RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Alexxa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:03:23)

Mi izgleda imamo problem sa gljivicama, nalazim joj beličaste tragove među nogama. Zvala dr. Rekao da ne preduzimam ništa za sad. Da dođem za 3 dana, ako se ne povuče. Baš me rastužuju takve stvari.

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:05:32)

Hvala vam zene...da da rece nam apotekar da joj dajem 2x2ml

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:33:01)

Dobro veče [sm=smiley36.gif]
Vratile se iz zujke..bilo nam baš lepo. Kumini dečaci od 8 i 6 godina su se skoro 3 sata igrali sa Teodorom..čak je dva puta tamo jela i spavala preko sata...ja se zezam s kumom..Prošla je adaptaciju[sm=smiley36.gif] sad može da prespava kod vas...
A vi kako te?
Jel sam propustila nešto [sm=ocala.gif]

Janncica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:37:03)

Ovaj moj mali danas zeza sa sisanjem.Sto je jakoooo cudno za njega. Sisao je samo jutros pred spavanje lepo.Popodne nije hteo ni malo i veceras opet nece.Ja se izmuzla i dala mu na flasicu,sve je pocoljao.Ali kad mu se jako prispavao malo je sisao i zaspao. Sad su mi kao silikone da imam.[sm=smiley36.gif]

Alexxa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:40:37)

I mi smo imale dane štrajka sa sisanjem. Nisam joj nikad davala flašicu, plašila sam se da ne odbije ciku, jer joj je tako lakše. Toliko sam grešila u ovom svom materinskom stažu, mislim da jedino sa dojenjem nisam pravila greške.

jovicaa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:49:10)

kod nas sve naopako, sad se bebac uspavljuje u kolicima, zato sto aleks pravi strasnu buku, urla histerise nece sam u krevet... pisite mi vase savete u vezi navikavanja deteta na krevet. moze i u temi o tome, zaboravila sam kako se zove.
ja oprala kosu i gledam x factor, u pauzama kada ne vucem aleksa nazad u krevet... sad se konacno primirio, ali tako je histerisao, bojimo se da mu nije stres preveliki to privikavanje na krevet.

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:51:38)

Jovice evo teme Kako uspavljujete vaše dete

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 0:20:29)

Vidim da svi već spavajaju....ja dok sam sve sredila prođe ponoć[sm=zmeden.gif] Laku noć mame

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 6:59:18)

dobro jutro opet mi se budila frajla ali nije bilo strasno, svega tri puta. Vidim gornja jedinica je probila ali samo jedan cosak[sm=smiley36.gif], tako da je izgleda to mucilo. Eno je u kreveticu nesto ona prica zenska. Nikako da pocne da puzi nikako da savlada tu vestinu ali se ona super krece na guzici i op dodje do namestaja i podigne se na noge[sm=smiley36.gif]. Smesna je kako vuce dupe po podu hihih... Odoh da joj pravim da rucka. Pozdrav mame

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 7:25:13)

Dobro jutro i od mene mame...Ja spremila dečake za vrtić i taja ih odveo.Ja sad dovršavam jutarnju kafu ismišljam šta ću mojoj velikoj-maloj princezi za doručak[sm=smiley36.gif] Juče su imali završnu priredbu tj dve.Od petka su skoro svaki dan imali po 1 predstavu,namučili su se ali ih je cela škola videla i što je najvažnije kako kaže Viki, direktorica ih je častila[sm=smiley36.gif]
Baš sam se nasmejala,ona i drugari već razmišljaju šta će iduće godine da urade,da bi ih direktorica častila[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 8:09:58)

Pozdravce i od mene!
Odvela velike, maleni dzonja, skuvala sam cajic, pa se mislim da li da sklapam ves ili da praznim masinu za sudove, eno pored ceka jos jedna tura kojecega da se opere. Mrzim kad mi ostane, ali tako se desilo. Spava mi se, sad ce cajic da me razbudi, nadam se. Iskrojila ceri tuniku, pa cu i drugu pa ako uspem da je iznenadim dok dodje iz vrtica. [sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 9:24:03)

Dobro jutro! Nikola opet nije kakio 3 dana! Baš ga muči stomačić. imam utusak da bi mu brže prošla žutica da kaki svaki dan.[sm=zmeden.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 9:31:10)

Mod,nisam u toku...koliki je Nikola i koju žuticu ima?

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 9:49:52)

Nema još dva meseca. Prošle nedelje je bilirubin bio 173, što jeste ispod granice od 200 ali je jeoš uvek visok. >Treba da ga vodim opet na proveru.Izbeleo je dosta za ovih nedleju dana ali je još uvek žućkast i žute su mu beonjače u uglovima. Ovako je sve super. Lepo napreduje, lepo ručka, prducka non stop ali nikako da se iskaki.

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 9:59:22)

Mod i moja kuma ima isti problem...mali će sad tek mesec dana..idu sled nedelje kod dr...do tad im je rečeno da ga budi da bi jeo na 3 sata...al on inače lepo jede i to na 3 4 sata [sm=smiley13.gif] al isto ima još uvek žućkaste beonjače u uglovima...

Inače dobro jutro....mi se probudile pre pola sata...baš nam je prijala ova kiša da odvalimo sa spavanjem..Odoh doručkić da joj spremam..
Lep dan mame[sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 10:02:29)

mod da li ga dojis? ako ga dojis onda je normalno i mi smo imali taj problem mada se isto Dunja mucila (stoga meni nije bilo normalno i mrzela sam lekare koji kazu ma to je super) a ako je na formuli daj mu vode plus voda ce potpomoci da brze prodje zutica, cak neko i zasladi vodu jer kazu da secer vezuje bilirubin.

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 10:10:33)

Jutro mame! Kako ste nam? Kako su nam djecica?
Andrea je zaspala, ja pijem kafu i cituckam po netu. Jos uvijek se drzi svoja dva spavanja dnevno, ujutro neka 2 sata i popodne nekih sat vremena taman dok ja spremam rucak i navece je vec u 8 ponovo u krevetu do pola 7 ujutro! Nadam se da ce i ovaj momak biti ovako dobar spavac kao i ona. A svaki dan mi je sve vise zanimljiva i postaje prava curica! [sm=bravo.gif]

Mod, meni A nije kakila po sedam dana dok sam je dojila a i ona je imala zuticu, doduse povukla se u toku prvog mjeseca, samo sam je cesce budila da siki i to je to....Ne znam da li ti dojis Nikolu? Sta vam kaze dr? Nesto sumnjam da to sto bi redovnije kakio da bi uticalo na zuticu? Ne znam...[sm=zmeden.gif]

Poc, ne mislim davati A u jaslice....imamo baka servis u prizemlju pa racunam na njenu pomoc barem u prvih mjesec dana dok mi momak bude visio na siki a kasnije cemo se u hodu snalaziti vec....vidjecemo kako ce biti....sta si ti planirala sa Sasom?

Lijep pozdrav mame! Zelim vam lijep dan!

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 10:36:56)

I meni su doktori rekli da je normalno da deca koja doje nekada nemaju stolicu i po 7 dana, važno je da im je stomačić mek,ako im je naduven e onda se treba obratiti doktoru.Tako da Mod ja mislim da nemaš razloga za brigu ako Nikola sisa

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 10:41:50)

Ja sam imala srece, moji svi ko grlice, dan danas, isto su bili iskljucivo dojeni, minimum 3 stolice dnevno od prvog dana.... Secam se da su u Skolici preporucivali zasladjen caj od kamilice, ali nemam iskustvo. Nesto bih pokusala u svakom slucaju.

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 10:58:12)

Mi nismo imali problema sa kakicom..al kad smo prešli na ch bilo je dana kad joj je bilo teže da kaki i pomogao je hipp-ov čaj od kamilice s tim što joj ja nisam sladila i radio je posao u roku od 20 min se iskaki ko čovek[sm=smiley36.gif]

Da kakica je bitna, tj treba da je ima stalno, jer se sa njom izbacuje bilirubin...

Kuminom malom sam par puta snimila pelenu...nema tu količinski puno u odnosu kad se setim koliko je T punila...

Al opet treba reći da svaka majka zna ono što je najbolje za njeno dete...

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 12:51:13)

hvala na savetu,zaista nisam znala kad bebe pocinju da se navikavaju na nosenje,imala sam osecaj da se moja vec navikla jer je plakala svaki put kad pridjem krevetcu :) e sad vidim da sve pominjale stolicu kod bebe,moja bas tesko kaki jadna sva se iskrivi,kupila sam hipov caj e sa ne znam kad i koliko bi joj davala da joj malo olaksam

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 13:35:14)

Za malu bebicu mislim da se daje 30 ml dnevno, to mi je nekako u secanju, neka me neko ispravi....
Ja sedim sa kesom na glavi, upakovala sam kosu pa za koji minut ispiranje. Bebac spava, pasuljce gotovo, sad cerine tunikice...

Snelle -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 13:41:54)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

I meni su doktori rekli da je normalno da deca koja doje nekada nemaju stolicu i po 7 dana,

Po novom je normalno čak 20 dana, što bi praktično značilo da beba kaki jednom mesečno [sm=smiley29.gif]

Žapkić -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 14:03:50)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

I meni su doktori rekli da je normalno da deca koja doje nekada nemaju stolicu i po 7 dana, važno je da im je stomačić mek,ako im je naduven e onda se treba obratiti doktoru.Tako da Mod ja mislim da nemaš razloga za brigu ako Nikola sisa

Ovako je i meni rekla naša doktorka kad je T. bila beba. Da je najvažnije pratiti tvrdoću stomačića , a da oni mogu po 7 dana da ne kake[sm=smiley1.gif]

Alexxa -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (6.11.2013 14:38:28)

Nas je često dojenje brzo spasilo žutice. A što se tiče zatvora, naša dr kaže da je OK do 10 dana. Jednom joj je trajao 8 dana, a srećom od tad kaki ili svaki ili svaki drugi dan. Mene jedino brine to što poneki dan ne jede kako treba, mada znam da će bolje jesti kad je prestanem dojiti, to ne nameravam da uradim pre drugog rođendana.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>