj forum je vrlo fin i pozitivan, puno znači kad u vrlo kratkom roku možeš da saznaš šta želiš.
Nama je ručak danas spremio mm, neki njegov sataraš :) A sutra moram ja, nešto za dva dana, a da se jede kašikom :).
Ajde pa laku vi noć. Kome bebci dobro spiju, nek i noćas nastave, a kome ne, nek od noćas počnu :)

e Rosita svaka ti cast [sm=bravo.gif] mislim na zdravici. Eh da mm se nije nadrndao sto nema rucka cak je rekao da nije gladan i da nece nista ni da mu pravim. Jeeee...A ja se skenjala posto me mrzi da pravim samo za sebe[sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:28:19)

Pozdrav mamice. [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi? Kako decica i bebironci? Nisam vas nazalost citala, nema se vremena...
Mi se vratili sa nasih putesestvija, raspust savrsen zavrsen [sm=smiley36.gif]. Zabavni park, bioskop, pozoriste, mjuzikl, noc vestica, putovanje, zabava uz rostilj i vatromet, rodjendan kod drugarice- sve super proslo. Zao mi je bilo sto je kraj, vec odbrojavam do sledeceg [sm=bravo.gif]
Sad skola, casovi, uhodana rutina. Nema ovog tromesecja plivanja u skoli i tenisa pa nam je malo slobodniji planer, al vikend do kraja godine vise nijedan nemamo slobodan... Ovih dana pocinjemo sa pisanjem listi i praznicnim kupovinama, sve cu morati online ili u toku nedelje dok je cera u skoli...
Za vikend cemo na vatromet. Cera se raduje, jako voli, a i sin je vec na dva bio i uzivao, tapse, vice i pokazuje prstom. [sm=smiley1.gif]
Idem da napravim neki kolac, idemo izjutra kod prijateljice u novu kucu, pa da ponesem za mame i klince. Muzic mi je na kviz veceri u firmi, cera bila kod drugarice i zajedno sa njom na plivanju, pa kad je stigla smazala jos jednu veceru, i krevet. Sinak je zlatan, zaspao je u 7 sam, nece se do 8 cuti. [sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:34:36)

bebilina superiska. Jao tako mi nedostaju neke stvari u vezi Amerike kao sto su te preterane kupovine za praznike i preterivanje sa maskama za noc vestica i slicno. Kod nas to nekako nije toliko naglaseno. Mada meni su recimo Bozicni praznici vise porodicni i kod nas u familiji nikad nije bio obicaj da se kupuju pokloni (sto ja smatram da je sjajna stvar) jer prosto Bozic nije komercijalizovan kao u nekim zemljama zapada. Al opet ko ne dozivi tu atmosferu ne moze znati sta je propustio i candy candy candy ajoj samo kad se setim nekih slatkisa evo sad mi krenula voda na usta. Ja nikad mrsavija nisam bila a nikad se u zivotu vise slatkisa nisam najela[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:40:17)

Bebi gde zivite?
Moji svi spavaju a i ja cu jos malo u krevet!

mtajcica83 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:40:55)

Mi se jutros ustali fino, svrco lijepo i doruckovaoi kad smo krenuli u setnju vidim ja njemu se okice nesto spustile,i pitam ga Andrija boli li te sto, kaze ne.Dosli kuci,nije htio puno da ruca, i pomalo vruckast, odspavao je uru vremena i probudio se sa vatrom 37,1, ali bio je raspolozen i lijepo je jeo, pio cajeve, imao malo rjedju stolicu doduse ali nije nesto bio kenkav Negdje oko 5 sam mu mjerila isto je imao toliko, a ksnije nista.Evo maloprije je legao da spava bez vatre.Zalio se malo danas popodne da ga bole noge, najvise koljena, ali kazem vam normalno se igrao, skako sve ono sto i cini drugim danima.

Janncica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:41:54)

Izvol'te zene na pancerote... mmmm...najeli smo se kao prasici. [sm=smiley36.gif]
Nije mi dobro uopste. Oci su mi gladne,a ne mogu da zinem vise.
Joj kad cujem za vatromet najezi mi se kosa na glavi. Zivimo u blizini neke sale za vencanja,rodjendane i ostale svecanosti i svako malo(svaki vikend) je vatromet kad izlazi torta. I svima ide vecna zivce,a kad neko dodje kod nas istrcavaju napolje da gledaju. [sm=smiley36.gif]

Ovaj moj mali nece da spava dva puta preko dana.Nema sanse da ga uspavam popodne,a dusa mu spava.I sad nece ni da sisa popodne(valjda se boji da ne zaspi)[sm=smiley13.gif] Uvece posle kupanja,cio i vedar,skakuce po krevetu,smeje se,mazi,a inace od 16h do 18h hocu da poludim od njega,plakanja,histerisanja. [sm=smiley13.gif]
Izasle mu gornje jedinice,pa ga to verovatno muci.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 21:56:02)

Mi se polako spremamo za spavanjac....kupamo decu...pre toga bili nam malo gosti....i tako nama prolazi vreme[sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 22:18:37)

Laku noć ženskaći [sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 22:38:21)

Laku noc i od nas [sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 22:43:09)

Ček da vam se sad zahvalim na savetima![sm=smiley1.gif] Ne stigoh ceo dan da bacim pogled.
Uteši me kad vidim da nismo jedini sa problemom kakanja [sm=smiley36.gif] Nisam imala takve probleme sa Danilom, on je kakio i po nekoliko puta dnevno. A nikola se evo sad iskakio. baš se namučio jadničko.
Neko me pitao za dojenje - dojim ga na tri sata a nekad i na 2 sata, kad ga muči stomak pa se ne nasisa lepo. Inače je baš mirna beba.
Sutra radimo bilirubin.

Bebilina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 22:45:56)

Misho imamo tu srecu da sve slavimo duplo i deci nista ne ogranicavamo. Dobijaju najbolje religijsko obrazovanje u skoli, nedeljnu skolu, slavimo Bozic i 25.12 ali i 7.1 i to po svim protokolima oba puta. Ja drzim do nasih pravoslavnih tradicija i deca ce jednog dana sama moci da odluce da li i u sta da veruju, ali informisana, ne napamet.
Kad su pokloni u pitanju prvo mi je na listi u dobrotvorne svrhe, dve kutije za decu u ugrozenim zemljama, jedna za decaka od sina, jedna za devojcicu od cere. Posle toga za lokalnu decu, u crkvi imamo skupljanje igracaka, a za porodicu i prihatelje nikad samo rasipanje para vec smisleni pokloni, cesto rucni rad posto imam silu kreativnih hobija. Tako da smislimo sta kome i onda sijem, deljem, dizajniram, stampam, seckam. Imamo i budzet po osobi jer se desilo jedne godine da pojedinci potrose basnoslovne sume, pa smo morali da ih ogranicimo [sm=smiley36.gif]
Isto i za noc vestica- nije to u Evropi na tom nivou ko u US, na srecu. Nije u skladu sa nasim verovanjima, ali rekla sam da deca nece zbog mojih verovanje biti uskracena za bilo sta, tako da udovoljim zeljama i vodim ih. Ove godine smo bili kod prijatelja, pa u njihovom komsiluku kruzili, a tamo je bilo dosta Amera i Kanadjana i otuda puno vise od par bundeva koje ostali stavljaju. A te slatki se sto dobiju ja ne jedem uopste, ne prilazim I'm i nikad nisam. Imam mentalnu barijeru prema bojama i aditivima, samo domace, cokoladu i u restoranima jedem slatko... Tako da je cera dobila te veceri sta je odabrala, ostalo sam sakrila i to prosledim dalje. Sreca razumni ljudi pa je bilo vise mlecnih i decijih cokolada nego E brojeva [sm=smiley36.gif]
Idem, dosao mi muz, nije pobedio, osvojio drugo mesto. Ne vole on to, rodjeni je pobednik, i sa decom se takmici [sm=smiley36.gif] Laku noc!

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 23:22:45)

Jao meni je počelo da se spava....ja kao bojagi čitam šta se piše na ringeraji a glava sama pada....moji svi spavaju idem i ja ...laku noć

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 5:59:38)

Dobro jutro mame.

Janncice sve je to ok, kazu da vecina dece izbaci jednu dremku i bas u tom periodu budu i malo nervozniji nego inace. Doduse vecina izbaci prepodnevnu. Ti probaj da mu ne das da spava prepodne ili mu pomeri za sto kasnije da spava prepodne pa tako probajte.

Moja frajla se opet budila, hoce li vec izaci skroz ta jedinica, bas ju je namucila. Danas imamo opet gomilu posla a ja bih iskreno malo i da svrckamo jer imamo kola[sm=smiley36.gif], pa da malo vidimo sveta. Da mama dobije nekad i odgovor heheheh...
Inace ja nemam pojma sta ce deci igracke. MM i ja to stalno komentarisemo. Evo juce se igrala sa onom zicom za mucenje i varjacom i malom posluzaonicom, pa joj dajem neke kutije i zezancije, kesice od nes kafe, balone od vode, flase, case plasticne, teglu staklenu (to samo kad je na podu na tepihu) koja ima ono plasticno da se podignu masline ili kornisoni i ona to lepo izvadi napolje, i td. A igracaka mila majko. Jedino sto se eto sa knjigama igra, valjda joj zanimljivo da okrece strane, i jos mozda par ali zali boze bacenih novaca.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>