|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
8.11.2012 18:03:58   
nata11
Milenatea bas mi je zao sto si tako prosla, odmori sada.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 2526
8.11.2012 18:07:02   
Verolina

IZVORNA PORUKA: milenatea

probudih se sada. glava me kida. najvaznije je da je proslo. ne znam zasto me je bolelo kad su jajovodi prohodni. sada vise ni to nije vazno. prestace krvarenje i valjda nece na cinI uticati ta povreda grlica. Hvala vam Verka duso, jole i sve ostale drage drugariceuser posted image user posted image

Nece ti uticati na cin, ne brini.
Kad te je bolelo-kad su ti ubrizgavali tecnost ili kasnije? Pazi ovako, mene je bolelo dok mi je uvbrizgavao malo po malo, ali posle nista nisam osetila. Bolelo me je kao bol pred ciklus, nista vise od toga. Koliko krvaris?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 2527
8.11.2012 18:08:33   
Verolina
Jesu ti ubrizgavali malo po malo?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2528
8.11.2012 18:22:50   
margom
Lele, e bas me baciste u bedak, pa kako bre majku mu da povrede zeni grlic, el su normalni, treba neko da ode da ih izvrne sa sve ordinacijom. Ja taman danas pokupila sve upute, zakazala briseve u Dragise Misovica, krv i urinokulturu, internistu, kad procitah Milenateino iskustvo. Jbg, bas mi je zao da si tako prosla, sad bi ih poubijala tamo.....A izvini gde si radila HSG, to sam smetnula s' uma ?
Ja se spremam krajem meseca u Frontu, ako mi svi brisevi i budu OK...... A jes' i dobili smo rezultat spermokulture i mom dragom nadjena je bakterija enterokoka spp. pa cemo stoga i kod urologa. Zanimljivo je da mi je danas drugarica dr. mr. doc. ginekolog rekla da to ne znaci nista sto se tice eventualne oplodnje tj trudnoce, naravno da je treba leciti, ali se trudnoca moze ostvariti i pored bakterije. Pitanje je samo da li je i ja imam, jer to kao ne mora da bude slucaj, te cemo to videti na brisevima.
Toliko od mene, izvestavacu vas i dalje, idemo u nove radne pobede......user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2529
8.11.2012 21:44:08   
buba m
Društvo evo i mene na ovoj temi. Doktor mi je rekao da zakažem hsg za 7.dan narednog ciklusa. Sad sam u fazi prikupljanja svih nalaza. Radiće mi dr Radunović u Višegradskoj. Da li neko ima iskustva sa njima i kakva je tamo procedura? Hvala unapred!

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2530
9.11.2012 0:35:14   
milenatea
Nato, proslo, jbg, bilo je tako sta cu sada, ali nije samo meni i ostalim dvema zenicama. Necu da plasim ostale zenice koje ceka ovo verovatno je ovo bio dan bolnog hsg.

Verka, nisam videla sta su mi radili jer mi je sestra jedna drzala noge, druga glavu na celu, od trenutka kada su mi nesto stavili dole me je malo zabolelo, pa onda sve jace i jace i onda mi je dr rekla da se polako okrenem na levi bok e tek tada me je stravicno zabolelo ali sve vreme su me sestre drzale. e onda su iscupali ono iz mene i onda me je bolelo opet ispravile su mi noge i da kada sam se okrenula na levi bok i kada su poceli ti uzasni bolovi pocela sam da gubim svest dr mi je viknula disi milena disi sestra je pocela da mi dize glavu malo i da mi masira celo i onda su me okrenule izvukle to i ispravile mi i ruke i noge pored tela. eto tako je bilo. manje sada krvarim. ali je sveza krv. Kasnije me je bolelo ali jace od menstrualnog bola ( ja nemam nikada bolne menstruacije, samo malo prvog dana), i onda je bol utihnula posle jedno pola sata. i ostalim dvema zenicama sve isto kao meni zajedno smo lezale u sobi.
Ne znam da li su mi malo po malo ubrizgali, ali mislim da su sve od jednom, ne tvrdim, samo pretpostavljam.

margom, ne plasi se nece te boleti, mozda je samo tako nama bilo vidis da mnoge zene ovde nije bolelo. radila sam u GAK-u Nis.

Nas tek ceka da radimo i spermogram i da dobijem terapiju za hormone.
Eto to je cela prica. samo se plasim za grlic, za njega sam najvise zabrinuta, jedva cekam kolposkopiju, iako moja Verka kaze da nema veze jedva cekam da ga vidim na monitoruuser posted image

< Poruku je uredio milenatea -- 9.11.2012 0:36:06 >

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 2531
9.11.2012 8:20:42   
Verolina
Milena, ne moze ti ici toliko sveze krvi iz grlica. Mozda ti je taj levi ipak bio malcice zapusen. Pitacemo maslacka.
Ja sam krvarila prvi dan bledo ruzicasto, a drugi dan sam imala na papiru malo braon i to je bilo to.

Direktna veza do poruke: 2532
9.11.2012 8:30:05   
milenatea
user posted image user posted image , javice nam se nas maslacak. sigurno si u pravu.evo od jutros mi je otecen stomak nisko i po koja kap sveze krvi, slab periodican bol i to bas sa leve strane . juce mi je takoreci prvi ulozak pun krvi bio, ali ne veliki, vec onaj za slabo krvarenje.
ako su ga produvali, neka je bolelo ii neka sam krvarila, sada samo da se zakaci beban. jedva cekam da mi daju rezultate u utorak, ali ko ce docekat utorak. ne znam ni kada da idem da radim insulinemiju,otici cu u utorak da vidim, sigurno se zakazuje, posto imam uput za dnevnu bolnicu

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2533
9.11.2012 8:34:41   
Verolina
Trebalo je da te vodim kod mog ginekologa. Jbte, koliko citam svi ispadose neki dzelati. A mene je on zbog menstrualnog bola drzao za ruku da mi ne bude neprijatno.
Cuj, ako ti se krvarenje nastavi i sutra idi lekaru. To ne bi smelo da natice. Boze, ko radi u tim zdravstvenim ustanovama.
I ja hocu da pitam Maslacka, cemu to okretanje na bok. Ja se uopste nisam okretala, sve je pod pritiskom lepo proslo. Mojj Nini... su radili HSG ona se okretala na desni bok, Pcelici Leni isto. Ja to ne razumem. Kad se ubrizga tecnost, ona se pod pritiskom treba razlivati u jajovode bez da se zena okreceuser posted image

Direktna veza do poruke: 2534
9.11.2012 8:56:15   
milenatea
Jbg eto, bilo sta bilo, vidis sve zavisi od dr do dr. Ja nisam namrzla ovu doktorku sto mi je radila, jer je bolelo i ove dve sto su bile a nije im moja dr radila. Ako se nastavii krvarenje, otici cu.Buni me sto kasnije kada je dosla u sobu da me obidje kaze da je sve prohodno i uredno. ja od straha nisam odreagovala niti se radovala, kao da sam poludela samo sam se nasmesila onako sturo i rekla dobro, hvala Vam.

Videcemo kad se javi maslacak.
a meni nije jasno jel ta kontrast iscuri kada izvuku onu spravu?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2535
9.11.2012 8:58:51   
Verolina
Kontrast ti se izlije u trbusnu duplju.

Direktna veza do poruke: 2536
9.11.2012 9:23:35   
Modessty
Milena i ja sam radila HSG u GAK NIš. Vodili su me u onu zgradu pored. Bolucnulo je, tj više je bilo neprijatno kad su stavljali i nameštali onu cev (da tako nazovem) posle me ništa nije bolelo. I ja sam se okretala na bok i to mislim i na jednu i na drugu stranu. Tečnost je iscurela nakon nekih pola sata, tako nešto. Izgledalo je ko da sam se upiškila, jer nisam stigla da odem do wc-a. Sva sreća pa sam imala šta da obučem. Ne sećam se krvarenja uopšte. Ali se sećam da sam pila ja mislim dovicin.
Tog ciklusa sam i ostala trudna. HSG mi je radjen 11dc, a ovulacija je bila negde oko 19dc

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2537
9.11.2012 9:31:48   
Maslacak15
Dobro jutro crtke,
Tesko je to reci, ali i ja mislim u prinicpu da kada je procedura jako bolna da je verovatnije da su bile prisutne neke zapreke za kontrast. I da onda zato boli. A ako je na snimku sve ok , znaci da su ga uspesno "produvali". Milenatea ne znam da li ti je do muckanja, ali ja bih na tvom mestu bila sto vrednija i nebih ispustila ovaj ciklus. Moja rodjena tetka se mucila osamdesetih 5 godina sa infertilitetom. Zatrudnela je jednom u ciklusu sa HSGom, i ima sina danas za zenidbuuser posted image . Ona je produvavanje opisala , kao nesto najbolnije sto je u zivotu dozivela....Pozdravljam te puno

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2538
9.11.2012 9:40:58   
Maslacak15

i jos nesto user posted image

kontrast ne iscuri, kontrast udje u trbusnu duplju i ostane u njoj. Zato je tako bitno da brisevi budu uredni. Da se ne ubace bakterije cak u stomak. Osim ako ne povrede grlic tj nesto ne ogrebu, nema sta da krvari. Eventualno ako oziljno tkivo postoji i zapreke unutar pa se onda pokida tokom ubrizgavanja od siline protoka. Mislim oni to ne mogu tacno da znaju, oni slikaju i vide da je tecnost prosla. Kao kroz slamcicu. Ali u principu i ti sto su prohodni mogu da imaju zapreke unutar i to ponekad boli. Eto to je neko poluobjasnjenje, zasto HSG moze da bude ne samo dijagnosticka nego u nekim slucajevima i terapeutska metoda....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2539
9.11.2012 9:52:31   
milenatea
Mod i mene su vodili onde pored. Dali su mi sinacilin da pijem. meni je juce bio 12 dan ciklusa. Daj Boze da mi hsg doneseuser posted image . i Verki i svima. Najvise me smara sto jos nemam terapiju za hormone, pitala sam je juce kaze kad dodjem po otpusnu listu
Maslacak, hocu muckacu, ali u ponedeljak, jer je mm na putu do ponedeljka. danas otisao. user posted image
ako uopste i imam ovulacije, zbog inverzije fsh i lh i abnormalno niskog estradiola.po programu na tel ovulacija bi trebalo da bude u nedelju pa mozda se zakaci nesto u ponedeljak, ako je to izvodljivouser posted image user posted image Bravo za tetku user posted image user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2540
9.11.2012 9:53:43   
milenatea
maslacak hvala ti punooooooo ljubim te i grlim jakoooooooooooooo

Direktna veza do poruke: 2541
10.11.2012 18:42:15   
margom
Devojke ja zakazah sve potrebne analize kao pripremu za HSG, ali me sada brine to sto je kod supruga nadjena enterokoka sp. u spermokulturi, kao i povisen broj leukocita u spermogramu, zbog cega je kako kazu i smanjena pokretljivost. Dalje cekamo na termin kod urologa, da vidimomsta ce ona preporuciti (jurimo dr Vinku Vukotic), mada mu je po AB prporucen Ciproflaksacin (to je ustvari Ciprocinal), ali necemo nista na svoju ruku, cekamo na nju. Sad ja ne znam kolika je sansa da i meni nadju tu bakteriju, ja nekih tegoba nemam, a ukoliko je nadju onda nista od HSG- a ovog mesca (trebalo bi da ga radim 10. dana ciklusa u Frontu, a to je meni krajem meseca), a briseve radim sredinom naredne nedelje (oko 14.11). Pitanje je ako mi nadju enterokoku u brisevima, da li cu je stici izbaciti za 10 dana antibioticima i uraditi kontrolne briseve, pa stici na HSG oko 29.-30.novembra. A drugarica ginekolog mi je rekla da prvo uradim briseve, pa ako oni nisu u redu da se ne maltretiram na ove druge preglede (krv,urin), a ako su OK onda da guram dalje, krv, uron, urinokultura itd.
Mene zanima kolika je verovatnoca da muz ima a ja nemam tu bakteriju, cini mi se da sam citala da je to sasvim moguce. Ja zaista nemam nikakvih tegoba, mislila sam da jedino sto mene moze da zeza jeste Kandida, ona me inace uvek muci kada mi padne imunitet, mada se u poslednje vreme kljukamo i muz i ja vitaminima.
Veliki pozdrav svim devojkama, user posted image

< Poruku je uredio margom -- 10.11.2012 18:44:18 >

Direktna veza do poruke: 2542
11.11.2012 10:23:26   
Verolina
Margom, srecnouser posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2543
11.11.2012 11:01:59   
buba m
Margom i kod nas je isti slučaj. Mm takođe ima enterokoku. Prošle nedelje smo bili kod dr Radunovića u Višegradskoj i on mi je rekao da ako on ima i ja imam i da oboje moramo da se lečimo. Ove nedelje pijemo antibiotike a sledeće idem da skupljam sve nalaze redom. HSG bi trebalo da radim 30.11. , naravno ako dobijem na vreme.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2544
11.11.2012 11:07:25   
milenatea
i ja vam zelim srecu, obema user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 2545
11.11.2012 11:38:05   
margom
buba m, on je to tebi napamet dao da i ti pijes antibiotike ? To mi je cudno, jer je meni ginekolog rekao da postoji sansa da jedan partner ima enterokoku a drugi ne, zavisi od imuniteta, pa zato cekamo da uradim briseve ove nedelje. Vidis kako svi razlicito pristupaju problematici user posted image .
A sta ste od antibiotika dobili, mom muzu je po antibiogramu preporucen Ciprofloksacin (to je valjda Ciprocinal), posto je i on, kao i ja, alergican i na penicilin i na eritromicin itd. Bas me zanima sta ste i koju dozu dobili, tj koliko dugo da pijete, a i kada vam je kontrola. I ja bi trebala oko 30.11. na HSG ako me ne zezne bakterija, a mozda stignem i da je izlecim, mada mi se cini da sam citala da se antibiotici piju 10-tak dana.
Veliki CMOK za sve devojke i svima hvala na podrsci user posted image !

Direktna veza do poruke: 2546
11.11.2012 11:51:08   
mala.bebica
marga uradi brisevi pa ako je uredu onda hsg, samo nemoj da se nerviras jer to zna da utice na bakterije, sta pijete od vitamena? mm je imao jednom samo leukociti pa pio samo oligovit, imao je oligospermija 2 a sad ima normospermija, no sad nista nepije i manje je pod stresom :)

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 2547
11.11.2012 12:06:28   
margom
mala bebice, ne nerviram se ja, sto se mora, mora se, nego kao i sve vas, muka mi je od trcanja od doktora do doktora, to je naravno ako zelis sve na uput, ako juris trudnocu u privatnoj praksi, tamo je skoro sve na jednom mestu, al' te odvale po usima ! Ali dobro, ne mogu bas da se zalim, HSG radim u Frontu kod moje tetke, sto znaci preko veze, briseve u Dragise Misovica, takodje preko veze, bila bi bezobrazna da se zalim, jer neko za sve to mora da ceka, i da juri po sto puta da zakazuje. Videcemo ove nedelje, uradicu briseve, ako budu pozitivni, odmah na antibiotike, pa ako stignem i da odradim kontrolni bris i sve bude ok, onda krajem meseca na HSG, ako ne cekamo sledeci....
Sto se tice vitamina, ne znam sta NE PIJEMO..... Mm pije selen, vitamin E, B complex, zink, jede vec mesec dana onu mesavinu zrnevlja, pio je i onaj prirodan antibiotik Pancicev Palisept (ali ocigledno nije pomoglo sa izbacivanjem enterokoke), ja pijem selen, folnu, gvozdje, B complex i aspirin, eto, popismo pola apoteke ! user posted image

(odgovor članu mala.bebica)
Direktna veza do poruke: 2548
11.11.2012 12:08:30   
buba m
Urolog nam je dao Makropen od 400mg, dva puta po jednu u toku 5 dana. I on je, kao i moj doktor rekao da treba da pijemo oboje. Iz tog razloga sam i počela da pijem, jer sam od dva doktora čula isto mišljenje. Kontrolu spermograma radimo za desetak dana. moram tek da zakažem.

(odgovor članu mala.bebica)
Direktna veza do poruke: 2549
11.11.2012 12:17:04   
margom
Ma buba m, i ja mislim da je i ja imam, al' sta da radim kada moram da sacekam da uradim briseve, nece niko bez toga da mi prepise antibiotik, kazu to je na slepo, ma pusti, luda kuca, a za urologa isto cekamo termin, jedino da trazimo od opste prakse, na osnovu spermokulture! Videcemo. To je supe brza terapija, pet dana i gotovo, nadam se da cete oterati tu dosadu. Zanimljivo mi je sto je bakterija problem samo kod HSG, a ujoliko je nadju kod muskarca u procesu IVF, uopste ne prekidaju proces, nego teraju sa takvom spermom, medjutim kod HSG je kao opasno, da se ne prenese dalje u matericu itd. To mi je sve malo sveukupno cudno. A i reakcija svih ginekologa na moje pitanje sta ukoliko sam ja sad ostala u drugom stanju je ma nema to veze, to ne smeta da se ostvari trudnoca.......user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Cherry

Da li vam se svidja ime Visnja?

(43%)

(57%)

Ukupan broj glasova: 89

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here