RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 10:48:42)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Moja devojčica je ustala i set_ila se da ima još nešto za domaći da uradi ali moram ja da joj nacrtam dinosaurusa[sm=smiley36.gif] a ja i crtanje se baš nešto ne slažemo[sm=smiley36.gif]

nemoj to vise da radis[sm=smiley36.gif] pusti nek dobije jedinicu ili minus za domaci pa da vidis kako ce se sledeci put set_iti na vreme. Moj brat je drugi dan prvog razreda dobio jedinicu jer je imao za domaci da nacrta djacku torbu i naravno zaboravio je. Vise nikad nije zaboravio domaci[sm=jezicek.gif]

joj Adulence jel vadite krv zbog sistematskog ili zato sto je bolesna? Nadam se da ce brzo da se oporavi. I Dunja je kasljala i to sto ti kazes ladno je i spavala nocu a proslo je bez nekih komplikacija vrlo brzo

Janncica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 11:26:16)

Dobar dan drugarice.
Ljiso,nasmeja me se Leptiricem [sm=smiley36.gif].
Meni bekan spava.Bili u setnji,stavila za belu corbu da se kuva i sad uzivancija.
Adulence saljem [sm=smiley31.gif] da sto pre ozdravite

jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 11:32:10)

Prodružujem se Janncici...[sm=smiley31.gif] za Ivicu medenicu

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 12:11:57)

moja razvalila spavanje ljubi je majka hihihi...evo sad je ruckala i idemo u nove radne pobede

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 13:31:19)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Moja devojčica je ustala i set_ila se da ima još nešto za domaći da uradi ali moram ja da joj nacrtam dinosaurusa[sm=smiley36.gif] a ja i crtanje se baš nešto ne slažemo[sm=smiley36.gif]

nemoj to vise da radis[sm=smiley36.gif] pusti nek dobije jedinicu ili minus za domaci pa da vidis kako ce se sledeci put set_iti na vreme. Moj brat je drugi dan prvog razreda dobio jedinicu jer je imao za domaci da nacrta djacku torbu i naravno zaboravio je. Vise nikad nije zaboravio domaci[sm=jezicek.gif]

Ma znam da ne bih trebalo da joj pomognem ali šta ću sad kad sam na bolovanju malo da joj pomognem....žao mi je kad radim sve sama završava[sm=smiley13.gif] po celo jutro bude sama jer imam neko radno vreme koje nam se nikako ne uklapa

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 15:01:16)

danas smo sve na vreme jeeeeeee.... evo ja pijem čidivitu (sto kaze moja drugarica iz amerike)i cekam da mi se mm javi da cujem da li se nagodio za stetu koju mi je naneo gsp vozac (nismo zvali policiju jer bi covek bio zestoko penaliziran od strane preduzeca a steta je stvarno minimalna). I tako uzivancija. Bile smo napolju nalozile smo vatru malo je omlatio vetar i slogirao. Kad ustane idemo da peglamo[sm=smiley29.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 15:08:07)

Mi bili do banke, pustili su nas preko dugackog reda. Ja mislim da sam retka srecnica koju pustaju uvek, i kao trudnica imala sam odlicna iskustva. Kupili seba med za crvenu guzu. Sad spava a ja ga cekam da mu dam rucak, pijem kafu i jedem neke zanimacije iz zdrave hrane :)

lokica77 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 15:36:56)

Zene svratite u temu rodjendanske torte please, treba mi vase misljenje, da ne idem ovde u off

big mum -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 15:52:38)

Dobar vam ovaj kišni dan

Danas sam vodila Strahinju na kontrolu jer ga je prekluče boljelo uho.Juče nije plakao ali je Dr.rekla da ga dovedem jerr nekad upala zna krenuti iz srednjeg uha a oni u ped.ambulanti nemaju aparat s kojim bi se to moglo utvrditi(imaju onu malu ručnu lampu s kojom pregledaju vanjski dio opne)
Pregleda ga opet i sad je reagovao spuštanjem glave.I na aparatiću se vidjelo malo crvenkastog sekreta.Znači ima male upale.
Dobio je antibiotik.

Međuostalim kaže da baš lijepo čavrlja(taman u skladu sa uzrastom)I da će ubrzo progovoriti,samo da nastavimo da pričamo sa njim.Pozdravio se sa dok.dao joj 5 rekao pa-pa vavo[sm=smiley36.gif]
Tamo ga svi vole jer je uvjek u nekom poslu,pozdravlja se sa svima,nosi im papire ,recepte,njuška svud.Liči na malog Denisa napast[sm=smiley36.gif]

Kupila sam karte za dj.predstavu, vodim Sofi u četvrtak.Tajo se zamjenio za smjene tako da će on čuvati Strahinju a nas dve imamo "žensku veče".

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 15:58:42)

evo mm bio do tog vozaca gspa i kaze nece mu nista traziti. Kaze covek je u velikim problemima, zena ga ostavila zbog nekog klinca, placa alimentaciju ima dva suda, ne znam ti ni ja sta (iskuko se covek mom muzu a ovaj moja meka srca -samo izgleda kao grdosija kao nesto ja sam jak, imam opasnu tetovazu a on mala maca). U svakom slucaju probace da srede kola kod nekog majstora koji je prijatelj sa vozacem. Ma superiska mislim tako jos i bolje uf dobro je da nisam zvala policiju da coveku na muku stajem jos vise

adulence -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 17:21:51)

Evo i nas od lekara vadili smo krv zato sto je bas zaribala,kaze dr virus,ali da je ona dobro i da se super drzi...i da pohvalila nam je krvnu sliku,kaze hemoglobin 125,do duse ja ne znam koje su granice...zebe rekla mi je da joj dajrm prospan sirup,sta mislite. Torbice pomagaj...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 18:25:05)

Evo i mene opet,,malopre došla sa roditeljskog i predstave...umorna sam uhhhh ....mm spava a ja nisam navikla da spavam danju a i deca bi se na luster popela da nas dvoje odemo da spavamo a njih da ostavimo da se igraju

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 18:40:22)

Adulence, slobodno joj daj Prospan, to je potpuno biljni sirup na bazi brsljana, razredjuje sekret koji se nakupi, opusta misice bronhija pa pomogne iskasljavanje i jos smanjuje nadrazaj na kasalj. [sm=smiley1.gif] Ja sam skitala popodne, kupila materijale cerki i sebi za tunikice, tek sad zbogom knjigo....[sm=jezicek.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 18:42:55)

Slobodno joj daj prospan. Sjajan je. Samo prilagodi dozu njenom uzrastu. Bolje nejga da bije nego recimo Beli slez. Dete htede da mi se uguši od njega. Možeš i sirup o d Bokvice da joj daješ, ali mislim da je Prospan mnogo bolji

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 19:45:17)

jooooj nama se malo zacrvenela guza i doca kaze da nsmazem kanesten, jel neko mazao bebi guzu time?

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 19:58:43)

A sto odmah kanesten za crvenilo...sto ne pokusas prvo da zracis guzu i da malo cesce peres i mazes....jeste uveli nesto skoro od hrane, citruse mozda? Od njih kazu da hoce malo guza da se crveni....nadam se da nije nista ozbiljno, a kanesten je mislim antibiotska krema, ispravice me neko ako nije...

Adulence bravo za kks, hemoglobin joj je kao za odrasle [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:02:27)

pocahontas, nama se to desilo od paradajza, bilo je praceno i prolivom (zapravo verujem da joj je to nadrazilo guzu). samo smo prali vodom i mazali ovako kremom, proslo je za dan.

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:17:56)

ma nismo nista novo uvodili :'( nemam pojma od cega je, prvo sam cesce prala i mazala, ali evo vec treci dan ovako, cak se malo i pogorsalo pa dr. kaze da namazem kanesten, a to jeste antibiotik pa reko da vidim da l neko ima iskustva sa tim...bas me to sad nervira :/

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:29:14)

Zdravo mame i trudince[sm=smiley36.gif],
Evo mene da malo ispravljam hihih. Canesten nije antibiotik nego antifungicid, opbicno se njime tretira kandida kao i nistatinom. Gljivice su cest uzrocnik crvenila kod beba. Mislim da je skroz bezopasno upotrebiti kremu. Ne apsorbuje se u cirkulaciju i nebi smela da ima nikakvih negativnih efekata osim da unisti eventualno kandidu. Puno puno vas pozdravljam[sm=smiley31.gif]

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:36:08)

fala Maslacak [sm=smiley31.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:46:58)

Šta radite mame?
Ja pijem kafu i polako se spremam da sređujem decu za kupanje i spavanje....neka me nervoza uhvatila

little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:47:08)

Hvala Maslacak, znaci njega mozemo u kucnu apoteku slobodno da stavimo u upotrebu ako imamo problema s guzom? Dobro je za znati!

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 20:59:20)

ja sam se isto iznenadila, zvala sam i babicu koja je kupala da proverim i ona mi potvrdila to sto je doca rekao, reko ajd i ovde da proverim[sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:00:17)

LO bas sam htela da te pitam, jesi planirala da das A u jasle kad se beba rodi ili ce biti kuci sa vama?

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (5.11.2013 21:02:08)

Da little one,
bebe koje imaju kandidu u ustima ( sor) mogu cak potpuno bezopasno da uzimaju oralno nistatin ili daktanol ( canesten) jel ko sto rekoh ne ulaze u cirkulaciju, samo da tako kazem prodju kroz sistem. A krema za guzu je tek zanemarljiva stvar. Zato je doktor to tako olako i rekao pocohontas-jer ne moze da smeta [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>