lelaigor -> RE: Cake Pops (26.11.2014 12:26:06)
|
Uzmeš dve šerpe, jednu za nijansu manju od druge, da može da stane u nju, ali da se ne dodiruju dna. U veću sipaš vode jedan prst visine, u drugu izlomiš čokoladu. Staviš manju u veću i sve zajedno na ringlu. Dok voda u donjoj vri, ti u gornjoj mešaš čokoladu da se istopi. Isto tako i dogrevaš (tj. topiš) ako se zgusne u toku rada. Ne znam za ukrasnu foliju [sm=zmeden.gif] Ja za keksiće koristim rojal masu. Išla sam na kurs i više nikad nisam koristila nijednu drugu glazuru. A radim po sledećem receptu: 450g šećera, 1 belance, 1/2 kašičice limunovog soka ili sirćeta. Belance umutim tek da zapeni, najbolje viljuškom ili mikserom na najmanjoj brzini. Dodam sirće ili limunov sok, promešam. Onda dodajem šećer, krenem prvo sa manje, 250-300g, pa ako mi se ne sviđa konzistencija dodam još, ali nikad više od 450g, i to ti sve zavisi od veličine jajeta i količine belčnceta. Za prekrivanje keksića mi treba ređe za crtanje gušće. Jestivim bojama bojim kad se šećer rastopi skroz. Ako mi je previše gusto kasnije, dodam pola do jedne cele kašičice vode i razmutim. Brzo se steže.
|
|
|
|