RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 6:31:34)

istekla mi sesija pa ne mogu da uredim poruku. Krece mm na posao i kaze jao nesto mi se sad slosilo. I kaze jaoooo pa ja juce nisam ni jeo kuci, a ja [sm=smiley29.gif]se pravim blesava hihihih...
sve mi dosadno ocel ova moja guzara ustati[sm=smiley36.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 7:32:41)

Dobro jutro mame...ja standardno,ispratila moje delije u vrtić i polako dovršavam kafu koju sam počela sa mm da pijem...Viktorija mi još spava,a ja danas moram kod dr. da vidim do kada ću biti na bolovanju i kada treba na komisiju da izađem[sm=zmeden.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 8:56:23)

Jutro mame! Andrea zaspala pa kad se probudi idemo u setnju i na kafu sa jednom drugaricom koju sto godina nisam vidjela...bas sam je se pozeljela, odrasle smo skupa al nas nekako zivot stalno vodi na dve razlicite strane i tesko se uklopimo za vidjanje...al je jedna od prijatelja na koje mozes da racunas na bilo sta pa makar se ne vidjele godinama...valjda ostane ta neka veza iz djetinjstva koja traje i traje [sm=bravo.gif]

Napolju hladno, jutros smo se smrzli ispred kuce pa smo brzo pobjegli nazad u kucu....doslo vrijeme i za zimsku odjecu i cipele....a kad pogledas kroz prozor rekao bi toplo napolju, taman za kratkih rukava....a ono zubato sunce....

Lijep dan vam zelim mamite!

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 9:39:08)

Dobro jutro...evo moje dete spava svoju prvu turu...bile smo u nabavci i po pelene.. ceka je klopa sad kad ustane,pa cemo da spremamo rucak mesimo kiflice....inace je dosta bolje,kasljuca ali nos se smiruje...bitno da smo izbegli temperaturicu,a najbitnije mi je da je ona raspolozena....

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 10:26:05)

Di ste zene fine. Ja ukljucim laptop posle par dana da ko covek vidim sta ima, a ono se kao za inat nesto zabagovalo, uh, mrzem ga mnogo. Nabadam sa fona.
Ljish, za igracke, svaka ti je zlatna, takav odnos ima i moje dete. Voli neku knjigu, farma, ostalo IČ :) Jutros taman da kaki, naidje štucanje, a njemu, razume se, to smeta, grrr, opet Ič.
Pozdrav svima.

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 10:38:23)

Dobar dan [sm=smiley1.gif]
Adulence drago mi je da je Ivica bolje [sm=smiley31.gif]
Rosi evo ja iz sve snage navijam za današnju kakicu [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 10:40:43)

Ja se sada spremam deta za školu a ja kod dr....Muž mi se zabrinuo da li ću moći sama peške do dr[sm=smiley36.gif] svašta,pa nisam operisana na nogama nego na stomaku[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 11:25:19)

Cao mame, moje dete je sebi napravilo prolaz na balkonskim vratima, kao kuce, ulazi/izlazi [sm=smiley36.gif], mrzi i: coveka da otvara/zatvara vrata. Ja kuvam, on se igra i divanimo. [sm=smiley36.gif] Adulence, drago mi je da je malena bolje. Evo i moj je. Jedino sto je ovih dana vratio spavanje od 19 i 30 do 9 i 30, jutros 10![sm=smiley29.gif] Popije mlekce oko 7 i nastavi..... Sto je inace izbacio otkad ide u vrtic, uredno je ustajao oko 7... No dobro, treba mu vise sna, ocito, videcemo kako ce biti narednih dana. Pozdravce od nas

Bebilina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 13:55:18)

Pozdrav mame!
[sm=smiley31.gif] za sve bolesne da sto pre ozdrave.
Mi smo spavali do 9 jer je tata vodio seku u skolu, pa isli na druzenje. Sad delija spava, a ja narucujem preko neta. Sta sam sve ispazarila, muz ce da se sokira kad stigne isporuka jer sve su krupne stvari [sm=smiley36.gif]
Sad ocekujem tel poziv, imam zakazano, pa opet u set_nju, pa po seku posle francuskog. Veceras cemo sa tatom malo u kupovninu, videla sam nesto na netu, al ne bih da narucim dok uzivo ne oset_im materijal.
Cmokic za sve, odoh da umesim panettone za uz caj i spremim nam dzigericu za rucak. Njam-njam! [sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 14:07:32)

ja se evo vratila i sada su i delije tu...počinje igranjac[sm=sloncek.gif] moram polako da počnem da pakujem stvari...sutra dvoje starije dece ide na put

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 19:55:20)

Jao žene al se ulenjiste [sm=smiley36.gif]

Moje čudovište je danas samo jednom spavalo od 14-16:30...a ustala oko 9...pravi se velika
Mada koliko balavi izgleda se neka od četvorki opet aktivirala..ništa ne pipam al sve naduveno...uhhh
Razmišljam danas tako šta sve oni prođu od kad se rode...grčevi, vakcine, zubi, temperature...i ničeg od toga neće da se sećaju...mislm bolje za njih...al gledano u budućnost...kad mi bude došla sa 15 godina i napravila neku pi*dariju...ne da ću da je lešim, nego nema pojma [sm=smiley36.gif]
Mislim... ne govorim ovo sad kao treba dete da mi bude zahvalno do kraja života što sam ga nosala dok je imalo grčeve..ne naravno..nego samo shvatam sad neke roditelje, pa i moje...ono odgajila te od kilo mesa (a u stvari 3 kile[sm=smiley36.gif]) a ti meni tako...ti sve za njega, a ono ni ne zna ništa o tome jer se ne seća (kao ni o lepim trenucima..prvom osmehu, prvim koracima) i kad ti odgovori bezobrazno, pa kako da ti ne padne klapna...
Isto što se T neće sećati stana u kom se rodila...tako baš nešto razmišljam o svemu i svačemu...dok T leži premorena na podu na leđima i čita knjigu (čitaj- žvaće)..a inače leži samo kad spava [sm=smiley29.gif]

Jole84 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:03:28)

Teta Jole će da je brani kad napuni 15,ti ćeš moju lupkicu da biješ [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:04:14)

Jao Jole kod moje starije devojčice je tajneki negativni stav već počeo a tek je 3 razred osnovne[sm=smiley13.gif] šta će biti tek kad bude ušla u pravi pubertet[sm=smiley36.gif]Dr kaže da je to kod današnje dece sasvim normalno[sm=smiley1.gif] Vidim i ja da počinju hormoni da rade,raste i razvija se[sm=bravo.gif]

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:22:35)

mame sta radite,ja ceo dan nosim moju bebu danas me je izludela :( nije htela da je spustim ni na minut sem sto je spavala dva puta po sat ipo,a pritom se i nesto osula,pojma nemam zasto

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:45:56)

Hej devojane! Mi išli do Delte, gledali neku obuću za D, nešto da mu bude toplo nogicama kad smo van, al nismo kupili, ne znam kakve smeju, je l moraju biti mekanije ili mogu normalne npr.patikice, dakle da greju noge, ta bi im bila namena, pošto D još ne hoda? Videli smo neke, pa ćemo naknadno uzeti. Ako imate kakav savet, dobrodoslicu mu želim!
Jole, da znaš da i ja često mislim o tome, kako se klinci neće sećati naših peripetija... Ali, nije to baš tako, i te najranije slike ostaju negde i imaju uticaja na njih iako nisu jasna sećanja. Što ih neće sprečiti da nas izludjuju, k'o da nismo "sila jada videli" , što bi rekla moja baba:). A posle će i tamo neka snajka da mi se nakači na grbaču, a šta sam ja za njega činila :) Nije bre ni svekrvama lako, i to su živa bića :)

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:47:41)

jelena dešava se da se osipaju sitnim bubljicama. Tako se čisti. Maži joj Sebamed kremicu i proćiće. I Nikola je do skoro imao te bubuljičice, pa se to zasušilo na obrazima i ucrvenelo, baš je bilo užasno. Probala sam sudokremu i nije nam pomogla, ali Sebamed onaj običan je super!. Začas mu se očistilo lice i telo.

Ako ima grčeve nekad pomaže da se stavi topla pelena na stomak,ili da se beba stavi na stomak, ili da joj malo masiraš stomačić. Izludećete ali će proći [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 20:58:28)

Dobro vece, mame :)
mini buba spava ja ozbiljno razmisljam da joj se pridruzim, bas su me iscrpela deca danas...
Rosita, imas u Zari mekane nehodajuce cizmice bas su tople a nama su kupovali one Jungle cipelice, isto su nehodajuce a ima mnogo lepih dezena. Mislim da su vam ok za ovo vreme, narocito ako imate onu navlaku za kolica.
Svekrve nisu ziva bica :) zetove necu da komentarisem, vec me muka hvata :)

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 21:08:54)

Cao mamike,

popodne sam vodila ceru na Slikanje a ja opet do Salona, kupila na Kupime dva parafinska pakovanja za ruke pa da ispucam jedan. Lud osecaj, zamocis ruke u vruuuucu tecnost pa kad izvuces hladi se i stvori kao vosak, pa se ruke upakuju u najlon pa u rukavice. Jesu mekse ruke, prijalo im je, ali priznajem da sam malo vise ocekivala. No dobro, potrosice se i onaj drugi. Skoknula do Merkatora da pokupujem sta mi treba za vikend. Odoh sad da raskrcim kuhinju. Pozdravce

Bebilina -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 21:16:50)

Vece mame [sm=smiley1.gif]
Jole sve to ide u rok sluzbe, nije lako biti ni beba, ni roditelj [sm=smiley36.gif]
Rosita citala sam negde da se deci memorija oko treceg rdojendana resetuje i zato nemaju secanja na tu bebecu dob. Definise ih jos kako kao licnosti, ali nemaju secanja [sm=smiley1.gif]
Mi i lako je tebi, ti ces samo tasta da budes (za sad). Svekrve ja razumem apsolutno: mame se iz prostog fizioloskog razloga u decake "zaljubljuju" na prvi pogled. I ta veza je drugacija nego sa devojcicama i one zaista pate kada im se sin "uzima". Zato nema "dobre" svekrve [sm=smiley36.gif]
Kuvala sam sad za vojsku za nas i,umesila pogacice za mm-ove kolege, pa cu opet sutra da im punim slaninom, kobajama i jajima. Mm bio posle posla da pokupi sto za bastu i kameru i uzeo mi usput novu kanticu za kupatilo. Ja se izlezavam u kadi, pa cu da se sredjujem i onda igram kamericom [sm=bravo.gif]
Laku noc svima!

milicicak -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 21:39:17)

Mene zanima da li majke decaka zbog toga sto znaju sta svekrva prolazi postaju tolerantnije... mada ja to ne primecujem u svojoj okolini a okruzena sam mamama decaka, cak mi se cini da je odnos snaja/svekrva sve zategnutiji kako dete raste... al da ne filozofiram :)
elem, koliko vidim, novogodisnja euforija pocinje a meni po sobi leti KOMARAC pa sam morala da ukljucim prokleti Raid... i tako...

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 21:57:35)

O Jolence..ahahaha...doće i dan kad ćeš da me pitaš jel bolje klečanje na kukuruzu šećercu ili kokičaru[sm=jezicek.gif]

vikiveki ja se sećam da sam ja bila baš za*ebani tinejdžer, u svakom smislu te reči...ako ova moja povuče na mene...hehe teško si ga nama[sm=smiley29.gif]

jelenazvezda...ima prosto takvih dana..evo danas je moja šubi dubi du samo tako i sa spavanjem i njakanjem, a žali mi se i kuma da njen mali od mesec dana ceo dan samo hoće da se nosa..ima tu nešto

Rosi..naravno da ih to gradi kao ličnosti...samo prosto razmišljah, kako se eto neće sećati detalja... tipa eto stana u kom se rodila, u kom je zivela 5 meseci...i kako mi odrasli da smo živeli negde 5 meseci toga se sećamo za života..a oni bubice male, nemaju pojma...i onda kad bude malo porasla kad bude videla slike pitaće a gde je ovo slikano...a tebi tu i najlepše i najteže uspomene iz prvih meseci njenog života..a ona samo slegne ramenima u stilu "hm..ne znam"...e pa taj osećaj koji bi ti se javio nakon te scene, probaj da zamisliš...i onda zamisli taj isti osećaj samo jači...kad ti se to isto usrnao dupe isplezi i kaže E baš neću...Hm jel bolji šećerac ili kokičar? [sm=smiley36.gif]
A za patikice...pa ili neke nehodajuće...ili..mi smo T uzeli (misleći da neće ona na noge pre nove gdine) u HM paitke-patofne kao termo čara a dole ima opšiven đon od kože koji ide u krug oko stopala..al ga objasnih...ako ne znaš koje su reci pa ti dam link, da ne mašim ovde..

Torbice nema tu ništa specijalno...to se koristi u fizikalnoj najviše za reumatske bolove, a usputni efekat je na koži...imerzija u prafin pa se čvariš 20 min -pola sata...al kad imaš i drugi iskoristi :)

Bebilina, majke ti potopi se jednom i za mene....moja kada metar i 20 a ja skoro metar80..pa neće slonče u lonče[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 22:00:38)

Pa cekaj, i mi smo necija deca pa se ni mi ne secamo peripetija oko nas u bebecem periodu [sm=smiley36.gif]
A sto se tog odnosa tice, svekrva/snaja i mame/sinovi, ja uvek kazem - pa i ja sam necijeg sina "dobila" i naravno da ce i moje neka "dobiti". Ne volim kad primetim da ima vezanosti vise nego sto treba, prosto, svako treba da osnuje svoju porodicu. Moja sveki je ok zena, mada smo se sa godinama jos bolje razumele, ne mogu rec da kazem.
Raskrcih kuhinju, odoh sad u atak na kupatilo [sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 22:08:41)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Pa cekaj, i mi smo necija deca pa se ni mi ne secamo peripetija oko nas u bebecem periodu [sm=smiley36.gif]

Pa baš zato sve ovo i napisah[sm=smiley36.gif]...circle of life...to prosto tako ide...tako je bilo i našim roditeljima... al ne možeš u potpunosti da shvatiš dok ne doživiš..kao i za sve ostalo u životu...
Baš sam danas upala u neko filozofiranje o životu..sama sa sobom, pa smorih i vas ovde[sm=smiley36.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 23:02:01)

Evo dan se približava kraju...umorna sam kao niko[sm=smiley36.gif] Decu sam sredila i sada svi spavaju i mm,moje najveće dete[sm=smiley36.gif]Sada malo kuckam i smišljam šta če ko sutra da obuče kada krenu u vrtić

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (7.11.2013 23:11:03)

Hvala na savetima. Jole, znam na sta mislis iz h&m :), a sve sam te razumela, nego, ovo za resetovanje, sve je to teshko dokazivo, evo jedan terapeut, beše transakcioni analitičar, tvrdi da je izazivao u terapijske svrhe sećanja iz prvih meseci života, pa čak, čini mi se, i na traumu rodjenja, nego ne mogu sad da se setim izvora, nemam knjigu u kući.
Laka vam noć.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>